Willy Wonka regisseur Mel Stuart overleden

dekatophetspek

De Amerikaanse filmproducer en regisseur Mel Stuart is afgelopen donderdag in zijn woonplaats Beverly Hills overleden. De 83-jarige filmmaker overleed aan de gevolgen van kanker.

Stuart werd het meest bekend met zijn verfilming van het beroemde Roald Dahl verhaal Willy Wonka & the Chocolate Factory in 1971. Andere bekende films van hem zijn onder meer If It's Tuesday, This Must Be Belgium (1969), Two is a Happy Number (1972), Wattstax (1973) en Running on the Sun: The Badwater 135 (2000).

Naast bioscoopfilms richtte Stuart zich vooral op het maken van documentaires. Zo maakte de regisseur een drietal documentaires onder de noemer The Making of the President, waarin we een blik achter de schermen van de presidentsverkiezingen in het Amerika van 1960, 1964 en 1968 te zien kregen, Rise and Fall of the Third Reich, over de opkomst van het fascisme en nog vele andere prijzenwinnende documentaires. In 1965 werd Stuart genomineerd voor een Oscar voor zijn documentaire Four Days in November, over de aanslag op John F. Kennedy.


Mel Stuart's meest bekende film.