Luiten haalt eenvoudig de cut op PGA Championship

Joost Luiten zich eenvoudig geplaatst voor het weekeinde van het PGA Championship. De Nederlander staat na zeventien van de achttien holes op één boven par. Vanwegde de invallende duitsternis moet hij de laatste hole zaterdag nog spelen. 

Zijn score moet ruim genoeg zijn om de cut te halen, deze grens ligt op +6. Het waaide hard in South Carolina. Het was daardoor een lastige dag voor de deelnemers. Luiten maakte één birdie, maar daar stonden drie bogey's en een dubbele bogey tegenover. Met deze score staat hij vooralsnog op een gedeelde vijftiende plaats.

De Zweed Carl Pettersson handhaafde zich op eerste plaats maar kreeg gezelschap van de Amerikaanse favoriet Tiger Woods en Vijay Singh. Deze routinier van de Fiji-eilanden maakte door een ronde van 69, de beste score van de dag, een grote sprong voorwaarts. Die drie koplopers staan op 140 slagen. Goed voor vier onder par.  

Luiten moet zaterdag om 7.30 uur plaatselijke tijd terugkomen om zijn ronde af te maken. Pas na zijn laatste putt kan ook de startlijst voor dag drie worden gemaakt.