Wapen uit Aion verwijderd uit Dota 2

Timebreaker, een mace uit Dota 2, heeft een ander model gekregen. Het wapen zat in Sithil's Summer Bundle, een pakket van wapens die door Dota 2-spelers zelf zijn gemaakt. Helaas bleek Timebreaker niet helemaal zelfgemaakt te zijn: het was een groene kopie van een wapen uit de MMO Aion.

Het wapen zat ook in Sithil's Summer Stash. Om deze stash te openen moesten spelers een sleutel kopen van twee euro. De hele Summer Bundle kostte 50 euro. Maar liefst 24.603 spelers hebben geld uitgegeven om Timebreaker te bemachtigen. Iedereen die Timebreaker al had krijgt een Immortal-versie van het wapen die nooit stuk zal gaan. Nieuwe Timebreakers zijn Vintage. Valve geeft aan dat er tot nu toe ongeveer 1400 'creaties' zijn verwijderd vanwege plagiaat.

De 'maker' van Timebreaker krijgt niets te zien van de opbrengsten van het wapen en is daarnaast ook de toegang tot zijn Steam-account kwijt. Dota 2 bevindt zich nu nog in de bètafase maar je kunt voor 25 euro een invite kopen, of je opgeven voor een invite. Het spel wordt free-to-play op de release.

Het unieke wapen in Dota 2
De unieke creatie van een Dota 2-speler en Marchutan's Blessed Mace uit Aion.