FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 december 2009

Agent schrijft zo'n 300 boetes per jaar

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat in 2008 bijna 11 miljoen boetes zijn uitgeschreven, gemiddeld zo'n driehonderd per agent per jaar. Opvallend is dat het speerpunt van elke gemeente en/of provincie op een heel ander vlak ligt. Bewoners uit de hoofdstad krijgen met gemiddeld anderhalve boete per persoon de meeste boetes per jaar.

De politieregio Zeeland schrijft de meeste boetes uit voor snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom, ruim 227.000. In de regio Gooi en Vechtstreek werden voor dezelfde overtreding 'slechts' ruim 26.000 boetes uitgeschreven. Binnen de bebouwde kom werd in de regio Gelderland Zuid het meeste bekeurd en in de regio Flevoland het minst.

Ook tussen de steden zijn er grote verschillen te zien in het bekeurgedrag. Dieners in Amsterdam Amstelland deelden veel bekeuringen uit voor het negeren van het rode licht. Het korps Rotterdam Rijnmond staat bovenaan wat betreft de meeste bonnen voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Overall schreef het Korps Landelijke Politiediensten de meeste bekeuringen uit, 2.543.822 stuks. Het korps Zaanstreek Waterland sluit de rij door ruim 174.000 keer het bonnenboekje te trekken.

Noodlanding uit vrees voor bom

Een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, dat op weg was naar Detroit, heeft vandaag een noodlanding gemaakt op IJsland. Er bevond zich bagage aan boord dat van iemand was die niet meevloog en de vrees bestond dat er een bom aan boord was.

Onderzoek op de IJslandse luchthaven Keflavik wees uit dat er niets aan de hand was met de bagage. Vermoed wordt dat de eigenaar van de bagage het vliegtuig heeft gemist. Tijdens het onderzoek moesten de passagiers aan boord van het vliegtuig blijven

Het incident volgt nog geen dag nadat een Nigeriaan een explosief tot ontploffing wilde brengen aan boord van een toestel dat van Schiphol naar Detroit onderweg was.

14. Mijn laatste kerstboodschap

Ik heb door een kleine geografische ingreep Apeldoorn en Hilversum op één plaats gerangschikt, zodat de Apeldoornse Supermarkt en Studio 21 naadloos in elkaar over konden lopen. Niks 100 kilometer reizen. Gewoon één deur door. Maar bij niemand ging een lichtje branden. Nee, programma’s waarin de -als een valse nicht, een bejaarde exhibitioniste, een zijige flapoor en een arrogant stuk vreten vermomde- achterlijke neefjes van Satan mensen zonder enig talent laten zingen: niemand van jullie komt op de gedachte dat dat niet Onze bedoeling was, toen Mijn vader en Ik jullie draadloze media zoals televisie schonken.

Vijftig auto's bekrast op recreatiepark

Vandalen hebben tussen donderdagavond en gisterenochtend zo'n vijftig auto's bekrast op een recreatiepark aan de Boslaan in Gramsbergen. De auto's stonden zowel bij de huisjes als op de grote parkeerplaatsen van het park.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er geen specifieke bekrassingen zijn aangebracht op de voertuigen. "Ze zijn met een scherp voorwerp over de auto's gegaan." De daders zijn nog niet achterhaald.

'Zaragoza en ManU volgen topscorer 2e divisie'

Marca beweert dat Christian Stuani, spits van Albacete, in de gaten wordt gehouden door Real Zaragoza en Manchester United.

Momenteel is de Uruguayaanse aanvaller topscorer van de Segunda Divisiůn, de op ťťn na sterkste competitie van Spanje. Hij heeft elf doelpunten in zestien wedstrijden weten te scoren.

Het Spaanse medium Marca weet te melden dat de Engelse topclub Manchester United en Real Zaragoza de ontwikkeling van de 23-jarige Stuani in de gaten houden. Sinds 31 juli is de Uruguayaan actief bij Albacete.

Hij speelt bij deze club op huurbasis. Stuani is eigendom van het Italiaanse Reggina, waar zijn contract in 2012 afloopt. Een mogelijke overgang zal dus besproken moeten worden met deze club.

Doden en gewonden door ongeval Rotterdam

Door een aanrijding in Rotterdam zijn vanavond twee mensen om het leven gekomen. Drie andere mensen zijn (zwaar-)gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd.

De botsing vond plaats tussen twee auto's op de Vierhavenstraat. Van de vier inzittenden van een personenauto overleden twee mensen ter plaatse. De andere twee raakten zwaargewond. De bestuurder van het tweede voertuig, een pick-up truck, raakte gewond. Alle gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

VS verscherpen alle controles

De Verenigde Staten hebben na de mislukte aanslag in een Amerikaans vliegtuig de controle van passagiers voor alle binnenlandse en internationale vluchten verscherpt.

Dat meldden functionarissen vandaag. Eerder hadden de Amerikaanse autoriteiten wereldwijd gevraagd om aanscherping van de controles naar aanleiding van het incident in een toestel van Delta Airlines van Schiphol naar Detroit. Alle reizigers naar de Verenigde Staten worden gefouilleerd en de handbagage wordt grondig gecheckt.

VS verscherpen controles vliegvelden  (foto: ANP)

[Upd] Moeskroen speelt vanavond toch niet

Excelsior Moeskroen speelt vanavond toch de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk. De spelers en technische staf hadden gisteren nog aangekondigd dat ze gingen staken uit protest tegen de gang van zaken bij de Belgische voetbalclub.

Ze verwijten de club een gebrekkige communicatie en het niet voldoen aan de verplichtingen. De club heeft een miljoenenschuld en werd onlangs betrapt op belastingontduiking. Daarnaast verloor Moeskroen zijn proflicentie, maar na een beroepsprocedure heeft het die voorlopig teruggekregen.

Bemiddelaar Geert de Mets heeft tegenover Sporza gezegd dat het onduidelijk is welke spelers vanavond spelen. Wel zei hij dat Moeskroen niet met een volledig jeugdteam het duel zal spelen. "Volgens de coach gaat het om een degelijke ploeg."

Update @ 21:15 uur

De wedstrijd is alsnog niet doorgegaan. Na tussenkomst van de vakbond zijn de spelers toch weer van mening veranderd en besloten niet te spelen.

Moeskroen verliest de wedstrijd nu reglementair met 5-0. Vorige week gebeurde dat ook al, toen de spelers van Moeskroen niet wilde spelen tegen Cercle Brugge.

Hill-Wood is speculaties rond Fŗbregas beu

Arsenal-spelmaker Cesc Fŗbregas wordt regelmatig in verband gebracht met FC Barcelona. Voorzitter Peter Hill-Wood heeft hier meer dan genoeg van.

"Ik heb het helemaal gehad met dat gezeur over Barcelona en al die onzin", zo zeide voorzitter van The Gunners tegenover The Daily Star. "Cesc heeft een goed, langlopend contract en heeft volgens mij geen enkele intentie om het niet uit te dienen."

"Het is niet de eerste keer dat deze geruchten verschijnen en ik vind het erg onfatsoenlijk en vermoeiend. Je zou denken dat daar actie tegen ondernomen kan worden, maar ik heb het idee dat je deze praatjes maar voor lief moet nemen."

"Cesc is al zeven jaar bij ons en er is geen reden om te geloven dat hij weg wil. Voor zover wij weten is hij gelukkig hier. Hij heeft een langlopend contract en ik zie absoluut geen reden waarom hij dat niet zou uitdienen."

Nakamura wil het blijven proberen bij Espanyol

Shunsuke Nakamura, middenvelder bij Espanyol, wil zich bewijzen bij de Spaanse club. De Japanner komt bij Espanyol vooralsnog niet goed uit de verf.

In een interview met Nikkan Sport heeft de oud-speler van Celtic aangegeven dat hij niet van plan is te vertrekken bij de Spaanse middenmoter. De Japanse international is maar weinig speeltijd gegund.

"Ik moet een oplossing vinden, zodat ik meer aan spelen toekom. Op dit moment ben ik niet blij met de manier waarop het gaat, maar ik moet gewoon blijven proberen", zo liet Nakamura weten. "Het gaat allemaal om hard trainen en mezelf verbeteren", meent de Aziaat. Enkele media berichtten in de afgelopen periode dat Nakamura terug zou keren naar zijn vaderland. Daar begon hij zijn profcarriŤre bij Yokohama Marinos.

Dode door woningbrand Baarlo

In het Noord-Limburgse Baarlo is een persoon om het leven gekomen bij een woningbrand. De brand brak vanavond rond half zes uit, zo meldt de politie.

Brandweerlieden hebben in de gang van de woning aan de Kaasdonck het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen na het blussen. De politie sluit een misdrijf niet uit. De recherche onderzoekt nog of het slachtoffer de bewoonster van de woning is.

Belaagster paus snel berecht

Het Vaticaans gerechtshof beslist op korte termijn wat er gebeurt met de belaagster van de paus. Dit heeft het Vaticaan gemeld.

De 25-jarige Italiaans-Zwitserse Susanna Maiolo trok de paus op Kerstavond tegen de grond vlak voor het begin van de nachtmis. De vrouw kon opgepakt worden en werd naar een psychiatrische inrichting gebracht. Vorig jaar deed de vrouw ook al een poging de paus te benaderen, maar deze mislukte.

Afhankelijk van de verslagen van doktoren en politie beslist de magistratuur van het staatje wat er met Maiolo gebeurt. Het Vaticaan heeft eerder al verklaard dat het gerechtshof in het staatje "doorgaans erg vergevingsgezind" is. Volgens het Vaticaan moet de geesteszieke vrouw vooral genezen worden.

Noodweer in Spanje en ItaliŽ

Het zuiden van Spanje heeft te kampen met een hevig noodweer. Twee tornado's hebben een behoorlijke schade aangericht in de provincie Cádiz. Het treinverkeer is ontregeld en in Andalusië zijn door hevige regenval meer dan dertig hoofdwegen onbegaanbaar.

Ook in Italië zorgt het noodweer voor veel overlast. Diverse rivieren in Toscane zijn buiten hun oevers getreden. Ook Venetië heeft te kampen met overstromingen. Lawines en aardverschuivingen hebben ervoor gezorgd dat wegen onbegaanbaar zijn.

13. Uitgescheten

“Ik heb het helemaal gehad met jullie, de media, Geer, de FOK!-columnisten, Patries en tieten.” Het postuur klopt en ook de blonde krullen zouden van mijn ouwe Prins Bernhard kunnen zijn. Toch is dit niet mijn vader. “Geer, we moeten nu praten!”, roept de ietwat mollige man in ook een glittertjesjas. Dit is duidelijk niet de supermarktmanager die volgens de gemeentelijke administratie dezelfde achternaam draagt als ik.

Xabi Alonso rekent op KakŠ in 2010

Xabi Alonso denkt dat Real Madrid-collega KakŠ zijn team in de tweede seizoenshelft naar de verwachte successen kan leiden.

Real Madrid staat na de eerste seizoenshelft twee punten achter op Barcelona. De Catalanen waren tijdens El Clasico in november met 1-0 te sterk voor de aartsrivaal.

Toch houdt Alonso hoop op mooie tijden in 2010. "We zijn sinds de wedstrijd bij Barcelona groeiende", constateert Alonso in Marca. "We kunnen onze eigen stijl meer combineren met attractief voetbal. KakŠ kan ons team nog beter laten functioneren."

De Koning niet naar Olympische Spelen

Jacques de Koning heeft afgezegd voor het olympisch kwalificatietoernooi dat morgen in Heerenveen van start gaat. De sprinter heeft last van geÔrriteerde luchtwegen en dat belemmert hem om een topprestatie te leveren.

De Koning heeft al geruime tijd last van bronchitis en omdat er geen verbetering optrad, heeft hij moeten afzeggen. "Wat dit voor zijn toekomst betekent, daar kan ik niks over zeggen. Maar hij rijdt in elk geval het kwalificatietoernooi niet,” aldus zijn trainer bij Hofmeier, Jan van Veen.

Deelname aan het tweede kwalificatietoernooi eind januari kan hij ook vergeten. Dat is alleen voor de schaatsers die er in de komende dagen niet in slagen zich te plaatsen voor Vancouver, maar al wel aan de kwalificatie-eisen van sportkoepel NOC*NSF hebben voldaan.

Kruiswijk mag vertrekken bij Anderlecht

Arnold Kruiswijks toekomst bij Anderlecht is onzeker. De Nederlandse verdediger mag vertrekken.

Dat laat de manager van de club, Herman van Holsbeeck, weten aan Het Laatste Nieuws. "Als Kruiswijk een andere club vindt, is dat onderhandelbaar."

Van Holsbeeck verwacht dat hij terugkeert naar Nederland. "Er zijn Belgische clubs geÔnteresseerd, maar ik heb de indruk dat zijn manager meer op de Nederlandse markt gericht is."

Kruiswijk kwam in het verleden zes seizoenen uit voor FC Groningen. Bij Anderlecht, waar hij in de zomer van 2008 tekende, kwam hij in zijn eerste seizoen regelmatig aan spelen toe. Dit seizoen is zijn situatie bij de Belgische topclub echter vertroebeld.

Voetballer River Plate na crash in levensgevaar

River Plate-speler Diego Buonanotte verkeert in levensgevaar. De aanvaller raakte vanmorgen betrokken bij een verkeersongeval.

Drie inzittenden van het voertuig kwamen om het leven. Buonanotte is overgebracht naar een ziekenhuis in Venado Tuerto.

De Argentijnse voetballer zat zelf achter het stuur. Volgens ooggetuigen botste de auto frontaal op een andere personenauto. Drie inzittenden werden uit de auto geslingerd en waren op slag dood.

De 21-jarige Buonanotte is een gewaardeerd voetballer. Hij stond eerder dit jaar in de belangstelling van enkele Europese clubs. Zo waren Sunderland en Atlťtico Madrid geÔnteresseerd om hem over te nemen.

Genk mikt volgend seizoen op kampioenschap

Racing Genk heeft dit seizoen nog weinig indruk gemaakt. De club staat momenteel op de dertiende plaats op de ranglijst van de Belgische Eerste Klasse.

In het bekertoernooi is Genk al uitgeschakeld. "2009 was sportief een moeilijk jaar voor ons", aldus voorzitter Herbert Houben in zijn eindejaarsboodschap.

"We waren heel blij en trots met de bekerwinst, maar de rest was niet zo goed en dan valt dat ene hoogtepunt niet zo op. 2009 was echt een sportief dieptepunt, maar we zijn er wijzer uit geworden."

Ook stelde de voorzitter meteen nieuwe doelen voor 2010. "We moeten rustig bouwen aan een nieuw en natuurlijk sterk team. We zullen niet massaal de transfermarkt opgaan, maar ons heel gericht versterken."

"We hopen het nieuwe seizoen 2010-2011 te kunnen beginnen met een ploeg die er klaar voor is om mee te doen in de kop van de ranglijst", besloot de voorzitter van de huidige bekerwinnaar.

Alleen Kramer zeker van Winterspelen

Zoals al bekend was, is bij het langebaanschaatsen alleen Sven Kramer zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Vancouver. Eerder dit seizoen wist hij deelname op de 5.000 en de 10.000 meter veilig te stellen.

Bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen, dat morgen van start gaat, plaatst de top drie op de 1.000 meter bij de mannen zich voor Vancouver. Ook de beste twee op de 1.500 en 10.000 meter en de winnaar van de vijf kilometer bij de heren zijn zeker van deelname aan de Winterspelen.

Bij de vrouwen worden alle plekken op de 1.000 meter opgevuld, net als drie plekken op de 500 meter en twee posities op de 1.500 meter. De rijders moeten dan wel al aan de kwalificatienormen hebben voldaan van sportkoepel NOC*NSF.

Aan de hand van de prestatiematrix (een rekenkundig model waarmee kan worden bepaald op welke afstand Nederland de minste kans heeft op een medaille) zal daarna worden bepaald hoe het maximale aantal van tien schaats(st)ers wordt bereikt. Nederland mag namelijk tien mannen en tien vrouwen afvaardigen bij het langebaanschaatsen.

Loting dag 1 Olympisch kwalificatietoernooi

Morgen is de eerste dag van het Olympisch kwalificatietoernooi in het Thialf in Heerenveen. Hieronder vind je de loting van dag 1.

Mannen

Eerste 500 meter

1e rit: Sjoerd de Vries - Nuis
2e rit: Kramer - Otterspeer
3e rit: Elgersma - Schipper
4e rit: Bos - Poot
5e rit: Nijenhuis - Heslinga
6e rit: Groothuis - Smeekens
7e rit: Michel Mulder - Kuipers
8e rit: Tuitert - Ronald Mulder.

5000 meter

1e rit: Schuit alleen
2e rit: Kusmirak - Osinga
3e rit: Van der Kieft - Rotteveel
4e rit: Bloemen - Jongejan
5e rit: Ooijevaar - Roelofsen
6e rit: Verweij - Bob de Vries
7e rit: Verheijen - De Jong
8e rit: Wouter Olde Heuvel - Blokhuijsen.

Vrouwen

1500 meter
1e rit: Van Hemert - Bouwens
2e rit: Ensing - Van der Weijden
3e rit: Van Beek - Nauta
4e rit: Voorhuis - Van Riessen
5e rit: Kroon - Van Deutekom
6e rit: Elma de Vries - WŁst
7e rit: Leenstra - Boer
8e rit: Valkenburg - Gerritsen.

Woonboulevard blijft aantrekkelijk uitstapje

Tweede kerstdag was ook dit jaar voor veel Nederlanders een dag om naar een woonboulevard of (andere) attractie te gaan. Woonboulevard Alexandrium in Rotterdam, waaraan zestig winkels liggen, trok vandaag rond de 7500 mensen. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar op tweede kerstdag, zei een woordvoerder.

Het woonwarenhuis Ikea meldde een "heel drukke dag" bij elf van de twaalf vestigingen die open waren. Vooral in Breda, waar Ikea aan een woonboulevard ligt, waren veel bezoekers "Daar waren veel Belgen", aldus een woordvoerder. Het concern kon geen bezoekersaantallen geven.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam schatte vandaag zesduizend tot zevenduizend bezoekers binnen de hekken te hebben gehad. "Niet uitzonderlijk voor een tweede kerstdag", aldus een woordvoerder.

De Efteling in Kaatsheuvel was beide kerstdagen open. De attractie is tevreden over de bezoekersaantallen, die het overigens niet prijsgeeft. Maar van een enorme drukte was geen sprake. "Ik denk dat het iets rustiger was dan vorig jaar", zei een woordvoerder. De attractie kijkt verwachtingsvol uit naar morgen, de 'derde kerstdag'.

Het Dolfinarium in Harderwijk was dit jaar voor het eerst beide kerstdagen open. Eerste kerstdag viel wat tegen, maar op tweede kerstdag was van een 'dip' in bezoekersaantallen als gevolg van de economische neergang niets te merken, aldus een zegsman. De attractie is onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf en verstrekt om die reden geen cijfers.

Tweede kerstdag: winkelen blijft populair  (foto: ANP)

Yves Rocher (79) overleden

Yves Rocher, voorzitter van het gelijknamige schoonheidsbedrijf, is vandaag gestorven in Parijs, zo liet een woordvoerder van het bedrijf vandaag weten. Hij werd 79 jaar oud.

Rocher richtte zijn bedrijf in 1958 op in het Franse La Gacilly in Bretagne. In 2004 had het bedrijf een wereldwijde omzet van iets meer dan twee miljard dollar. Het bedrijf heeft vestigingen in 88 landen en meer dan dertienduizend mensen in dienst. Naast het merk 'Yves Rocher' heeft het bedrijf ook de merken 'Daniel Jouvance', 'Dr Pierre Ricaud', 'Isabel Derroisné', 'Kiotis' en 'Galérie Noémi'.

 

Roemeens kampioen stuurt trainer de laan uit

De Roemeense voetbalclub Unirea Urziceni heeft trainer Dan Petrescu de laan uitgestuurd. Felix Grigore, de baas van de club, heeft dit vandaag bevestigd.

"We zijn na goed overleg uit elkaar gegaan”, aldus Grigore. Afgelopen seizoen pakte Petrescu verrassend de titel met de club, afkomstig uit een stadje met niet meer dan 17.000 inwoners.

Petrescu trainde de club sinds 2006. In 2008 won Unirea Urziceni de nationale beker waarop dit jaar de titel volgde. De club werd derde in groep G van de Champions League en komt nu uit in de Europa League tegen Liverpool.

Officieel: eerste witte kerst sinds 1981

Het is officieel: Nederland heeft een witte kerst. Over een 'officiële witte kerst' wordt gesproken als er op De Bilt op allebei de kerstdagen een gesloten sneeuwdek ligt en dat lag het dit jaar.

Gister lag er in De Bilt nog negen centimeter sneeuw en vanochtend was dit geslonken naar vier centimeter. Voor het eerst sinds 1981 is er nu weer een echte witte kerst, zo liet het KNMI vandaag weten. In 1981, de vorige officiële witte kerst, lag er elf tot twintig centimeter sneeuw in De Bilt.

Nederlander schakelde terrorist uit

De terreurverdachte, Farouk Abdulmutallab, die gisteren een aanslag wilde plegen op het vliegtuig van Schiphol naar Detroit werd gisteren uitgeschakeld door een Nederlander, De 32-jarige Jasper Schuringa blijkt na de aanslag een echte held.

Schuringa zag minuten voor de landing dat de Nigeriaan opstond uit zijn stoel en iets aanstak. Hij twijfelde geen moment en dook over de stoelen en bange passagiers heen om de man te stoppen. Toen hij het vuur gedoofd had hield hij de verdachte in een houdgreep tot het vliegtuig veilig geland was. Na zijn heldendaad was hij beide schoenen kwijt, waren zijn handen verbrand en zijn kleding gescheurd, maar na de landing werd hij als een ware held behandeld, laat Lydia Faber, Schuringa's compagnon bij het Amsterdamse mediabedrijf 'Go with the flow productions', weten.

'Het had ook totaal anders kunnen aflopen' 
De Nederlander wordt in de Amerikaanse media geëerd en ook zijn medepassagiers spreken na de verijdelde aanslag vol lof over hem. Zijn ouders zijn heel erg trots op hun zoon. "We hebben kort contact met hem gehad. Hij vertelde dat hij dwars over alle stoelen was gevlogen toen hij zag wat die vent aan het doen was. Toen heeft hij die man in elkaar geslagen, de man naar de voorkant van het toestel gesleurd en daarna de vlammen gedoofd", aldus moeder Ingrid. Naast heel trots te zijn op haar zoon laat ze weten dat ze ook heel geschokt is. "Het had in één seconde ook totaal anders kunnen aflopen. Dan had ik een heel ander telefoontje gehad.

Na de landing kreeg Lydia Faber een telefoontje van Schuringa. "Hij belde mij nadat de verdachte was overgedragen aan de autoriteiten. "Lydia, dit wil je niet geloven", begon hij het gesprek, maar we werden onderbroken toen de FBI hem wilde ondervragen over wat er nu precies was gebeurd." De moeder van Jasper laat weten dat zij vindt dat de security op Schiphol heel wat uit te leggen heeft. Tegenover zijn vriend Kasem heeft Schuringa laten weten dat de man ingepakt was in explosieven. "Het was absoluut geen vuurwerk, maar héél serieus", liet hij weten.

Eerst vakantie, dan een groot feest 
Op 8 januari zal Schurings terug naar Nederland komen. Zijn vrienden hebben al laten weten dat zij een groot feest voor de held aan het organiseren zijn. Schuringa verblijft momenteel bij een vriendin in Miami en zal de komende dagen nog gaan surfen bij zijn zus op Costa Rica.

Met dank aan ouwe_dibbes en oooYEAH voor de submit.

'Amy hertrouwt met ex'

Amy Winehouse wil hertrouwen met haar ex Blake Fielder-Civil. Dat schrijft het Britse tabloid The Sun. Tijdens de kerstdagen zou er al een officieuze ceremonie plaatsvinden.

Vader Winehouse is niet blij met de plannen. Hij vreest dat zijn dochter de familie met kerst in de steek laat, om bij haar geliefde te zijn. Bovendien houdt hij Blake verantwoordelijk voor de alcohol- en drugsproblemen van zijn dochter.

In september ging het koppel uit elkaar, tot opluchting van Amy's vader. Een paar maanden later kwam het paar toch weer bij elkaar. Ze zouden opnieuw in het huwelijksbootje willen stappen. Volgens The Sun meldden ingewijden dat Winehouse en Fielder-Civil elkaar deze kerst officieus het jawoord geven in Sheffield. "Ze hebben besloten een officieuze ceremonie te houden om iedereen die ze uit elkaar wil hebben de mond te snoeren."

Aan dood ontsnapt bij lawinepijl (foto's)

Vanmiddag ben ik aan de dood ontsnapt of in ieder geval ernstige verminking door een lawinepijl. Precies om 16.00 uur ontplofte er (naar vermoeden) een lawinepijl in mijn achtertuin.

Een minuut of tien eerder had ik de gordijnen dichtgedaan van mijn raam naar de achtertuin en -deur. Niet veel later hoorde ik ineens het gesis van vuurwerk. Het klonk alsof een pijl een uitweg zocht en niet vond. Wat volgde was een vuurbal, een keiharde knal en daarna glasgerinkel. De binnenste ruit van mijn achterdeur was eruit geknald. Dankzij mijn gordijnen vloog het glas niet de kamer door, waar ik (met mijn gezicht naar de achterdeur) aan het internetten was aan de eettafel.

Aangezien mijn tuin zich bevindt in een binnenplaats van tuinen die niet vrij toegankelijk is en ik ook mijn buren niet verdenk van opzet neem ik aan dat het om een verdwaalde lawinepijl gaat. De overbuurman zag de ontploffing vanuit zijn slaapkamer en zag ook een enorme vuurbal. Aan dit youtubefilmpje zie je de impact van een lawinepijl die ontploft op de grond. Lees hier over de gevaren van lawinepijlen. Hieronder de foto's van de schade.Glas op de mat dankzij het gordijn.En niet zo heel kleine scherven ook.Buitenruit is nog heel, binnenruit volledig stuk.Je zou maar net even een koud biertje pakken.In het midden de eettafel met laptop waaraan ik zat te FOK!ken.

 

Cornelissen zegeviert bij Jumping Mechelen

Adelinde Cornelissen heeft vanmiddag bij Jumping Mechelen de Grand Prix gewonnen. De Nederlandse amazone won met haar paard Parzival de kŁr met een score van 78,680. Imke Schellekens-Bartels werd met Sunrise tweede.

Isabell Werth eindigde met Warum Nicht (71,702) als derde. Voor de Duitse amazone was haar eerste wedstrijd na haar schorsing van zes maanden. Ze kreeg die straf omdat haar toppaard Whisper tijdens het concours van Wiesbaden in juni positief was bevonden.

Ahmadinejad: Europese politici zijn dom

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft geen hoge pet op van Europese politici. "Deze politici weten noch wat over politiek noch over geschiedenis. De een is nog dommer dan de ander," aldus de president.

Ahmadinejad doet deze uitspraken in reactie op het Zwitserse minarettenverbod. Volgens Ahmadinejad denken Europese politici onterecht het islamitische geloof tegen te houden door een minarettenverbod. "Ze begrijpen echter niet, dat niet de minaretten de mensen laten geloven, maar dat door het geloof minaretten ontstaan."

Pauwels zegeviert in Heusden-Zolder

Kevin Pauwels heeft vanmiddag de veldrit in het Belgische Heusden-Zolder, meetellend voor de wereldbeker, op zijn naam geschreven. De Belg bleef zijn landgenoten Niels Albert en Sven Nys voor.

Halverwege de koers reed Pauwels weg bij zijn medevluchters Gerben de Knegt, Albert en Bart Arnouts. Albert probeerde Pauwels nog te achterhalen, maar wist daar niet in te slagen. De Knegt leek lang op weg te zijn naar een podiumplek maar werd kort voor de meet bijgehaald door Nys. Uiteindelijk eindigde de Nederlander als vierde.

In de stand om de wereldbeker leidt Albert nog altijd met 505 punten. Zdenek Stybar, vandaag zesde, staat tweede met 485 punten.

Terreurverdachte onderging controle

De 23-jarige Nigeriaanse terreurverdachte Farouk Abdulmutallab heeft op Schiphol tijdens zijn overstap naar zijn vlucht naar Detroit een veiligheidscontrole ondergaan. Die werd volgens de voorschriften uitgevoerd, meldde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) vandaag na een eerste onderzoek.

Toch is de man er waarschijnlijk in geslaagd met explosief materiaal door de veiligheidscontrole op Schiphol te komen. "Bij de securitycheck zijn geen onregelmatigheden geconstateerd", laat de NCTb weten. "Ondanks een volgens de voorschriften uitgevoerde controle valt niet uit te sluiten dat potentieel gevaarlijke voorwerpen aan boord worden gebracht, zeker voorwerpen die met de huidige beveiligingstechnologie zoals metaaldetectiepoorten moeilijk zijn op te sporen."

Hyves biedt koningin Beatrix account aan

Raymond Spanjar, een van de oprichters van de populaire netwerksite Hyves, heeft koningin Beatrix aangeboden om voor haar een account te openen. "Dan kan zij in haar kersttoespraak van 2010 vertellen of haar sociale leven er op voor- of achteruit is gegaan."

Dat stelde Spanjar na de traditionele kersttoespraak van de vorstin, waarin zij zich bezorgd toonde over de individualisering van de samenleving en kritisch was over virtuele contacten. "Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig wij-gevoel wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen wordt die leegte niet gevuld, integendeel", aldus de koningin.

Rogge: Doping zal nooit verdwijnen

IOC-voorzitter Jacques Rogge heeft in de Belgische krant De Morgen teruggekeken op het jaar 2009. In dit jaar werd hij herkozen als voorzitter, werden de Zomerspelen van 2016 toegewezen aan Rio de Janeiro, was er weer veel gebeurd op dopinggebied en was er kritiek vanuit de wielerwereld op het veranderde olympische programma op de baan.

Bij zijn herverkiezing kreeg de Belg Rogge 88 stemmen voor, één tegenstem en waren er drie onthoudingen. "Dat er 88 IOC-leden voor mij gestemd hebben, is een teken van vertrouwen. Het feit dat er drie onthoudingen en één tegenstem waren, is een teken dat ik het nog beter kan doen", meent Rogge. "Ik ben herkozen op basis van wat ik al gedaan heb: tegen doping gewerkt, de strijd aangegaan tegen illegaal gokken, de arbitrage verbeterd en de financiële basis versterkt. We hebben ook heel goede Spelen gehad onder mijn mandaat."

In de volgende vier jaar wil Rogge zich richten op de strijd tegen illegaal gokken. "Wat het gokken betreft, hebben we geen problemen gezien op de Spelen in China. Maar we moeten niet naïef zijn. Vroeg of laat komt dat er ook op de Spelen. Vandaar dat we preventief te werk gaan." Ook de voortgaande strijd tegen doping staat hoog op de prioriteitenlijst van Rogge. "Of we de strijd tegen doping aan het winnen zijn? Ik denk dat we erop vooruit gaan, maar doping zal nooit verdwijnen. Doping is voor de sport, wat criminaliteit is voor de samenleving. Er zullen er altijd zijn die willen valsspelen."

Verder werd in 2009 het olympisch programma voor de baanwielrenners veranderd, iets wat Rogge veel kritiek opleverde vanuit Belgische hoek. De Belgen zouden wellicht een medaille minder behalen, maar dat is niet iets waar Rogge zich mee bezig hield. "Dan zou ik geen goede voorzitter zijn. De beslissing om het baanwielrennen op de Spelen bij te stellen, kwam er om de sport aantrekkelijker te maken. Kortere en dynamische nummers, die we beter in beeld kunnen brengen. Kenny De Ketele zegt dat ik het baanwielrennen dood maak? En waarom zou hij niet kunnen uitblinken in het omnium? Dat hij me dat eens uitlegt. Er zijn vijf proeven, is dat de dood van de sport?"

PVV wil spoedoverleg over mislukte aanslag

De PVV in de Tweede Kamer wil met spoed een overleg met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over de mislukte aanslag tijdens een vlucht van een toestel van Delta Airlines van Schiphol naar de Amerikaanse stad Detroit. Dat zei PVV-Kamerlid Raymond de Roon vandaag.

Hij wil de komende week de gang van zaken met de minister bespreken tijdens een algemeen overleg van de vaste Kamercommissie voor Justitie. "Ik wil opheldering over de feiten en ik wil weten welke maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen", aldus De Roon.

De PVV'er noemt het opvallend dat de betrokken Nigeriaan op Schiphol kennelijk ongehinderd explosieven aan boord van het vliegtuig heeft kunnen brengen.

Coalitiepartij ChristenUnie neemt het incident zeer serieus en wil dat Hirsch Ballin snel uitleg geeft. "Blijkbaar zijn er nieuwe mogelijkheden gevonden om groot onheil aan te richten aan boord van een vliegtuig", aldus het Kamerlid Ed Anker. Onderzoek moet uitwijzen waar er fouten zijn gemaakt. "Voor nu is het van belang dat de professionals ter plaatste alles doen wat nodig is."

Vos zegeviert in Heusden-Zolder

Marianne Vos heeft vanmiddag de veldrit in het Belgische Heusden-Zolder, meetellend voor de wereldbeker, op haar naam geschreven.

Vos had bij de finish een voorsprong van 25 seconden op de nummer twee, de Amerikaanse Katie Compton. Daphny van den Brand eindigde op iets meer dan een minuut van Vos als derde.

Na vijf van de zeven wedstrijden gaat Compton met 260 punten aan de leiding in de stand om de wereldbeker. Van den Brand staat met 245 punten tweede, Vos bezet plaats drie met 220 punten.

Ferguson haalt uit naar Manchester City

De manager van Manchester United, sir Alex Ferguson, zegt in The Times dat hij zich niet vinden in de gang van zaken bij stadsgenoot Manchester City.

Ferguson zegt dat hij verbaasd is over de aanstelling van Roberto Mancini als opvolger van de ontslagen manager Mark Hughes. "Zijn aanstelling is een gok", aldus de Schot. "Er is een bepaalde code die voorschrijft hoe je met mensen om moet gaan, of je nu twee of twintig wedstrijden verliest. Ik heb al heel vaak gezegd: als bestuurder kun je het beste vasthouden aan je managers. Geef ze de tijd, een nieuwe coach betekent niet automatisch dat het beter zal gaan."

Mancini is de veertiende manager van City sinds Ferguson 23 jaar geleden manager werd bij United. "Ik kan niet wachten op de twintigste", besluit Ferguson.

'Mogelijk ťťn Nederlander op 500 meter'

Afgelopen week presenteerde de Nederlandse schaatsbond een zogenaamde prestatiemax. Hieruit bleek welke afstanden bij het langebaanschaatsen op de Olympische Spelen komend jaar prioriteit hebben.

Ons land mag slechts tien mannen en tien vrouwen bij het langebaanschaatsen afvaardigen. Hierdoor moeten er keuzes worden gemaakt en de 500 meter lijkt hiervan de dupe te gaan worden.

De KNSB geeft namelijk meer prioriteit aan bijvoorbeeld de 1.000 meter, 1.500 meter en de ploegenachtervolging. Voor de echte specialisten op de kortste afstand, zoals Ronald Mulder en Jan Smeekens, zal het moeilijk worden om zich voor Vancouver te plaatsen.

"Gezien de prestatiematrix van KNSB, is het reŽel dat alleen de winnaar van de 500 meter op het OKT zich plaatst voor de Spelen. Degene die tweede wordt kan buiten de boot vallen. Dat is natuurlijk niet fijn," aldus Johan de Wit, de ploegleider van Ronald Mulder bij APPM, tegenover de camera van KNSB TV.

De Wit zegt dat het voor Smeekens en Mulder van belang is dat meerdere rijders zich voor meer dan ťťn afstand plaatsen. Dan komt er een plek in het olympische team vrij voor een 500 meter-specialist.

Toro Rosso doet crashtests met STR5

Scuderia Toro Rosso ligt goed op schema met de bouw van haar eerste bolide. Het Italiaanse team mag door nieuwe regelgevingen haar bolide niet meer van Red Bull Racing betrekken en hierdoor moet er in eigen huis aan de STR5 gebouwd worden.

"We moeten nu op eigen benen staan," zei teambaas Franz Tost tegen Blick. De renstal heeft inmiddels 60 nieuwe mensen aangenomen, waaronder 25 voor de windtunnel in Bicester. Hierdoor komt het totaal aantal werknemers op 257, terwijl dit in de Minarditijd maar 80 waren. Technisch directeur Giorgio Ascanelli zegt dat het crashtesten van de STR5 begonnen is. "We liggen op schema. We hebben al voor twee miljoen euro vernield!"

Rogge: "Doping zal nooit verdwijnen"

IOC-voorzitter Jacques Rogge heeft in de Belgische krant De Morgen teruggekeken op het jaar 2009. In dit jaar werd hij herkozen als voorzitter, werden de Zomerspelen van 2016 toegewezen aan Rio de Janeiro, was er weer veel gebeurd op dopinggebied en was er kritiek vanuit de wielerwereld op het veranderde olympische programma op de baan.

Bij zijn herverkiezing kreeg de Belg Rogge 88 stemmen voor, ťťn tegenstem en waren er drie onthoudingen. "Dat er 88 IOC-leden voor mij gestemd hebben, is een teken van vertrouwen. Het feit dat er drie onthoudingen en ťťn tegenstem waren, is een teken dat ik het nog beter kan doen," meent Rogge. "Ik ben herverkozen op basis van wat ik al gedaan heb: tegen doping gewerkt, de strijd aangegaan tegen illegaal gokken, de arbitrage verbeterd en de financiŽle basis versterkt. We hebben ook heel goede Spelen gehad onder mijn mandaat."

In de volgende vier jaar wil Rogge zich richten op de strijd tegen illegaal gokken."Wat het gokken betreft, hebben we geen problemen gezien op de Spelen in China. Maar we moeten niet naÔef zijn. Vroeg of laat komt dat er ook op de Spelen. Vandaar dat we preventief te werk gaan." Ook de voortgaande strijd tegen doping staat hoog op de prioriteitenlijst van Rogge. "Of we de strijd tegen doping aan het winnen zijn? Ik denk dat we erop vooruit gaan, maar doping zal nooit verdwijnen. Doping is voor de sport, wat criminaliteit is voor de samenleving. Er zullen er altijd zijn die willen valsspelen."

Verder werd in 2009 het olympisch programma voor de baanwielrenners veranderd, iets wat Rogge veel kritiek opleverde vanuit Belgische hoek. De Belgen zouden wellicht een medaille minder behalen, maar dat is niet iets waar Rogge zich mee bezig hield. "Dan zou ik geen goede voorzitter zijn. De beslissing om het baanwielrennen op de Spelen bij te stellen, kwam er om de sport aantrekkelijker te maken. Kortere en dynamische nummers, die we beter in beeld kunnen brengen. Kenny De Ketele zegt dat ik het baanwielrennen dood maak? En waarom zou hij niet kunnen uitblinken in het omnium? Dat hij me dat eens uitlegt. Er zijn vijf proeven, is dat de dood van de sport?"

Afghanen in mei naar stembus voor parlement

De stemgerechtigden in Afghanistan mogen eind mei bepalen welke politici zitting mogen nemen in het nieuwe parlement. Dat heeft Zekria Barakzai, de vicevoorzitter van de kiescommissie, vandaag bekendgemaakt na beraad tussen president Hamid Karzai en de twee belangrijkste vertegenwoordigers van het parlement in het Centraal-Aziatische land.

Barakzai erkende dat problemen op de loer liggen, net als bij de presidentsverkiezingen in augustus. Die liepen uit op een farce door grootschalige fraude en geweldsincidenten. Uiteindelijk werd Karzai uitgeroepen tot winnaar.

Het is onwaarschijnlijk dat stembusfraude kan worden uitgesloten in mei. Het is verder de vraag of de regering in Afghanistan de verkiezingen zonder hulp uit het buitenland kan financieren. Daarnaast is het zeer de vraag of de veiligheidssituatie voldoende verbetert in het komende half jaar.

"Voor Ferrari altijd plekje in mijn hart"

Michael Schumacher Ūs Ferrari, volgens vele fans. De Duitser was er dan ook vanaf 1996 tot en met 2006 in dienst. Echter, aankomend seizoen stapt Schumacher in bij Mercedes, een comeback na drie jaar. Maar Ferrari zal hij niet vergeten.

Ondanks dat Schumi bij de concurrent van de Italiaanse renstal zal gaan rijden, Mercedes Grand Prix (aartsrivaal zelfs bij de straatauto's), heeft hij voor Ferrari altijd plek in zijjn hart. "Ferrari is 14 jaar lang een groot deel van mijn leven geweest en andersom ben ik ook 14 jaar lang een deel van Ferrari geweest. Een groot deel van Ferrari zal dan ook voor altijd in mijn hart zitten. Ik zal altijd de warmte, de steun en de toewijding herinneren die ik altijd van de Ferrari-fans heb mogen ontvangen."

Schumacher omschreef zijn gevoel toen hij bij Ferrari reed als warm: "Ik heb me altijd enorm welkom gevoeld bij Ferrari en ik heb geprobeerd jullie passie en plezier te bezorgen als ik op het circuit aan het racen was en racen kon winnen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik alle jaren heb mogen krijgen en ik hoop dat ik, naast de twee huidige Ferrari-coureurs, een beetje kan rekenen op jullie eeuwige steun."

"Ik heb veel vrienden gemaakt en veel geleerd in mijn tijd bij Ferrari", vervolgde Der Michael. "Nu begint een nieuw hoofdstuk voor me. Ik zal op de baan tegen Ferrari racen, maar wel met het grootste respect. Ik ben overtuigd van felle gevechten. Ik weet zeker dat Ferrari terug kan komen tot de historische macht die ze waren, omdat ik weet waar deze jongens toe in staat zijn", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Onderzoek naar veiligheidscheck Schiphol

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) en de marechaussee op Schiphol kijken naar de reden waarom de 23-jarige Nigeriaanse terreurverdachte Farouk Abdulmutallab er blijkbaar in is geslaagd met explosief materiaal door de veiligheidscontrole in Nigeria en op Schiphol te komen. Dat laten de woordvoerders vandaag weten.

De luchthaven Schiphol voert de controle op de Nederlandse luchthaven met behulp van particuliere beveiligers uit. De NCTb en de marechaussee houden hierop toezicht en bekijken daarom nu wat er is gebeurd.

De Nigeriaan die op een vlucht van Schiphol naar Detroit zat, had het explosieve materiaal, dat hij vlak voor de landing tot ontploffing probeerde te brengen met behulp van een injectiespuit waar chemicaliën in zaten, op zijn been geplakt. Hij kwam om 05.37 uur vanuit Lagos aan op Schiphol en vertrok om 08.29 uur van het Nederlandse vliegveld naar de VS.

Als een passagier op Schiphol overstapt op een vlucht naar de Verenigde Staten, wordt die persoon bij de gate vlak voor het instappen opnieuw aan een veiligheidsonderzoek onderworpen. Ook worden vragen gesteld over de reden waarom iemand naar de VS reist.

Volgens de geldende procedures moet Abdulmutallab de veiligheidscheck op de Nederlandse luchthaven dus ook hebben ondergaan. Daarom wordt uitgezocht hoe het komt dat de man niet is onderschept.

Een woordvoerster van Schiphol wil vandaag geen commentaar op de zaak geven.

Marechaussee gaat veiligheidscontrole Schiphol onderzoeken  (foto: ANP)

Spoedreparaties aan snelwegen

Rijkswaterstaat voert vandaag spoedreparaties uit aan diverse snelwegen die door het winterweer beschadigd zijn. Mogelijk ondervindt het verkeer hier hinder van, aldus Rijkswaterstaat.

Bij Zaltbommel wordt in beide richtingen aan de A2 gewerkt, maar dit heeft nog niet tot files geleid. Op de A1 Apeldoorn-Hengelo stond ter hoogte van Bathmen vijf kilometer file ten gevolge van een reparatie aan het wegdek. Op de A12 bij Maarsbergen en de A2 bij Abcoude heeft Rijkswaterstaat de maximumsnelheid aangepast. Hier wordt de weg nog onderzocht.

De duur van de werkzaamheden is nog niet bekend. Eergisteren heeft Rijkswaterstaat gemeld dat het met de vorstschade wel meevalt. Gisteren hebben reparaties en beschadigd wegdek diverse files veroorzaakt.

10. Shine

“Hallo?” klinkt een onzekere stem. Een vrouwenstem, dus het is niet mijn schuinsmarcherende vader die eindelijk thuis is. De gangdeur gaat open en een tweede meisje komt binnenlopen. Dit keer met nog grotere tieten dan de eerste, en die is nota bene hoogzwanger. Ik herkan haar als een ander kassameisje. Het begint me duidelijk te worden waar pa zijn personeel op selecteert.

Boasson Hagen maakt in 2010 Tour-debuut

De Tour de France zal in 2010 voor het eerst Edvald Boasson Hagen mogen begroeten. De Noor, afgelopen seizoen winnaar van Gent – Wevelgem, de Eneco Tour en een rit in de Giro d’Italia, verklaarde dat tegen de Noorse tv-zender TV2.

"Ik zal daar vooral rijden om ervaring op te doen en mijn doel is de wedstrijd uit te rijden. Daarnaast hoop ik op een etappeoverwinning," aldus Boasson Hagen, die de overstap maakt van Team Columbia naar Team Sky. In het voorjaar staat hij ook aan de start in de kasseienklassiekers. "Ik ben blij dat ik de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix mag rijden. Mijn doel is daar zo goed mogelijk te presteren."

Zijn land- en nieuwe ploeggenoot Kurt-Asle Arvesen denk alvast dat Boasson Hagen goed zal presteren. "Hij kan in 2010 een grote klassieker zoals Parijs Roubaix, de Ronde van Vlaanderen of Milaan San Remo winnen. Maar er ligt geen druk op hem."

Rus blijft voorlopig in Nederland

De Nederlandse tennisster Arantxa Rus blijft voorlopig in ons land om te herstellen van een polsblessure.

Rus zou eigenlijk morgen afreizen naar Nieuw-Zeeland om daar de kwalificaties te spelen voor het toernooi van Auckland. Half januari wil Rus zich via de kwalificatie proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open.

"Het herstel van haar blessure bepaalt nu haar wedstrijdschema", aldus haar begeleidend coach Eddy Bank.

Oppositie betoogt opnieuw in Teheran

Op verschillende plekken in de Iraanse hoofdstad Teheran demonstreren aanhangers van de oppositie vandaag tegen het bewind van president Mahmoud Ahmadinejad. Jaras, een website van de oppositie, meldde dat de oproerpolitie hard heeft ingegrepen tegen de betogers.

Volgens ooggetuigen zijn honderden leden van veiligheidsdiensten bezig met pogingen de demonstraties uit elkaar te jagen. Zij zouden onder meer traangas hebben ingezet tegen een groot aantal demonstranten. De ordetroepen zouden op verschillende plaatsen slaags zijn geraakt met tegenstanders van het regime in de islamitische republiek.

Het is niet mogelijk om de berichten van Jaras en ooggetuigen te controleren. De autoriteiten in Iran staan het buitenlandse media en onafhankelijke journalisten niet toe hun werk te doen.

'Riga van Bolton naar Celta de Vigo'

Riga Mustapha keert in de winterstop mogelijk terug naar Spanje. Celta de Vigo zou de Nederlandse aanvaller van Bolton Wanderers over willen nemen.

Volgens de Spaanse krant Marca wil Celta-voorzitter Carlos MouriŮo aanstaande maandag een nieuwe speler presenteren. Hij zou dit willen doen om de groeiende kritiek op zijn beleid te laten verstommen. Riga speelde voor zijn vertrek naar Bolton met veel succes voor Levante en is daarom een bekende speler in Spanje. De voormalig Spartaan, die in Nederland ook voor Vitesse en RBC Roosendaal speelde, wist namens Levante zeventien keer te scoren in twee seizoenen op het hoogste niveau.

Sinds de zomer van 2008 speelt de in Ghana geboren aanvaller voor Bolton Wanderers. Daar is hij nog weinig succesvol. In anderhalf seizoen werd hij slechts achttien keer ingezet in de competitie. Riga kwam nog niet tot scoren. Hij heeft al enkele keren laten doorschemeren dat spelen op een lager niveau geen probleem voor hem is, omdat hij niet gelukkig is met zijn rol bij Bolton. Om die reden lijkt een overgang naar Celta, dat tegenvallend op de achttiende plaats bivakkeert in de Spaanse Segunda Divisiůn, voor Riga een interessante optie.

Ballack tipt Engeland voor wereldtitel

Michael Ballack, middenvelder van Chelsea en aanvoerder van het Duitse nationale team, heeft tegenover de Engelse boulevardkrant The Sun gezegd dat volgens hem Engeland een goede kans maakt op de wereldtitel komend jaar in Zuid-Afrika.


"Engeland is een fantastische ploeg met veel individuele kwaliteiten erin. Daarnaast heeft Fabio Capello balans in het team gebracht. Dat is belangrijk, een team voelt dat," aldus de Duitser. "Engeland is nu in staat wedstrijden te winnen zonder hun beste spel ten toon te spreiden. Daar zijn Italiaanse coaches goed in."

Ballack speelt sinds 2006 in Engeland en hij merkt dat de mentaliteit bij zijn Engelse collega's veranderd is. "Het zelfvertrouwen is duidelijk aanwezig. Daarom zijn zij voor mij ťťn van de favorieten."

IndonesiŽ getroffen door aardbeving

Exact vijf jaar na de verwoestende Tsunami is Indonesië vandaag getroffen door een aardbeving. Rond vier uur vanmiddag (lokale tijd) deed zich in het oosten van het land, bij de eilandengroep de Molukken, het natuurgeweld voor.

Seismologische diensten zijn nog niet eenduidig over de kracht van de beving. Zo gaat de Indonesische Meteorologische en Geografische Dienst uit van een kracht van 6.7 en de Amerikaanse Geologische Dienst van een beving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter.

Loeb Frans kampioen der kampioenen 2009

De Franse sportkrant L'Equipe heeft rallycoureur Sťbastien Loeb uitgeroepen tot 'Franse kampioen der kampioenen 2009'. Loeb krijgt de onderscheiding omdat hij dit jaar voor de zesde opeenvolgende keer de wereldtitel van het World Rally Championship pakte.

Loeb, die de onderscheiding in 2007 ook al won, volgt zwemmer Alain Bernard op. De rallycoureur bleef dit jaar de Franse handbalmannen, die wereldkampioen werden, en judoka Teddy Riner, die eveneens wereldkampioen werd in de categorie boven 100 kg, voor.

BelgiŽ geen grote autoproducent meer

De vier Belgische autofabrieken hebben in 2009 naar schatting slechts 517.000 wagens geproduceerd, een kwart minder dan het vorige jaar. Dat is een historisch dieptepunt. Enkele jaren geleden rolden er nog ruim 1 miljoen auto's van de banden bij Audi Brussel, Opel Antwerpen, Volvo Gent en Ford Genk.

De daling is het gevolg van de ineenstorting van de autoverkoop in Europa, vooral tijdens het eerste halfjaar. Met een productie van een half miljoen auto's hoort België niet langer tot de belangrijke landen voor autoassemblage, meldde de Vlaamse zakenkrant De Tijd zaterdag. Bovendien bestaat de kans dat Opel de grote fabriek in Antwerpen sluit.

Vietnam veroordeelt drugskoeriers ter dood

Vijf Chinezen zijn gisteren in het noorden van Vietnam ter dood veroordeeld. De Chinezen hadden bijna acht ton marihuana vanuit Pakistan via de Vietnamese haven Mong Cai naar Canada willen smokkelen.

In mei 2008 werden de drugskoeriers al opgepakt. Naast de smokkel van drugs werd hen ook illegaal transport van meer dan een miljoen Hong Kong dollar (ongeveer 90.000 euro), 10.500 Amerikaanse dollar (7.300 euro) en ruim 250.000 Chinese yuan (28.000 euro) ten laste gelegd.

In Vietnam kennen ze wereldwijd een van de strengste wetgevingen wanneer het drugssmokkel betreft. In 2009 zijn er minimaal 58 mensen ter dood veroordeeld in Vietnam, waarvan er veertien de doodstraf kregen wegens drugshandel, zo blijkt uit cijfers verzameld in lokale media en bij gerechtelijke bronnen.

Arsenal niet eens met aanklacht FA

De trainer van Arsenal, ArsŤne Wenger vindt de aanklacht van de FA tegen de club, vanwege de ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Hull City, 'unfair'.

Tijdens het duel kregen spelers van de twee clubs het vlak voor rust aan de stok met elkaar na een incident met Samir Nasri. "Ik vond het geen groot incident. Er gebeuren wel ergere dingen op het veld", aldus de Fransman. "De situatie onstond vanwege een voorval met Nasri, maar daarna waren het hoofdzakelijk de spelers van Hull City die voor onrust zorgden. Daarom zullen we ons ook zeker verdedigen."

Leger VS schrapt zwangerschapsverbod in Irak

Het Amerikaanse leger schrapt het verbod op zwangerschap voor militairen die dienen in het noorden van Irak. Dat maakte een woordvoerster van het leger vandaag bekend. Generaal-majoor Anthony Cucolo, de bevelhebber van de 22.000 militairen van de Verenigde Staten in Noord-Irak, onder wie circa 1700 vrouwen, had het verbod begin november uitgevaardigd.

Vrouwelijke militairen mochten tijdens hun missie niet zwanger worden. Mannen mochten hun vrouwelijke collega's niet zwanger maken. Het verbod gold ook voor militairen die met elkaar waren getrouwd. Overtreders zouden zich mogelijk voor de krijgsraad moeten verantwoorden. "Iemand die voortijdig afhaakt tijdens de twaalf maanden durende uitzending, belast zijn kameraden", motiveerde Cuculo zijn besluit.

De maatregel leidde tot een storm van kritiek nadat Amerikaanse media er eerder deze week over hadden gepubliceerd. In eerste instantie gaf het ministerie van Defensie aan dat bevelhebbers het recht hebben om een dergelijk besluit te nemen. Vandaag kwam het Pentagon terug op deze mening.

Leger VS schrapt zwangerschapsverbod in Irak  (foto: ANP)

Zuidoost-AziŽ herdenkt tsunami

Kustgemeenschappen in een aantal landen in Zuidoost-Azië herdenken vandaag de tsunami die exact vijf jaar geleden dood en verderf zaaide in de regio. Op 26 december 2004 vonden verspreid over dertien landen circa 226.000 mensen de dood.

Indonesië werd met ongeveer 166.000 doden het zwaarst getroffen. In de provincie Atjeh op het westelijke eiland Sumatra, waar de meeste slachtoffers te betreuren waren, hadden vandaag een aantal ceremoniën plaats.

In Thailand waren ook herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. Zo verzamelden duizenden monniken in saffraankleurige gewaden zich voor gezang en gebed in het vissersdorp Ban Nam Khem aan de Andamanzee. De helft van de vijfduizend inwoners kwam eind 2004 om het leven tijdens de natuurramp. "Alle zielen van alle nationaliteiten, waar jullie ook mogen zijn, ontvang de gebeden die de monniken voor jullie uitspreken", zei dorpeling Kularb Pliamyai, die tien familieleden verloor tijdens de ramp.

Zuidoost-Azië herdenkt tsunami  (foto: ANP)

Eerst contract tekenen dan kerstpudding eten

De eigenaars van restaurant High Timber in Londen, nemen het zekere voor het onzekere. Klanten moeten eerst een contract ondertekenen voordat ze de kerstpudding willen.

Kerstpudding is een geliefd gerecht bij de Britten en tevens is het een traditie om dit goedje tijdens de feestdagen te serveren. De ingrediënten bestaan uit onder andere: noten, fruit, sterke drank en kruiden. Tevens worden er muntjes en zilveren amuletten toegevoegd. Als je de gelukkige bent die een van die voorwerpen in de pudding aantreft, is het volgende jaar er eentje van voorspoed.

Om te voorkomen dat klanten het restaurant aanklagen bij ongelukjes tijdens het eten van de kerstpudding, werd er een oplossing gevonden door het ondertekenen van een contract voordat men aan het dessert kan beginnen. "Veel van onze klanten zijn advocaten en ze stelden ons deze maatregel voor", aldus Neleen Strauss uitbater van het restaurant.

"Ik zal High Timber van alle schuld vrijwaren als ik enige verwondingen zou oplopen zoals een gebroken tand of om het even welke blessure door het inslikken ervan", staat in het document dat ondertekend dient te worden.

Voor foto's, klik hier.

Het contract is hier te vinden.

MartŪnez: "We zoeken spelers voor alle posities"

Wigan Atheletic-coach Roberto MartŪnez heeft aangegeven dat de club de aanstaande transferperiode wil investeren in vernieuwing van de selectie.

Alle posities binnen het elftal van MartŪnez komen in aanmerking voor nieuwe spelers. The Latics staan slechts drie punten verwijderd van de degradatiezone. Versterkingen zijn derhalve welkom bij de selectie van de 36-jarige Spanjaard.

"We zullen tijdens de transferperiode op zoek gaan naar spelers voor alle posities in het elftal. Ik ben overigens erg tevreden over de houding en de benadering van mijn spelers", aldus MartŪnez op een persconferentie.

"We hebben een grotere selectie nodig en een beetje meer concurrentie onder de spelers. Mochten we te maken krijgen met blessures en schorsingen dan weten we in ieder geval hoe daar mee om te gaan."

Salaris Adriano verwezenlijkt door sponsor

Adriano, oud-speler van Internazionale, zal bij Flamengo blijven. De Braziliaanse club kwam met een sponsor tot een akkoord om aan de salariseisen van de 47-voudige international te voldoen.

De rubanegra hebben bevestigd dat Adriano tot de zomer bij Flamengo blijft. Deze verklaring gaf de club 24 uur nadat zijn zaakwaarnemer Gilmar Rinaldi beweerde dat de aanvaller niet terugkeert naar Europa.

Marcos Braz, vice-voorzitter van de club, heeft tegenover Globespoerte verklaard dat er sprake is van een nieuwe overeenkomst. "We hebben onderhandeld over de rest van het salaris dat zal worden gefinancierd door sponsors."

"Adriano zal minder dan de helft van zijn salaris bij Inter gaan verdienen", zo voegde Braz eraan toe. Het is nog niet duidelijk gemaakt welke sponsor mee heeft gewerkt aan de salarisverhoging.

'KLM niet verantwoordelijk voor controle'

De KLM was niet verantwoordelijk voor het onderzoeken van passagiers die in Nigeria aan boord zijn gegaan van een vlucht naar Schiphol, onder wie de man die later probeerde een aanslag te plegen op de vlucht naar Detroit.

Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij vandaag gezegd. "Wij zijn slechts vervoerder", aldus de zegsvrouw. Controle van passagiers is een verantwoordelijkheid van de plaatselijke autoriteiten, zoals dat op Schiphol in handen is van de Koninklijke Marechaussee.

De man, de 23-jarige Nigeriaan Farouk Abdulmutallab, was in Lagos in zijn vaderland aan boord gegaan van vlucht KLM-vlucht 588. Op Schiphol stapte hij over op de vlucht naar Detroit. Volgens de Amerikaanse zender CNN is hij in Amsterdam niet gecontroleerd. De KLM kon verder nog geen reactie geven op het incident.

Extra controle direct ingevoerd op Schiphol

De extra maatregelen waar de Verenigde Staten vandaag om hebben gevraagd, zijn vanochtend direct ingevoerd. Het gaat om een zogeheten 100-procentscontrole, aldus een woordvoerster van luchthaven Schiphol. De luchthaven verwacht vandaag geen al te grote problemen omdat het een rustige dag is.

De extra maatregelen houden onder andere in dat reizigers op vluchten naar de Verenigde Staten allemaal worden gefouilleerd en dat handbagage scherper wordt gecontroleerd. Schiphol zet extra personeel in om eventuele problemen het hoofd te bieden.

Extra controle direct ingevoerd op Schiphol  (foto: ANP)

Boek: Tim Griggs - Noodklok

Ooit moet er iets ergs gebeurd zijn met de vader van Iain Maddoc. Dit werd hem duidelijk tijdens een boottochtje met zijn vader George toen hij acht jaar oud was. Er gebeurde iets tijdens die tocht waardoor zijn vader totaal veranderde, en weinig meer met zijn zoon te maken wilde hebben. Op haar sterfbed vertelt Iain's moeder hem dat zijn vader iets ergs is overkomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Leger IsraŽl doodt Palestijnen

Zeker zes Palestijnen zijn vandaag om het leven gekomen tijdens geweldsincidenten in de bezette Palestijnse gebieden. Daarbij was het Israëlische leger betrokken.

Een woordvoerster van het leger zei dat drie Palestijnen probeerden Israël binnen te komen vanuit de Gazastrook. De luchtmacht kwam in actie en militairen raakten verwikkeld in een vuurgevecht op de grond

Palestijnse medici en ooggetuigen meldden verder dat Israëlische militairen op de Westelijke Jordaanoever drie mensen hebben doodgeschoten in de stad Nablus. Zeker één van de slachtoffers zou lid zijn geweest van de al-Aqsa Martelaren Brigade, de gewapende tak van de Fatah-partij van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Brand doodt tienduizenden kippen

Vijftig- tot zestigduizend kippen zijn afgelopen nacht omgekomen door een brand op een pluimveebedrijf in het Limburgse Ell. Dat heeft de brandweer laten weten.

De brand in de boerderij aan de Kapittelstraat brak vlak voor middernacht uit. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving rukten met groot materieel uit om het vuur te bestrijden. Dat was lastig omdat het bluswater van elders gehaald moest worden, aldus een woordvoerster.

Eurostar: Passagiers waren niet in gevaar

De treinpassagiers die vorige week zaterdag tot zestien uur lang vast zaten in de Kanaaltunnel, zijn geen moment in gevaar geweest. Dat stelde exploitant Eurostar vandaag in reactie op de beschuldiging van tunnelbeheerder Eurotunnel dat de veiligheidsregels zijn geschonden.

Volgens Eurotunnel heeft Eurostar de veiligheidsregels geschonden door passagiers bij de evacuatie te vragen hun bagage mee te nemen. Een onafhankelijk onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd. Eurostar vindt dat Eurotunnel de onderzoekers hun gang moet laten gaan en de feiten voor zichzelf moet laten spreken, aldus de verklaring.

Door het winterse weer bleven zaterdag vijf hogesnelheidstreinen urenlang steken in de tunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Tweeduizend reizigers zaten liefst zestien uur vast in de tunnel. Zij moesten extreme temperaturen verduren en bleven verstoken van eten, drinken en elektriciteit.

Charlie Sheen opgepakt om huiselijk geweld

Acteur Charlie Sheen is gisteren gearresteerd in het Amerikaanse skioord Aspen na een ruzie met zijn vrouw. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Volgens showbizzwebsite TMZ.com werd Sheen (44) opgepakt nadat zijn vrouw Brooke Mueller het alarmnummer had gebeld met de mededeling dat haar echtgenoot haar had aangevallen. Volgens Sheen was het echter precies andersom. De acteur werd na enkele uren vrijgelaten tegen betaling van een borgsom van 8500 dollar, aldus TMZ.com.

Charlie Sheen speelde onder meer in Platoon, Hot Shots en de serie Spin City.

Amerika vraagt extra maatregelen

De Amerikaanse autoriteiten hebben luchtvaartmaatschappijen wereldwijd gevraagd extra maatregelen te treffen voor vluchten naar de Verenigde Staten. Dat heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) in Den Haag vandaag laten weten.

Aanleiding is de poging tot een aanslag op de vlucht van Schiphol naar Detroit gisterenavond. De extra maatregelen houden onder andere in dat alle passagiers op vluchten naar de Verenigde Staten zullen worden gefouilleerd. Verder zal de handbagage van de passagiers worden gecontroleerd, aldus een woordvoerster van het NCTb.

Vete Suriname ontaardt in geweld

Ruim honderd Brazilianen en Chinezen in Suriname hebben gisteren militaire bescherming gekregen in de kazerne in Albina, een grensstadje ruim 140 kilometer van Paramaribo. De buitenlanders zijn niet meer veilig in dit gebied, waar een vete tussen een boslandcreool en een Braziliaan uit de hand liep.

De lokale bewoner overleed gisterenochtend na een steekwond die de Braziliaan hem toegebracht had. Honderden dorpbewoners namen wraak en verwondden dertien Brazilianen, die verpleegd worden in ziekenhuizen in Frans-Guyana en Paramaribo.

Zeven personen, onder wie drie vrouwen, zijn er ernstig aan toe. Twintig Braziliaanse vrouwen deden aangifte voor verkrachting. Een winkelcomplex, een hotel, een vuurwerkopslagplaats en een pompstation werden in brand gestoken en winkels werden geplunderd.

Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en zijn collega van Defensie Ivan Fernald zeiden op een persconferentie dat "militairen, politie, brandweer en andere hulpverleners naar de grensstad zijn vertrokken. Er is ook hulp ingeroepen van de Fransen om de verdachten op te sporen." De politie heeft vier verdachten aangehouden.

DVD: Los Bastardos

Vernedering, vervreemding en desinteresse: het zijn enkele thema's die centraal staan in Los Bastardos, een arthouse-film van de dertigjarige regisseur/producent Amat Escalante uit Mexico. De film beschrijft vierentwintig uur uit het leven van twee illegale Mexicaanse dagloners in Los Angeles. Voor Fausto en Jesus begint de dag als gebruikelijk. Samen met andere Mexicanen staan ze te wachten bij een winkelcentrum tot het moment waarop ze voor een klus worden opgepikt. Werk vinden - wat dan ook - is het belangrijkste voor de mannen. Maar dan lijken ze een opdracht gekregen te hebben die op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk is...

Laatste reviews en specials
review
Remnant II
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
©FOK.nl e.a.