Agent schrijft zo'n 300 boetes per jaar

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat in 2008 bijna 11 miljoen boetes zijn uitgeschreven, gemiddeld zo'n driehonderd per agent per jaar. Opvallend is dat het speerpunt van elke gemeente en/of provincie op een heel ander vlak ligt. Bewoners uit de hoofdstad krijgen met gemiddeld anderhalve boete per persoon de meeste boetes per jaar.

De politieregio Zeeland schrijft de meeste boetes uit voor snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom, ruim 227.000. In de regio Gooi en Vechtstreek werden voor dezelfde overtreding 'slechts' ruim 26.000 boetes uitgeschreven. Binnen de bebouwde kom werd in de regio Gelderland Zuid het meeste bekeurd en in de regio Flevoland het minst.

Ook tussen de steden zijn er grote verschillen te zien in het bekeurgedrag. Dieners in Amsterdam Amstelland deelden veel bekeuringen uit voor het negeren van het rode licht. Het korps Rotterdam Rijnmond staat bovenaan wat betreft de meeste bonnen voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Overall schreef het Korps Landelijke Politiediensten de meeste bekeuringen uit, 2.543.822 stuks. Het korps Zaanstreek Waterland sluit de rij door ruim 174.000 keer het bonnenboekje te trekken.