Eerst contract tekenen dan kerstpudding eten

bennootje

De eigenaars van restaurant High Timber in Londen, nemen het zekere voor het onzekere. Klanten moeten eerst een contract ondertekenen voordat ze de kerstpudding willen.

Kerstpudding is een geliefd gerecht bij de Britten en tevens is het een traditie om dit goedje tijdens de feestdagen te serveren. De ingrediënten bestaan uit onder andere: noten, fruit, sterke drank en kruiden. Tevens worden er muntjes en zilveren amuletten toegevoegd. Als je de gelukkige bent die een van die voorwerpen in de pudding aantreft, is het volgende jaar er eentje van voorspoed.

Om te voorkomen dat klanten het restaurant aanklagen bij ongelukjes tijdens het eten van de kerstpudding, werd er een oplossing gevonden door het ondertekenen van een contract voordat men aan het dessert kan beginnen. "Veel van onze klanten zijn advocaten en ze stelden ons deze maatregel voor", aldus Neleen Strauss uitbater van het restaurant.

"Ik zal High Timber van alle schuld vrijwaren als ik enige verwondingen zou oplopen zoals een gebroken tand of om het even welke blessure door het inslikken ervan", staat in het document dat ondertekend dient te worden.

Voor foto's, klik hier.

Het contract is hier te vinden.