'Riga van Bolton naar Celta de Vigo'

Michel (methodmich)
Riga Mustapha keert in de winterstop mogelijk terug naar Spanje. Celta de Vigo zou de Nederlandse aanvaller van Bolton Wanderers over willen nemen.

Volgens de Spaanse krant Marca wil Celta-voorzitter Carlos Mouriño aanstaande maandag een nieuwe speler presenteren. Hij zou dit willen doen om de groeiende kritiek op zijn beleid te laten verstommen. Riga speelde voor zijn vertrek naar Bolton met veel succes voor Levante en is daarom een bekende speler in Spanje. De voormalig Spartaan, die in Nederland ook voor Vitesse en RBC Roosendaal speelde, wist namens Levante zeventien keer te scoren in twee seizoenen op het hoogste niveau.

Sinds de zomer van 2008 speelt de in Ghana geboren aanvaller voor Bolton Wanderers. Daar is hij nog weinig succesvol. In anderhalf seizoen werd hij slechts achttien keer ingezet in de competitie. Riga kwam nog niet tot scoren. Hij heeft al enkele keren laten doorschemeren dat spelen op een lager niveau geen probleem voor hem is, omdat hij niet gelukkig is met zijn rol bij Bolton. Om die reden lijkt een overgang naar Celta, dat tegenvallend op de achttiende plaats bivakkeert in de Spaanse Segunda División, voor Riga een interessante optie.