[Upd] Moeskroen speelt vanavond toch niet

Olga Kroeders
Excelsior Moeskroen speelt vanavond toch de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk. De spelers en technische staf hadden gisteren nog aangekondigd dat ze gingen staken uit protest tegen de gang van zaken bij de Belgische voetbalclub.

Ze verwijten de club een gebrekkige communicatie en het niet voldoen aan de verplichtingen. De club heeft een miljoenenschuld en werd onlangs betrapt op belastingontduiking. Daarnaast verloor Moeskroen zijn proflicentie, maar na een beroepsprocedure heeft het die voorlopig teruggekregen.

Bemiddelaar Geert de Mets heeft tegenover Sporza gezegd dat het onduidelijk is welke spelers vanavond spelen. Wel zei hij dat Moeskroen niet met een volledig jeugdteam het duel zal spelen. "Volgens de coach gaat het om een degelijke ploeg."

Update @ 21:15 uur

De wedstrijd is alsnog niet doorgegaan. Na tussenkomst van de vakbond zijn de spelers toch weer van mening veranderd en besloten niet te spelen.

Moeskroen verliest de wedstrijd nu reglementair met 5-0. Vorige week gebeurde dat ook al, toen de spelers van Moeskroen niet wilde spelen tegen Cercle Brugge.