"Voor Ferrari altijd plekje in mijn hart"

Sally (Tessa)
Michael Schumacher ís Ferrari, volgens vele fans. De Duitser was er dan ook vanaf 1996 tot en met 2006 in dienst. Echter, aankomend seizoen stapt Schumacher in bij Mercedes, een comeback na drie jaar. Maar Ferrari zal hij niet vergeten.

Ondanks dat Schumi bij de concurrent van de Italiaanse renstal zal gaan rijden, Mercedes Grand Prix (aartsrivaal zelfs bij de straatauto's), heeft hij voor Ferrari altijd plek in zijjn hart. "Ferrari is 14 jaar lang een groot deel van mijn leven geweest en andersom ben ik ook 14 jaar lang een deel van Ferrari geweest. Een groot deel van Ferrari zal dan ook voor altijd in mijn hart zitten. Ik zal altijd de warmte, de steun en de toewijding herinneren die ik altijd van de Ferrari-fans heb mogen ontvangen."

Schumacher omschreef zijn gevoel toen hij bij Ferrari reed als warm: "Ik heb me altijd enorm welkom gevoeld bij Ferrari en ik heb geprobeerd jullie passie en plezier te bezorgen als ik op het circuit aan het racen was en racen kon winnen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik alle jaren heb mogen krijgen en ik hoop dat ik, naast de twee huidige Ferrari-coureurs, een beetje kan rekenen op jullie eeuwige steun."

"Ik heb veel vrienden gemaakt en veel geleerd in mijn tijd bij Ferrari", vervolgde Der Michael. "Nu begint een nieuw hoofdstuk voor me. Ik zal op de baan tegen Ferrari racen, maar wel met het grootste respect. Ik ben overtuigd van felle gevechten. Ik weet zeker dat Ferrari terug kan komen tot de historische macht die ze waren, omdat ik weet waar deze jongens toe in staat zijn", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.