Mogelijk zware straf voor Ferguson

Sjors (Sj0rSz)
Als het aan Alan Leighton, voorzitter van de Engelse scheidsrechtersbond, ligt wordt Manchester United-manager Alex Ferguson zwaar gestraft. De Schot haalde na afloop van het duel met Sunderland (2-2) hard uit naar arbiter Alan Wiley.

De Schotse succestrainer claimde dat Wiley niet fit genoeg zou zijn een wedstrijd op het hoogste niveau in goede banen te kunnen leiden. De Engelse voetbalbond besloot meteen een onderzoek in te stellen, waarop Ferguson op voorhand al zijn excuses aanbood.

Scheidsrechtersbaas Leighton vindt de kwestie serieus. "Ferguson moet volgens de UEFA-regels gestraft worden", zegt hij tegen de BBC. "Die straffen wegen doorgaans zwaarder dan een schorsing vanuit de bond. Een UEFA-straf betekent ook dat een trainer niet voor, gedurende en na een wedstrijd bij zijn team mag zijn en deze straffen duren vaak langer."

Fergie stelde zijn mening over de arbiter echter niet bij en kwam zelfs met nieuwe kritieken. Voor Leighton een doorn in het oog: "Dit lost niets op, dit zorgt er alleen voor dat de situatie zorgelijker wordt. Het lijkt erop dat hij een nieuw blik opentrekt, dat helpt op dit moment absoluut niet."