Kobayashi klaar voor racedebuut

Toyota-coureur Kamui Kobayashi zegt klaar te zijn voor zijn Grand Prix-debuut bij Toyota. De Japanner reed al de vrijdag in zijn eigen land, maar mocht de zondag niet starten, omdat niet hij maar Timo Glock beide sessies reed op zaterdag op Suzuka.

Glock liep in de kwalificatie een gebroken ruggenwervel op en mag daarom niet in Brazilië starten. Omdat Kobayashi al ervaring met de 2009-versie van de Toyota heeft is hij aangewezen om de Duitser te vervangen. "Dit is een geweldige kans voor me om mijn Grand Prix-debuut te maken, maar het is jammer voor Timo omdat hij er naar uitkeek om terug te keren in de auto," zei Kobayashi.

"Enkele dagen geleden wist ik nog niet dat ik dit weekend zou moeten racen, dus het is lastig om doelen te stellen. Ik heb onder natte omstandigheden in Suzuka nog wat tijd gehad en dat zal me dit weekend helpen. Ik heb nog nooit op Interlagos gereden, maar ik ken het vanuit computerspelletjes en van TV, dus ik denk niet dat het lastig is om te leren. Het zal een lastig weekend worden, maar ik voel me klaar om de uitdaging aan te gaan en ik weet dat het team voor 100% achter me staat."