Mogelijk loting Algerije en Egypte voor WK-plaats

Frank (franklop)
Algerije en Egypte zullen in groep C van de Afrikaanse WK-kwalificatie strijden om één plek voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Op 14 november wordt de wedstrijd gespeeld in Egypte. Het is zelfs mogelijk dat het lot moet gaan bepalen wie er naar het WK mag.

Bij winst of een gelijkspel is Algerije zeker van plaatsing, tevens bij verlies met minder dan twee doelpunten verschil. Egypte plaatst zich bij een winst van meer dan twee doelpunten verschil. Mocht Egypte winnen met twee doelpunten verschil dan moet de loting een beslissing brengen. In dat geval staan beide teams namelijk precies gelijk met het aantal punten, doelsaldo, doelpunten voor, punten onderling resultaat (eerste duel 3-1 voor Algerije), doelsaldo onderling resultaat en doelpunten voor in onderling resultaat.

Het enige criterium wat overblijft is een loting. Echter is het mogelijk dat er alsnog een beslissingswedstrijd wordt gespeeld, mits de speelkalender en de FIFA het goedkeuren. Dat duel zou dan op 18 november gespeeld moeten worden. Op 25 november staat de loting voor het WK op het programma.