[Dakar] Nederlanders volop in voorbereiding

Jorn (existenz)
Met de Dakar Rally op komst zijn de Nederlandse teams druk bezig met de voorbereidingen. Toch zijn er enkele verrassingen.

Zo zal het succesvolle MAN-team dit jaar niet deelnemen aan de rally in verband met de recessie en ook de deelname van Gerard de Rooy is in gevaar. De Rooy hield namelijk een zware blessure over aan de Silk Way Rally waar hij eerder dit jaar aan deel nam. De Brabander zal deze week een beslissing nemen over zijn deelname. Er zijn echter ook nog teams die alsnog afhaken. Zo zal Patrick Veenhuizen alsnog niet deelnemen, onder andere vanwege de kredietcrisis. Ook een overname van de MAN-auto's door Hans Stacey ging niet door en zal hij dit jaar dus niet meestrijden om de voorste plaatsen.

Het GINAF-team van Wuf van Ginkel doet echter wel mee met drie vrachtwagens. Daarnaast rijden Frits van Eerd, Martin van der Brink en Marcel van Schoo met een GINAF in Zuid-Amerika. De vraag is echter of van Eerd en Schoo over hun wagen kunnen beschikken bij de preproloog op het Eurocircuit van Valkenswaard die hoogstwaarschijnlijk op zeven november zal plaatsvinden.

Ook het team van Johan Elfrink zal dit jaar weer deelnemen. De Finstral-mannen nemen deel met twee vrachtwagens, namelijk met hun Mercedes Axor en de welbekende Unimog waar ze bekend mee werden.

Een nieuwkomer in het Nederlandse deelnemersveld is het onbekende Afraja-team. Dit team bestaat uit Dit nieuwe team bestaande uit Aart Schoones, Jan van de Sande en Frans van Lankhorst en heeft inmiddels haar eerste meters gemaakt in de woestijn.

Bij de auto's zullen in elk geval zowel Tonnie van Deijne als Erik van Loon deelnemen aan het evenement.