Meisje verloor 8 vingers bij knutselopdracht

Een zestienjarig meisje kan na bijna drie jaar haar afschuwelijke drama eindelijk een plekje geven. In januari 2007 raakte het meisje uit het Engelse Boston acht vingers kwijt tijdens een kunstopdracht op school. De school is nu veroordeeld tot het betalen van zo'n achttienduizend euro schadevergoeding.

Het meisje moest met behulp van gips een afgietsel maken van haar handen. Maar het gips was niet meer van haar handen te krijgen. Medici noch het schoolpersoneel kregen het steeds warmer wordende goedje van haar handen. De temperatuur liep op tot boven de 60 graden, waardoor het meisje ernstige brandwonden opliep en acht vingers moesten worden geamputeerd.

Volgens het rapport werd het meisje verteld dat ze haar handen in een mal moest stoppen. Vervolgens werd er gips in de mal gegoten. Het meisje stopte echter haar handen tot aan haar polsen in de emmer met gips. Het mengsel begon echter al binnen tien minuten te stollen, waarna ze haar handen niet meer kon terugtrekken.

Haar handen raakten onherstelbaar beschadigd. Plastisch chirurgen deden wat ze konden, maar na twaalf operaties heeft het meisje aan de ene hand geen, en aan de andere slechts twee vingers. Daarnaast heeft ze over haar hele lichaam ernstige littekens waar de chirurgen huid hebben weggenomen om op haar handen te plaatsen.

Vandaag deed de rechter van Boston eindelijk uitspraak in de geruchtmakende zaak. De school moet de ouders een schadevergoeding van ruim 18.000 euro betalen. Daarnaast moet de school ook bijna drieduizend euro aan onkosten vergoeden.