Nieuwe samenwerking Ahoy en KNKV

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en Ahoy Rotterdam nv hebben vandaag een nieuw samenwerkingscontract getekend. Na mooie resultaten in het verleden, zullen beide partijen nu officieel tot 2015 aan elkaar verbonden blijven.

De finale van de Lotto Korfbal League die al sinds 1990 onafgebroken in Ahoy -plaatsvindt, zal de komende zes jaar nog zeker in dé korfbaltempel worden gespeeld. Ahoy en het KNKV zijn verheugd te kunnen melden dat zij een nieuw samenwerkingscontract hebben getekend.

Naast de finale in het Sportpaleis kijken beide partijen ook uit naar het Europees Kampioenschap in 2010. De finale van dit toptoernooi vindt natuurlijk plaats in Ahoy. Beiden zijn er dan ook van overtuigd dat met de verlenging van deze samenwerking, de mooie resultaten uit het verleden een minstens zo mooi vervolg zullen krijgen.

Jaap Broersma, directeur van het KNKV over de verlenging van het contract: "Wij hadden in Ahoy reeds een zeer prettige partij gevonden om mee samen te werken, die precies aanvoelt waaraan behoefte is en daar vakkundig mee omgaat. Ik ben blij om te kunnen melden dat deze samenwerking weer voor een aantal jaren is verlengd. Het is geweldig om te zien dat ieder jaar weer vele korfballiefhebbers naar de korfbaltempel gaan om te genieten van de Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale."

Ook Ahoy directeur Jos van der Vegt is trots op deze samenwerking: "De jaarlijkse korfbalfinale is niet alleen qua sport maar ook qua sfeer een hoogtepunt: feest op de tribunes en topsport op het veld. Ik ben zeer blij dat we dit mooie evenement gaan voortzetten en dat alles vanaf 2011 in een geheel vernieuwd Sportpaleis met nog meer toeschouwers."

Dit seizoen worden dé wedstrijden van het jaar niet gespeeld in het Sportpaleis omdat dat uitgebreid en gemoderniseerd wordt zodat de Korfbalfinale in 2011 nóg groter kan groeien. Ahoy beschikt echter over meerdere ruimtes. De grootste evenementenhal van Ahoy (10.000 m2) zal voor de korfbalfinales worden omgebouwd tot korfbaltempel met plaats voor ruim 8.000 toeschouwers. Het wordt een iets intiemer feestje dan met de gebruikelijke 10.000 korfballiefhebbers. Aangezien de finale altijd steevast is uitverkocht, moet men er dus snel bij zijn om een kaartje te bemachtigen voor het korfbalevenement van het jaar.

Submitter:  Bron: FOK!sport