"Transfer Barrichello niet bevestigd"

Rubens Barrichello zou volgens de Braziliaanse krant El Globo een contract bij Williams hebben getekend. De oudgediende zou dan dus het team van Brawn GP verlaten, ongeacht of hij de wereldtitel wint of niet.

Het zou betekenen dat Brawn en Williams waarschijnlijk van coureur zullen gaan wisselen, aangezien Nico Rosberg al een tijd in verband gebracht wordt met het huidige team van de Braziliaan. De teamgenoot van Barrichello bij Williams zou dan GP2-coureur Nico Hülkenberg worden.

Update
Volgens Motorsport.com heeft een woordvoerder van Rubens Barrichello de geruchten ontkend dat de Braziliaanse veteraan bij het Williams-Formule 1-team getekend heeft.

Barrichello - niet alleen de oudste actieve coureur in de F1 maar ook de meest ervaren in de geschiedenis van de sport - is nog altijd in de race voor de wereldtitel dit seizoen maar had al aangegeven waarschijnlijk te vertrekken bij zijn Brawn GP-team na de finale in Abu Dhabi.

Kenners zegen dat het op ondertekening na al rond was, maar de woordvoerder gaf in de Braziliaanse krant Folha de S.Paulo aan dat het "slechts speculatie" is. "We hebben geen commentaar hieromtrent. Het seizoen 2010 is niet oets waar we momenteel besluiten over nemen", voegde de functionaris eraan toe.

Dezelfde bron gaf ook aan dat Barrichello met "meerdere teams" in gesprek is, naast Williams en Brawn GP.