Cornu naar Skil-Shimano

Frank (franklop)
Per 1 januari 2010 komt de Belg Dominique Cornu uit voor Skil-Shimano. Teambaas Iwan Spekenbrink bereikte overeenstemming met de 23-jarige Vlaming over een contract van één jaar met de intentie om de overeenkomst daarna te verlengen. Cornu, geboren staat te boek als een renner met grote mogelijkheden en veel talent.

Met de overgang naar Skil-Shimano wil Dominique Cornu zijn loopbaan een nieuwe impuls geven. "Ik heb heel bewust mijn ja-woord gegeven aan Skil-Shimano", zegt Cornu. "Ik geloof in de ambities en in de moderne filosofie van deze internationale ploeg, waarbij ik vooral een hoge verwachting heb van de intensieve wijze waarop renners het hele jaar door worden begeleid op allerlei vlakken. Met die begeleiding en minutieuze ondersteuning wil ik me verder verbeteren en een volgende stap zetten. Het is daarna aan mij om het waar te maken."

Dominique Cornu werd in 2006 wereldkampioen tijdrijden bij de beloften (jonger dan 23 jaar). In dat jaar won hij in deze categorie ook de Belgische titel tijdrijden en werd hij derde bij de Europese kampioenschappen in deze discipline. Ook kwam de renner uit Beveren in de jongerencategorieën goed voor de dag in zware klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen. Zo werd hij in 2004 vierde in de Ardennenklassieker en in 2007 zevende in Vlaanderen.

Bij de elite won Cornu in 2008 een etappe in de Giro del Capo. Hij werd dat seizoen 46e in het eindklassement van de Vuelta a Espana en eindigde als derde bij het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

Onlangs eindigde Cornu als 14e bij het wereldkampioenschap tijdrijden in Mendrisio. Hij werd dit jaar derde bij het Belgisch kampioenschap tijdrijden, 8e in het eindklassement van de Tour of Missouri, 5e in de Omloop Mandel-Leie-Schelde en hij won het brons bij het wereldkampioenschap baan op de achtervolging. Naast Bert De Backer is Dominique Cornu in 2010 de tweede Belg bij Skil-Shimano.