FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 mei 2008

Verhagen: opstelling regime Myanmar schandalig

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vindt het 'schandalig' dat het regime in Myanmar weigert hulpverleningsorganisaties, die klaar staan aan de grens, toe te laten tot het land. Verhagen heeft dat dinsdagavond gezegd in het tv-programma Het Elfde Uur.

Nederland zal druk uitoefenen op de regering van Myanmar om de hulpverleners alsnog toegang te verlenen, aldus de minister. Het kabinet heeft 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor hulp aan de slachtoffers van de cycloon in Myanmar, zo maakte minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) maandag bekend. Dat bedrag gaat niet naar de regering, maar loopt via de Verenigde Naties en het Rode Kruis. Het geld is volgens Verhagen bedoeld om 'de eerste nood te lenigen'.

Ook Koenders maakt zich bezorgd over hulpverleningsorganisaties die de grens niet over mogen. "Geld is niet het probleem, het gaat om toegang”, zei hij dinsdagavond in het NOS Journaal. Koenders hoopt dat de regering van Myanmar woensdag besluit meer hulpverleners het land binnen te laten.

Carlo wil nieuwe Telekids

Mocht Carlo Boszhard door RTL worden afgedankt, dan weet de televisiester al precies wat hij gaat doen. "Het lijkt me fantastisch om achter de schermen jong televisietalent op te leiden. Met zo'n jonge club zou ik bijvoorbeeld heel graag een vernieuwde Telekids willen maken." Dit onthulde de presentator van onder andere het nieuwe programma 'Ik wed dat ik het kan!' in een interview aan de Televizier.

Zelfkennis heeft de 38-jarige Carlo wel, want: "Ik weet zeker dat er ook weer een periode komt dat het publiek even geen zin heeft in Carlo Boszhard", zegt de immer vrolijke Carlo. "Ik ben me er ontzettend van bewust dat morgen mijn televisiecarrière voorbij kan zijn."

Eind vorige eeuw maakte Carlo samen met zijn vrouwelijke collega Irene Moors het legendarische kinderprogramma 'Telekids'. Miljoenen kinderen zaten iedere zaterdagochtend voor de buis gekluisterd om maar niets van het programma te missen. Het duo is nu nog samen te zien in het programma 'Life en cooking'.

 


Zou het er ooit nog weer van komen?

Libris Prijs voor D. Hooijer

De verhalenbundel 'Sleur is een roofdier' van D. Hooijer is bekroond met de Libris Literatuur Prijs van 2008 (50.000 euro). De voorzitter van de jury, Tom de Swaan, maakte de winnares dinsdagavond in Amsterdam bekend.

Het is voor het eerst dat de auteur van een verhalenbundel de prijs opstrijkt. Hooijer is de eerste vrouw die de prijs krijgt sinds Frida Vogels in 1994. "In haar verhalen heeft zij een delicaat evenwicht weten te vinden tussen vertelling en vertelwijze, tussen inhoud en vorm. Hooijer slaagt erin te verrassen, te ontroeren en te doen lachen'', aldus de jury.

De personages uit de bundel komen uit zeer diverse kringen, zoals de gezondheidszorg en de toneelwereld, maar ook de wereld van het circus, het bordeel, uit die van asielzoekers en van criminelen. Ze gedragen zich nogal buitenissig. "Het zijn personages die doorgaans alleenstaand zijn, zelden of nooit gelukkig, dromend en vol verlangen. Hooijer presenteert ze in al hun kwetsbaarheid en schetst ze vol empathie'', constateerde de jury.

"Opmerkelijk is dat Hooijer informatie over iedere figuur bij stukjes en beetjes afgeeft. Zo laat zij de lezer vaak lang in onzekerheid over de vraag of deze met een man of vrouw van doen heeft en hoe de persoon in kwestie heet'', aldus de jury. Voor de lezer ontstaan langzaam maar zeker de contouren van figuren, die nergens volledig zijn ingevuld en meestal tot aan het eind toe raadselachtig blijven. "Zo ontstaat er alle vrijheid voor elke verbeelding, terwijl de auteur duidelijk niet wenst te doen aan karakteropbouw in de traditionele zin van het woord.''

Hooijer heeft helemaal geen boodschap aan conventies. "Ook niet waar het de interpunctie betreft. Zij lijkt vooral weinig op te hebben met de conventie van eenheid. Of het nu de aard van de personages betreft, de eenheid van een verhaal of het genre, Hooijer schept er zichtbaar genoegen in ze tongue in cheek te herstichten'', zegt het gezelschap.

Rukker schaamt zich niet

De jeugd van tegenwoordig lijkt geen taboe meer te kennen. Masturberen is de gewoonste zaak van de wereld. Ze schamen zich er dan ook niet voor.

Een kleine zeventig procent vindt masturberen heel normaal. Ondanks dat de rest zich er wel voor geneert, blijven ze stug doortrekken. Deze conclusies vallen te trekken uit een online onderzoek onder vijfhonderd jongeren.

Jongens zijn er al vroeg bij als het om zelfbevrediging gaat. Een derde van de jongens is tussen de tien en twaalf jaar oud als ze er voor het eerst een slinger aan geven, tegenover 21 procent van de meisjes. Ook masturberen de jongens vaker. Maar liefst 85 procent neemt minimaal elke week even de handkar.

Meisjes zijn iets minder met hun onderlichaam bezig. Het percentage meisjes dat zich minimaal een keer per week vingert is namelijk 67 procent. Voor de online enquête zijn 250 jongens en 250 meisjes tussen de 16 en 25 jaar ondervraagd.

Fortuyn-kiezers massaal naar Verdonk

Vier op de tien kiezers die kort na de moord op Pim Fortuyns LPF stemden, sympathiseren nu met Rita Verdonks beweging Trots op Nederland. Dat meldt Maurice de Hond dinsdag, precies zes jaar na de moord op Fortuyn, op basis van een peiling.

Drie op de tien van deze groep kiezers zijn overgestapt naar de partij van Geert Wilders, de Partij voor de Vrijheid. Twaalf procent van de toenmalige Fortuyn-kiezers geven aan niet te weten op wie ze nu zouden stemmen.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 stemden nog drie op de tien Fortuyn-kiezers op de PVV van Wilders. Rita Verdonk had toen nog geen eigen beweging opgericht.

Na de moord op Fortuyn stemden ruim anderhalf miljoen Nederlanders op de LPF. De partij ging daarna langzaam ter ziele aan interne twisten.

Nijland slaat aanbod ADO af

Hans Nijland stond de afgelopen week nadrukkelijk in de belangstelling van ADO Den Haag. Hij kon daar in dienst treden, maar wees de Haagse club af.

Nijland heeft aan de Hagenaren te kennen gegeven geen zin te hebben in een baan als directeur bij ADO. Vorig seizoen stond de Groninger ook al in de belangstelling. Toen was het niet ADO maar PSV dat geïnteresseerd was in zijn diensten. Net als bij ADO, wees hij de club uit Eindhoven ook de deur.

De geboren Amstervener maakt sinds 1996 deel uit van de directie van FC Groningen als algemeen directeur. Onder zijn leiding degradeerde de club in 1998 uit de Eredivisie en promoveerde het twee jaar later weer.

VN beginnen voedsel te verdelen in Myanmar

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties is dinsdag begonnen met het uitdelen van voedsel in Myanmar dat zwaar getroffen is door de cycloon Nargis. Het eerste voedsel wordt verdeeld in en rond de stad Yangon, de vroegere hoofdstad, meldde het WFP.

Het WFP stuurt woensdag de eerste vrachtwagens met voedsel naar Labutta in de zwaar getroffen zuidelijke delta. Grote delen van de zuidelijke kust zijn nog steeds van de buitenwereld afgesloten. Volgens Chris Kaye van het WFP moet de regering van Myanmar op korte termijn veel meer samenwerken met de hulporganisaties om de slachtoffers snel te bereiken.

Het WFP heeft 800 ton voedsel klaarliggen om te distribueren. De cycloon heeft zeker 22.500 mensenlevens gekost. Tienduizenden mensen worden vermist.

Jongen neergestoken op schoolplein tijdens ruzie

In Gavere, België, is gisteren een leerling van een middelbare beroepsschool neergestoken door een 16-jarige klasgenoot tijdens een fikse ruzie op het schoolplein. Het 18-jarige slachtoffer is twee keer geraakt in zijn schouder, maar desondanks vielen zijn verwondingen mee. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

De twee waren al niet bepaald de beste vrienden van elkaar. De jongens hebben al eerder te maken gehad met pesterijen. Waarschijnlijk zijn ruzies en pesterijen de aanleiding voor het incident.

De dader, die in Pittem (West-Vlaanderen) woont, moest voor de rechter komen door het incident. Hij is inmiddels in een gesloten jeugdinrichting in Ruiselede geplaatst.

Kamer: doorgaan met ov-chipkaart

De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zijn sterk voorstander van een verdere 'uitrol' van de ov-chipkaart.

Hun fractiespecialisten zijn vandaag uitgesproken positief na gesprekken in Londen dat al jaren een eigen variant, de Oyster Card, kent. Daarvan zijn circa tien miljoen exemplaren in omloop.

De problemen rond de betrouwbaarheid van de ov-chipkaart leidde drie weken geleden tot een voorlopig 'hoogtepunt' in de Tweede Kamer met een motie van wantrouwen tegen verantwoordelijk staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer). De onvrede onder de oppositie over haar regierol na het definitief kraken van de kaart door onderzoekers van de Nijmeegse Radboud Universiteit was groot. De motie, een inititiatief van GroenLinks en SP, haalde geen meerderheid.

"Ze kijken ons hier buitengewoon glazig aan als we praten over hackers'',
vertelt CDA'er Jan Mastwijk vanuit Londen. "De man op de straat begrijpt niets van de commotie. Waar maken jullie je druk om, zeggen ze ons."

Mastwijk maakt deel uit van een zeskoppige Kamerdelegatie die deze week langs drie Europese steden toert. Naast Londen zijn dat Stockholm en Berlijn. Bedoeling is vooral poolshoogte te nemen van systemen voor een kilometerheffing. Maar in Londen zijn gesprekken ingelast over de ervaringen met de Oyster Card met het Londense vervoersbedrijf Transport for London en London Travel Watch, een consumentenorganisatie.

Guardiola mogelijke opvolger Rijkaard

Diverse Spaanse media wisten dinsdag te melden dat Josep Guardiola een belangrijke kandidaat is om Frank Rijkaard op te volgen. De Nederlander zwaait op dit moment de scepter over FC Barcelona, maar lag door de slechte resultaten van deze voetbaljaargang al een aantal keer onder vuur.

Guardiola krijgt de voorkeur boven meer ervaren trainers, zoals Michael Laudrup, Jose Mourinho en Laurent Blanc. Txiki Begiristain, technisch directeur van de Catalanen, en preses Joan Laporta zouden de aanstelling van de Spaanse oud-voetballer ook steunen.

Aanstaande donderdag moet het bestuur van FC Barcelona nog definitieve toestemming geven. Guardiola speelde in het verleden twaalf seizoenen voor de ploeg uit Barcelona.

[LMS] Ook Wurz komend weekend in Spa

Komend weekend zal naast Jacques Villeneuve ook Alexander Wurz in België aanwezig zijn. De Oostenrijker zal in een Peugeot deelnemen aan de 1000 kilometer van Spa-Francorchamps.

Het is de laatste keer dat de teams kunnen testen voordat de legendarische 24 uur van Le Mans op het programma staat. Wurz zal in een Peugeot 908 HDI FAP starten. Hij zal de auto delen met Pedro Lamy en Stephane Sarrazin. Op 14 en 15 juni zijn dat ook zijn teamgenoten. Het F1-team van Honda heeft laten weten dat Alexander Wurz ook tijdens de GP van Turkije de derde man is. Dat is bijzonder want de beide races vallen dit weekend samen.

"De laatste keer dat ik in Spa heb gereden, was vorig jaar met het Formule 1-team van Williams. Omdat ik Formule 1-commentator ben voor de Oostenrijkse televisie, heb ik de Peugeot 908 niet in actie kunnen zien tijdens de races in Barcelona en Monza, maar ik was erg onder de indruk toen ik de resultaten op internet opzocht. Ik was erg benieuwd naar hoe de strijd tussen Peugeot en Audi eruit zou gaan zien en tot dusver ben ik zeker niet ontevreden," aldus de 34-jarige Wurz.

De eerste twee races in de LMS van dit jaar werden al gewonnen door het duo Lamy/Sarrazin.

Supportersclub PSV achter Reker en RvC

De supportersvereninging van PSV heeft in het conflict bij de Eindhovenaren voor de kant van directeur Jan Reker en de Raad van Commissarissen gekozen. Ger van Os, voorzitter van de fanclub, heeft dit dinsdag bekend gemaakt.

De onrust bij PSV begon daags na het behalen van de landstitel. Heurelho da Silva Gomes haalde in Voetbal International hard uit naar Reker. Volgens de Braziliaan zou de preses leugens rond strooien. Daar kwam nog eens bij dat de doelman wilde vertrekken als de directeur van de Eindhovense club aan zou blijven.

Volgens de supportersvereniging is Vlado Lemic, makelaar van diverse spelers binnen PSV, verantwoordelijk voor het gedrag van Gomes. "De enige die gebaat was bij de uitlatingen van Gomes was Lemic zelf," lichtte Van Os toe. "De eigen inkomsten van de huismakelaar en zijn vertrouwelingen Piet de Visser en Stan Valckx liepen gevaar."

Bovendien werd geconstateerd dat de makelaarskosten bij PSV erg hoog waren opgelopen. "Reker moet zo snel mogelijk laten zien wie er nu de baas is bij PSV", was in een verklaring te lezen.

Metal Gear Solid 4 bundel ook naar Europa

Tijdens de live coverage van de PlayStation Day wisten we al te melden dat de Metal Gear Solid 4 bundel ook naar Europa komt. Eerst stond de bundel alleen gepland voor Amerika en Japan, maar gelukkig maakte David Reeves bekend dat de Metal Gear Solid fans in Europa ook verwend worden met deze bundel.

De bundel bevat een SIXAXIS controller, dat duidt aan dat er helaas geen DualShock3 controller zit bijgevoegd. Verder gaat het om een zwarte 40GB PlayStation 3. Op 12 juni komt de bundel uit voor €439,99.

De Japanse bundel, die wél een DualShock3 controller bevat.

Prost neemt het op voor McLaren

Viervoudig Formule 1-kampioen Alain Prost vindt dat McLaren dit jaar de titel verdient. De Fransman, die drie van zijn titels won in een McLaren, weet wel dat het team heel hard zijn best moet doen wil het Ferrari verslaan dit jaar.

Prost, die zowel voor McLaren als voor Ferrari heeft gereden, vertelt: "Het is altijd moeilijk te beoordelen wat er gaat gebeuren, want het seizoen is erg lang. Op het moment lijkt Ferrari een beetje competitiever en consistenter te zijn met de banden, vooral tijdens de lange runs, en de auto is ook erg betrouwbaar. Maar na twee races waarin McLaren het een beetje liet afweten, deden ze het in Barcelona behoorlijk goed. Je weet het gewoon niet, maar het gaat tussen deze twee teams. Het wordt zwaar voor iedereen om Ferrari dit jaar te verslaan. McLaren had vorig jaar een heel, heel zwaar seizoen. Wellicht was het voor Ron Dennis nog zwaarder nadat Fernando Alonso vertrok en het team een beetje in een vacuüm terecht kwam. Dan is het moeilijk jezelf te motiveren. Natuurlijk willen ze nu revanche, dat is begrijpelijk, en ze verdienen die ook. Maar de Formule 1 is zó moeilijk, dat je echt alles perfect moet hebben en iedereen op het juiste moment op de juiste plek moet zijn. Wellicht had McLaren niet een perfecte start van het jaar, maar ze zijn er bij en dat is belangrijk"

Prost vervolgt: "Ze willen weer winnen en dat verdienen ze eerlijk gezegd ook, na wat vorig jaar gebeurde. Na het vertrek van Alonso naar Renault hebben ze wel wat ervaring verloren waar het de coureurs aangaat, maar Lewis is duidelijk ook een topcoureur. Hij voelt de druk dit jaar meer. Nadat Alonso weg was gegaan, was Lewis verondersteld de favoriet te zijn voor de titel. Hij stabiliseert zich wel over een paar races. Als Lewis een paar keer veel punten kan scoren, is McLaren weer helemaal in de strijd voor de titel. In het algemeen denk ik dat we niet echt veel verrassingen hebben gehad aan het begin van het jaar. Zelfs nu de reglementen veranderd zijn, met minder rijdershulpen, verandert er niet veel. We zien nu meer kleine foutjes, afhankelijk van de circuits, maar we hebben nog geen regenraces gehad. Dat zal heel interessant worden, vooral de eerste, maar in het algemeen hebben we steeds minder verrassingen in de Formule 1", besluit 'de Professor'.

Riccardo Patrese baalt

Oud Formule 1-coureur Riccardo Patrese baalt ervan dat zijn record dit weekend gaat sneuvelen. De 53-jarige Patrese heeft namelijk het record aantal grand prix-starts op zijn naam staan en Rubens Barrichello gaat dit weekend tijdens de GP van Turkije zijn record breken.

Patrese reeg zijn record aan elkaar tussen 1977 en 1993 en kwam op maar liefst 256 starts in de Formule 1. "Ik voel me uiteraard enigszins treurig. Ik ben blij dat ik het record zo lang in handen heb gehouden, maar records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden. Het enige wat ik nu nog kan doen is Rubens feliciteren met deze mijlpaal. Hij heeft al een lange carrière achter de rug en dit record betekent dat je kan overleven in de Formule 1, en dan doe je het goed."

Rubens Barrichello zegt zelf over zijn record in aantocht: "De meest ervaren Formule 1-coureur aller tijden worden betekent heel veel voor me. Ik voel me nog niets anders dan de dag waarop ik debuteerde, in 1993 op Kyalami. Ik wil mijn vrienden en familie bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun die ze me al die jaren gegeven hebben. En waar iedereen nu terug gaat kijken op mijn zestienjarige loopbaan in de Formule 1, daar ben ik nog steeds bezig met de volgende race. Ik hou nog altijd van de Formule 1."

Honda teleurgesteld in einde van Super Aguri

Honda betreurt het dat Super Aguri uit de Formule 1 is gestapt. Het was volgens Honda, motorleverancier en grootste geldschieter van Super Aguri, de keus van teambaas Aguri Suzuki zelf om er mee te stoppen.

De Japanse onderneming Honda verklaart: "Sinds de oprichting van het team in 2005 heeft Honda Super Aguri ondersteund door middel van het leveren van motoren en het geven van financiële steun. Vanaf 2007 hebben we druk met Super Aguri gesproken over het vinden van nieuwe sponsors en partners voor het team. Honda heeft actief meegewerkt aan de onderhandelingen met de Magma Group en verschillende vormen van steun aangeboden. Net toen we dachten dat de drie partijen het eens waren geworden, kregen we te horen dat de Magma Group en haar investeerders hadden besloten de deal niet door te laten gaan."

Sinds het wegvallen van hoofdsponsor SS United in 2007, verkeerde Super Aguri in zwaar weer. Honda heeft het team van Aguri Suziki geholpen, zodat de teambaas van het noodleidende team op zoek kon gaan naar nieuwe investeerders. Helaas voor Suzuki is dit niet gelukt waardoor ook Honda de tijdelijke financiële steun een keer moest stopzetten. "Honda is het team zoveel mogelijk blijven steunen, maar Suzuki heeft ons nu op de hoogte gesteld van zijn beslissing om zich terug te trekken uit de Formule 1, omdat het hem niet is gelukt om een solide fundament te leggen voor een onafhankelijk Formule 1-team. Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld over het stoppen van Super Aguri, maar het was ook onvermijdelijk, als het team geen manier zou vinden om op eigen benen verder te gaan," aldus Honda.


STR3 debuteert in Monaco

De nieuwe auto van Toro Rosso, de STR3, debuteert tijdens de GP van Monaco. In Turkije rijdt het team voor het laatst met de oude auto, de SRT2B.

De oorspronkelijke planning was de STR3 in Instanbul te laten debuteren, maar door een crash van Sébastien Bourdais tijdens de test kon dit niet doorgaan. Er bleven te weinig reserve-onderdelen over. "We hebben hard gewerkt, maar kwamen tijd tekort.Als we op een professionele manier willen racen hebben we gewoon nog niet genoeg onderdelen op voorraad. Daarom moesten we het debuut van de STR3 uitstellen”, aldus Chief Engineer Laurent Mekies. "Dat was voor ons best een moeilijke beslissing, maar wel de juiste."

Er werd nog even getwijfeld of men de wagen wel in Monaco moest laten debuteren. "Monaco lijkt in geen enkel opzicht op andere circuits. Maar het team gaat de uitdaging aan en wil haar beste beentje voorzetten."

[LMS] Villeneuve kijkt uit naar Le Mans Series

Komend weekend zal Jacques Villeneuve zijn debuut maken in de Le Mans Series. Op het circuit van Spa-Francorchamps zal hij deel nemen aan de 1000 kilometer race.

Afgelopen jaar reed de Canadees al mee in de beroemde 24 uurs-race van Le Mans en dit jaar zal hij zich in België voorbereiden op zijn tweede deelname. "De laatste keer dat ik over het circuit van Spa-Francorchamps heb gereden was drie jaar geleden", aldus de oud-wereldkampioen Formule 1. "Ik ben een paar keer zwaar gecrasht in Eau Rouge, maar verder is het een geweldig circuit voor de prototypes en er kan hier goed worden ingehaald. Vorig jaar reden er voor mijn gevoel te veel GT2-wagens en te veel onvoorspelbare coureurs in de 24 uur van Le Mans."

Villeneuve zal rijden met een Peugeot 908 tijdens de races. "Toen ik in maart voor het eerst met de 908 reed, merkte ik meteen dat er veel progressie is geboekt, sinds de 24 uur van Le Mans van vorig jaar. Het sturen gaat nu veel gemakkelijker en er is veel meer grip. De auto maakt misschien niet zoveel herrie, maar ik kan je verzekeren dat het een echte racemonster is."

Federer wederom naar Halle

Roger Federer zal ook dit jaar weer te zien zijn tijdens het tennistoernooi van Halle. De Zwitser gebruikt dit evenement om zich op Wimbledon voor te bereiden. Vorig jaar was de nummer één van de wereld niet van de partij. De oorzaak was toen vermoeidheid.

"Ik kijk ernaar uit terug te keren in Halle," liet Federer, die het toernooi al vier keer won, in een reactie weten. "Op weg naar mijn overwinningen in Wimbledon heeft dit toernooi mij altijd heel erg geholpen."

Sibon hoopt op medewerking

Foppe de Haan heeft Gerald Sibon opgenomen in de voorselectie voor de Olympische Spelen. De 34-jarige spits hoopt dat SC Heerenveen meewerkt en hem vrijgeeft voor het toernooi.

De spits heeft eerder al gesproken met De Haan. “Ik heb al wel eens informeel contact met De Haan gehad. Maar pas op, we zijn er nog niet! Het betreft pas een voorselectie, er moeten nog wat mensen afvallen. Het is wel zo: als ik híer niet had bijgezeten, was ik zeker niet gegaan.”

“Ik zie dat wel als een hoogtepunt in mijn carrière, ja. Of ik rugnummer 35 wil? Nou, in dit geval neem ik met ieder nummer genoegen. Ik hoop alleen wel dat, als ik word geselecteerd, de club me vrijgeeft. Dat schijnt ook nog te moeten gebeuren. Maar goed, laten we ons eerst maar eens richten op de dubbele ontmoeting met Heerenveen tegen NAC Breda in het kader van de play-offs,” aldus Sibon, die nog nooit voor Oranje uitkwam.

Geen toekomst voor Pellè bij AZ

De kans is groot dat Graziano Pellè komend seizoen niet meer bij AZ zal spelen. De Italiaan werd vorig jaar zomer voor zeven miljoen euro naar Alkmaar gehaald, maar heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken.

Pellè heeft het definitieve bericht nog niet gehoord, maar de speler kan die conclusie inmiddels zelf ook trekken. Volgend seizoen sluit hij namelijk de rij van aanvallers en moet hij Ari, Mounir El Hamdaoui en een nieuwe puntspeler voor zich dulden.

Verder heeft AZ ook het voornemen om Jeremain Lens, die het afgelopen seizoen voor NEC uitkwam, terug te halen. De speler heeft inmiddels een gesprek met trainer Louis van Gaal en Marcel Brands, directeur voetbalzaken van de Alkmaarders, gehad. Tijdens deze bijeenkomst werd hem verteld wat de plannen van de ploeg zijn. De verwachting is dat het afrondende gesprek pas na de play-offs wordt gehouden. Lens maakt met de Nijmeegse formatie namelijk nog kans op deelname aan Europees voetbal.

Haze demo op PlayStation Store

Kort na de persconferentie van Sony, is er een PlayStation Store update ondergaan. Zoals jullie al wisten, vinden er deze week - ter ere van de PlayStation Day - twee PlayStation Store updates plaats. Deze update bevat veel nieuwe, interessante downloads. Naast de twee demo's, Haze en Condemned 2, zijn er ook drie nieuwe PSN games verschenen. Genoeg materiaal om je er mee te vermaken dus.

GAME DEMOS

• Condemned 2 (714 MB)
• Haze (1557 MB)

FULL GAMES

• Blast Factor Advanced (€7,99)
• High Velocity Bowling (€7,99)
• Street Skater (€4,99)

GAME CONTENT

• High Velocity Bowling - Mike 'The Strike' Diaz (€0,99)

GAME VIDEOS

• Buzz! Quiz TV - Trailer
• MotorStorm - Is Back Trailer
• Siren Blood Curse - Trailer
• PlayStation Network - PlayStation Day Showcase

PSP GAME VIDEOS

• Secret Agent Clank - Trailer

Feyenoord wil grootste stadion van Europa

Het nieuwe stadion van Feyenoord moet het grootste stadion van Europa worden. Dat is nu nog Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

De aanvankelijke plannen voor het nieuwe stadion gingen uit van 80.000 plaatsen, met een mogelijke uitbreiding naar 100.000 plaatsen. Die laatste 20.000 plaatsen zouden er weleens meteen op kunnen komen. Enige probleem is nog dat Camp Nou een capaciteit heeft van 106.000 plaatsen, nog net iets groter dan de plannen voor het nieuwe Feyenoord-stadion.

Het nieuwe stadion komt zeer waarschijnlijk te staan op de plek van het huidige Varkenoord. Dit najaar moet beslist worden wat voor stadion gebouwd gaat worden. Uiterlijk in 2016 moet Feyenoord de huidge Kuip gaan verlaten voor het nieuwe stadion.

Feyenoord waarschuwt voor advertentieverkopers

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord waarschuwt vandaag op zijn website voor een bedrijf dat onterecht advertenties verkoopt uit naam van de club. Het bedrijf doet zich voor als 'Voetbal Media' en/of 'Euromedia Nederland'.

De verkopers benaderen ondernemingen die fan zijn van de club voor een advertentie op een bureaulegger. De opbrengst van die advertenties zou onder meer gaan naar het Sophia Kinderziekenhuis. Feyenoord benadrukt dat het bedrijf op geen enkele wijze handelt in samenwerking met of in opdracht van de voetbalclub. Ook de suppportersvereniging heeft niets met de handel te maken. Geadviseerd wordt om facturen niet te betalen.

Zware blessure Jorge Lorenzo

De blessure die MotoGP coureur Jorge Lorenzo afgelopen weekend opliep tijdens de trainingen van GP van Shanghai is toch ernstig.

In eerste instantie werd gedacht dat Lorenzo bij de crash alleen zijn enkel had gebroken. De wereldkampioen van de 250cc klasse reed zondag zelfs naar een vierde plek. In het ziekenhuis bleek vandaag echter uit scans dat Lorenzo ook zijn linkerenkelband heeft gescheurd. Hij zal daardoor waarschijnlijk de volgende race, op 18 mei in Frankrijk, moeten missen.

Politie kijkt mee in supermarkt

In de regio Amsterdam-Amstelland kan de politie voortaan live mee kijken in de supermarkten. Beelden van bewakingscamera's in de supermartken worden bij een overval of inbraak direct doorgeschakeld naar de meldkamer van de politie.

Een proef met de live-verbinding zal plaats vinden in alle 39 winkels van Dirk van den Broek in de regio Amsterdam. Niet alleen de supermarkten, maar ook de slijterijen, drogisterijen en D-reizen van dit concern zullen met de camera's worden uitgerust. De afdeling Security Management van Dirk van den Broek legt uit dat de politie aan de hand van de beelden kan bepalen of er actie ondernomen dient te worden, en zo ja welke.

Wanneer de samenwerking succesvol blijkt, kan deze het begin zijn van een brede ontwikkeling. "Als Dirk van den Broek die techniek kan toepassen, dan kunnen andere bedrijven dat ook. Als dat leidt tot effectievere opsporing, zal niemand daar bezwaar tegen hebben. Er zal alleen moeten worden bekeken of de capaciteit van onze meldkamer dat wel aan kan," aldus een woordvoerder van de politie. 


Met dank aan Pjet voor de submit

Brussel belooft voorstel schoolfruit

De Europese Commissie presenteert in juli een uitgewerkt voorstel voor invoering van schoolfruit in de EU. Dat moet helpen tegen de dramatische toename van het aantal te zware kinderen.

Eurocommissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) heeft dat vandaag gezegd in het Europees Parlement. Ze hoopt dat de EU-landen in november een beslissing nemen.

Het Europees Parlement en de ministers van Landbouw hadden de commissaris al enkele jaren geleden gevraagd om het voorstel. Sindsdien onderzoekt Fischer Boel de verschillende mogelijkheden. Nederlandse scholen delen al enkele jaren fruit uit aan kinderen, op initiatief van Tweede-Kamerlid Joop Atsma (CDA).

Minister Gerda Verburg (Landbouw) is een groot voorstander van een 'schoolfruitprogramma' dat kinderen kennis laat maken met kwaliteitsgroenten en -fruit. Ze zei eerder te hopen dat schoolfruit volgend jaar kan worden ingevoerd in de EU.
Geen candybars meer maar groente- en fruitspiezen in de pauze.

Bush geeft Aung San Suu Kyi hoge onderscheiding

De Amerikaanse president George Bush heeft vandaag een wet getekend waarmee hij de hoogste civiele onderscheiding van het Congres aan de Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi toekent. Bush omschreef haar als een "krachtige stem" voor vrijheid.

Bush noemde de Gouden Medaille van het Congres "een passend eerbetoon aan een moedige vrouw". De dissidente en winnaar van de Nobelprijs voor de vrede staat al jaren onder huisarrest. De relatie tussen VS en Myanmar is al jaren slecht. Bush ging vorige week nog akkoord met nieuwe sancties tegen de militaire junta.

De toekenning komt op een moment dat het militaire regime van Myanmar kampt met de enorme gevolgen van de cycloon Nargis. Bush riep de generaals op het land open te stellen voor Amerikaanse hulp. Washington maakt 3 miljoen dollar vrij voor hulp aan Myanmar.

Rusland pakt betogers op

Een dag voor de beëdiging van president Dmitri Medvedev zijn in Moskou meer dan veertig betogers en journalisten kortstondig gevangen genomen. Dat berichtte het Russische persbureau Interfax.

De voornamelijk jonge mensen wilden vandaag ondanks een verbod van de autoriteiten meedoen aan een mars die door dissidenten van Garri Kasparovs oppositiepartij Ander Rusland was georganiseerd. De Kremlin-critici wilden demonstreren tegen "de toenemende autoritaire politiek". "Het lijkt hier wel een politiestaat", aldus een van de betogers. De politiechef van Moskou heeft de demonstratieplannen zo kort voor de beëdiging van president Dmitri Medvedev een provocatie genoemd.

Meer mensen willen doorwerken tot 65e

Een op de drie werknemers wil doorwerken tot 65 jaar. Twee jaar geleden was dat nog maar een op de vijf. De bereidheid langer door te werken, is onder alle leeftijdsgroepen ongeveer even sterk gestegen. Wel verschilt die sterk per sector.

In de bouw is die bereidheid het kleinst. Daar wil een kwart van de werknemers doorwerken tot het 65e jaar. In de landbouw en visserij is dat met 40 procent het hoogste, zo blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2007. Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken heeft het onderzoek vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Bij jongeren tot 20 jaar is de bereidheid het grootst. Van hen wil 44 procent blijven werken tot het 65e jaar. De mensen van rond de 30 en werknemers van voor in de 50 zijn er het minst happig op tot hun 65e te blijven werken. Onder hen ligt het percentage dat dit wel wil op 30.

Volgens minister Donner laten de uitkomsten zien dat de discussie over langer doorwerken die het kabinet in gang heeft gezet, effect heeft. Wegens de vergrijzing wil het kabinet dat meer oudere werknemers langer aan de slag blijven.

[UPDATES] PlayStation Day - Persconferentie

Om 17:00 zal Sony in Londen op de PlayStation Day haar persconferentie geven. De presidenten Kaz Hirai (SCEI) en David Reeves (SCEE) zullen dan hun speeches houden en ze vertellen onder andere over de toekomst van PlayStation. Waarschijnlijk komen ze ook met wat primeurtjes.

FOK!games volgt de persconferentie live en zal regelmatig updates doen. Zie hieronder de updates.

18:33 - David Reeves sluit af, en zegt: "oprotten jullie, jullie moeten games gaan checken!"

18:31 - Er wordt gesproken over Go!Explore, een soort TomTom voor de PSP. Het bevat 3D modellen.

18:30 - PlayTV komt in september van dit jaar uit. Het gaat 99 euro kosten. Met PlayTV kun je van alles doen, zelfs uitzendingen op TV kun je opnemen en vervolgens versturen naar je PSP!

18:27 - Movement is een nieuw project van Sony. Hier zoeken ze naar muzikaal talent, wereldwijd!

18:27 - Muziek heeft een grote impact op PlayStation. Het wordt steeds belangrijker volgens Reeves.

18:24 - Een filmpje van Echochrome wordt getoond.

18:23 - EyePlay Hero is de nieuwe EyeToy game. Kinderen kunnen hier uit hun dak gaan.

18:23 - SingStar, Buzz en EyeToy zijn de games die de PlayStation groot maken.

18:21 - DLNA is een exclusieve feature van de PlayStation 3. De PlayStation 3 kan werken als een server, en kan muziek, films en nog veel meer versturen naar je PC of PSP.

18:20 - GoView! biedt heel veel mogelijkheden. Televisie, content en nog veel meer multimedia dingen worden gegarandeerd.

18:19 - Reeves praat meer over GoView!, speciaal voor de PSP.

18:18 - De PlayStation 3 is en blijft de enige console die BluRay ondersteunt.

18:16 - BD Live biedt veel meer mogelijkheden voor de consument. Het bevat veel opties, zoals meer 'spelletjes'. Maar je kan ook veel meer content voor je film downloaden.

18:14 - BD Live wordt gepresenteerd. Verder wordt er verteld over het succes van BluRay.

18:12 - De strijd dus HDDVD en BluRay is afgelopen, BluRay heeft volgens Sony gewonnen. De PlayStation 3 had hier een groot aandeel in de strijd.

18:11 - Sony komt met een ander toernooi; een FIFA toernooi.

18:09 - Het toernooi begint op 23 mei 2008.

18:07 - Nissan en PlayStation Europe kondigen GT Academy aan. Hier worden racegames en real life racing met elkaar gecombineerd.

18:06 - Er wordt uitgelegd over iets nieuws: de GT Academy.

18:05 - Nissan en PlayStation Europe zijn al jarenlang partners.

18:04 - De general manager verlaat het podium.

18:03 - Een trailer van Mirror's Edge wordt getoond.

18:01 - Mirror's Edge moet een revolutie gaan brengen qua gameplay. Wat Faith (de hoofdrolspeelster) voelt, voel jij ook. Je kijkt naar een actiefilm, en je speelt in een actiefilm. Dat gevoel moet DICE bij jou brengen.

18:00 - De general manager van EA DICE komt het podium op en gaat wat vertellen over Mirror's Edge, de nieuwe game van DICE.

17:59 - Paul Hollywood verlaat het podium.

17:58 - Er is ook eindelijk four-player splitscreen in Motorstorm 2. Dit mistten we in Motorstorm.

17:57 - Festivals vinden ook plaats in Motorstorm 2.

17:56 - Nieuwe wagen in Motorstorm 2: de Monster Truck. Het is een waanzinnig grote wagen, die zelfs over kleine wagens kan rijden. Dit is juist agressief!

17:55 - Grappige feature; als de motor van je auto te heet is, kan je door het water rijden. Het water koelt de motor af.

17:53 - De grootste vijand in Motorstorm 2 is het eiland zelf. Er is gekeken naar Hawaii. Het eiland bevat gevaarlijke vegetatie, denk aan vulkanen en watervallen.

17:51 - Paul Hollywood, Creative Director van Motorstorm 2, komt het podium op. Hij heeft het over "brutal offroad racing". Motorstorm 2 moet een heel agressieve A.I. bevatten, zodat de uitdaging erin blijft. Deel 1 was volgens Hollywood niet agressief genoeg.

17:49 - Een speciale Metal Gear Solid 4 bundel komt tegelijk met de release van MGS4 uit.

17:48 - Ted Price, president van Insomniac Games, verlaat het podium.

17:48 - Resistance 2 bevat multiplayer met maar liefst 60 spelers online. Je werkt daar in verschillende squads en iedere squad heeft haar eigen opdracht.

17:47 - Resistance 2 krijgt een eigen RPG tintje. Je personage kan ontwikkelen tot een ander mens, en kan dus ook zichzelf verbeteren qua skills.

17:45 - De Competitive wordt getoond.

17:44 - Er is co-op voor acht spelers, met een eigen campaign en een eigen verhaal.

17:43 - Een developer van Resistance 2 komt het podium op. Hij benadrukt de volgende termen: Community, Campaign, Co-op en Competitive. Deze vier termen worden heel belangrijk in deel twee.

17:41 - Naast Killzone 2 moet ook Resistance 2 één van de beste shooters van deze generatie worden. Sony is enorm tevreden over Resistance 2.

17:40 - Killzone 2 moet in februari 2009 uitkomen. Het is één van de belangrijkste shooters voor de PlayStation 3.

17:38 - LittleBigPlanet komt in oktober uit. Dit spel moet ook ruimte bieden aan modders, zodat ze hun eigen gemaakte content kunnen uploaden.

17:36 - My Buzz! is een nieuwe quiz. Je kan daar onder andere zelf vragen bedenken voor My Buzz! en vervolgens kun je het uploaden op de PlayStation 3. Iedereen kan ervan profiteren.

17:33 - De PlayStation 3 is volgens Reeves uniek omdat het de ruimte bied voor modificaties. Denk aan Unreal Tournament III. Maar ook SingStar mogen we niet vergeten, er zijn talloze grappige videos geupload op MySingstar.

17:32 - PlayStation 3 is meer dan vijf miljoen keer verkocht. Op Europees gebied lijkt de PlayStation 3 de Xbox 360 nu in te halen.

17:30 - Kaz Hirai is klaar met zijn speech. Hij sprak over het succes van de PlayStation 3 en haar games. Hij maakt zijn excuses voor het feit dat PlayStation Home te vaak is uitgesteld. Home moet eind dit jaar uitkomen.

17:28 - Er wordt verteld over My Buzz! Het is een nieuwe quiz game voor de PlayStation 3.

17:25 - David Reeves verschijnt op het podium. Er wordt gepraat over hoe Europa belangrijk is voor Sony.

17:22 - De persconferentie gaat nu van start!

17:13 - Nog even geduld, de persconferentie gaat over enkele minuten beginnen.

Aanhangers herdenken Pim Fortuyn

Een kleine vijftig aanhangers herdenken vandaag de zesde sterfdag van Pim Fortuyn. Bij zijn voormalige woonhuis aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam hebben zij aan het einde van de middag bloemen gelegd en een minuut stilte gehouden.

Aansluitend lopen de aanhangers in een stille tocht naar het standbeeld van 'Pim' aan de Korte Hoogstraat. De deelnemers hielden bij het beeld in het centrum van de stad om 18.06 uur opnieuw een minuut stilte. Dan is het precies zes jaar geleden dat de politicus op het Mediapark in Hilversum werd doodgeschoten.

Mannen tevreden met kleine memmen

Het grootste gedeelte van de Nederlandse vrijgezelle mannen vindt het geen probleem als vrouwen geen grote borsten hebben. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van de datingsite Parship. Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat vrouwen kale(nde) mannen aantrekkelijk vinden. Er zijn 13.000 mannen en vrouwen onderzocht.

Het onderzoek is gehouden om de ‘eisen’ te weten te komen waaraan de gezochte partner moet voldoen. Daaruit blijkt dat betrouwbaarheid één van de belangrijkste eigenschappen is. Dé afknappers zijn roken en slechte adem.

Hoewel het voor de meeste mannen als irritant wordt ervaren, vindt 27 procent van de mannen een snurkende vrouw erg sexy. Maar de ‘perfecte’ vrouw is er, volgens de mannen, één met een groot knuffelgehalte die niet langer is dan hijzelf en het liefst ook jonger.

Kleine memmen, niks mis mee!

Met dank aan de_boswachter en kahaarin voor de submit.

De Haan maakt dispensatiespelers bekend

Naast Roy Makaay komen ook Gerald Sibon van sc Heerenveen en Edson Braafheid en Robbie Wielaert van FC Twente in aanmerking om mee te gaan naar de Olympische Spelen in Beijing.

Bondscoach Foppe de Haan mag drie dispensatiespelers meenemen naar Beijing. Van het eerder genoemde viertal valt er dus sowieso nog eentje af. Maar aangezien De Haan ook nog een beroep kan doen op A-internationals die de voolopige selectie van Marco van Basten niet overleven, vallen er dus mogelijk nog meer van het viertal af. In de voorlopige Olympische selectie zijn er nog drie nieuwelingen: Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Willem Janssen (Roda JC) en Christian Kum (ADO Den Haag).

De voorlopige selectie:

Doel: Velthuizen (Vitesse), Vermeer (Willem II).

Verdediging:: Braafheid, Wielaert (Twente), Donk, Koenders (AZ), Drost (NEC), Hiariej (Groningen), Jong-A-Pin (Heerenveen), Kum (ADO Den Haag), Marcellis (PSV), Pieters (Utrecht), Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Aissati, Bakkal (PSV), Brama (Twente), Davids (NEC), Bruins, De Guzman (Feyenoord), Janssen (Roda JC), Luijckx (Excelsior), Roorda (Heerenveen), Vormer (AZ), Schilder (Heracles), De Jong (Ajax).

Aanval: Amrabat (VVV), Bakx (Kortrijk), Beerens, Sibon (Heerenveen), Drenthe (Real Madrid), Emnes (Sparta), George (Utrecht), Makaay (Feyenoord), Nijland (Groningen), Sno (Celtic)

Beenhakker niet naar Borussia Dortmund

Leo Beenhakker heeft het aanbod van Borussia Dortmund om Thomas Doll op te volgen afgeslagen. Doll zit op de schopstoel na een teleurstellend seizoen met Dortmund.

Beenhakker heeft voorlopig nog geen trek in de Duitse club: "Ik ben nu met Polen bezig en wil eerst het EK doen. Ik heb ook geen behoefte aan onrust. Dit is niet het moment om daar mee bezig te zijn. Daarom heb ik ook nee gezegd tegen Dortmund," aldus Don Leo. Maar hoewel hij een contract bij het Poolse elftal heeft tot 2010, is er zeker een kans dat Beenhakker na het EK alsnog naar de Dortmund vertrekt: "De situatie in Polen is op dit moment niet zo prettig met een lopende corruptiezaak en een nieuw bestuur plus nieuwe voorzitter, die na de zomer geïnstalleerd worden", aldus de Nederlander. "Met de huidige mensen kan ik prettig werken. Of dat straks nog zo is, weet ik niet. Ik heb ook aangegeven, dat ik richting WK van 2010 mijn conclusies zal trekken als ik niet kan werken in een situatie, die niet 100% goed ingevuld is."

[upd] Blind manager technische zaken bij Ajax

Danny Blind keert terug bij Ajax in de rol van manager technische zaken. In Amsterdam zal hij Martin van Geel opvolgen, die recentelijk is opgestapt. Op dit moment is Blind technisch directeur bij Sparta Rotterdam.

In Amsterdam was Blind eerder in dienst als speler, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen, manager spelerszaken en hoofdtrainer. In 2006 werd hij ontslagen wegens tegenvallende prestaties. Wanneer hij weer in Amsterdam aan de slag zal gaan is nog niet bekend. De nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten krijgt in elk geval de belangrijkste stem in de voetbalzaken.


Update 17.12 uur

Blind zal per 15 mei 2008 in dienst treden bij de Amsterdamse club. Hij neemt een aantal taken over van Martin van Geel en verder zal hij zich bezighouden met ondermeer de jeugdopleiding, de scouting en de aan- en verkopen. Hij zal een contract tekenen tot 30 juni 2012.

Marco van Basten is blij met de aanstelling van Blind. "Ik ben heel blij met de komst van Danny. Door het vertrek van Martin van Geel zouden erg veel zaken op mijn bord terechtkomen. En ik wil mij kunnen focussen op het eerste elftal. Het was noodzakelijk dat er zo snel mogelijk iemand bij zou komen. Want er zijn belangrijke maanden aangebroken bij Ajax die van invloed zijn op de komende seizoenen en ik heb mijn volle aandacht nodig bij het Nederlands Elftal. Met Danny komt er iemand die de ins en outs van deze wereld kent en die kwaliteit toevoegt aan ons team. Ik heb veel vertrouwen in hem. We hebben uitvoerig over de taakverdeling gesproken en ik kijk erg uit naar de samenwerking."

Ook Blind is tevreden met zijn nieuwe baan. "Er zijn twee clubs in mijn leven die een belangrijke rol hebben gespeeld, Ajax en Sparta Rotterdam. Toen ik een contract als technisch directeur tekende bij Sparta Rotterdam voor de duur van 4 jaar was dat in de vaste overtuiging om dat contract ook uit te dienen. Toch hebben wij in het contract voorwaarden opgenomen die het mogelijk maken om naar Ajax te gaan wanneer die situatie zich zou aandienen. Ik heb de afgelopen periode met bijzonder veel plezier bij Sparta Rotterdam gewerkt maar deze aanbieding van Ajax kan ik simpelweg niet laten lopen."

[upd] Blind manager technische zaken bij Ajax

Danny Blind keert terug bij Ajax in de rol van manager technische zaken. In Amsterdam zal hij Martin van Geel opvolgen, die recentelijk is opgestapt. Op dit moment is Blind technisch directeur bij Sparta Rotterdam.

In Amsterdam was Blind eerder in dienst als speler, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen, manager spelerszaken en hoofdtrainer. In 2006 werd hij ontslagen wegens tegenvallende prestaties. Wanneer hij weer in Amsterdam aan de slag zal gaan is nog niet bekend. De nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten krijgt in elk geval de belangrijkste stem in de voetbalzaken.


Update 17.10 uur

Blind zal per 15 mei 2008 in dienst treden bij de Amsterdamse club. Hij neemt een aantal taken over van Martin van Geel en verder zal hij zich bezighouden met ondermeer de jeugdopleiding, de scouting en de aan- en verkopen. Hij zal een contract tekenen tot 30 juni 2012.

Marco van Basten is blij met de aanstelling van Blind. "Ik ben heel blij met de komst van Danny. Door het vertrek van Martin van Geel zouden erg veel zaken op mijn bord terechtkomen. En ik wil mij kunnen focussen op het eerste elftal. Het was noodzakelijk dat er zo snel mogelijk iemand bij zou komen. Want er zijn belangrijke maanden aangebroken bij Ajax die van invloed zijn op de komende seizoenen en ik heb mijn volle aandacht nodig bij het Nederlands Elftal. Met Danny komt er iemand die de ins en outs van deze wereld kent en die kwaliteit toevoegt aan ons team. Ik heb veel vertrouwen in hem. We hebben uitvoerig over de taakverdeling gesproken en ik kijk erg uit naar de samenwerking."

Ook Blind is tevreden met zijn nieuwe baan. "Er zijn twee clubs in mijn leven die een belangrijke rol hebben gespeeld, Ajax en Sparta Rotterdam. Toen ik een contract als technisch directeur tekende bij Sparta Rotterdam voor de duur van 4 jaar was dat in de vaste overtuiging om dat contract ook uit te dienen. Toch hebben wij in het contract voorwaarden opgenomen die het mogelijk maken om naar Ajax te gaan wanneer die situatie zich zou aandienen. Ik heb de afgelopen periode met bijzonder veel plezier bij Sparta Rotterdam gewerkt maar deze aanbieding van Ajax kan ik simpelweg niet laten lopen."



Danny Blind keert terug bij Ajax

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

SHO opent giro 555 voor slachtoffers cycloon

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben giro 555 geopend om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de cycloon in Myanmar. Dat liet de organisatie vandaag weten.

Het geld dat met de actie wordt opgehaald, is volgens een woordvoerder in eerste instantie bestemd voor noodhulp. "Het gaat dan om het verstrekken van schoon water, voedsel en middelen om te voorkomen dat er ziektes uitbreken zoals vaccinaties en muskietennetten." In een later stadium is er tevens geld nodig voor de wederopbouw van het getroffen land.

Het Rode Kruis, een van de organisaties die is vertegenwoordigd in de SHO, opende gisteren het gironummer 7447 om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Door opening van giro 555 komt de inzameling van geld via dit nummer te vervallen. "Het geld dat al via 7447 is opgehaald, komt uiteraard ook ten goede van de slachtoffers", aldus de woordvoerder. Hij kon nog niet zeggen hoeveel geld er op dit gironummer is binnengekomen.


Cycloon Myanmar maakt honderdduizenden dakloos

In Myanmar hebben honderdduizenden mensen geen onderdak of schoon drinkwater meer, omdat huizen en voorzieningen geheel zijn verwoest door de cycloon die dit weekeinde over het land trok.

India waarschuwde Myanmar voor cycloon

De Indiase meteorologische dienst (IMD) heeft Myanmar 48 uur voordat de cycloon zou toeslaan in het buurland gewaarschuwd. Dat heeft de dienst vandaag bekendgemaakt.

De IMD volgde de steeds heviger wordende storm Nargis al sinds eind april, toen deze over de baai van Bengalen raasde. "48 uur voordat Nargis aan land zou komen hebben we doorgegeven aan de Myanmarese instanties waar dat zou gebeuren, hoe hevig hij zou zijn en allerlei andere informatie", aldus een woordvoerder van de IMD. "Er was genoeg tijd om maatregelen te nemen."

Tienduizenden mensen zijn omgekomen door het natuurgeweld in Myanmar.

Op 26 april werden Myanmar en de omringende landen al door de IMD gewaarschuwd dat er een cycloon aankwam. Toen was het echter nog niet duidelijk waar de storm aan land zou komen.

Een echt X-com vervolg?

Het gerucht ontstond toen er op een lijstje van games waar Irrational aan gewerkt had de naam X-com verscheen: Ken Levine, bekend van Bioshock, zou aan een nieuwe Xcom werken. X-com is een uiterst puike game die ook vandaag de dag nog bejubeld wordt om zijn toffe, uitdagende gameplay.

Nu heeft het officiële Xbox Magazine deze geruchten weer versterkt. Zij vroegen zich af waar 2K Boston mee bezig was deze dagen, en met 2K Marin die werkt aan BioShock 2 bestaat de mogelijkheid dat ze werken aan een X-com vervolg. TakeTwo heeft de rechten van de game in 2005 gekocht, dus er kan zeker een bron van waarheid achter zitten.

Een interessante vraag zou zijn wat X-com zou worden als ze de game nu opnieuw gaan maken. X-com, ook bekend als Ufo: enemy unknown, was een toffe tactische/strategische game waarin je de aarde moest beschermen tegen allerlei gespuis van buitenaf. Publishers worden vandaag de dag niet warm van turn based strategy, dus wat moet de game dan worden? Irritional, voordat het 2K Boston/Marin werd, heeft ook gewerkt aan SWAT IV, dus een tactische shooter is een reële mogelijkheid.

Ken Levine heeft ooit aangegeven dat X-com zijn "eerste echte liefde" was, dus de kans is groot dat hij wel een waardig vervolg wil maken. Andere x-com vervolgen, spin-offs en klonen zijn niet zo warm ontvangen, onder andere omdat ze "het echte X-com gevoel" niet wisten vast te leggen. Wachten de mensen op FOK!Games nog op een vervolg of moet men deze serie laten rusten?

De spam is jarig

De spam is jarig. Het ongevraagde reclamemailtje werd afgelopen weekend 30 jaar oud. 'WIJ NODIGEN U UIT DE 2020 TE BEZICHTIGEN EN TE HOREN OVER DE DECSYSTEM-20 FAMILIE OP DE TWEE PRODUCTPRESENTATIES DIE WE DEZE MAAND IN CALIFORNIE GEVEN', stond er in het eerste spambericht dat in 1978 werd verstuurd door de Amerikaan Gary Thuerk, marketing werknemer van DEC. Dankzij de grote hoeveelheid klachten als reactie op het reclamebericht en de beperkte groep e-mailgebruikers op dat moment, bleef spam tot 1990 een verwaarloosbaar probleem. Pas in 1998 werd de naam spam gemeengoed om ongewenste e-mail aan te geven. Deze term is afkomstig van een Monthy Python sketch uit 1970 waarin verwezen wordt naar het SPAM vleesproduct dat tot ergernis van een cafébezoeker in iedere menuoptie zat verwerkt.

Maar volgens Dreas van Donselaar van spamexperts.com is de spam inmiddels overwonnen. "Zo'n 94 procent van alle mail die wordt verstuurd is spam. Maar het vormt geen probleem meer als je de ongewenste mail goed weet te blokkeren. En wat we zien is dat de wapenwebloop tussen de spammers en de anti-spambedrijven stagneert. Dus we slagen er steeds beter in de spam te blokkeren", zei Van Donselaar gisteravond in FOK!radio.

Spamberichten waarvan de verzenders niet kunnen worden getraceerd en waarvoor een ontvanger geen toestemming heeft gegeven, zijn illegaal. "Maar die illegale spamverstuurders zijn heel moeilijk aan te pakken", zegt Van Donselaar. "Er is een grote groep verstuurders die over de hele wereld zitten en allerlei servers gebruiken om hun spam te versturen. Die zijn juridisch dus slecht aan te pakken."

Maar ondanks het succes tegen de spam ziet Van Donselaar een spamvrije wereld niet snel gebeuren. "Het zou heel mooi zijn, maar de enige manier waarop de wereld spamvrij raakt is als mensen stoppen met het kopen van de spullen die spammers aanbieden. De oplossing ligt dus eigenlijk bij de ontvangers van spam zelf. Spammers sturen miljoenen mails tegelijk en ze hebben maar een stuk of vier kopers nodig om al uit de kosten te komen."



Monty Python - SPAM

Sparta wil door met Rose

Sparta Rotterdam heeft middenvelder Yuri Rose een contractverlenging voor twee seizoenen aangeboden. De 28-jarige Rose, die ook als spits uit de voeten kan, heeft het aanbod in beraad.

Rose werd met acht treffers gedeeld clubtopscorer van Sparta. Hij deelde die status met Nourdin Boukhari, Marvin Emnes en Charles Dissels. Zijn contract loopt komende maand af. Rose komt sinds 2005 uit voor Sparta.

Sparta zal verder spoedig om de tafel gaan zitten met de keepers Harald Wapenaar en Sander Westerveld. Het duo heeft eveneens een aflopend contract. FC Zwolle heeft zich bij de Rotterdammers gemeld voor vierde keeper Dolf Kerklaan. Zijn contract loopt nog een seizoen door.

Fritzl laat slachtoffers enorme schuld na

Nu hij in de gevangenis zit, zadelt de Oostenrijker Josef Fritzl zijn familie op met een schuld van bijna 2 miljoen euro. Dit maakte Sky News dinsdag bekend.

Fritzl heeft zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang in een kelder in zijn huis opgesloten en verkracht, waaruit zeven kinderen voortkwamen. Eén kind stierf vlak na de geboorte. De gepensioneerde elektricien was van plan een grootgrondbezitter te worden. Dit plan mislukte echter. Volgens een bank moet Fritzl deze 800.000 euro terugbetalen.

De inwoners van Amstetten, het stadje dat bekendheid heeft gekregen door de incestzaak, hebben aangeboden geld te doneren om de familie te helpen.

VVD: Harde maatregelen tegen werklozen

De VVD in de Tweede Kamer pleit voor harde maatregelen in de strijd tegen langdurige werkloosheid. "Wij mogen in dit beschaafde land niet accepteren dat 100.000 uitkeringsgerechtigden voor altijd worden afgeschreven", zei fractievoorzitter Mark Rutte dinsdag.

Hij reageerde op onderzoek van de branchevereniging voor sociale diensten, Divosa. Daaruit blijkt opnieuw dat zeker 30 procent van de gemeentelijke sociale diensten langdurig werklozen niet aan de slag krijgt.

Rutte herhaalde daarom het pleidooi van zijn fractie voor een werkplicht voor bijstandsgerechtigden. "Krijg je bijstand, dan werk je als tegenprestatie", aldus de VVD-fractievoorzitter. Mensen zouden daartoe aan het werk kunnen worden gezet bij bijvoorbeeld een gemeentelijke dienst of in de zorg.

Eagles verder met Heerenveen-duo

Go Ahead Eagles kan ook komend seizoen beschikken over Robbert Maruanaya en Oguzhan Türk. Beide spelers werden dit seizoen gehuurd van SC Heerenveen.

De club uit de Jupiler League huurt middenvelder Türk, die dit seizoen 34 competitieduels speelde, nog een seizoen van de Friezen. Verdediger Maruanaya, die zeventien keer in actie kwam, is voor twee seizoenen vastgelegd. Het contract van Maruanaya bij SC Heerenveen liep af en de club stelde geen prijs op zijn terugkeer.

Demo van Overclocked: A History Of Violence vrijgegeven

Onlangs is Overclocked: A History Of Violence uitgekomen voor de PC. In de game speel je een psychiater, die in de gedachten van patiënten kan kruipen. Alleen beland je daardoor in een wereld waar alles niet meer van elkaar verschilt. De dromen en realiteit kun je onder andere niet meer van elkaar onderscheiden. Het bevat een zeer diep verhaal met de sfeer die te vergelijken is met de film Memento.

Mocht je onzeker zijn over de game, sinds vandaag staat de demo van Overclocked op het internet. Deze demo moet genoeg zijn om erachter te komen of het spel het wel waard is of niet. Ben je na het proberen van de demo nog onzeker? Lees dan binnenkort de review op FOK!games.

Downloadlinks:
Fileplanet
Worthplaying
Gamershell
Ausgamers
Strategy Informer

Van Basten maakt voorlopige selectie bekend

Bondscoach Marco van Basten heeft 30 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. Op 16 mei zal de selectie teruggebracht worden tot maximaal 26 spelers. De definitieve groep moet uiterlijk 28 mei bij de UEFA ingeleverd worden.

Edwin van der Sar en Jan Vennegoor of Hesselink kunnen zich, indien zij bij de gereduceerde groep zitten, niet op 20 mei melden in Noordwijk. Van der Sar speelt op 21 mei de Champions League-finale in Moskou en Vennegoor of Hesselink speelt op 22 mei nog een competitiewedstrijd.

De voorlopige selectie

Doel: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Voetbal: Van Basten maakt voorlopige selectie bekend

Bondscoach Marco van Basten heeft 30 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. Op 16 mei zal de selectie teruggebracht worden tot maximaal 26 spelers. De definitieve groep moet uiterlijk 28 mei bij de UEFA ingeleverd worden.

Edwin van der Sar en Jan Vennegoor of Hesselink kunnen zich, indien zij bij de gereduceerde groep zitten, niet op 20 mei melden in Noordwijk. Van der Sar speelt op 21 mei de Champions League-finale in Moskou en Vennegoor of Hesselink speelt op 22 mei nog een competitiewedstrijd met Celtic.

De voorlopige selectie

Doel: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging:
Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld:
Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager !

Veel groen in screenshots MotorStorm 2: Pacific Rift

Bij de lancering van de PlayStation 3 was MotorStorm één van de meest verkochte titels en wordt nog steeds erg veel online gespeeld. Het was dan ook geen verrassing toen Evolution Studios aankondigde dat er een vervolg op de game zou komen. Eind 2008 zal de game een tropisch eiland aan gort gaan rijden, tot het zo ver is zullen het we echter moeten doen met screenshots zoals die hier onder staan.





Vechten, springen, en rollen in Kung Fu Panda trailer

27 juni verschijnt Kung Fu Panda voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS. Om ons alvast een voorproefje van de game te geven heeft Activision een gameplayfilmpje losgelaten waarin we zien hoe de onze grote vriendelijke panda te werk gaat.


In de game, naar de gelijknamige film van Dreamworks, kruip je in de rol van Po de Panda. Je zult hem de oude kunst van Kung Fu aanleren en het op moeten nemen tegen een lading vijanden om uiteindelijk de kwade Tai Lung te verslaan. De game zal verschillende gameplay aspecten krijgen door elkaar, een co-op en competitieve multiplayer modes en een karakter development systeem.

In Amerika is er al een demo van de game te vinden op de Xbox Live Marketplace. Tegen de tijd dat de film en de game hier uitkomen zal deze ook op de Europese Marketplace verschijnen.

Van der Weijden pakt brons op WK

Bij het wereldkampioenschap open water in het Spaanse Sevilla heeft de Nederlandse zwemmer Maarten van der Weijden brons op de vijf kilometer gewonnen.

De wereldtitel ging naar de Duitser Thomas Lurz. Zilver was er voor Vladimir Diatsjin, die zondag het goud op de tien kilometer had behaald. Dordtenaar Van der Weijden eindigde toen als vierde, maar wist zich daarmee wel te plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing.

Ajax vindt bod Heracles op Schilder te laag

TC Tubantia meldt dat Heracles Almelo Robbert Schilder van Ajax wil overnemen. De Amsterdammers hebben het eerste bod van de Heraclieden echter afgewezen omdat ze het te laag vinden.

"Dat is het spel," aldus de technisch directeur van Heracles, Nico-Jan Hoogma. "Zij willen van hem af en wij willen Robbert graag binnenhalen. We zijn nog volop in gesprek."

Schilder werd afgelopen seizoen voor de tweede maal verhuurd aan Heracles. De Amsterdammers vonden echter wederom dat hij zich daar niet in de kijker wist te spelen. Schilder mag van Ajax daarom op zoek naar een nieuwe club.

Peuter van balkon gevallen

In Den Haag is gisteren een peuter van twee jaar van een balkon van drie hoog gevallen. De kleine dreumes kroop uit het zicht van zijn moeder naar het balkon, waar hij er vanaf viel. Zijn val werd gebroken door het plantsoen. Het ongeval gebeurde aan de Jacob Schorerlaan, in het ouderlijke huis van het kind.  

Het jongetje werd direct na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden wonderlijk genoeg geen verwondingen geconstateerd. Hij is er uiteindelijk met de schrik van af gekomen.
 

Suzuki: "Begin geen F1-team"

Ondanks het feit dat Aguri Suzuki geen spijt heeft van zijn Formule 1-avontuur, zou de Japanner niemand aanraden om een team in de hoogste klasse van de autosport te beginnen. De 47-jarige oud-coureur maakte vanmorgen bekend dat zijn team direct alle activiteiten staakt. Super Aguri had al langer geldproblemen.

"We hebben urenlang met de Magma Group gesproken over een mogelijke overname, maar toen deze op het laatste moment niet doorging, was het verhaal zo goed als afgelopen voor ons", aldus Suzuki. "Ik heb met tientallen potentiële investeerders over de gehele wereld gesproken, maar tevergeefs. Ik heb gelezen dat het lot van het team in de handen lag van de raad van bestuur van Honda, maar dat is niet waar. Zo eenvoudig is het niet. Het was een mix van factoren die leidde tot de beslissing om te stoppen met racen."

"Ik heb geen spijt van mijn Formule 1-avontuur. Ik ben erg dankbaar dat ik dit heb kunnen doen. Maar als iemand naar me toe zou komen en zou zeggen dat hij een Formule 1-team wil beginnen, dan zou ik hem dat afraden."

Saddam was doodsbang voor Aids

Saddam Hoessein was tijdens zijn drie jaar durende gevangenschap vooral bang om een geslachtsziekte op te lopen. Dat blijkt uit aantekeningen die hij maakte in zijn cel, aldus de Arabische krant Al-Hayat. Het Amerikaanse leger bevestigt de pagina's te hebben vrijgegeven.

Toen de voormalige Irakese leider erachter kwam dat Amerikaanse soldaten zijn waslijn gebruikten om hun kleding op te drogen, eiste Saddam dat dit onmiddellijk zou stoppen. "Ik heb uitgelegd dat zij jong zijn en dat zij jonge mensen ziekte kunnen hebben,"aldus de dictator in de aantekeningen. "Mijn grootste angst is om een geslachtsziekte of hiv op te lopen in deze omgeving." De meeste soldaten negeerden zijn verzoek over de waslijn.

De voormalige Irakese leider beschrijft ook hoe hij steeds beter werd in de Engelse taal door veel te communiceren met zijn Amerikaanse arts en de soldaten. "Ik moet mijn handen gebruiken en gebaren maken als ik het juiste Engelse woord niet weet," schrijft de dictator. "Maar onze taal (Arabisch) blijft toch mooier en dieper.''

Naast het leren van de 'taal van de bezetter' moest Saddam nog iets ander doen wat de hij niet gewend was: om een gunst vragen. Hij wilde een bloem in zijn cel en dat kostte hem de nodige moeite. "Het is een serieuze opgave voor mij om voor het eerst in mijn leven iets te moeten vragen."

Volgens de Amerikaanse legerwoordvoerder in Irak kunnen de aantekeningen niet worden gezien als een dagboek. Saddam zou duizenden onsamenhangende pagina's hebben geschreven. Daarbij zaten onder andere gedichten, waarvan Al-Hayat er ook een aantal heeft gepubliceerd.

Overigens is het niet de eerste keer dat persoonlijk materiaal over Saddam in de media verschijnt. In 2004 publiceerde diverse dagbladen foto's van de Irakese leider die in zijn onderbroek de badkamer uitliep.

Saddam Hoessein werd op 13 december 2003 door het Amerikaanse leger opgepakt en drie jaar later, in 2006, ter dood veroordeeld vanwege misdaden tegen de menselijkheid. De executie vond plaats op zaterdag 30 december om 06:07 lokale tijd in de gevangenis in Camp Justice. Dit werd met mobiele telefoons gefilmd en leidde tot een flinke rel.

We gaan weer vissen met Rapala Fishing Frenzy

Na SEGA Bass Fishing is het weer tijd voor een andere visgame. Gamers die een next-gen console in hun bezit hebben kunnen eindelijk weer eens gaan vissen. De mensen met een Wii konden dat dus al met SEGA Bass Fishing, maar nu kunnen ook - naast de Wii bezitters - de Xbox 360 en PlayStation 3 bezitters ook lekker, zonder enige haast, gaan vissen.

Activision gaat weer verder met de Rapala reeks. De nieuwste game zal Rapala Fishing Frenzy gaan heten. In de game kun je meedoen aan ongeveer twintig vistoernooien. Met meer dan 25 verschillende soorten vissen en een intense gameplay ben je als visfan zoet met de game. Rapala Fishing Frenzy moet ervoor gaan zorgen dat de visgames een nieuw tijdperk ingaan.

Eind dit jaar kunnen mensen die van vissen houden hun hart ophalen. Vooralsnog is er geen beeldmateriaal van de game.

Frankrijk kwaad om Britse stokbroden

Er is grote verontwaardiging ontstaan onder de Franse bevolking naar aanleiding van een contract dat de nationale spoorwegmaatschappij heeft afgesloten met een Brits bedrijf. Het gaat dan ook niet om zomaar een contract, maar om de nationale trots van Frankrijk: stokbrood. Elk stokbrood dat wordt verkocht aan boord van Franse treinen, zal van Britse makelij zijn.

De Engelse bakkerij Fosters of Barnsley was met een aantal Franse collega's in de race voor een contract om stokbroden te leveren aan de Franse spoorwegen. Tot grote verbazing van de lokale bakkers, kreeg het Britse bedrijf de opdracht. De verontwaardiging werd nog groter toen men er achter kwam dat de Britten een bakmethode gebruiken, die in Frankrijk is verboden. Franse bakkers mogen namelijk geen vet gebruiken dat het brood lang vers houdt, terwijl dat in de rest van Europa wel mag als gevolg van een Europese richtlijn.

De ondernemers achter de Fosters of Barnsley bakkerij willen, door gebruik te maken van het achterdeurtje in de wetgeving, nu ook in de rest van Frankrijk hun stokbrood aan de man brengen. De bedrijfsleider van de Britse bakkerij wordt nu al "de meest gehate man van Frankrijk" genoemd door de Franse pers.

Aanklager zou zigeuners 'haten'

Raadsman Wil Hendriks van het Amsterdamse advocatenkantoor Rauch heeft aangifte gedaan tegen de Arnhemse officier van justitie Martijn van Elsdingen wegens 'zigeunerhaat'. De aanklager zou zich schuldig hebben gemaakt aan het discrimineren van zigeuners door opzettelijk een hogere straf hebben geëist tegen een verdachte zigeuner.

Deze 44-jarige zigeuner werd onlangs veroordeeld tot 7 jaar cel wegens het stichten van een brand waarbij een 69-jarige bewoner om het leven kwam. ''We hebben direct geprotesteerd bij het OM toen duidelijk werd dat Van Elsdingen de zaaksofficier zou worden. We zagen de bui al hangen”, aldus Hendriks. Volgens hem probeerde de aanklager een hoge strafeis te vorderen. ''Uiteindelijk kon hij niet verder gaan dan negen jaar celstraf toen de rechtbank zijn eis buitenproportioneel vond.”  Ook zou de advocaat  geen toestemming hebben gekregen zijn cliënt te bezoeken toen deze in beperking zat. ''Dit gebeurde allemaal bewust.”

Volgens de advocaat ging Van Elsdingen direct in hoger beroep tegen de 7 jaar celstraf. ''Er is duidelijk sprake van zigeunerhaat. Mijn cliënt voelt zich flink gediscrimineerd. Vandaar dat wij Van Elsdingen willen laten vervolgen.''

Van Elsdingen lag al eerder overhoop met (Roma)zigeuners. In 2003 moest hij zijn excuses aanbieden nadat hij had gezegd dat een groot deel van de Roma-gemeenschap crimineel is. In 2006 moest hij zich alsnog voor de rechter verantwoorden voor die uitlating uit 2003. De rechtbank sprak hem echter vrij van belediging.

De officier van justitie zegt in een reactie dat hij helemaal niet met opzet een hogere straf heeft geëist.

Jaar schorsing Petacchi

Italiaanse media melden dat wielrenner Alessando Petacchi voor een jaar geschorst is door het sporttribunaal CAS.

Tijdens de Giro van vorig jaar werd er bij de sprinter van Milram een te hoge waarde salbutamol ceconstateerd. Petacchi heeft een medische verklaring die hem het gebruik van het anti-astmamiddel toestaat,maar niet in de hoeveelheid die werd aangetroffen bij hem.

Doordat hij met bronchitis kampt had Petacchi zich al afgemeld voor de komende editie van de Giro. Door de uitspraak van het CAS moet hij nu ook de Tour de France aan zich voorbij laten gaan.

Degradatie/promotie-update

Op de Europese velden naderen steeds meer competities hun einde. De kampioenen worden bekend, en de plaatsen voor Europees voetbal worden verdeeld. Toch zijn er ook clubs in diepe degradatiezorgen.

Eredivisie:

Op de laatste speeldag slaagde Excelsior er niet in zich te handhaven. VVV-Venlo won van De Graafschap, waardoor die twee clubs veroordeeld werden tot play-offs. De Doetinchemmers hebben inmiddels hun eerste horde overleefd. Helmond Sport werd zowel uit als thuis verslagen. VVV verloor het eerste duel van ADO Den Haag, maar won het tweede. Hierdoor is een derde wedstrijd nodig. Datzelfde geldt voor de overige duels in de play-offs. RKC neemt het in Waalwijk op tegen MVV Maastricht, terwijl FC Den Bosch afreist naar Zwolle voor het beslissingsduel met de plaatselijke FC.

Premier League:

Onderin het Premiership is het, met uitzondering van de laatste plaats, bloedstollend spannend. Derby County heeft het veld al moeten ruimen, maar met nog één wedstrijd te gaan moeten Birmingham City, Reading en Fulham vol aan de bak. Reading heeft daarbij de beste papieren. Het heeft één punt meer dan Birmingham en net zoveel punten als Fulham. Bovendien treedt het zondag aan tegen het reeds gedegradeerde Derby. Fulham is bij winst in en tegen Portsmouth praktisch zeker van handhaving, terwijl the Blues moeten hopen op misstappen van de concurrentie.

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
16Bolton Wanderers FC3736-18
17Fulham FC3733-23
18Reading FC3733-29
19Birmingham City FC3732-19
20Derby County FC*3711-65

* reeds gedegradeerd

Het Championship is inmiddels afgelopen en twee promovendi zijn bekend. Als kampioen keert West Bromwich Albion terug in het Premiership. Stoke City keert na 23 jaar afwezigheid terug in de hoogste klasse. De derde promovendus moet nog bekend worden. De nummers drie tot en met zes, respectievelijk Hull City, Bristol City, Crystal Palace en Watford, vechten het uit in de play-offs.

Primera División:

Terwijl Real Madrid de titel pakte was Real Murcia in diepe rouw gedompeld. De club verzaakte zijn goede start tegen Racing af te maken. De 0-2 voorsprong na een half uur werd uiteindelijk helemaal teniet gedaan, waardoor Murcia wederom geen punten pakte. Hierdoor is het onmogelijk geworden nog 17e te worden. Eerder degradeerde Levante al uit de Primera División. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn er nog genoeg kanshebbers op de derde degradatieplaats. Hierbij onder meer Copa-finalisten Getafe en Valencia, en Real Zaragoza.

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
11Athletic Club de Bilbao3546-1
12Real Betis Balompié3545-4
13Getafe CF3542-6
14Real Valladolid CF3542-15
15Valencia CF**3542-21
16Real Zaragoza3541-9
17RC Recreativo de Huelva3540-20
18CA Osasuna3540-5
19Real Murcia CF*3530-25
20Levante UD*3526-34

* = reeds gedegradeerd
** = UEFA Cup 2008-09

In de Segunda División is nog niets beslist. Met nog zes wedstrijden op de kalender kan er immers nog van alles gebeuren. Numancia heeft wel een straatlengte voorsprong op de rest, met Málaga als nummer twee. Sporting de Gijón en Real Sociedad lijken het uit te gaan vechten om positie drie; Castellón en Elche zijn echter niet ver weg.

Serie A:

Italië kent nog geen clubs die al gedegradeerd zijn. Toch zijn er drie clubs die binnenkort hun laatste twee Serie A-duels gaan spelen. Livorno staat er het slechtst voor. Het moet twee keer winnen om zich te handhaven. Ook Empoli en Parma zitten in de zorgen, maar kunnen door één keer te winnen al een aantal plaatsen opschuiven. Catania en Reggina zitten op het randje, en moeten nog vol aan de bak. In theorie kan zelfs Lazio nog degraderen, al staan voor de Romeinen nog twee duels tegen promovendi Napoli en Genoa op het programma.

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
13SS Lazio3640-7
14Cagliari Calcio3638-18
15Torino FC3637-13
16Reggina Calcio3636-21
17Calcio Catania3635-12
18Parma FC3634-16
19Empoli FC3633-22
20AS Livorno Calcio3630-23

In de Serie B kan er nog van alles gebeuren; vier duels scheiden ChievoVerona nog van het kampioenschap. AlbinoLeffe volgt op drie punten, terwijl de plaatsen drie tot en met zes play-offs opleveren. Bologna, Lecce, Brescia en Pisa bezetten die posities. Rimini lijkt kansloos om zich daar nog tussen te kunnen voegen.

Bundesliga:

Ook in Duitsland mag iedere club nog hopen op lijfsbehoud. Rode lantaarn-drager Hansa Rostock staat vijf punten achter op de veilige posities, en heeft nog drie duels om dat goed te maken. FC Nürnberg en MSV Duisburg hebben respectievelijk één en twee punten meer en hebben een lastige opgave om Arminia Bielefeld of Energie Cottbus de degradatiezone in te drukken. Borussia Dortmund lijkt veilig, maar kan theoretisch nog degraderen.

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
13BV Borussia Dortmund**3136-11
14FC Energie Cottbus3132-19
15DSC Arminia Bielefeld3132-23
16MSV Duisburg3129-14
171. FC Nürnberg3128-15
18FC Hansa Rostock3127-19

** = UEFA Cup 2008-09

Borussia Mönchengladbach lijkt na één seizoen afwezigheid alweer terug te keren in de Bundesliga. Met nog drie duels te gaan staat het vijf punten voor op de rest in de 2. Bundesliga. FSV Mainz, 1. FC Köln, 1899 Hoffenheim en SC Freiburg lijken de laatste twee promotieplaatsen te gaan verdelen.

Ligue 1:

FC Metz wist zich al langere tijd verzekerd van een plaats bij de clubs van de Ligue 2 volgend seizoen. RC Strasbourg lijkt zich daar bij te gaan voegen, tenzij de laatste twee duels gewonnen worden. Drie clubs vechten om lijfsbehoud en hebben allen 39 punten. Onder deze clubs geen nietszeggende namen: Paris Saint Germain, RC Lens en Toulouse. Laatstgenoemde werd vorig jaar nog derde, terwijl de Parijzenaars volgend seizoen sowieso UEFA Cup spelen door het winnen van de Coupe de la Ligue.

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
13FC Sochaux-Montbéliard3644-6
14AS Monaco3644-7
15AJ Auxerre3644-14
16Toulouse FC3639-6
17RC Lens3639-8
18Paris Saint-Germain FC**3639-9
19RC Strasbourg3635-17
20FC Metz*3621-36

* = reeds gedegradeerd
** = UEFA Cup 2008-09

Le Havre heeft zich tot kampioen van de Ligue 2 laten kronen, en dus keert de club terug naar de eerste divisie. FC Nantes heeft zich inmiddels verzekerd van de tweede positie, terwijl Grenoble uitstekende papieren heeft om ook te promoveren. Alleen als de laatste twee duels verloren gaan en Troyes deze wint verandert er nog iets aan de ranglijst.

Verder in Europa:

In België zijn de twee degradanten bekend, ondanks het feit dat er nog een speelronde te gaan is. FC Brussels en Sint-Truiden spelen volgend seizoen in de tweede divisie. União Leiria heeft in Portugal het veld moeten ruimen. Paços de Ferreira kan zich nog redden indien er van Leiria gewonnen wordt en Leixões thuis verliest van Marítimo. De Turken weten ook al wie hun degradanten zijn. Kasımpaşa SK, Çaykur Rizespor en Vestel Manisaspor keren terug naar de 1. Lig.

Audiosurf krijgt grote update

Audiosurf is een muziek-puzzle game, waarbij de tracks die je aflegt afhankelijk zijn van de muziek die je draait tijdens het spelen, terwijl je ondertussen gekleurde blokjes bij elkaar moet zoeken. Niet alleen is de game goed ontvangen (van ons kreeg de game 89%) er is de afgelopen tijd ook flink aan gesleuteld wat heeft geleid tot een grote update die vanaf nu beschikbaar is op Steam.

De update brengt onder andere last.fm audioscrobbling integratie, de mogelijkheid om Audiosurf als visualizer te gebruiken, commentaar-mogelijkheid op scoreboards, persoonlijk nieuws op het laadscherm, een nieuw voertuig, een nieuwe game-modeen de mogelijkheid tot langere nummers. Daarnaast is de game nu ook geschikt gemaakt voor mods, waarvan de eerste exemplaren hier te vinden zijn.

De update wordt automagisch gedownload de eerstvolgende keer dat je Steam opstart, een demo is ook op Steam te vinden.

Goudzoekers omgekomen bij aardverschuiving Papua

Minstens dertien illegale goudzoekers zijn omgekomen bij een aardverschuiving in de buurt van een grote goud- en kopermijn in de Indonesische provincie Papua. Negen illegale gouddelvers worden vermist. Gevreesd wordt dat ook zij de dood hebben gevonden toen zij door een verstikkende laag modder bedolven werden.

Het kamp van de illegale goudzoekers bevond zich in de buurt van de Grasberg-mijn van het bedrijf Freeport-McMoRan. Het bedrijf heeft apparatuur gestuurd om te helpen de slachtoffers uit te graven. Dit hebben de politie en een woordvoerder van Freeport-McMoRan dinsdag bekendgemaakt.

De MySims gaan naar de middeleeuwen!

De schattige Sims uit MySims gaan naar de middeleeuwen. EA heeft onlangs de sequel op MySims aangekondigd en zal de subtitel 'Kingdom' gaan dragen. Het speelt zich af in de middeleeuwen, in de tijd van de Renaissance en de Verlichting. Je bent één van de inwoners van het koninkrijk van Roland en de levensomstandigheden zijn zeker van kwaliteit.

Maar wanneer er een ramp plaatsvindt, is het land van Roland nagenoeg verwoest en word jij ingeschakeld om mee te helpen met het terugkeer tot een vroegere, krachtiger toestand van het land. Je helpt King Roland met verschillende dingen: huizen bouwen, wegen en bruggen aanleggen en nog veel meer. Ook moet je het volk voorzien van voedsel, dus dien je ook op zoek te gaan naar vruchtbare grond.

MySims Kingdom komt in november van dit jaar uit voor de Nintendo Wii en Nintendo DS. Beeldmateriaal van de game is er helaas nog niet.

Schrik na internetwoede Zaamslag

Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen waar ook het Zeeuwse dorp Zaamslag onder valt, is geschrokken van de felle reacties op internet na het doodslaan van postbode Peter Herwegh. Na het bekend worden van dat afschuwelijke nieuws en de naam van de 16-jarige hoofdverdachte Michiel de K., sloeg bij sommige inwoners van Zaamslag het verdriet om in woede. Op diverse internetfora klonk de oproep om de relschoppers, die op Koninginnenacht een spoor van vernielingen door het dorp trokken en waarvan ook De K. deel uitmaakte, op te hangen of te martelen. Ook werden foto’s van de daders via het net verspreid, evenals volledige naam- en adresgegevens én telefoonnummers.

''Ik hoop en verwacht dat de lieden die dit soort vunzigheid intikken op hun computer, niet daadwerkelijk uitvoeren wat ze verkondigen. Maar de politie houdt dit allemaal wel in de gaten”, aldus de burgervader vandaag in De Telegraaf.

De weduwe van de 56-jarige Peter Herwegh heeft kort na de moord opgeroepen geen wraakacties te ondernemen. In het dorp hangen posters met een tekst van haar die onder meer luidt: ''Vergelding is slechts een voortzetting van deze zinloze daad. Niemand is ermee geholpen.''

Herwegh is vermoedelijk doodgeslagen met een klauwhamer. Naast de 16-jarige De K. zit daarvoor ook een 17-jarige jongen uit Terneuzen in voorarrest. Burgemeester Lonink zei eerder dat Herwegh ''niet meer dan zijn burgerplicht heeft gedaan. Hij heeft de groep van twintig jongeren aangesproken op hun gedrag, waar hun ouders in tekort zijn geschoten. Het heeft hem zijn leven gekost.'' Volgens Lonink tipte het slachtoffer de politie al eerder die avond, en vertelde hij zijn vrouw dat hij zelf iets aan de overlast zou proberen te doen.

Premier Jan Peter Balkenende, zelf afkomstig uit Zeeland, heeft in een persoonlijk telefoongesprek met burgemeester Lonink zijn steun en medeleven uitgesproken aan de dorpsgemeenschap van Zaamslag en aan de nabestaanden van de overleden postbode.

Herwegh wordt zaterdag gecremeerd. Zijn nabestaanden hebben gevraagd of een rockevenement dat voor die dag in Zaamslag gepland stond, Stropierock, kon worden geschrapt. De organisatie heeft daaraan gehoor gegeven. Er wordt een nieuwe datum voor het festival gezocht.

'Meer alertheid op kindermishandeling nodig'

Psychiaters met vermoedens van kindermishandeling hebben vaak veel meer mogelijkheden om alarm te slaan dan ze zelf denken. Dat heeft de Inspectie voor de Jeugdzorg vandaag geconcludeerd bij de presentatie van het jaarverslag over 2007.

Volgens de inspectie komt het met name in de geestelijke gezondheidszorg regelmatig voor dat psychiaters en andere hulpverleners bij de behandeling van ouders merken dat er ook problemen zijn met hun kinderen. Vaak doen ze niets met die signalen, stelt de inspectie.

De inspectie wil dat de vermoedens van kindermishandeling worden doorgegeven aan bijvoorbeeld een Bureau Jeugdzorg. Die zou kunnen onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van mishandeling dan wel verwaarlozing. Als dat zo blijkt te zijn, kunnen hulpverleners maatregelen nemen.

'Britse veiligheidscamera's fiasco'

De Britse overheid gaf miljarden uit aan veiligheidscamera's maar dit hielp niet de criminaliteit terug te dringen. ''Het is een groot fiasco'' aldus Mick Neville, hoofdinspecteur van de politie in Londen vandaag.

De Britten hebben de meeste bewakingscamera's ter wereld. Er zijn 4,2 miljoen camera's in gebouwen, winkels, en bij wegen en treinstations.

Volgens Neville is maar 3 procent van de overvallen opgelost door de camera's en zijn criminelen niet bang om gefilmd te worden.

De camera's zijn vooral als preventieve maatregel bedoeld, maar er is niet over nagedacht wat er verder met het beeldmateriaal moet gebeuren. ''Als criminelen weten dat de camera's werken zal de criminaliteit afnemen.''

Uit een rapport van oktober 2007 bleek al dat 80 procent van het beeldmateriaal onbruikbaar is. Neville wil een database op internet opzetten met afbeeldingen van verdachten van misdrijven.

Man doet doos vol wiet op de post

Een nog onbekende man probeerde gisteren in Amsterdam op een wel heel simpele manier wiet naar het buitenland smokkelen.

Hij bracht doodleuk een 3,5 kilo wegende doos vol met marihuana naar het postkantoor, met het vriendelijke verzoek die even naar Italië te sturen, maakte de politie dinsdag bekend.

De medewerkers van het postkantoor aan de Kinkerstraat roken onraad en maakten het pakketje open nadat de klant weer was vertrokken. Het bleek vol met wiet te zitten. De politie is nog op zoek naar de man.

TV: Dragons' Den

In het ‘hol van de draak’ moet een vijftal startende ondernemers op Idols-achtige wijze een aantal geldschieters imponeren. De bedoeling is om een idee te ‘pitchen’ en daar geld los te krijgen om één en ander te realiseren. Omdat ik wel wat euri kan gebruiken, ben ik mijn schuurtje ingedoken en heb het volgende idee ontwikkeld dat ik hier ga pitchen: Om het oorlogsleed in de wereld wat te verzachten heb ik een kogel met pleister ontwikkeld. Aan de achterkant van de kogelpunt bevindt zich een ronde pleister die zich uitvouwt op het moment dat een object wordt binnengedrongen. Ik heb deze kogel in mijn Lee Enfield geladen en inmiddels uitgeprobeerd op de kat van de buren. Ik kan nu al zeggen dat de resultaten zeer hoopgevend zijn. Het aantal open wonden verminderd met 50% en de hoeveelheid vergoten bloed met ruim 30 %. Ik heb hoge verwachtingen van mijn nieuwe vinding. Denk aan toepassing in Afghanistan. Door de pleister te voorzien van de Hollandse driekleur is 'friendly fire' altijd perfect te achterhalen. Denk aan de toepassing van reclameteksten op de pleisters: deze kogel werd mede mogelijk gemaakt door Hoogovens.

Subheader
Jort Kelder met zijn Dragons

SP en PVV: Overleg Antillen verspilling belastinggeld

Als het aan de SP en de PVV ligt wordt er door Nederlandse Kamerleden geen overleg meer gevoerd met Antilliaanse collega's. Discussies over onder meer corruptiebestrijding  eindigen toch alleen maar in geruzie, zo vinden beide oppositiepartijen. ''Ze zijn een verspilling van belastinggeld''.

De partijen van Jan Marijnissen en Geert Wilders willen af het halfjaarlijkse Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). Zeker nu de Antilliaanse delegatieleider Pedro Attacho omgangsregels heeft geëist, die moeten voorkomen ''dat er opnieuw beledigende uitspraken worden gedaan.''  Vorig jaar ging het overleg niet door nadat PVV-Kamerlid Hero Brinkman de Antillen betitelde als een ''roversnest'' en de politici ''corrupte boeven'' noemde.

PVV en SP zijn zo kwaad over de omgangsregels-eis dat ze daarom van het POK afwillen. ''Het is tijd om te kappen met dat hele gebeuren.  Het is nu wel duidelijk dat de politici daar lange tenen hebben en incompetent zijn. Ik laat me niet de mond snoeren'', aldus PVV'er Brinkman.

Bælum weg, Valencia blijft bij Willem II

Thomas Bælum vertrekt bij bij Willem II. De club uit Tilburg wilde eerder al de optie op contractverlenging niet lichten. Vandaag liet de Deense verdediger weten zelf om persoonlijke redenen niet verder te willen.

José Valencia blijft wel bij Willem II. De linksback en de Tilburgers hebben een akkoord bereikt over een nieuw éénjarig contract.

Frank van der Struijk vertrekt waarschijnlijk. Roda JC heeft zich gemeld voor de 23-jarige verdediger. Het contract van Van der Struijk loopt in 2009 af.

Ondanks een doorlopend contract mag de Braziliaanse spits Cristiano weg. Daarnaast maakte de club bekend dat het de talenten Steef Nieuwendaal (22) en Niels Vorthoren (20) volgend seizoen wil verhuren.

Zwaanswijk weg bij NAC Breda

NAC Breda zal het volgend seizoen moeten doen zonder steunpilaar Patrick Zwaanswijk. De verdediger is niet in gegaan op een aanbod van Earnest Stewart.

"Jammer. Heel jammer zelfs. Maar we moeten verder. Het is niet anders," aldus de technisch directeur van NAC Breda. De ploeg uit Breda verliest met Patrick Zwaanswijk een speler die bijna nooit een wedstrijd miste, en een grote steunpilaar was voor de spelersgroep.

'Meld misstanden medicijnhandel'

De Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) roept artsen, apothekers, medicijnfabrikanten en patiënten op misstanden in de medicijnhandel te melden. De stichting heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De CGR doet dat nadat het televisieprogramma Radar de afgelopen weken liet zien hoe medicijnfabrikanten artsen bewerken om hun geneesmiddelen voor te schrijven aan patiënten. De artsen krijgen bijvoorbeeld cadeaus aangeboden.

Ook worden gezaghebbende dokters door de medicijnfabrikanten ingehuurd om bepaalde medicijnen te promoten. Het komt ook voor dat de medicijnfabrikanten extra personeel voor artsen betalen. In ruil daarvoor moeten de artsen dan bepaalde merken medicijnen aan hun patiënten voorschrijven.

De CGR moet toezicht houden op de regels voor medicijnreclame. De stichting wordt voor een groot deel gevormd door de medicijnindustrie zelf. Critici van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame stellen al jaren dat de organisatie te soepel is bij het beoordelen van de reclame- en marketingtechnieken van de medicijnfabrikanten.

 

Voor wie het televisieprogramma nog eens na wil kijken; hier en hier zijn de beelden te vinden.

Gomes mag blijven in Brazilië

PSV-doelman Gomes verblijft al even in Brazilië en hoeft voor wat betreft PSV dit seizoen ook niet terug te komen.

De Eindhovense ploeg traint dit seizoen nog een paar keer en speelt alleen nog oefenpartijen tegen amateurclubs. PSV vond het niet de moeite waard om daarvoor Gomes terug te roepen uit zijn vaderland.

Het is PSV overigens nog steeds niet officieel bekend of Gomes ook definitief gaat vertrekken. Gomes heeft nog geen moment aangegeven dat hij nu anders denkt over de situatie dan een aantal weken geleden. Onlangs vertelde Gomes in een interview dat hij gaat vertrekken als algemeen directeur Jan Reker zijn functie niet neerlegt. Wellicht heeft Gomes zijn laatste officiële daad dus al verricht voor PSV.

Rock Band krijgt extra track pack voor zacht prijsje

Rock Band ligt in Amerika al een tijdje in de winkels voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Op 20 juni komt daar ook een versie voor de Wii bij. EA heeft besloten de Wii gamers wat te matsen, omdat ze al zo lang moeten wachten. Vanaf 15 juli zal er dan ook een Track Pack te koop zijn in de winkels voor $29,99. Deze zal twintig nummers bevatten, waardoor het $10 scheelt ten opzichte van het downloaden van de losse nummers.

30 Seconds to Mars - "The Kill"
All American Rejects - "Move Along"
Blink - 182- "All the Small Things"
Boston - "More Than a Feeling"
David Bowie - "Moonage Daydream"
Faith No More - "We Care A Lot"
Grateful Dead - "Truckin'"
The Hives - "Die, All Right!"
KISS - "Calling Dr. Love"
Lynyrd Skynyrd - "Gimme' Three Steps"
Nine Inch Nails - "March of the Pigs"
Oasis - "Live Forever"
Paramore - "Crushcrushcrush"
The Police - "Synchronicity II"
Queens of the Stone Age - "Little Sister"
Ramones - "Teenage Lobotomy"
Smashing Pumpkins - "Siva"
Stone Temple Pilots - "Interstate Love Song"
Weezer - "Buddy Holly"
Wolfmother - "Joker & the Thief"

TV-talentenjachten voor gehandicapten

In navolging van de Mis(s) Verkiezing 2006 en 2007 zendt de TROS in augustus de CAPAWARD 2008 uit. Hierin krijgt ''de man of vrouw die zijn of haar handicap heeft omgezet in een ongekend talent'' de zogenoemde CAPAWARD uitgereikt.

Het programma past in de huidige trend van tv-talentenjachten (zoektocht beste poetsvrouw, Holland's Got Talent, Twinzz). Het nieuwe programma wordt gepresenteerd door Lucille Werner en Jaap Jongbloed, zo meldde de TROS vandaag.

''We hebben ervoor gekozen om dit jaar geen Mis(s) Verkiezing uit te zenden. Maar ik blijf me natuurlijk inzetten voor de imagoverbetering van mensen met een handicap'', legt Werner uit. ''Bij de eerdere verkiezing ging het om dames en schoonheid, terwijl de verhalen achter een handicap ook heel interessant, spannend of stoer kunnen zijn. In CAPAWARD krijgen mensen - mannenén vrouwen - de kans om te laten zien dat zij hun handicap hebben omgezet in een groot talent. Met de CAPAWARD hebben wij een internationale prijs in het leven geroepen, die in ons land wordt geïntroduceerd."

''Heb je een fysieke beperking en ben jij muzikant, danser of entertainer? Of heb je een ander gigantische talent? Dus maak jij gebruik van je handicap? Heb je succes door je handicap? Kun je bijvoorbeeld weergaloos gitaar spelen met je tenen? Of dansen met één been? Geef je dan nu op voor de CAPAWARD 2008 en wie weet win jij als eerste deze felbegeerde award'', zo werft de omroep kandidaten voor de show.

 

 

Super Aguri stopt per direct

Het Japanse team Super Aguri stapt per direct uit de Formule 1. Dit werd dinsdagochtend bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Het team van Aguri Suzuki kampte al een tijd met financiële problemen.

De laatste weken was het team druk op zoek naar een nieuwe investeerder, maar wist deze niet te vinden. De Duitse WEIGL Group wilde Super Aguri vorige week nog een helpende hand toereiken, maar Honda ging daar niet mee akkoord.

"Het was mijn droom om eigenaar te worden van een Formule 1-team en in november 2005 werd deze droom werkelijkheid toen ik me inschreef voor deelname aan het seizoen 2006", aldus Suzuki. "We hebben twee jaar en vier maanden lang meegedaan aan de Formule 1, maar helaas moet ik nu bekendmaken dat het team met onmiddellijke ingang stopt met racen."

Super Aguri debuteerde in 2006 met de Japanse coureurs Takuma Sato en Yuji Ide, die later overigens zou worden vervangen door achtereenvolgens Franck Montagny en Sakon Yamamoto. In 2007 wist het team vier WK-punten te scoren.

Het leger aan je broek met eerste GTA IV cheats

GTA IV is op zichzelf geen extreem moeilijke game. Lukt het toch niet, dan kun je altijd cheats gebruiken. Hoewel de meeste gamers de cheats niet gebruiken in de verhaallijn, zijn de cheats vaak toch leuk om mee aan te klooien. Gamers spelen de game over het algemeen langer door om zo af en toe nog even in slowmotion op een quad te vliegen of om onsterfelijk te zijn om chaos te creëren.

Hoewel vliegen op een quad en volledige onsterfelijkheid nog niet mogelijk zijn in GTA IV, is het eerste rijtje aan cheats alvast binnen. Het enige wat je hoeft te doen is het nummer van de cheat in te voeren in Niko's telefoon, en gaan met die banaan.


Restore Health
4825550100

Restore Armour
3625550100

Equip Baseball Bat, Handgun, Shotgun, MP-10, M4, Sniper Rifle, RPG, Grenades.
4865550100

Equip Knife, Molotovs, Handgun, Shotgun, Uzi, AK47, Sniper Rifle, RPG
4865550150

Remove Wanted Level
2675550100

Raise Wanted Level
2675550150

Change Weather/Lighting
4685550100

Spawn Annihilator
3595550100

Spawn Jetmax
9385550100

Spawn NRG-900
6255550100

Spawn Sanchez
6255550150

Spawn FBI Buffalo
2275550100

Spawn Comet
2275550175

Spawn Turismo
2275550147

Spawn Cognoscenti
2275550142

Spawn SuperGT
2275550168

Raadslid wil af van salafistische cursussen

De cursussen die de salafistische islamprediker Suhayb Salaam in Utrecht geeft om zijn radicaal-islamitische gedachtegoed te verspreiden, zouden moeten worden aangepakt. Dat zegt het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest. Hij heeft aan zijn partijgenoot burgemeester Aleid Wolfsen gevraagd te bekijken wat er tegen de cursussen te ondernemen valt.

Suhayb Salaam, zoon van de Tilburgse imam Ahmed Salaam die volgens de gemeente Tilburg zo conservatief is, dat hij niet in Nederland thuishoort, verzorgt de cursussen door zijn eigen   Islamitische Instituut voor Opvoeding en Educatie. Inlichtingendienst AIVD ziet dat instituut als een intolerante, gevaarlijke en ondemocratische beweging.

Van der Roest komt tot zijn oproep naar aanleiding van een interview gisteren  met journalist Patrick Pouw over diens vorige maand verschenen boek 'Salaam! Het ware gezicht van orthodoxe moslims in Nederland'.   Pouw ging een jaar in de leer bij Salaam en verwerkte zijn ervaringen in dat boek. Volgens Pouw spreekt Salaam met twee tongen. Zo raadde hij een studente die een bijbel in huis had aan die ('uit respect') te verbranden, pleit hij voor polygamie en plaatst hij de islamitische wet boven de Nederlandse (al moet men erkennen dat de Nederlandse wet hier heerst). Verder doceert hij haat tegen ongelovigen en telt alleen een islamitisch huwelijk; naar de burgerlijke stand gaan hoeft niet. 

Hoewel Salaam het gebruik van geweld (in niet-islamitische landen) afwijst, wil het PvdA-raadslid toch maatregelen. ‘'Ik weet dat een cursus bommen maken makkelijker te verbieden is, maar deze standpunten horen niet thuis in Utrecht, Nederland of welk ander land dan ook.''

Vader en zoon werden nationaal bekend door in Pauw en Witteman te verschijnen waarbij ze eisten dat de wijn van tafel ging. En  Suhayb verliet vorig jaar in een tv-programma over integratie de tv-studio, omdat hij niet in een ruimte wilde zitten met een meisje in minirok.

sALAM
Vader en zoon Salaam

Interpol doet wereldwijde oproep over pedofiel

Interpol heeft vandaag een wereldwijde oproep gedaan te helpen bij de opsporing van een westerse man die Aziatische jongetjes heeft misbruikt en afbeeldingen van zijn sekspraktijken op het internet heeft verspreid.

Het is de tweede keer dat de internationale politieorganisatie zo'n actie onderneemt. Vorig jaar oktober werd een 32-jarige Canadese pedofiel aangehouden na een oproep van Interpol.

Interpol heeft nu zes goed herkenbare foto's van de onbekende man op zijn website Interpol.int geplaatst. Hij wordt ervan verdacht drie jongens van tussen de zes en tien jaar oud te hebben misbruikt. Het gaat om een man met blondgrijs haar van tussen de 50 en 70 jaar oud. Op een aantal foto's draagt hij een bril.

Kindermisbruiker

Judoka Vuijsters naar de rechter

Grim Vuijsters stapt naar de rechter. De Nederlandse judoka spant een kort geding aan tegen de Nederlandse judobond (JBN). Hij wil het besluit aanvechten van de bond om niet hem maar Dennis van der Geest in de klasse boven 100 kilogram af te vaardigen naar de Olympische Spelen in Beijing.

"We hebben besloten de zaak door te zetten", aldus juriste Hetteke Frima, die Vuijsters bijstaat. "De zaak zal dienen bij de voorzieningenrechter in Utrecht. We vragen hem er spoed achter te zetten, dan kunnen we misschien al binnen twee weken bij de rechter zitten."

De judobond zei eerder dat Vuijsters nooit in de race is geweest voor een ticket voor de Spelen. Volgens de judoka zelf zijn echter heel andere verwachtingen bij hem gewekt.

Alitalia krijgt noodkrediet van Italië

De Italiaanse overheid heeft een noodkrediet van 300 miljoen euro verstrekt aan het verliesgevende Alitalia. De regering probeert de luchtvaartmaatschappij op deze manier meer tijd te geven om een koper voor het bedrijf te vinden.

Alitalia lijdt momenteel per dag één miljoen euro verlies. Het noodkrediet werd vlak voordat de vorige regering vertrok goedgekeurd, ondanks waarschuwingen van de Europese Commissie dat er sprake zou kunnen zijn van oneerlijke concurrentie. Een uitspraak in deze zaak wordt overigens later deze maand verwacht.

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij is druk op zoek naar een bedrijf dat hen wil overnemen. Lange tijd zag het er naar uit dat Alitalia zou worden overgenomen door Air France-KLM, maar vorige maand trok het Frans-Nederlandse bedrijf het bod officieel in. De voorwaarden die werden gesteld waren volgens Air France-KLM niet meer geldig. Italiaanse media noemen inmiddels onder andere het Duitse Lufthansa en het Russische Aeroflot als mogelijke geïnteresseerden.

Take Two klaagt OV-bedrijf Chicago aan

Een paar weken terug kondigde het locale OV-bedrijf in Chicago aan een reclamecampagne voor de game Grand Theft Auto IV stop te zetten. Dit deden ze op aandringen van de conservatieve tv-zender FOX, welke de reclame ongepast vond na een weekend met veel slachtoffers van geweld. Het bedrijf, de CTA, maakte zich toen geen enkele zorgen over een eventuele rechtszaak. Ze vonden namelijk dat het recht op vrijheid van mening niet geschonden was en dat het binnen de rechten van het bedrijf valt om campagnes tegen te houden. Take Two blijkt het hier niet helemaal mee eens.

Take Two heeft gisteren bij de federale rechtbank in Manhatten een aanklacht ingediend tegen de Chicago Transit Authority. De uitgever beschuldigt het bedrijf ervan haar Eerste Amendement-rechten (vrijheid van mening, geloof etc.) te hebben geschonden en contractbreuk te hebben gepleegd. Take Two wil dat de campagne alsnog uitgevoerd wordt en dat ze een daarvoor een schadevergoeding krijgen van $300.000,-, het exacte bedrag dat ze heeft neergelegd voor deze campagne.

Although we prefer to resolve these issues amicably, the CTA has refused to discuss with us its outrageous decision to pull advertising for the critically acclaimed game Grand Theft Auto IV while running ads for other forms of popular entertainment with similar content, including mature-themed TV shows and R-rated movies.

De CTA weigerde gisteren nog commentaar te leveren op de aanklacht.



Mbo'ers willen OV-jaarkaart

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) voert vanaf vandaag actie voor de invoering van een OV-jaarkaart voor 16- en 17-jarige studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). In tegenstelling tot hun leeftijdgenoten in het hoger beroepsonderwijs kunnen die studenten geen aanspraak maken op zo'n kaart, die recht geeft op grotendeels vrij gebruik van trein, bus, tram en metro.

Volgens de JOB worden jonge mbo-studenten door te hoge reiskosten belemmerd in hun studiekeuze, wat ertoe leidt dat velen zonder diploma de opleiding verlaten. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs houdt tot nu toe invoering van de kaart voor mbo'ers tegen. Zij zegt dat er geen geld is.

Verschil tussen ijzer en ijzer in Iron Man video

Er zijn al veel verschillende filmpjes op het internet verschenen waarin de Playstation 3 en de Xbox 360 versie van games met elkaar werden vergeleken. Nu is de volgende verschenen met een vergelijking van de twee versies van Iron Man. Genoeg voer voor de fanboys dus.


Iron Man is een superheld in een gepantserd pak van staal. Hij beschermt de wereld tegen kwaad in alle vormen, maar in de film die binnenkort verschijnt toch vooral tegen de kwaadaardige Mandarin. Rond de tijd dat de film uit komt zal ook de gelijknamige game uit komen. In de game kruip je in de huid van Iron Man.

Renovatie hoofdkantoor VN van start

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft gisteren het startsein gegeven voor de renovatie van het hoofdkwartier van de volkerenorganisatie in New York. Het veertig verdiepingen tellende gebouw van de Verenigde Naties aan de East River is zestig jaar oud.

Het kampt met lekkage aan het dak, is vervuild met asbest en heeft geen sprinklerinstallatie. Ook werden verwarming en airconditioning slecht. De werkzaamheden moeten 1,9 miljard dollar (1,2 miljard euro) kosten en vijf jaar duren. De meesten van de 4700 medewerkers moeten tijdelijk verhuizen naar provisorische werkplekken elders in New York.

China onderzoekt Google op illegale kaarten

China is een onderzoek begonnen naar gratis kaartensites op internet, zoals die van internetgigant Google. De regering in Peking wil voorkomen dat via dergelijke websites staatsgeheimen uitlekken of dat de landsgrenzen verkeerd zijn aangegeven.

Het gaat dan bijvoorbeeld om kaarten die het eiland Taiwan aangeven als een zelfstandig land. De autoriteiten hopen online kaarten die tegen de zin van het regime zijn te kunnen verwijderen. Vorig jaar verbood China het maken van kaarten in China door buitenlandse bedrijven en instellingen. Bij het onderzoek zijn acht ministeries betrokken.

Beer moet gevangenen afhouden van ontsnappen

Een gevangenis in de Amerikaanse staat Louisiana heeft een nieuwe manier om te voorkomen dat gedetineerden het in hun hoofd halen een ontsnappingspoging te wagen: een 180 kilo zware zwarte beer. Het beest loopt rond op het terrein van de zwaarbeveiligde gevangenis en werd vrijdag voor het eerst gesignaleerd. Een bewaker zei blij te zijn: "Het is alsof je een extra bewaker hebt zonder dat het de belastingbetaler geld kost."

De Louisiana State Penitentiary staat op een terrein van 73 vierkante kilometer. Het terrein wordt grotendeels gebruikt voor landbouw, maar er staan ook ongerepte bossen.

Drie jaar geleden probeerde iemand voor het laatst te ontsnappen. Deze persoon werd nog op het gevangenisterrein in de kraag gevat.

Verbeek: "Dick van Egmond is niet capabel"

De trainer van Heerenveen, Gertjan Verbeek, was na afloop van de 3-1 nederlaag gisteravond tegen Ajax niet te spreken over arbiter Dick van Egmond. Van Egmond stuurde Heerenveen-speler Michael Bradley in de eerste helft met twee gele kaarten van het veld.

"Van Egmond is niet capabel, daar kan hij niks aan doen. Voor beide ploegen floot hij even slecht. Maar hij marchandeert, en daar kan hij wél wat aan doen. Dat hij slecht fluit, dat weten we, en daar kunnen we mee leven. Iedereen heeft zijn dag wel eens niet," aldus Verbeek.

Verbeek vond wel dat Ajax zich verdiend had geplaatst voor de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Champions League. "Ajax heeft twee keer gewonnen, zes punten gehaald tegen ons, duidelijk dus."

Kerkleiders Jamaica tegen komst casino's

Jamaicaanse kerkleiders hebben zich maandag uitgesproken tegen de plannen van premier Bruce Golding om meer belastinggeld binnen te halen middels het toestaan van de eerste casino's op het Caribische eiland. Henley Bernard van de Verenigde Kerk van Jamaica en de Caymaneilanden noemt het ongelofelijk dat de regering zelfs maar overweegt 'activiteit die gepaard gaat met het toenemen van criminaliteit, geweld en moreel verval' toe te staan. Een leider van het Jamaicaanse Verbond van Evangelisten waarschuwt eveneens tegen een verval van normen en waarden.

Het Jamaicaanse parlement neemt de komende weken een besluit over een voorstel dat een groep internationale investeerders premier Golding heeft gedaan. De groep wil het eerste casino van Jamaica bouwen in het toeristenoord Montego Bay. Momenteel staan er alleen een paar honderd speelautomaten bij diverse hotels op het eiland.

Set Borsato-film overvallen

De set van de film Wit Licht, waarin Marco Borsato de hoofdrol speelt, is recent overvallen. Dat vertelde producent Chris Brouwer maandagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Overvallers hadden het gemunt op een huis in Zuid-Afrika waar crewleden van de productie sliepen.

Sinds de overval, die aan het begin van de draaiperiode plaatsvond, lopen op de set doorlopend extra bewakers rond. Verder wilde de producent weinig kwijt over het voorval. De opnames van de film, die plaatsvinden in Zuid-Afrika en Uganda, duren tot eind juni.

Duizenden Chilenen vluchten voor vulkaan

In het zuiden van Chili zijn inmiddels twee steden ontruimd nadat een vulkaan drie dagen geleden was begonnen gloeiende as uit te stoten. De vierduizend inwoners van de stad Chaiten, tien kilometer van de gelijknamige vulkaan, waren al uit hun stad getrokken. Gisteren begon ook de evacuatie van de inwoners van een stad zeventig kilometer van de vulkaan, niet ver van de grens met Argentinië.

De regio wordt bedekt door een laag grijze as, hier en daar vijftien centimeter dik. Tot in de Argentijnse provincie Chubut, honderden kilometer verderop, zijn scholen, wegen en vliegvelden gesloten. In sommige gebieden krijgen inwoners drinkwater uitgereikt. Het is onduidelijk hoe lang de Chaiten, 1300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago, nog actief blijft. Het is voor het eerst in zeker 2000 jaar dat de vulkaan is uitgebarsten. Deskundigen denken dat de uitbraak nog maanden kan voortduren.

Van Gaal wil Arveladze terughalen

AZ-coach Louis van Gaal wil Shota Arveladze terughalen naar Alkmaar. Van Gaal ziet voor de Georgiër een taak weggelegd als assistent, omdat Edward Metgod AZ verlaat.

Vorig jaar vertolkte Arveladze nog een cruciale rol bij AZ. Niet alleen op het veld, maar juist ook in de hiërarchie en buiten het veld. Van Gaal wil vooral van dat laatste gebruik gaan maken.

Arvaldze stopt na dit seizoen met voetbal. Op 3 juni, in Tbilisi, speelt hij een afscheidswedstrijd met veel oude voetbalcollega's.

Politie houdt TMF-presentator aan

Drie mensen, onder wie acteur en presentator Sascha Visser, van het TMF-programma 'Wakker Worden met Sascha' zijn afgelopen nacht aangehouden in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. Ze hadden zich verstopt in het zwembad van het complex en werden aangezien voor inbrekers.

Een woordvoerder van de politie meldde dat de drie in eerste instantie aangehouden werden door een onbewapende bewaker van het vakantiepark. Hij waarschuwde de politie. Toen die aankwam bleek het om een 'grap' te gaan. Het drietal is na aanhouding weer vrijgelaten. De politie beraadt zich nog op eventuele stappen tegen TMF.

In één stad Myanmar al 10.000 doden

Cycloon Nargis die Myanmar (het voormalige Birma) dit weekeinde trof, heeft alleen al in één enkele stad 10.000 levens geëist. Dat maakte de staatstelevisie vandaag bekend. Het gaat om de stad Bogalay in de Irrawaddy-delta, het zwaarstgetroffen gebied waar de cycloon tot vloedgolven leidde en het grootste deel van de huizen verwoest is. In totaal heeft de natuurramp nu tenminste 15.000 mensenlevens geëist, maar er zouden nog 30.000 vermisten zijn. Gisteren stond het dodental voor het hele land nog op 10.000.

Het militaire regime van Myanmar heeft om buitenlandse hulp gevraagd, ondanks dat het het land zelf jarenlang van de buitenwereld heeft afgesloten. Internationale organisaties maken zich nu op voor grootscheepse hulpoperaties. Grote delen van het land zijn nog onbereikbaar en gevreesd wordt dat daar nog veel meer slachtoffers zijn gevallen. Honderdduizenden mensen zouden dakloos zijn en zonder schoon drinkwater zitten.

DVD: Ugly Betty Seizoen 1

Twee Golden Globes suggereert dat we te maken zouden moeten hebben met een heuse hitserie. Toch valt het resultaat van het eerste seizoen van Ugly Betty ietwat tegen. Misschien wordt dit wel beïnvloed door het feit dat er tegenwoordig zo ontzettend veel comedy series zijn, zogeheten sitcoms, dat je al snel met klassiekers Seinfeld, Friends en Sex And The City gaat vergelijken. En vergelijken beïnvloed je (on)bewust. Het thema van de serie is heel duidelijk en aan de realiteit ontleend: het oppervlakkige en vooral op uiterlijk gerichte wereldje van mode in New York. Hierin is geen ruimte voor een persoon die 'afwijkt' van het ideaalbeeld van slanke, knappe New Yorkse jetsetters. Dat Betty niet aan dit beeld voldoet mag duidelijk zijn als we haar zo bekijken. Met heuse jaws-beugel en jaren zestig kleding betreedt zij het kantoor van een modetijdschrift in de metropool New York om daar te gaan werken.

Postbodes in Eindhoven staken

In Eindhoven wordt vandaag geen post bezorgd. Alleen rouwkaarten en medische post komen in de bus. Postbodes staken vandaag voor de vierde keer. Eerder gebeurde dat ook al in Rotterdam en Amsterdam .

Over drie weken, op 27 mei, is er een landelijke actie van de postbodes en postsorteerders. De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en dat is meer dan het postbedrijf TNT biedt.

TNT biedt 1,5 procent per april en nog eens 1,5 procent per januari 2009. Ook wil het bedrijf nu al afspraken maken over een toekomstige versobering van de arbeidsvoorwaarden. Dat is volgens TNT nodig om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Israël sluit Westoever af

Het Israëlische leger heeft maandag de Westelijke Jordaanoever compleet afgegrendeld. In verband met de viering van de oprichting van de staat Israël mag tot donderdagavond vrijwel niemand het Palestijnse gebied in of uit.

De Israëlische autoriteiten zijn bang dat radicale Palestijnen aanslagen willen plegen tijdens dodenherdenking op woensdag en de 60ste viering van de onafhankelijkheid donderdag. Alleen om humanitaire redenen mogen Palestijnen de komende dagen de grens nog over.

Israël sluit grensovergangen met de Palestijnse gebieden vaker tijdens nationale feestdagen. Vrijdag gebeurde dat nog in verband met de herdenking van de Holocaust.

Commandant: meer commando's VS naar Irak

Zelfs als het aantal Amerikaanse militairen in Irak wordt teruggebracht, zal het aantal Amerikaanse commando's daar waarschijnlijk toenemen. Dat heeft de commandant van het Amerikaanse Special Operations Command, admiraal Eric Olsen, gezegd in een interview met het persbureau AP.

Nu bevinden zich in Irak zo'n 158.000 Amerikaanse militairen (onder wie vijfduizend commando's) maar eind juli moet hun aantal zijn teruggebracht tot ongeveer 140 duizend. Het aantal commando's zal waarschijnlijk eerder toe- dan afnemen, aldus Olsen.

De verschillende commando-eenheden waarover het Amerikaanse leger beschikt, zijn na de inval in Irak in maart 2003 voor het overgrote deel ingezet in het Midden-Oosten en Afghanistan. Vóór 11 september 2001 had slechts 20 à 25 procent van de activiteit van Amerikaanse commando's in deze gebieden plaats. Na maart 2003 is dat gestegen tot 80 procent, zei Olsen. Het budget van de Amerikaanse commando-eenheden is gestegen van 2,3 miljard dollar (1,4 miljard euro) in 2001 tot 7,3 miljard dollar (4,7 miljard euro) dit jaar.

School in Frankrijk aangevallen

In de Franse stad Pontoise is gisteren een school aangevallen door tientallen gemaskerde mannen. Zij drongen in de voorstad van Parijs een school binnen en gebruikten traangas om de leraren en leerlingen in bedwang te houden.

Een aantal mensen is bij de aanval gewond geraakt en moest behandeld worden in een ziekenhuis. De gealarmeerde politie heeft niemand kunnen arresteren; alle aanvallers zijn er weer snel vandoor gegaan. Er bestaat wel een vermoeden over de achtergrond van de daders, dat wijst in de richting van twee rivaliserende voetbalverenigingen.

Valve: we zijn geen PS3-developers

Valve's belangrijkste pr-man Doug Lombardi heeft wat uitspraken gedaan naar aanleiding van de vraag of Left 4 Dead naar de PlayStation 3 zou komen.

"We're not PS3 developers - we're doing PC and 360 like with Orange Box. EA came to us and said 'Wow, Orange box was an incredible project, can we do a PS3 version?' Left 4 Dead doesn't have that guaranteed appeal yet - it's a new IP, if you mention a new Half-Life, people want to make as many versions of it as possible. If Left 4 Dead is big, then we may see a PS3 version later, or if and when we do a sequel, people may be more interested in that."

Lombardi zegt omdat L4D een nieuwe franchise is, het nog geen gegarandeerd succes is, terwijl bij Half-Life mensen er zo veel mogelijk versies van willen zien. Als Left 4 Dead succesvol wordt en ze maken een vervolg, dan gaan ze kijken of mensen misschien geïnteresseerd zijn in een PS3-versie.

"We're only 150 people, so there's only so many things we can do. But it's one of those things with partners, wanting to take on that investment and risk. I think until L4D is proven, you'll probably just see what we make in that franchise."

Internationale trein verliest wagon in België

De laatste wagon van de internationale trein EuroCity Brussel-Zürich is gisterenochtend losgeraakt in de Belgische Ardennen. De rest van de trein reed alleen voort. De laatste wagon, met tien passagiers, kwam tot stilstand dankzij een automatische rem. De machinist stopte ongeveer 200 meter verderop om achteruit te rijden.

Het Belgische spoorbedrijf NMBS stelt dat zo'n incident zeer zeldzaam is, het komt slechts om de tien jaar voor. "Het is bovendien niet gevaarlijk", aldus een woordvoerder van NMBS. Bij het incident vielen geen gewonden.

Prototype haalt 2008 niet

De potentieel interessante game Prototype gaat 2008 niet meer halen. Radical Entertainment heeft vandaag aangekondigd dat Prototype pas in 2009 uit zal komen. De reden hiervoor is dat Radical Entertainment genoeg tijd wil hebben voor de ontwikkeling van de game. Ze willen natuurlijk wel een pareltje van een game afleveren.

Prototype is een free roaming action game. Je speelt Alex Meer, hij vecht in een geheime oorlog in New York en wordt gevolgd door zijn verleden. Wanneer de actie toeneemt komt een complot aan het licht. Hierdoor wordt de toekomst van de mensheid bedreigd.

Tak keert terug naar de PlayStation 2, Wii en Nintendo DS

Tak is langzamerhand een bekende gamespersonage geworden. Na drie aardige titels en een eigen tv-serie op Nickelodeon is het weer tijd voor een vierde game binnen de franchise. Vandaag is bekend gemaakt dat Tak and the Guardians of Gross de nieuwe Tak-game wordt. De game komt alleen voor de PlayStation 2 en Nintendo Wii uit.

Daarnaast is er ook een andere Tak-game aangekondigd: Tak Mojo Mistake. Deze game is geheel anders dan Tak and the Guardians of Gross en zal dus een eigen verhaallijn bevatten. Helaas is er verder weinig info over de twee games, tevens zijn er geen screenshots verschenen.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.