Honda teleurgesteld in einde van Super Aguri

Honda betreurt het dat Super Aguri uit de Formule 1 is gestapt. Het was volgens Honda, motorleverancier en grootste geldschieter van Super Aguri, de keus van teambaas Aguri Suzuki zelf om er mee te stoppen.

De Japanse onderneming Honda verklaart: "Sinds de oprichting van het team in 2005 heeft Honda Super Aguri ondersteund door middel van het leveren van motoren en het geven van financiële steun. Vanaf 2007 hebben we druk met Super Aguri gesproken over het vinden van nieuwe sponsors en partners voor het team. Honda heeft actief meegewerkt aan de onderhandelingen met de Magma Group en verschillende vormen van steun aangeboden. Net toen we dachten dat de drie partijen het eens waren geworden, kregen we te horen dat de Magma Group en haar investeerders hadden besloten de deal niet door te laten gaan."

Sinds het wegvallen van hoofdsponsor SS United in 2007, verkeerde Super Aguri in zwaar weer. Honda heeft het team van Aguri Suziki geholpen, zodat de teambaas van het noodleidende team op zoek kon gaan naar nieuwe investeerders. Helaas voor Suzuki is dit niet gelukt waardoor ook Honda de tijdelijke financiële steun een keer moest stopzetten. "Honda is het team zoveel mogelijk blijven steunen, maar Suzuki heeft ons nu op de hoogte gesteld van zijn beslissing om zich terug te trekken uit de Formule 1, omdat het hem niet is gelukt om een solide fundament te leggen voor een onafhankelijk Formule 1-team. Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld over het stoppen van Super Aguri, maar het was ook onvermijdelijk, als het team geen manier zou vinden om op eigen benen verder te gaan," aldus Honda.