Take Two klaagt OV-bedrijf Chicago aan

Een paar weken terug kondigde het locale OV-bedrijf in Chicago aan een reclamecampagne voor de game Grand Theft Auto IV stop te zetten. Dit deden ze op aandringen van de conservatieve tv-zender FOX, welke de reclame ongepast vond na een weekend met veel slachtoffers van geweld. Het bedrijf, de CTA, maakte zich toen geen enkele zorgen over een eventuele rechtszaak. Ze vonden namelijk dat het recht op vrijheid van mening niet geschonden was en dat het binnen de rechten van het bedrijf valt om campagnes tegen te houden. Take Two blijkt het hier niet helemaal mee eens.

Take Two heeft gisteren bij de federale rechtbank in Manhatten een aanklacht ingediend tegen de Chicago Transit Authority. De uitgever beschuldigt het bedrijf ervan haar Eerste Amendement-rechten (vrijheid van mening, geloof etc.) te hebben geschonden en contractbreuk te hebben gepleegd. Take Two wil dat de campagne alsnog uitgevoerd wordt en dat ze een daarvoor een schadevergoeding krijgen van $300.000,-, het exacte bedrag dat ze heeft neergelegd voor deze campagne.

Although we prefer to resolve these issues amicably, the CTA has refused to discuss with us its outrageous decision to pull advertising for the critically acclaimed game Grand Theft Auto IV while running ads for other forms of popular entertainment with similar content, including mature-themed TV shows and R-rated movies.

De CTA weigerde gisteren nog commentaar te leveren op de aanklacht.