Een echt X-com vervolg?

Vincent (Gamer_V)
Het gerucht ontstond toen er op een lijstje van games waar Irrational aan gewerkt had de naam X-com verscheen: Ken Levine, bekend van Bioshock, zou aan een nieuwe Xcom werken. X-com is een uiterst puike game die ook vandaag de dag nog bejubeld wordt om zijn toffe, uitdagende gameplay.

Nu heeft het officiële Xbox Magazine deze geruchten weer versterkt. Zij vroegen zich af waar 2K Boston mee bezig was deze dagen, en met 2K Marin die werkt aan BioShock 2 bestaat de mogelijkheid dat ze werken aan een X-com vervolg. TakeTwo heeft de rechten van de game in 2005 gekocht, dus er kan zeker een bron van waarheid achter zitten.

Een interessante vraag zou zijn wat X-com zou worden als ze de game nu opnieuw gaan maken. X-com, ook bekend als Ufo: enemy unknown, was een toffe tactische/strategische game waarin je de aarde moest beschermen tegen allerlei gespuis van buitenaf. Publishers worden vandaag de dag niet warm van turn based strategy, dus wat moet de game dan worden? Irritional, voordat het 2K Boston/Marin werd, heeft ook gewerkt aan SWAT IV, dus een tactische shooter is een reële mogelijkheid.

Ken Levine heeft ooit aangegeven dat X-com zijn "eerste echte liefde" was, dus de kans is groot dat hij wel een waardig vervolg wil maken. Andere x-com vervolgen, spin-offs en klonen zijn niet zo warm ontvangen, onder andere omdat ze "het echte X-com gevoel" niet wisten vast te leggen. Wachten de mensen op FOK!Games nog op een vervolg of moet men deze serie laten rusten?