[LMS] Ook Wurz komend weekend in Spa

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Komend weekend zal naast Jacques Villeneuve ook Alexander Wurz in België aanwezig zijn. De Oostenrijker zal in een Peugeot deelnemen aan de 1000 kilometer van Spa-Francorchamps.

Het is de laatste keer dat de teams kunnen testen voordat de legendarische 24 uur van Le Mans op het programma staat. Wurz zal in een Peugeot 908 HDI FAP starten. Hij zal de auto delen met Pedro Lamy en Stephane Sarrazin. Op 14 en 15 juni zijn dat ook zijn teamgenoten. Het F1-team van Honda heeft laten weten dat Alexander Wurz ook tijdens de GP van Turkije de derde man is. Dat is bijzonder want de beide races vallen dit weekend samen.

"De laatste keer dat ik in Spa heb gereden, was vorig jaar met het Formule 1-team van Williams. Omdat ik Formule 1-commentator ben voor de Oostenrijkse televisie, heb ik de Peugeot 908 niet in actie kunnen zien tijdens de races in Barcelona en Monza, maar ik was erg onder de indruk toen ik de resultaten op internet opzocht. Ik was erg benieuwd naar hoe de strijd tussen Peugeot en Audi eruit zou gaan zien en tot dusver ben ik zeker niet ontevreden," aldus de 34-jarige Wurz.

De eerste twee races in de LMS van dit jaar werden al gewonnen door het duo Lamy/Sarrazin.