[LMS] Villeneuve kijkt uit naar Le Mans Series

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Komend weekend zal Jacques Villeneuve zijn debuut maken in de Le Mans Series. Op het circuit van Spa-Francorchamps zal hij deel nemen aan de 1000 kilometer race.

Afgelopen jaar reed de Canadees al mee in de beroemde 24 uurs-race van Le Mans en dit jaar zal hij zich in België voorbereiden op zijn tweede deelname. "De laatste keer dat ik over het circuit van Spa-Francorchamps heb gereden was drie jaar geleden", aldus de oud-wereldkampioen Formule 1. "Ik ben een paar keer zwaar gecrasht in Eau Rouge, maar verder is het een geweldig circuit voor de prototypes en er kan hier goed worden ingehaald. Vorig jaar reden er voor mijn gevoel te veel GT2-wagens en te veel onvoorspelbare coureurs in de 24 uur van Le Mans."

Villeneuve zal rijden met een Peugeot 908 tijdens de races. "Toen ik in maart voor het eerst met de 908 reed, merkte ik meteen dat er veel progressie is geboekt, sinds de 24 uur van Le Mans van vorig jaar. Het sturen gaat nu veel gemakkelijker en er is veel meer grip. De auto maakt misschien niet zoveel herrie, maar ik kan je verzekeren dat het een echte racemonster is."