Prost neemt het op voor McLaren

Viervoudig Formule 1-kampioen Alain Prost vindt dat McLaren dit jaar de titel verdient. De Fransman, die drie van zijn titels won in een McLaren, weet wel dat het team heel hard zijn best moet doen wil het Ferrari verslaan dit jaar.

Prost, die zowel voor McLaren als voor Ferrari heeft gereden, vertelt: "Het is altijd moeilijk te beoordelen wat er gaat gebeuren, want het seizoen is erg lang. Op het moment lijkt Ferrari een beetje competitiever en consistenter te zijn met de banden, vooral tijdens de lange runs, en de auto is ook erg betrouwbaar. Maar na twee races waarin McLaren het een beetje liet afweten, deden ze het in Barcelona behoorlijk goed. Je weet het gewoon niet, maar het gaat tussen deze twee teams. Het wordt zwaar voor iedereen om Ferrari dit jaar te verslaan. McLaren had vorig jaar een heel, heel zwaar seizoen. Wellicht was het voor Ron Dennis nog zwaarder nadat Fernando Alonso vertrok en het team een beetje in een vacuüm terecht kwam. Dan is het moeilijk jezelf te motiveren. Natuurlijk willen ze nu revanche, dat is begrijpelijk, en ze verdienen die ook. Maar de Formule 1 is zó moeilijk, dat je echt alles perfect moet hebben en iedereen op het juiste moment op de juiste plek moet zijn. Wellicht had McLaren niet een perfecte start van het jaar, maar ze zijn er bij en dat is belangrijk"

Prost vervolgt: "Ze willen weer winnen en dat verdienen ze eerlijk gezegd ook, na wat vorig jaar gebeurde. Na het vertrek van Alonso naar Renault hebben ze wel wat ervaring verloren waar het de coureurs aangaat, maar Lewis is duidelijk ook een topcoureur. Hij voelt de druk dit jaar meer. Nadat Alonso weg was gegaan, was Lewis verondersteld de favoriet te zijn voor de titel. Hij stabiliseert zich wel over een paar races. Als Lewis een paar keer veel punten kan scoren, is McLaren weer helemaal in de strijd voor de titel. In het algemeen denk ik dat we niet echt veel verrassingen hebben gehad aan het begin van het jaar. Zelfs nu de reglementen veranderd zijn, met minder rijdershulpen, verandert er niet veel. We zien nu meer kleine foutjes, afhankelijk van de circuits, maar we hebben nog geen regenraces gehad. Dat zal heel interessant worden, vooral de eerste, maar in het algemeen hebben we steeds minder verrassingen in de Formule 1", besluit 'de Professor'.