Super Aguri stopt per direct

vw_caddy
Het Japanse team Super Aguri stapt per direct uit de Formule 1. Dit werd dinsdagochtend bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Het team van Aguri Suzuki kampte al een tijd met financiële problemen.

De laatste weken was het team druk op zoek naar een nieuwe investeerder, maar wist deze niet te vinden. De Duitse WEIGL Group wilde Super Aguri vorige week nog een helpende hand toereiken, maar Honda ging daar niet mee akkoord.

"Het was mijn droom om eigenaar te worden van een Formule 1-team en in november 2005 werd deze droom werkelijkheid toen ik me inschreef voor deelname aan het seizoen 2006", aldus Suzuki. "We hebben twee jaar en vier maanden lang meegedaan aan de Formule 1, maar helaas moet ik nu bekendmaken dat het team met onmiddellijke ingang stopt met racen."

Super Aguri debuteerde in 2006 met de Japanse coureurs Takuma Sato en Yuji Ide, die later overigens zou worden vervangen door achtereenvolgens Franck Montagny en Sakon Yamamoto. In 2007 wist het team vier WK-punten te scoren.