Riccardo Patrese baalt

Bastardo
Oud Formule 1-coureur Riccardo Patrese baalt ervan dat zijn record dit weekend gaat sneuvelen. De 53-jarige Patrese heeft namelijk het record aantal grand prix-starts op zijn naam staan en Rubens Barrichello gaat dit weekend tijdens de GP van Turkije zijn record breken.

Patrese reeg zijn record aan elkaar tussen 1977 en 1993 en kwam op maar liefst 256 starts in de Formule 1. "Ik voel me uiteraard enigszins treurig. Ik ben blij dat ik het record zo lang in handen heb gehouden, maar records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden. Het enige wat ik nu nog kan doen is Rubens feliciteren met deze mijlpaal. Hij heeft al een lange carrière achter de rug en dit record betekent dat je kan overleven in de Formule 1, en dan doe je het goed."

Rubens Barrichello zegt zelf over zijn record in aantocht: "De meest ervaren Formule 1-coureur aller tijden worden betekent heel veel voor me. Ik voel me nog niets anders dan de dag waarop ik debuteerde, in 1993 op Kyalami. Ik wil mijn vrienden en familie bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun die ze me al die jaren gegeven hebben. En waar iedereen nu terug gaat kijken op mijn zestienjarige loopbaan in de Formule 1, daar ben ik nog steeds bezig met de volgende race. Ik hou nog altijd van de Formule 1."