Supportersclub PSV achter Reker en RvC

De supportersvereninging van PSV heeft in het conflict bij de Eindhovenaren voor de kant van directeur Jan Reker en de Raad van Commissarissen gekozen. Ger van Os, voorzitter van de fanclub, heeft dit dinsdag bekend gemaakt.

De onrust bij PSV begon daags na het behalen van de landstitel. Heurelho da Silva Gomes haalde in Voetbal International hard uit naar Reker. Volgens de Braziliaan zou de preses leugens rond strooien. Daar kwam nog eens bij dat de doelman wilde vertrekken als de directeur van de Eindhovense club aan zou blijven.

Volgens de supportersvereniging is Vlado Lemic, makelaar van diverse spelers binnen PSV, verantwoordelijk voor het gedrag van Gomes. "De enige die gebaat was bij de uitlatingen van Gomes was Lemic zelf," lichtte Van Os toe. "De eigen inkomsten van de huismakelaar en zijn vertrouwelingen Piet de Visser en Stan Valckx liepen gevaar."

Bovendien werd geconstateerd dat de makelaarskosten bij PSV erg hoog waren opgelopen. "Reker moet zo snel mogelijk laten zien wie er nu de baas is bij PSV", was in een verklaring te lezen.