Sony komt met nieuwe labels en GetTogether Café

Binnenkort zal Sony twee nieuwe labels lanceren voor haar PS2-games. De eerste is Get Together, dit zijn games die het sociale aspect van gaming benadrukken. Te denken hierbij valt aan de vele SingStar-games en de Buzz-spellen. Om deze games extra te promoten onder de doelgroep van non-gamers zal in november het café XtraCold in Amsterdam omgetoverd worden tot GetTogether Café. Het complete etablissement zal voorzien worden van PS2- en PS3-consoles, uiteraard in een watervaste en veilige opstelling. Het café zal gewoon als café door blijven draaien. Door videogames in een non-gamer omgeving te plaatsen, hoopt Sony meer mensen geïnteresseerd te krijgen voor het platform.

Daarnaast gaat men een Kids-label introduceren genaamd 100%Kids. Onder dit label vallen de games met een PEGI-rating van 3+ of 7+, een (eventueel optionele) Nederlandse taal en een gemiddelde reviewscore van teminste 60%. Bestaande games die onder dit label vallen zijn onder meer Rayman Raving Rabbids, Eye Toy Play en Sly Raccoon 2. Men hoopt met dit label duidelijker naar ouders te communiceren welke games er voor hun kroost geschikt zijn.
Nieuwe games die onder dit label uit gaan komen zijn Eye Toy: Astro Zoo en Buzz! Monsters. Mochten deze games niet aan het review-score-criterium voldoen, dan zullen ze weer uit het label gehaald worden.