Prijs van Gran Turismo 5 Prologue en features GT5 bekend

Tijdens een pers-bijeenkomst die vandaag door Sony werd gehouden is bekend geworden welke richtprijs men voor Gran Turismo 5 Prologue in gedachten heeft. De prijs staat nog niet vast, wel is zeker dat de game niet gratis zal zijn. Voor de BluRay editie van de game, die in de reguliere winkels te koop zal zijn, zul je rond de 45 euro moeten betalen. Voor de PSN-editie heeft men nog geen prijs vastgesteld, maar de verwachting is dat die prijs fors lager uit zal pakken.

Gran Turismo 5 Prologue is een voorproefje op Gran Turismo 5, die ergens in 2009 het levenslicht zal zien. Behalve het bekende racen, zal Gran Turismo 5 ook enkele online-functies kennen. Je kunt met zestien spelers tegelijk via het PlayStation Network tegen elkaar spelen, maar ook is er een directe link tussen GT5 en Home.
Je zult ook in-game websites van verschillende auto-merken kunnen bezoeken, en in de toekomst moet het mogelijk zijn om nieuwe van deze merken modellen of zelfs prototypes te kunnen downloaden om die in de game te kunnen spelen.
Een nieuwe functie is GT-TV, waarmee je gratis naar diverse auto-programma's zoals bijvoorbeeld Gek op Wielen of Top Gear kunt kijken. Welke programma's dit zijn is nog onduidelijk, aangezien Sony nog in onderhandeling is met de diverse partijen over de mogelijkheden.