Blatter baalt van start dames-WK

Joseph Blatter kan zich niet vinden in het feit dat het verschil van niveau in het internationale damesvoetbal hoog ligt. Maandag startte het WK voor vrouwen in China. De openingswedstrijd, tussen Duitsland en Argentinië, werd met overmacht door het eerstgenoemde land gewonnen (11-0).

De Zwitser is namelijk van mening dat dit soort uitslagen niet op een wereldkampioenschap thuis horen. "Ik kan eerlijk zeggen dat ik natuurlijk niet vrolijk word van zulke resultaten. Dit is niet goed voor de sport, zeker omdat Argentinië zelfs het beste land van Zuid-Amerika is. Als een dergelijk team in één wedstrijd elf doelpunten tegen krijgt, is dat geen goede zaak."

Tijdens het WK voor vrouwen zullen er zestien landen in actie komen. De laatste maanden rezen er zelfs plannen om in de toekomst 24 of 32 landen deel te laten nemen. Vooralsnog ziet Blatter hier geen heil in. "Gezien het resultaat bij Duitsland-Argentinië, en het bijbehorende niveauverschil tussen de landen, lijkt het me niet verstandig om meer landen toe te laten op een wereldkampioenschap. Maar ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Dit was pas de eerste wedstrijd van het toernooi, het is te vroeg om nog verregaande conclusies te trekken."