Palestijnse raket treft militair kamp Israël

Icoon Isra�l/PalestinaEen Palestijnse raket heeft dinsdag een Israëlisch militair trainingskamp getroffen. Daarbij raakten volgens Israëlische media zeker 57 soldaten gewond. Van de gewonden zijn er volgens militaire zegslieden 39 lichtgewond. De overigen moesten in een ziekenhuis worden opgenomen.

De raket werd afgeschoten vanaf de Gazastrook en sloeg in op het militaire steunpunt Zikkim dat op Israëlisch grondgebied ongeveer een kilometer van de Gazastrook verwijderd ligt.

De Volks-Verzetscomités, een kleine Palestijnse groepering, hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Nooit eerder veroorzaakte het relatief simpele Palestijnse projectiel dat Qassam-raket wordt genoemd, in één keer zo veel gewonden in Israël. Volgens de Israëli's schoten de Palestijnen dindag twee raketten af en maar één trof doel vlakbij een tent waar militairen sliepen.

De meeste Qassam-raketten landen doorgaans zonder schade te veroorzaken in de woestijn vlakbij de Gazastrook, maar sinds 2000 zijn in Israël twaalf mensen gedood als gevolg van deze beschietingen.