Groot dopingcongres in Parijs

Olga (Nuongirl)
In oktober zal er in Parijs een groot congres worden gehouden over dopinggebruik in het wielrennen. De bijeenkomst is een initiatief van de Franse minster van sport, Roselyne Bachelot en het internationale anti-dopingagentschap Wada.

Beide partijen liepen deze zomer met het plan voor een top rond en besloten twee weken geleden om de krachten te bundelen. "Gezien de grote wielerhistorie van Frankrijk met de Tour de France past het dat dit congres in Parijs plaatsvindt", aldus Wada-directeur Richard Pound maandag.

De organisatie van het congres op 22 en 23 oktober ligt volledig in handen van Frankrijk, en wordt ondersteund door het Wada. Alle in het wielrennen betrokken partijen zullen een uitnodiging krijgen. De bedoeling is dat men met elkaar in discussie gaat om een manier te vinden om met de grote dopingproblematiek in de wielersport om te gaan en aan te pakken.

"Als het onafhankelijke orgaan in de strijd tegen doping, wil het Wada alle betrokkenen in het wielrennen assisteren met het zoeken naar oplossingen van dit dopingvraagstuk", aldus Pound.

Eerder had het UCI zich nog negatief uitgelaten tegenover een congres, maar het heeft nu alsnog zijn medewerking toegezegd.