FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 februari 2007

Bennati wint in Valencia

De eerste etappe in de Ronde van Valencia is gewonnen door Daniele Bennati. De coureur van de Lampre equipe was de snelste over 162.7 kilometer.

De Italiaan finishte voor zijn landgenoot Alessandro Petacchi (Milram) in de massasprint. Vicente Reynes (Caisse d'Epargne) werd derde. Bennati deed in totaal 3 uur en 34 minuten over de 162.7 kilometer, Koos Moerenhout werd 45e in dezelfde tijd.

Nepvrienden voor online communities

Icoon OpmerkelijkOp diverse online communities als MySpace, Friendster, Facebook en het Nederlandse Hyves is het van belang om veel vrienden te hebben, want dit geeft aanzien. Voor mensen die helemaal geen vrienden hébben, is er nu iets nieuws: FakeYourSpace.

Voor 0,99 dollar (75 eurocent) per maand kun je daar vanaf 1 maart een vriend huren. In ruil hiervoor zal de nepvriend iedere week twee berichtjes op jouw pagina achterlaten. Je kunt zelf bepalen wat er in die berichten moet komen te staan. Ook zal hij of zij in jouw vriendenlijst komen te staan. FakeYourSpace verzorgt vrienden voor MySpace, Facebook, Consumating en Friendster. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van virtuele vrienden, van allerlei etnische achtergronden.

De initiatiefnemers van FakeYourSpace hebben meerdere projecten rondom online communities. Zo zijn zij bijvoorbeeld ook de eigenaren van BreakYourSpace, een service om te breken met je vrienden op bijvoorbeeld MySpace.

Ferguson: "Ik blijf nog twee jaar"

Sir Alex Ferguson blijft de hoofdcoach van Manchester United. Daar is de Schotse oefenmeester zelf van overtuigd. Al jarenlang wordt er gepraat over het vertrek van Ferguson bij de Engelse club, als het aan de trainer ligt blijft hij echter nog zeker twee jaar.

"Weinig kans dat er iemand mij de eerste twee volgende jaren zal vervangen. Zoals u weet besliste ik om in 2002 te vertrekken en ik had er meteen spijt van. Mijn pensioen kan wel wachten," zo liet de 65-jarige Ferguson weten.

Een mogelijke opvolger voor de succescoach is Lippi. De oefenmeester van het Italiaanse elftal dat het WK in Duitsland won, kan op steun van Ferguson rekenen. "Elke club met ambitie die eventueel een trainer zoekt, zet Lippi op de eerste plaats. Hij is een uitmuntende coach."

Honkbalplaatje brengt 1,77 miljoen euro op

Icoon Shocking Een honkbalplaatje van Honus Wagner uit 1909 is dinsdag voor ruim 1,77 miljoen euro van eigenaar veranderd. Een anonieme verzamelaar uit Californië kocht het kaartje, dat de 'Mona Lisa van de ruilkaartjes' wordt genoemd, via een tussenpersoon op een veiling in de Verenigde Staten.

De American Tobacco Company gaf het honkbalplaatje 98 jaar geleden uit in een serie van ruim vijfhonderd verschillende kaartjes. Wat het plaatje zo bijzonder en kostbaar maakt, is dat de antiroker Wagner lang weigerde te poseren voor tabaksfabrikanten.

Het felbegeerde collectorsitem was ooit in handen van ijshockeylegende Wayne Gretzky en heeft ook als hoofdprijs gediend in een prijsvraagactie van winkelketen Wal-Mart. De vorige keer dat het plaatje van Wagner van eigenaar veranderde was in 2000. Toen bracht het ruim 954.000 euro op. Baseball-kaartjes worden in de Verenigde Staten gezien als een van de betere beleggingen.

Vergeer genomineerd voor Laureus Award

Rolstoeltennisster Esther Vergeer is genomineerd voor een Laureus Award, ook wel de Oscars van de sportwereld genoemd. Vergeer dankt haar nominatie aan het feit dat ze al haar wedstrijden in 2006 won.

Vergeer is genomineerd in de catagorie mindervalide sporters. In 2002 won ze deze onderscheiding. Verder zijn catagorie wereldsportman van het jaar onder andere Roger Federer, Tiger Woods en Fernando Alonso genomineerd

Bij de vrouwen zijn er nominaties voor de tennisters Amelie Mauresmo, Justin Henin en Maria Sharapova. Ook zwemster Laure Manadou, die op het afgelopen EK langebaan vier maal goud won, is genomineerd.

De awards worden op 2 april tijdens een gala in Barcelona uitgereikt.

Alternatief gezocht voor Xbox Live Gold

Ruim vijftig procent van de Xbox 360 bezitters maken gebruik van een Xbox Live Gold account, waar jaarlijks een bedrag van 59,99 euro voor wordt betaald.

Geruchten doen de ronde dat Microsoft overweegt om dit abonnement gratis te maken of hier een alternatief voor te zoeken. Dit komt mede doordat de Playstation 3 er is, waarbij je wel gratis en voor niets online kunt gamen. Dit betekent voor Microsoft uiteraard een hoop concurrentie.

Daarnaast is Microsoft druk bezig met het Games for Windows platform en de samenwerking tussen PC en Xbox 360. Het zou dus niet kloppen dat de mensen met een PC niet hoeven te betalen, terwijl de gamers met een Xbox 360 dit wel moeten doen.

Een alternatief is om het gebruik van Xbox Live gratis te maken en meer betaalde content beschikbaar te stellen om zo de kosten te drukken. Ook zal de Playstation 3 op dit gebied dan in ieder geval geen meerwaarde hebben.
Toch kan het ook een slecht idee zijn, aangezien mensen graag betalen voor kwaliteit. Van het geld dat de mensen betalen kan Microsoft de dienst onderhouden en verbeteren.

Kotsmisselijk door levendige film

Dat het Omniversum realistische films vertoont mag duidelijk zijn, maar je kunt ook overdrijven. Tenminste, zo dachten bezoekers van de film 'Wild Safari' erover. De bezoekers werden namelijk misselijk door de bewegingen van het karretje waarin de camera meerijdt.


Vanwege de enorme afmetingen van het scherm, zo'n anderhalf voetbalveld, en het feit dat het scherm de kijker helemaal omringt, lijken de bewegingen levensecht.

De vertoning van de film 'Wild Safari' is geschrapt en vervangen door de film 'Africa: The Serengeti'. Deze film sleept de kijker mee in de trek van een paar gnoes, deze beesten bewegen zich wat minder snel dan een safari-jeep.

Het is nog niet bekend of het Omniversum de film 'Wild Safari' in een later stadium nog eens aan het publiek zal vertonen. Een kotszakje zou dan geen overbodige luxe zijn.

Nederlander Nepal eerder veroordeeld voor kindermisbruik

Icoon JustitieDe 59-jarige Henk M., verdacht van seksueel misbruik van kinderen in het kindertehuis waar hij directeur was, is eerder veroordeeld geweest voor kindermisbruik. Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag verklaard.

M. werd in 1994 aangehouden in Spanje, waar hij een jaar later veroordeeld werd tot acht jaar cel voor verkrachting van een kind van minder dan twaalf jaar oud. M. werd overgedragen aan Nederland, waar de rechtbank in 1997 besloot hem vrij te laten.

Nieuw in België: altijd voorrang van rechts

Icoon Opmerkelijk België schaft vanaf donderdag een vreemde uitzondering op de voorrangsregels af. Niet langer verliest een automobilist zijn voorrang als hij voor het kruispunt stopt, bijvoorbeeld om een voetganger te laten oversteken of om de situatie in te schatten.

België had van oudsher een dergelijke uitzonderingsregel, als enige land in de Europese Unie. Het leidde tot fiks meer aanrijdingen in de grensstreken, ook in de grensstreek met Nederland. Vanaf donderdag 1 maart hebben in België bestuurders van rechts altijd voorrang. "De nieuwe regel is duidelijker en eenvoudiger en moet het aantal ongevallen en discussies rond ongevallen doen dalen", zo benadrukte minister van Mobiliteit Renaat Landuyt dinsdag op een persconferentie.

Ster Jamiroquai stijgt tot grote hoogte

Icoon MuziekJason Kay heeft met zijn band Jamiroquai een nieuw wereldrecord gevestigd. Aan boord van een vlucht van de Duitse stad München naar de Griekse hoofdstad Athene in een Boeing 757 gaf de Britse band, bekend van hits als Too Young To Die en Deeper Underground, een optreden voor de tweehonderd inzittenden van het toestel. Omdat het vliegtuig tijdens het optreden tot ruim tien kilometer hoogte kwam is het concert opgenomen in het Guiness Book of World Records, als hoogste concert aller tijden.

De geslaagde recordpoging is georganiseerd door Sony Ericsson. De mobieltjes-fabrikant heeft het vliegtuig om laten bouwen om het optreden mogelijk te maken. De meeste inzittenden, waaronder zeven Nederlanders, wisten middels een prijsvraag een ticket voor de bijzondere vlucht te bemachtigen. Enkele gelukkigen, waaronder de 24-jarige Jackie Hettinga uit Sneek, konden Jason Kay zelfs de handen schudden en zo in nog hogere sferen raken.

Jason Kay, frontman van Jamiroquai
Jason Kay, frontman van Jamiroquai

Ook Transavia meldt echte ticketprijs

Icoon Vervoer De luchtvaartmaatschappij Transavia maakt sinds dinsdag reclame voor vliegtickets inclusief alle toeslagen en belastingen. Daarmee is het de laatste luchtvaartmaatschapij die overstag is gegaan. Dat heeft het bedrijf dinsdag op haar website bekendgemaakt.

Officieel moeten alle luchtvaartmaatschappijen, touroperators en andere reisbedrijven op 1 april alle kosten op reclameuitingen zetten. Dat betekent dat de ticketprijzen voortaan inclusief toeslagen en belastingen zijn.

Vorig najaar kwam Transavia in opspraak, omdat het vliegtickets verkocht voor 1 euro. Aangezien die prijs exclusief toeslagen en belastingen was, kwam de werkelijke prijs dichterbij vijftig euro te liggen. Transavia maakte daarvan geen melding bij de advertenties. Een dergelijke truc zal vanaf 1 april verboden zijn.

Name that bitchy blogger 14

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Vandaag is alweer de laatste aflevering, dus grijp je kans!
Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 13). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De veertiende, laatste en moeilijkste opgave:

Het enige wat jeover deze bitch te weten komt, is dat hij/zij in Zuid-Holland woont. Verder beschrijft hij/zichzelf met 'Links 1234 Links 1234.'

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 14'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! En zeker vandaag! Want al is dit de laatste opgave, ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6, bitch 7, bitch 8, bitch 9, bitch 10, bitch 11, bitch 12 en bitch 13 kun je nog insturen! Komop, give it a try, en wie weet win jij wel!

Antwoorden kun je insturen tot en met 28 februari, 15:00

Cliffy B. prijst Resistance

Cliff Bleszinski, lead-designer van Gears of War en één van de breinen achter de Unreal Games, heeft zich in een interview met Mercurynews positief uitgelaten over de PS3 game Resistance: Fall of Man. Hij vindt zowel de game als haar ontwikkelaar Insomniac fantastisch en kan niet wachten op hun volgende game, Ratchet & Clank Future: Tool of Destruction.

Het is natuurlijk makkelijk praten voor Cliff. 'Zijn Gears' werd door de media bestempeld als directe concurrent van Resistance en kwam als overwinnaar uit de strijd gebaseerd op verkoopcijfers en uitlatingen van critici. Desalniettemin getuigt het van collegialiteit, iets wat tegenwoordig zeldzaam is in de console-business.

Halsema redelijk content met nieuwe kabinet

Icoon PolitiekIn een interview met het NRC Handelsblad zegt GroenLinksleidster Femke Halsema redelijk tevreden te zijn met het nieuwe kabinet. De politica ziet de oppositie een stuk rooskleuriger tegemoet dan bij aanvang van de vorige regeerperiode, toen er 'geen begin van een gesprek mogelijk was met het kabinet'. Ze wil Bos, Balkenende en Rouvoet in ieder geval een kans geven. "De richting is goed, maar concrete maatregelen blijven uit."

De belangrijkste vooruitgang volgens Halsema is het adieu van de VVD. "Verdonk is vaarwel gezegd en de harde sociale hervormingen, die vooral kwetsbare mensen raakten, zijn voorbij." Daarnaast kan ze zich goed vinden in het sociale gezicht van de coalitie, door de extra investeringen in het onderwijs en doordat mensen met een uitkering er weer bij worden betrokken.

Het partijgezicht van GroenLinks is minder te spreken over de Christelijke invloeden die je in het regeerakkoord tussen de regels door kunt lezen. "Ik vind het niet vrijzinnig en niet geëmancipeerd. De boodschap is te veel: jonge moeders, blijf maar thuis. Het kabinet verruilt te gemakkelijk een links emancipatie-ideaal voor een conservatief gemeenschapsideaal." Over de komende statenverkiezingen kan Halsema zich wel vinden in de gedachtegang van SP-frontman Jan Marijnissen, dat het kabinet wel eens afhankelijk zou kunnen worden van de steun van GroenLinks en SP in de Eerste Kamer.


[upd]Wegereef fluit Ajax voorlopig niet meer

Arbiter Jan Wegereef zal voorlopig geen wedstrijden meer fluiten van Ajax. Zowel Wegereef zelf als Ajax staan achter dit besluit.

Dit besluit komt naar aanleiding van de commotie die is ontstaan, nadat Wegereef de omstreden gelijkmaker van AZ afgelopen zondag goedkeurde. Alle partijen zijn het overigens wel met elkaar eens dat Wegereef geen goed zicht had op het feit of Demy de Zeeuw nu wel of niet met een gestrekt been in kwam op doelman Maarten Stekelenburg.

Na ernstige bedreigingen van Feyenoord-fans moest Wegereef al eerder besluiten om geen wedstrijden meer van de Rotterdammers te leiden.

Update

Morgenavond zou het bekerduel tussen NAC Breda en PSV onder leiding staan van Wegereef. De KNVB heeft vanmiddag besloten de scheidsrechter voorlopig even rust te gunnen. De nieuwe leidsman voor het duel dat woensdag om 20:45 uur zal beginnen is Pieter Vink.

Testdag 27-02-2007

Vandaag is er verder getest op het circuit van Bahrein. Ferrari was vandaag het snelste team. McLaren en BMW volgden binnen één seconden van de snelste tijd. In Barcelona testten Williams en Spyker F1.

Felipe Massa was de snelste van de twee Ferrari coureurs. De Braziliaan bleef zijn teamgenoot Kimi Räikkönen met drie tienden voor. Heikki Kovalainen crashte vandaag hard in de vangrails, maar bleef ongedeerd. Zijn auto kon echter niet op tijd meer worden gerepareerd om vandaag verder te kunnen testen. Ralf Schumacher maakte een spin met zijn Toyota en blesseerde daarbij zijn rug. De Duitser kon niet meer verder testen en werd vervangen door Franck Montagny.

In Barcelona had Giedo van der Garde een technisch probleem met zijn Spyker F1-bolide. De Nederlander kwam hierdoor niet verder dan vier ronden.

Testtijden 27-02-2007 Barcelona:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1N. RosbergWilliams01:21.624105
2A. WurzWilliams01:22.49281
3C. AlbersSpyker F101:23.09667
4A. SutilSpyker F101:23.18349
5F. FauzySpyker F101:24.35886
6G. van der GardeSpyker F101:33.8644

Testtijden 27-02-2007 Bahrein:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari01:31.260102
2K. RäikkönenFerrari01:31.59095
3F. AlonsoMcLaren01:31.85196
4R. KubicaBMW01:32.10874
5L. HamiltonMcLaren01:32.19355
6G. FisichellaRenault01:32.55682
7H. KovalainenRenault01:32.88019
8F. MontagnyToyota01:32.99937
9J. TrulliToyota01:33.15064
10S. VettelBMW01:33.21934
11C. KlienHonda01:33.37890
12D. CoulthardRed Bull01:33.52669
13M. WebberRed Bull01:33.64274
14J. RossiterHonda01:33.69778
15T. SatoSuper Aguri01:33.81375
16R. SchumacherToyota01:34.03036
17S. SpeedScuderia Toro Rosso01:34.13744


Gratis bodyguard voor scholieren Z-Korea

Icoon BuitenlandsWord je alsmaar gepest op school? Boek dan even een enkele reis naar Zuid-Korea. Wanneer je ook in je nieuwe thuis gepest wordt, kun je rekenen op een persoonlijke lijfwacht die door de overheid wordt bekostigd. Dat heeft de Zuid-Koreaanse Minister van Onderwijs dinsdag bekend gemaakt.

Naast de gratis lijfwacht, heeft de Zuid-Koreaanse overheid nog een reeks maatregelen getroffen om het vele geweld op scholen te beteugelen. Zo gaat de politie vaker patrouilleren rondom scholen en krijgen gewelddadige scholieren een intensievere begeleiding. Ruim 6200 Zuid-Koreaanse scholieren kregen vorig jaar straf omdat ze medescholieren hadden mishandeld.

Duim in pak spruitjes blijkt wortel

OpmerkelijkEen duim die gisteren werd aangetroffen in een pak diepvriesspruiten, blijkt een stuk wortel te zijn. Een man aan aan Zandershof in IJmuiden trof naar eigen zeggen gisteren de duim aan en belde meteen Hart van Nederland van SBS6.

Voor het oog van de camera werd de politie gebeld, die de 'duim' kwam ophalen en in een potje deed. Uit nader onderzoek door een medewerker van de technische recherche blijkt nu dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om een stuk wortel. Voor de zekerheid wordt het voorwerp nog wel opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Een uitslag is nog niet bekend. ''Ik kan me voorstellen dat het daar belandt op de plank voor minder belangrijke zaken'', aldus een politiewoordvoerder.

Europees jubileumelftal speelt tegen Manchester

Op 13 maart zal een gelegenheidselftal van Europese voetbalsterren spelen tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld vanwege het vijftigjarig bestaan van de Europese Unie en haar voorlopers. Daarnaast viert Manchester dat het vijftig jaar op Europees niveau voetbalt.

De Italiaan Marcello Lippi selecteert en coacht het EU-elftal. David Beckham, die jarenlang speelde voor Manchester, zal voor het team van Lippi uitkomen. "Er is geen betere manier om de 50-jarige Europese Unie te tonen dan door Europa's favoriete sport, die de Europeanen op een unieke manier samenbrengt", aldus de voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso.

11 jaar cel voor doden ongeboren kind

Icoon JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag een 32-jarige Rotterdammer veroordeeld tot elf jaar cel voor het doden van een nog ongeboren kind. De eis twee weken geleden was achttien jaar cel. De man stak in december 2005 zijn hoogzwangere echtgenote ruim vijftien maal met een mes.

Daarbij raakte hij ook vier maal de baarmoeder. De baby stierf een dag nadat ze via een keizersnede was gehaald.

Bij V.T. sloegen de stoppen door nadat zijn vrouw, met wie hij samen een zoon van twaalf en een dochter van negen heeft, had verteld dat ze van hem wilde scheiden en dat de baby die ze droeg, niet van hem was. ''Ik schaamde me zo. Toen telde niets meer'', zei de Rotterdammer twee weken geleden bij de rechtbank in zijn woonplaats.

Dierenbeul vergiftigt veulen en stieren

Een veeboer uit het Limburgse Terhorst wordt geteisterd door vergiftiging en mishandeling van zijn veestapel. Nadat eerder verschillende stieren doodziek werden trof boer Jef Flamand deze week een vergiftigd veulentje aan.

Een veearts is ervan overtuigd dat het paardje is vergiftigd. De vorige dag was het nog kerngezond en nu is het dier slap en heeft spiertrillingen. Wanneer het veulen de vergiftiging niet overleeft zal de gezondheidsdienst in Deventer uitzoeken door welk gif het dier is getroffen. Boer Flamand weet nog niet of hij aangifte gaat doen. Toen zijn stieren onwel raakten deed hij dat wel. De runderen waren vergiftigd doordat een nog onbekende persoon bestrijdingsmiddelen in het weiland had gespoten. Ook lag conifeerafval –dodelijk voor dieren- op het gras.

Zes jaar geleden mishandelde een nog steeds onbekende dierenbeul al een paard van Flamand. Het dier was met een touw vastgebonden aan een boom, had striemen over zijn hele lichaam en wonden in de mond. Het is niet bekend of die zaak verband houdt met de recente vergiftigingen. De politie raadt mensen aan in dit soort zaken altijd aangifte te doen.


Een veulen in Terhorst werd getroffen door vergiftiging

[Update] Website voor Worms en binnenkort de release

Microsoft heeft een website geopend voor Worms, een van de aankomende Xbox Live Arcade games. Hiermee lijkt de release van deze game dus weer een stapje dichterbij. Helaas is een exacte datum nog niet bekend...

De website is *HIER* te vinden en je vindt er onder andere informatie over de game en screenshots.

Update 17:00:

Vandaag is ook bekend geworden dat Worms is goedgekeurd door Microsoft. Hierdoor zal het spel zeer binnenkort verschijnen op de Xbox Live Arcade, maar wanneer kon nog niet worden gezegd. Morgen komt Alien Hominid al uit, en volgende week schijnt er al een andere game uit te komen. Een datum in maart lijkt dus het waarschijnlijkste.

"We're not sure of the date just yet - it's only been certified for about six hours! - but I imagine it'll be a few weeks given the line up," aldus Team 17, de ontwikkelaar van Worms.

Lucasarts in de clinch met Digg

Digg, de bekende community-nieuws site, heeft zich de woede van Lucasarts op de nek gehaald.

Lucasarts heeft in een ver verleden de adventure The Dig uitgegeven, en heeft een trademark op de titel van de game. Nu vindt Lucasarts dat Digg te veel lijkt op hun trademark, en daarom worden er nu stappen ondernomen tegen Digg.

"THE DIGG mark is confusingly similar in sound, meaning, and appearance to the Opposer's THE DIG mark. The Applicant's registration and use of the DIGG Mark would likely create confusion, mistake, or deception in the minds of prospective purchasers as to the origin or source of the Opposer's Goods associated with THE DIG Mark," aldus een juridisch document.

Of het ook echt komt tot een rechtszaak is nog niet bekend.

Zanger Bobby Brown achter tralies

Icoon ShowbizzEen Amerikaanse rechter heeft maandag R&B-zanger Bobby Brown veroordeeld tot dertig dagen tenzij hij 20.000 dollar aan alimentatie betaalt. Brown heeft twee kinderen, maar slaagt er telkens niet in om hun moeder, Kim Ward, financieel bij te staan bij hun opvoeding.

Dat bleek al in 2004 en 2005 toen Brown hetzelfde vonnis kreeg opgelegd. Brown (38) is momenteel verwikkeld in een scheidingszaak met zangeres/actrice Whitney Houston. Zij besloot afgelopen september een scheiding aan te vragen na een huwelijk van veertien jaar dat bol stond van drugsgerelateerde problemen en huiselijk geweld.

Brown werd zondag gearresteerd voor de alimentatiezaak, toen hij stond te kijken naar een cheerleadingwedstrijd, waaraan zijn dochter meedeed.

Henkjan Smits van RTL naar SBS

Henkjan SmitsHenkjan Smits stapt van RTL over naar SBS. De zelfbenoemde talentscout heeft een driejarig contract getekend bij SBS 6. Hij wordt juryvoorzitter in een nieuw auditieprogramma: 'So you wannabe a popstar?' Nance en Gerard Joling presenteren het programma. Smits zal ook enkele keren per week de vroege editie van SBS Shownieuws presenteren. Hij krijgt ook nog een aantal andere programma's, maar daarover is nog niets bekend.

Smits was eerder drie jaar lang de juryvoorzitter van Idols en afgelopen seizoen van X Factor. Beide programma's waren te zien bij RTL 4. Ook verving hij Albert Verlinde regelmatig als presentator van RTL Boulevard.

Toch gaat Idols gewoon verder. Jurylid Jerney Kaagman maakte onlangs bekend dat er een nieuw seizoen aan komt. Henkjan Smits zal hier waarschijnlijk niet in te zien zijn.

Scholieren Aalten brachten Hitlergroet

Icoon Onderwijs

Leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde in het Gelderse Aalten hebben klassikaal de Hitlergroet gebracht, terwijl dat met een mobiele telefoon werd gefilmd.

Het filmpje verscheen vandaag op de website GeenStijl. Nol Benders, rector van de school, heeft dat gemeld bij de politie, liet hij dinsdag weten. Volgens Benders gaat het om oud-leerlingen van zijn school. ''Het filmpje is zeker een jaar oud. De meeste leerlingen op het filmpje zijn inmiddels van onze school af.''

Op dit moment onderzoekt de schoolleiding hoe het filmpje op de website terecht is gekomen. ''Als we dat weten, lichten we de ouders in. Deze actie keuren we ten zeerste af. Het is verschrikkelijk dat het is gebeurd en dat onze school hiermee in verband is gebracht. Ook gaan we bij de politie aangifte doen tegen deze leerlingen'', aldus de directeur. De school gaat pogingen ondernemen het filmpje van de website te laten verwijderen.



Filmpje

Davydenko ontsnapt tegen El Aynaoui

Nikolay Davydenko heeft met veel moeite de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Dubai. De als derde geplaatste Rus won met 6-7, 7-5 en 7-5 van de Marokkaanse qualifier Younes El Aynaoui, die vorige week nog de halve finale van het ABN Amro World Tennis Tournament haalde.

In de eerste set wist El Aynaoui een voorsprong te nemen tegen Davydenko en de set in de tiebreak naar zich toe te trekken. Davydenko leek zich in de volgende set te herpakken, maar in het derde bedrijf wist de Marokkaanse nummer 195 van de wereldranglijst tot 4-4 en later 5-5 terug te komen. El Aynaoui sleepte bijna opnieuw een tiebreak uit het vuur, maar moest het in de beslissende fase alsnog tegen de Rus afleggen.

Kinderdierengeluiden

Kinderen zijn niet alleen luiervolpoepende jengelfabrieken die alleen maar naar K3 willen luisteren, in tegendeel het zijn lieve monstertjes die je huis en leven op de kop zetten.

Een van de dingen die ik altijd erg leuk vind aan kinderen is hun taalgebruik, zeker als de eerste woordjes uit worden gekraamd, zo riep een zoontje van goede vrienden van ons een keer heel hard pooooes vlakbij een van onze vredig slapende poezen die van pure schrik in volle vaart de kamer verliet het kindje verbijsternd achterlatend met een blik van waar is de poes gebleven.

Maar goed ik dwaal af, al hoe wel ik heb het nu over kinderen en dieren gehad, dus eigenlijk het perfecte ezelsbruggetje voor deze site waar je kunt luisteren hoe kinderen van over de hele wereld bepaalde dieren nadoen, erg leuk om te horen dat een japans kindje een varken op een heel andere manier nadoet dan een frans kindje.

Games als wapen tegen overgewicht bij kinderen

Dat overgewicht een groeiend probleem is in de (Westerse) wereld is bekend. Verschillende instanties hebben al geprobeerd door middel van bijvoorbeeld reclamecampagnes kinderen te overtuigen van de waarde van gezond leven. Nu is er een game genaamd Body Mechanics waarin je de strijd aan moet gaan met slechteriken zoals Col Estorol and Betes II. Dit pedagogisch verantwoorde avontuur speelt zich af in Obeez City.



In tegenstelling tot bijvoorbeeld Wii Sports, waar de speler echt actief bezig is tijdens het spelen, zul je bij het spelen van Body Mechanics net zo weinig calorieen verbranden als tijdens een potje Halo 2 of Rainbow Six Vegas. Het doel van de game is dan ook vooral om kinderen van voorlichting te voorzien over de voordelen van gezond eten en leven. Of de game het gewenste effect zal hebben is echter de vraag.

'Maak Anne Frank Amerikaans ereburger'

De Amerikaanse Democratische afgevaardigde Steve Israel wil dat Anne Frank postuum het ereburgerschap van de Verenigde staten krijgt. De parlementariër uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden presenteerde gisteren de tekst van zijn wetsvoorstel. Volgens de Democraat zou Otto Frank, Anne's vader, dit gewild hebben als het Joodse meisje in leven was gebleven.

Onlangs doken brieven op uit 1941 waaruit bleek dat Otto Frank verwoede pogingen deed zijn kinderen en de rest van de familie onder meer in Amerika in veiligheid te brengen. De vlucht uit bezet Nederland mislukte waarna de familie onderdook in Amsterdam in het Achterhuis. Ze werden in 1944 na verraad door de Duitsers opgepakt en naar concentratiekampen vervoerd. Otto Frank overleefde als enig familielid de Tweede Wereldoorlog.

Nabestaanden reageren terughoudend op het Amerikaanse voorstel. Anne Frank, die in 1933 op 4-jarige leeftijd met haar ouders vanuit Duitsland naar Nederland vluchtte voor de nazi's, zou zich Nederlander hebben gevoeld. De Anne Frank Stichting is wel positief.

In 2004 wilde de KRO proberen om Anne Frank alsnog Nederlander te laten worden. Ze stierf in 1945 namelijk als statenloos burger in het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen. Het ministerie van Justitie liet toen weten dat het plan van de KRO onuitvoerbaar was. Dan zou eerst de wet moeten worden gewijzigd omdat die niet toestaat dat mensen postuum het Nederlanderschap verkrijgen.


Ook Capcom aan de Unreal Engine 3

De grafische engine Unreal Engine 3.0 is erg gewild, developers als Ubi Soft, Activision en Square-Enix gebruiken de engine al. De nieuwste developer die de engine gelicenseerd heeft is Capcom.

Capcom heeft grote plannen en ziet de Unreal Engine wel zitten: The Unreal Engine is one of the most powerful and versatile tools available for next-generation game development. More than just a graphics engine, UE3 will empower the development team to create the quality experience that gamers expect from a Capcom product.

Rivaliserende clubarts redt leven aanvoerder Chelsea

Icoon VoetbalAanvoerder van de Engelse voetbalclub Chelsea, John Terry, heeft de clubarts van rivaliserende club Arsenal bedankt. Dit omdat de man het leven redde van de aanvoerder in de finale van de League Cup, tussen Arsenal en Chelsea.

Terry kreeg van een speler van Arsenal, Diaby, een harde trap in zijn gezicht. Deze trap was levensgevaarlijk, want Terry bleek namelijk bewusteloos te zijn en zijn tong in te slikken, wat zou leiden tot verstikking. Dit verhinderde Gary Lewin, de clubarts van Arsenal, echter. Amper twee uur later was Terry, wiens team de Cup won, weer in staat om zijn redder te bedanken, waarna hij met zijn teammaten ging feesten in een nachtclub. Zijn rivaal Diaby heeft een enkelblessure en zal nog twee weken niet spelen.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Sony: Rumble is een last-gen feature

Toen Sony een tijd terug bekend maakte dat de controller van de PS3 geen rumble functie zou bevatten werd er veel gespeculeerd online. Het sterkste gerucht was dat Sony een probleem had met de patenthouder van de technologie en dat het een te dure 'grap' zou worden om dit probleem met geld op te lossen.

Phil Harrison geeft in een interview met Gamedaily.biz wat volgens hem de reden is voor het ontbreken van de rumble functie in de PS3 controller:

I believe that the Sixaxis controller offers game designers and developers far more opportunity for future innovation than rumble ever did. Now, rumble I think was the last generation feature; it's not the next-generation feature. I think motion sensitivity is. And we don't see the need to do that. Having said that, there will be specific game function controllers, potentially like steering wheels that do include vibration or feedback function -- not from us but from third parties.

Chelsea en Arsenal vrezen zware straffen

Chelsea en Arsenal moeten rekening houden met schorsingen voor belangrijke spelers na de vechtpartij tijdens de finale om de League Cup.

Arsenal-verdediger Emmanuel Eboué kan een schorsing tegemoet zien, omdat hij geweld gebruikte tegen Wayne Bridge, terwijl aanvaller Emmanuel Adebayor is aangeklaagd vanwege zijn reactie naar scheidsrechter Howard Webb nadat hij rood kreeg.

Er was ook een opstootje tussen Jon Obi Mikel en Kolo Toure waarbij spelers én trainers bij betrokken waren. Dat is nog in onderzoek. Bij bestudering van de televisiebeelden werd eveneens vastgesteld dat ook Didier Drogba en Mickaël Essien tijdens de massale vechtpartij tegenstanders hebben geslagen. Essien sloeg Denilson in het gezicht, terwijl Drogba het achterhoofd van Fabregas bewerkte.

Japans gezin ter dood veroordeeld

Icoon MisdaadEen compleet Japans gezin is tot de doodstraf veroordeeld. Afgelopen oktober werden al de 47-jarige moeder en de 22-jarige dochter door de rechter ter dood veroordeeld. Vandaag volgde die straf voor de 63-jarige vader en zijn 26-jarige zoon.

Volgens de rechter is het gezin schuldig aan de moord op een vrouw, haar twee zoons en een jongen. De ter dood veroordeelde familie wilde geld en juwelen stelen.

Bezorgdheid
Vorige week uitten mensenrechtenorganisaties nog hun bezorgdheid over het groeiend aantal gedetineerden in de Japanse dodencel. Vooral sinds 2000 is hun aantal gestegen, aldus Amnesty International. In 1977 zaten er in Japan nog maar 17 mensen in de dodencel, nu zijn het er zo'n honderd.

De doodstraf is in Japan omgeven met geheimzinnigheid en de autoriteiten willen er niets over kwijt. De gedetineerde hoort slechts zeer kort voor zijn executie dat het zover is, terwijl zijn familie pas achteraf wordt ingelicht.

Halo fan bouwt een MA5C assault rifle

Sommige mensen zijn casual gamers, anderen zijn hardcore gamers, en dan heb je nog een categorie. De mensen in deze categorie dossen zich uit in dezelfde outfits als hun favoriete game characters, of maken bijvoorbeeld items na uit hun favoriete game. Zo was er een tijdje terug bijvoorbeeld iemand die bij een smid de Master Sword uit de Legend of Zelda reeks had na laten maken.

Nu blijkt dat de Halo games ook fans kent die de grens tussen fantasie en realiteit niet helemaal bevatten. Iemand die zich online Link4044 noemt is namelijk de MA5C Assault Rifle uit de Halo games aan het reproduceren, en hij is hier al bijna mee klaar. In Corel Draw tekende Link4044 het wapen, om het vervolgens met een lasersnijder na te laten maken. Hieronder zie je een foto van het resultaat tot nu toe.



Op het CommunityHQ.org forum vind je nog een hoop andere foto's.

Gamen in de bioscoop dé nieuwe trend?

De zogenaamde Cinegames in het Spaanse Madrid is een groot succes. Het gaat hier om een kleine bioscoop die omgebouwd is tot een soort game walhalla. De voormalige bioscoopzaal staat vol met beeldschermen en is opgeleukt met lasers en rookmachines. In de zaal kan net als bij een LAN-party met een groep mensen worden gegamed, alleen is de locatie comfortabeler en een stuk spectaculairder. Op het bioscoopscherm zijn bijvoorbeeld de hoogtepunten van de lopende games te zien en het bombastische bioscoopgeluid wordt ook voor de computerspellen gebruikt. Het project biedt daarnaast de mogelijkheid aan bevriende gamers of clans om met of zonder groot scherm samen te gamen en de locatie is geschikt voor het houden van (grote) game toernooien.

Het aanboren van deze nieuwe markt is mogelijk voor veel bioscopen een manier om te ontsnappen aan financiële problemen. Het aantal bioscoopbezoekers loopt al jaren terug, omdat mensen thuis steeds betere apparatuur hebben en, omdat films soms zelfs voor de première al te downloaden zijn.

Al blijft het de vraag of de game bioscoop in Nederland snel zal aanslaan, omdat een proef in het Duitse Essen ook op niets is uitgelopen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het verschil in cultuur en het feit dat veel mensen in Noord Europa thuis al een goede pc en internetverbinding hebben. Daarnaast is er ook een investering van ongeveer drie ton nodig om een bioscoop op een dergelijke manier om te bouwen.

Het volledige artikel over Cinegames is hier te vinden.

Minister betreurt ophef over bontkraag

CDA-minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vindt het jammer dat het vossenbontje dat ze droeg op de trappen van Huis ten Bosch bij de presentatie van het kabinet Balkenende IV, zoveel ophef heeft veroorzaakt bij tegenstanders van het dragen van bont. Dat heeft de bewindsvrouw in een brief aan fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) laten weten.

De PvdD riep afgelopen vrijdag burgers op om e-mails te sturen over het bontje van Van der Hoeven. Dat resulteerde in zo'n 5.000 boze berichten in de mailbox van het ministerie.

De minister zegt dat ze het dragen van kleding nimmer als een politiek statement heeft gezien en het betreurt dat sommigen dat wel doen. ''Als ik een en ander had voorzien, had ik op de feestelijke dag van de bordesscène iets anders aangetrokken,'' besluit Van der Hoeven haar brief aan Thieme.

Het fokken van vossen is in Nederland nog toegestaan tot april 2008. Dan wordt het verboden.

Hoesjes tegen stinksokken in moskeeën

Moskeeën in Istanbul delen binnenkort blauwe pastic hoezen uit aan moskeebezoekers om over hun sokken aan te trekken. De hoesjes zullen te verkrijgen zijn via automaten. Een islamitische geestelijke vertelt in de Turkse krant Milliyet dat zo niemand meer in verlegenheid zal worden gebracht door zijn of haar sokken.

Sommige bezoekers hadden last van stinksokken of droegen kousen die niet meer in goede staat verkeerden. Ook vertelt de geestelijke in Milliyet dat gelovigen door de maatregel voortaan bidden op een smetteloze vloer. Gelovigen raken tijdens het bidden met handen en voorhoofd de grond. De moskeeën beginnen vrijdag het met verspreiden van de hoesjes. Ook krijgen de moslims een plastic tas om de schoenen in op te bergen.


Moskeebezoekers moeten blauwe hoesjes over hun sokken dragen

Achievements Rayman: Raving Rabbids bekend

Het nieuwste spel Raving Rabbids uit de Rayman serie, waarbij je het mag opnemen tegen een groep gestoorde konijnen die de wereld willen veroveren, zal in maart 2007 in de winkels liggen.

Om ons alvast lekker te maken voor deze game zijn de achievements die je in dit spel kunt halen bekend gemaakt. Het zijn er in totaal zestien waarmee je duizend punten kunt scoren.

De lijst met alle zestien achievements:

1. DEEJAY RAYMAN (50 punten)
Unlock the DeeJay Rayman set from story mode.

2. GOTHIC RAYMAN (50 punten)
Unlock the Gothic Rayman set from story mode.

3. ROCK N ROLL RAYMAN (50 punten)
Unlock the Rock N Roll Rayman set from story mode.

4. CARAMBA RAYMAN (50 punten)
Unlock the Caramba Rayman set from story mode.

5. RAYMANINHO RAYMAN (50 punten)
Unlock the Raymaninho Rayman set from story mode.

6. BUNNY RAYMAN (50 punten)
Unlock the Bunny Rayman set from story mode.

7. THE GREAT ESCAPE (100 punten)
Finish the story mode once.

8. RAYMAN IN CAMERA (50 punten)
Play the game with Xbox Live Vision at least once.

9. RAYMAN LOVES MUSIC (50 punten)
Unlock all the 8 music track in story mode.

10. RAYMAN LOVES MOVIES (100 punten)
Unlock all the 9 bonus movies in score mode.

11. RAYMAN LOVES DRAWING (100 punten)
Unlock all the 3 artworks in score mode.

12. THE BUNNY HUNTER (50 punten)
In score mode, get 700 or higher points in all Bunny Hunter games.

13. The FASTEST RAYMAN (50 punten)
In score mode, get 700 or higher points in all Get Going games.

14. DANCE KING (50 punten)
In score mode, get 700 or higher points in all Shake Your Booty games.

15. GREATEST RAYMAN EVER (100 punten)
In score mode, get 183,000 points in total.

16. RAYMAN LOVES CHALLENGE (50 punten)
Unlock all the challenges in score mode.

Lerares snijdt luidruchtige leerling in de tong

Icoon OnderwijsEen lerares in het Italiaanse Milaan heeft een zevenjarige leerling met een schaar in zijn tong gesneden omdat hij te luidruchtig was. De 22-jarige juf dreigde de hele tong van het kind af te snijden.

De lerares is geschorst. Ze verklaarde dat het slechts een spelletje was geweest. Toen het bloedige ernst werd, drong ze er bij de jongen op aan niets tegen zijn ouders te vertellen. Hij moest maar zeggen dat hij zichzelf had verwond, meldde de krant Corriere della Sera dinsdag. De tong moest worden gehecht, de jongen durft niet meer naar school.

VNO-NCW: uitspraken Wilders schadelijk

De voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes vindt dat PVV-leider Geert Wilders met zijn opmerkingen over het voor de helft verscheuren van de Koran en de dubbele nationaliteit van bewindslieden, de betrekkingen met het buitenland schade toebrengt. Gezien in het licht van het staatsbezoek aan Turkije zijn de meningen van Wilders bovendien ''op een politiek heel gevoelig moment'' gedaan.

Wientjes uit zijn kritiek vandaag in een interview met het Nederlands Dagblad. Hij had gehoopt dat met het nieuwe kabinet de deuren naar het buitenland weer zouden opengaan, maar vindt dat de PVV-leider nu het debat domineert met schadelijke opmerkingen. ''Wilders is bezig onderbuikgevoelens los te maken, en dat is heel schadelijk.'' De ondernemersvoorman beklaagt zich ook over de brede scepsis die in Nederland bestaat tegenover het opnemen van Turkije in de Europese Unie. Dat laatste is niet alleen tegen Wilders gericht, maar tegen een ieder die Turkije buiten de EU wil houden.

''Als het gaat om Turkije, dan moeten we heel duidelijk zijn: een stabiel Turkije is van levensbelang voor Europa. Turkije grenst aan zeer instabiele regio’s. En de radicale islam uit Iran en andere landen probeert ook via Turkije op te rukken. Europa kan de democratische krachten daar versterken, zoals in elk land is gebeurd dat de afgelopen dertig jaar zicht kreeg op toetreding tot Europa'', zo stelt Wientjes. Hij is blij dat Koningin Beatrix tijden het staatsbezoek aan Turkije ook een bijeenkomst van de Nederlandse zakendelegatie met Turkse zakenmensen zal bijwonen. ''Dat is heel belangrijk, omdat het aangeeft welk belang wij hechten aan goede banden met dit land.''

Wientjes erkent dat geld verdienen ''natuurlijk van belang'' is, maar stelt dat het niet het enige is waar hij zich namens het VNO-NCW druk over maakt: ''Ik heb me in het verleden duidelijk afgezet tegen discriminatie en intolerantie in Nederland. We zijn heel betrokken bij het economische wel en wee van dit land.’''

Demonisatie
Een heel ander geluid valt vandaag te lezen in het Algemeen Dagblad. Daar stelt hoogleraar staatsrecht Twan Tak van de Universiteit Maastricht dat Wilders wordt 'gedemoniseerd'. ''Het minste dat je kunt zeggen, is dat het daar verdacht veel op lijkt. Wilders krijgt een stempel op zijn hoofd gedrukt: 'Die man deugt niet'. Inhoudelijk wordt hij compleet genegeerd zodat er niet naar zijn kritiek hoeft te worden geluisterd. Dat is het stomste dat je kunt doen.''

Hoogleraar Tak meent dat Wilders de dubbele nationaliteit van de PvdA-staatssecretarissen Albayrak (Turkse afkomst) en Aboutaleb (Marokkaans) terecht aankaart.

3FM-dj slaapt bij ijsberen

Icoon RadioOp de Noordpool heb je ijsberen. Dus als je daar naartoe gaat, kun je net zo goed even aan de dieren wennen. Dat is de gedachte van Michiel Veenstra. De 3FM-dj gaat als alles goed gaat eind april naar de Noordpool om daar radio te maken. Hij wil zo de aandacht vestigen op de klimaatverandering. Als voorbereiding daarop slaapt hij volgende week bij de ijsberen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

"Er schijnt tussen mij en de ijsberen één tralie te zitten en dat is het", zei de 3FM-dj gisteravond in FOK!radio. "Comfortabel is dus anders en ik denk dat ik me toch wel een beetje ongemakkelijk ga voelen. Maar goed, het is voor de goede zaak. Dus ik doe het graag."

Het slaappartijtje heeft twee doelen. "Allereerst natuurlijk de ijsberen wat beter te leren kennen." Maar een tweede doel is om de aandacht te vestigen op de reis naar de Noordpool. "We mogen alleen maar naar de Noordpool als we 10.000 mensen aansporen om aan te geven dat ze de actie ondersteunen. Via Noordpool.fm kunnen mensen zich registreren en zo dus virtueel expeditielid worden", aldus Michiel Veenstra.

Blatter wil vier grensrechters

De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, is voorstander om het aantal grensrechters bij een wedstrijd uit te breiden van twee naar vier. De scheidsrechter zou zich hierdoor meer kunnen concentreren op het spel.

Blatter heeft dit gezegd in een interview met het Zwitserse voetbalmaandblad Eurosoccer. Blatter zei dat het niveau van de grensrechters de afgelopen jaren aanmerkelijk verbeterd is, maar de arbiters zijn volgens hem te veel "diagonaal georiënteerd", omdat ze een assistent aan elke zijde van het veld hebben. Een tweede assistent-scheidsrechter aan elke kant zou dat moeten verhelpen.

Blatter pleitte eerder al om de doelen groter te maken, hierdoor zou het voetbal aantrekkelijker worden.

Armzalig rijgedrag

Icoon BuitenlandsArme mensen rijden langzamer op de Duitse snelwegen dan mensen die meer geld hebben. Rijkeren rijden vaak harder dan is toegestaan en trekken zich niet veel aan van het benzinegebruik, bleek dinsdag uit een onderzoek.

Van de mensen die minder dan 1500 euro netto per maand verdienden, reed 37 procent wel eens sneller dan 130 kilometer per uur. De helft van de automobilisten die maandelijks meer dan 2500 euro op hun salarisstrook zien staan, overtreedt geregeld de maximumsnelheid.

Het onderzoeksbureau TNS Infratest ondervroeg ruim duizend automobilisten voor een website voor tweedehands auto's.

Amerikaans stadje wil geblaf honden beperken

Icoon OpmerkelijkHonden in de Amerikaanse stad Clifton mogen voortaan per twee dagen hoogstens een half uur blaffen. Bij overtredingen moeten de baasjes van de viervoeters minstens 250 dollar dokken.

Met het voorstel wil het stadsbestuur paal en perk stellen aan de overlast door luidruchtige honden, meldden Amerikaanse media dinsdag. Clifton (New Jersey) maande vorig jaar al elf keer hondenbezitters wegens het aanhoudende geblaf van hun huisdieren.

Britse atoomwapens binnenkort op Windows

Icoon OpmerkelijkDe Britse marine heeft besloten over te stappen op Windows 2000. Alle nieuwe schepen worden uitgerust met het nieuwe systeem. Als eerste zijn nieuwe Type 45 torpedojagers aan de beurt. Uiteindelijk wil de Royal Navy alle commandosystemen overzetten op Windows 2000. Dus ook de Vanguard V-klasse onderzeeërs die zijn uitgerust met intercontinentale nucleaire ballistische raketten.

Volgens de Britten is de overstap een grote stap voorwaarts. De huidige apparatuur maakt gebruik van antieke hardware, is instabiel en niet gemakkelijk in gebruik, zeggen ze. Om een idee te geven voor mensen die er verstand van hebben: een Type 42 torpedojager was bijvoorbeeld tot voor kort nog uitgerust met een paar 24-bit 1MHz machines met 25KB geheugen. Deze hardware was gekoppeld aan ouderwetse crt-schermen die in daglicht nauwelijks leesbaar waren en een gebruikersinterface waarbij het niet ongewoon was om instructies zoals 'PE L5414.10N L00335.67E R6000 TMDA [INJECT]' te moeten invoeren zonder backspace-toets.

Met dank aan pberends voor de submit.

Goed nieuws voor Larian Studios

De Belgische spelontwikkelaar Larian Studios heeft de licentie van hun K.I.C. (Kids Interactive Community) verkocht aan de BBC. Hierdoor is het hoogstwaarschijnlijk dat er binnenkort een Engelse variant komt van de uiterst succesvolle game KetNetKick dat in herfst 2004 gelanceerd was. Binnen een K.I.C. omgeving kunnen kinderen naast een spel spelen ook onder andere zelf animaties, tekeningen en muziek maken. Deze creaties worden naar een TV station gestuurd dat hier in een gelieerd televisieprogramma aandacht aan besteedt.

KetNetKick heeft in Belgie diverse onderscheidingen gekregen, waaronder de prestigieuze Kid Awards van 2004 en 2005. de Kid Awards zijn onderscheidingen die door kinderen zelf aan verschillende mediale uitingen worden gepresenteerd.

Aantal griepgevallen loopt verder op

Het aantal mensen met griep is deze week verder gestegen. Dat liet viroloog Ab Osterhaus van het Nationaal Influenza Centrum in Rotterdam dinsdag weten.

Uit metingen van Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, bleek vorige week dat Nederland dicht tegen een officiële griepepidemie aan zit. Daarvoor moeten zich 60 op de 100.000 mensen bij hun huisarts melden met griepverschijnselen. Vorige week lag het cijfer nog op 51 op de 100.000. Woensdag maakt Nivel de nieuwe cijfers bekend.

Volgens Osterhaus is het meest voorkomende influenzavirus op dit moment de variant H3N1. Dat virus is ook opgenomen in het griepvaccin voor dit jaar. Wat betreft de verschijnselen is er volgens de viroloog sprake van een typisch beeld: hoge koorts, keelpijn en koude rillingen.

 

Naaktfitness in Betuwe uniek in de wereld

Not Safe For Work (NSFW)Het plan om in maart te starten met fitness voor nudisten in een sportschool in het Betuwse Heteren heeft wereldwijd belangstelling getrokken.

Sinds sportschoolhouder Patrick de Man zijn voornemen begin deze maand bekendmaakte, is hij benaderd vanuit onder andere België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten, aldus de Heterenaar dinsdag.

Tot nu toe hebben zich voor de open dag zondag 57 mensen aangemeld die geen bezwaar hebben tegen mediabelangstelling, zegt De Man. Er zijn maatregelen genomen om de nudisten te beschermen tegen al te opdringerige blikken. Volgens de belangenorganisatie Naturisten Federatie Nederland bestaat naaktfitness nergens anders in de wereld.

Van auto naar polygonen in PGR4

Nadat er eerder al gekeken is naar hoe auto's in Gran Turismo HD terecht komen,is het nu de beurt aan PGR4 om te laten zien hoe de auto's in de game komen.

In een interview met IGN Australia komt de oprichter van het bedrijf Virtual Mechanix aan het woord. Zoals de naam van het bedrijf al enigszins doet vermoeden maken zij virtuele auto's, onder andere voor PGR3 en nu voor PGR4. Voor een next-gen game (of current-gen ondertussen) als PGR3 duurt het ongeveer 6 weken voor een auto af is, voor een handheld game is dit ongeveer een week.

De auto's worden gemaakt aan de hand van referentiemateriaal, of als het beschikbaar is Autocad modellen van de fabrikant. Helaas voor de werknemers wordt er eigenlijk nooit een auto geleverd om mee te joyriden na te maken.

Lees de rest van het interview hier.

Chinese duif krijgt afstandsbediening

Icoon WetenschapChinese wetenschappers zeggen erin geslaagd te zijn de vlucht van duiven op afstand te besturen. Onderzoekers van de Technische Universiteit van het Oost-Chinese Shandong implanteerden micro-electroden in de duivenhersenen en kunnen daarmee de duiven naar believen naar boven, beneden, links of rechts laten vliegen.

''Dit is het eerste geslaagde vluchtcontrole-experiment op duiven ter wereld. De implantaten sturen, afhankelijk van het gekozen computersignaal, verschillende delen van de hersenen van de duif aan. Hierdoor wordt de vogel gedwongen het commando op te volgen'', verklaart hoofdonderzoeker Su Xuecheng.

De Chinese wetenschappers gebruikten eerder al een soortgelijke techniek bij muizen. Zij zijn de besturing nog aan het verfijnen, en hopen dat hun onderzoek in de toekomst nuttig kan worden toegepast.

Met dank aan eu-Robert voor de herschreven submit.

Rogers alweer weg bij Heerenveen

Robby Rogers vertrekt na een half jaar alweer bij SC Heerenveen. De 19-jarige Amerikaan laat zijn contract bij de Friezen per 1 maart ontbinden en zal terugkeren naar zijn vaderland, waar hij zijn carrière in de Amerikaanse Major League Soccer wil voortzetten.

Rogers staat sinds september bij de club uit het Abe Lenstra-stadion onder contract, maar de middenvelder speelde nog geen minuut in het eerste elftal van de Friezen. Het is nog onbekend bij welke club in de Major League Rogers gaat spelen.

Beatrix ontmoet Turkse president

Icoon KoningshuisDe Turkse president Ahmet Sezer heeft koningin Beatrix dinsdag rond het middaguur bij zijn paleis in Ankara verwelkomd met groot militair ceremonieel. Eenentwintig kanonschoten klonken tijdens het spelen van de volksliederen van Turkije en Nederland.

De koningin groette de erewacht met de luide kreet Merhaba asker!, hetgeen Dag soldaat! betekent. Hierop antwoordden de soldaten gezamenlijk met een Sağol!, oftewel Bedankt!

De vorstin was kort tevoren, in gezelschap van prins Willem-Alexander, prinses Máxima en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, begonnen aan haar vierdaagse staatsbezoek aan Turkije. Ze kwam, om praktische redenen, per vliegtuig aan vanaf Rhodos.

De koningin legde een witte krans bij de symbolische tombe van de in 1938 gestorven 'Vader van alle Turken' Mustafa Kemal Atatürk, de stichter en eerste president van het huidige Turkije. De stoffelijke resten van Atatürk bevinden zich onder de tombe, in de gewelven.

Bij het mausoleum is een heel museum aan Atatürk gewijd, met zeer realistische taferelen en zelfs oorlogsgeluiden. Een gids daar vertelde dinsdag dat Atatürk slechts twee jaar getrouwd was en dat zijn echtgenote na hun huwelijk altijd over hem heeft gezwegen. Ze schreef echter wel al haar herinneringen aan hem op en stopte die in een kist. Mogelijk wordt die binnenkort geopend, aldus de gids, eraan toevoegend dat er ook krachten zijn die dat niet op prijs stellen.



[A1GP] Engineer Nederland ontslagen

Team Nederland heeft race-engineer Bernard Freneix ontslagen. De werkwijze van de Fransman zou volgens Jan Lammers niet meer bij het team passen.

Freneix was ook degene die als lollypop-man Bleekemolen afgelopen race te vroeg wegstuurde, waardoor hij Australië raakte. Bleekemolen kon door, maar kreeg een drive-through penalty, waardoor hij een podiumplek verspeelde. Deze fout is dus niet de reden van zijn ontslag.

Publieke omroep boeit allochtonen niet

Icoon MediaPublieke omroepen zijn niet populair bij allochtonen. Van Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen gezamenlijk kijkt 39 procent naar geen enkele publieke zender. Dat blijkt uit onderzoek onder 2400 allochtonen, dat dinsdag is gepresenteerd. Foquz Etnomarketing heeft het onderzoek uitgevoerd.

Commerciële zenders boeien allochtonen iets meer. Naar die tv-stations kijkt 45 procent dagelijks langer dan een uur. De publieke zendgemachtigden bereiken vooral Turken niet. 51 procent van hen zegt nooit naar Nederland 1, 2 of 3 te kijken. Bij Antillianen is dat 43 procent, onder Marokkanen 40 en bij Surinamers 31 procent.

PC Softwareverkopen USA

Vanochtend waren de softwareverkopen van de UK al gepost, nu zijn ook de PC softwareverkopen van de USA bekend.
Het gaat hier om de verkopen in de week van 11 t/m 17 februari.

PositieGameUitgeverPrijs
1World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi$38
2World Of WarcraftVivendi$20
3The Sims: Life StoriesElectronic Arts$35
4The Sims 2Electronic Arts$37
5The Sims 2 Pets Expansion PackElectronic Arts$30
6Vanguard: Saga Of HeroesSony Online Ent.$49
7Battlefield 2142Electronic Arts$40
8Deal or No DealGlobal Star Software (Take 2)$20
9Call Of Duty 2Activision$23
10Age Of Empires IIIMicrosoft $48

Taliban pleegt aanslag op Dick Cheney

Icoon OorlogEen grote aanslag op de belangrijkste Amerikaanse basis in Afghanistan heeft dinsdag aan zeker zestien en mogelijk twintig mensen het leven gekost, onder wie drie buitenlandse militairen. In de basis was op dat moment de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney aanwezig, maar hij bleef ongedeerd.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de zelfmoordaanslag opgeëist. Volgens de internationale troepenmacht ISAF bracht de dader zijn auto vol explosieven net buiten de basis Bagram tot ontploffing.


Boom Boom Rocket screenshots

Bizarre Creations heeft een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven van hun Xbox Live Arcade game Boom Boom Rocket. In deze game is het de bedoeling om op de juiste momenten vuurwerk te ontsteken. De game werkt via het Dance Dance Revolution systeem, alleen gebruik je de facebuttons van de 360 controllers in plaats van een dansmat.

Boom Boom Rocket moet in het voorjaar van 2007 op XBLA verschijnen.

Voorwaardelijke celstraf Hiddink

Guus Hiddink is schuldig bevonden aan het doen van foutieve belastingaangifte over 2003. De trainer krijgt een geldboete en een voorwaardelijke celstraf.

De uiteindelijke straf van 45.000 euro boete en zes maanden voorwaardelijke celstraf, is aanmerkelijk lager dan dat het OM had geëist. Het ministerie eiste 10 maanden onvoorwaardelijke celstraf en zal dus in beroep gaan. Of ook de advocaten van Hiddink in beroep gaan, is nog onduidelijk. Laatstgenoemden zijn van mening dat het OM deze zaak nooit had mogen aanspannen, omdat deze is gebaseerd op zogenaamde 'restinformatie' uit het onderzoek naar voormalig PSV-werknemer Fons Spooren.

Guus Hiddink heeft volgens de rechtbank gefraudeerd door op te geven dat hij in 2003 in België woonde. De staat zou hierdoor 1,4 miljoen euro zijn misgelopen. Door de voorwaardelijke celstraf kan Hiddink zijn huidige baan als bondscoach van Rusland aanhouden.

De Toren van Oneindige Hoogte: Naar beneden

De deuren van de lift schoven open. Even speelde haar angst haar parten en dacht ze de bollen te zien die nog altijd voor de deur zweefden in afwachting van hun terugkomst, de machinegeweren in de aanslag, maar de gang was leeg. Strever had zijn arm ter ondersteuning om haar nek geslagen. Ze voelde zijn gewicht aan haar schouder trekken en hielp hem zo goed en kwaad als het ging door de gang. De vloer lag nog bezaaid met lege hulzen zodat ze moest uitkijken niet uit te glijden. Tegen de tijd dat ze het gat in de muur bereikten, stond het zweet op haar voorhoofd en hijgde ze onder de inspanning.
'Als je nog eens een leuk uitje weet', zei Erissy.
'Hé, jij bent zelf naar het hoofdkantoor gekomen. Daar had ik niets mee te maken.'
Terwijl Strever zichzelf leunend tegen de muur overeind hield, liet Erissy zich op haar buik zakken. De bol lag nog steeds in het gat en ze duwde er met al haar kracht tegenaan. Het ding rolde opzij, tot het tegen een stuk steen aankwam en niet verder wilde. Het was voldoende. Met de bol uit de weg zag ze grote serverkasten staan.
'Volgens mij hebben we geluk Strever.'

Strever stopte bij een van de kasten en drukte op een knop die aan de zijkant zat. Een paneel schoof opzij, waardoor een beeldscherm en een toetsenbord tevoorschijn kwam. Strever drukte op wat toetsen en op het scherm verscheen hetzelfde beeld wat Erissy eerder had gezien, met de stats van Thon. Strever tikte verder en op het scherm verscheen een loginvenster. Hij vulde zijn naam en password in. Zijn vinger bleef even hangen boven de enterknop.
'En nu maar hopen dat Unteto dacht dat het voldoende was om alleen de toegang tot de serverruimtes te blokkeren', zei hij en drukte.
Erissy verwachtte alarmbellen, maar op het scherm verscheen slechts de boodschap
[Welkom Strever. U wenst?]
Een cursor knipperde afwachtend in het scherm. Strever begon te tikken.

Erissy stond schuin achter Strever met haar armen over elkaar geslagen. Het geluid van schuivende stenen trok haar aandacht. Bij het gat in de muur bewoog iets en Erissy zag tot haar schrik de glimmende metalen bol langzaam van de grond komen. De bol klonk niet helemaal goed meer, het klonk alsof er iets los ratelde in zijn binnenste.
'Strever.'
'Nu niet Erissy.'
'Strever!'
'Erissy. Als je het niet erg vindt...'
'STREVER!'
'WAT?'
Strever keek op en zag de bol met horten en stoten op ze af komen, 'kut! Niet weer!' Hij begon nog wat sneller te tikken.
'Strever. We moeten rennen!'
'Rennen? Ik kan nog niet eens lopen, zo brak ben ik. Onze enige kans is als ik dit snel voor elkaar krijg. Dus als je je mond even zou willen houden.'
De klepjes aan de zijkant van de bol schoven open. Er was echt iets mis met het ding, want maar één van de wapens kwam naar buiten. Uit de andere kant kwam het knetterende geluid van kortsluiting en kringelde rook.
'Kun je de bol misschien afleiden?' riep Strever.
'Afleiden? Waarmee?'

Erissy keek van links naar rechts en daarna weer naar de bol. Er was eigenlijk maar één uitweg. Ze nam een sprong en dook onder de bol door. Eenmaal achter de bol, graaide ze een stuk baksteen van de grond en wierp het met een precisie waar ze zichzelf mee verraste, op het glimmende metaal. Het ding draaide in de lucht naar haar toe en liet een salvo kogels los. Erissy voelde een kogel vlak langs haar gezicht schieten, dook ineen, en kwam er meteen achter waarom de bol normaal twee wapens had. De terugslag zorgde ervoor dat de bol spinde om zijn as en moeite had om weer recht te komen. Ze graaide nog een baksteen van de vloer en gooide. De steen ketste af van het metalen oppervlak. De bol draaide zich met moeite weer naar haar toe. Ze had zijn aandacht weer. Nu maar hopen dat hij haar zou volgen, zodat Strever zijn werk kon afmaken. Erissy kroop door het gat naar buiten, kwam overeind en zette het op een rennen. Achter haar ramde de bol de rand van het gat, schampte de vloer van de gang en vloog met een klap tegen de wand. Hij herstelde zich snel en zette de achtervolging in. Erissy rende zo hard ze kon. Achter haar ratelde het machinegeweer van de bol. De kogels sloegen in in de muur naast haar. Ze voelde de scherpe steken van stenen schilfertjes die door de kogels uit de muur geslagen werden. Het was bijna niet mogelijk, maar Erissy wist nog ergens de kracht vandaan te halen om nog harder te rennen. Ze draaide een hoek om, en nog een, en nog een, en stopte. De gang ging niet verder. Ze draaide zich om en wilde terugrennen, misschien kon ze weer onder de bol doorduiken, maar het was al te laat. De bol zweefde voor haar in de gang en blijkbaar had het een manier gevonden om zijn stabiliteit te verbeteren, want het wapen was precies op haar gericht. Ze kon geen kant meer op. Erissy kneep haar ogen dicht en vroeg zich af of het pijn zou doen.

Xider, een nieuwe publisher voor Europa

In 2007 zullen er 12 games uitgegeven gaan worden door Xider, een nieuwe publisher voor Europa. Eén van de bekende games die Xider uit gaat geven is Bone van TellTale Games.

Xider zal zich vooral gaan richten op PC en Nintendo DS releases. Op dit moment zijn na Bone ook de volgende games aangekondigd voor een release: World Basketball Manager 2008 (Icehole), Ankh: Heart of Osiris (Deck 13) en World of Chaos (Brainfactor Entertainment).

'Overgewicht is kindermishandeling'

Icoon JustitieDe gemeente North Tyneside in Engeland wil Connor McCreaddie scheiden van zijn alleenstaande moeder, Nicola. Reden hiervoor is het lichaamsgewicht van de achtjarige jongen: hij weegt 89 kilo. De plaatselijke autoriteiten vinden dat ouders verantwoordelijk zijn voor het gewicht van hun kinderen. Door het overvoeden zou de moeder van McCreaddie zich schuldig hebben gemaakt aan verwaarlozing en kindermishandeling. Op die gronden wordt het mogelijk om het zwaarlijvige jongetje bij een pleeggezin te plaatsen.

Met 89 kilo weegt McCreaddie driemaal zoveel als zijn leeftijdsgenoten. Door zijn overgewicht kan hij zichzelf nauwelijks wassen en aankleden. De zeven minuten lange wandeling naar school is vaak te zwaar voor hem, waardoor hij regelmatig spijbelt. Talloze bedden, stoelen en wc-potten zijn onder zijn gewicht gesneuveld. Moeder Nicola McCreaddie wijt dit aan het ongezonde eetpatroon van haar zoon. Zij vertelt dat Connor geen groenten en fruit lust. Hij eet graag hamburgers en friet, het liefst tijdens elke maaltijd. Mevrouw McCreaddie geeft hier ook gehoor aan. "Als een kind niets anders wil eten, moet je hem geven wat hij wel lust", stelt zij.

De gemeente vindt het onacceptabel dat zij hem de voorzieningen biedt, om aan dit ongezonde verlangen te kunnen voldoen. Daarom dient zij de voogdij over haar kind te verliezen. Connor hoort thuis in een gezin waarbij mensen hem dwingen om gezond te eten. Deze week worden artsen, pedagogen, voedingsdeskundigen, maatschappelijk werkers en juristen over dit onderwerp gehoord. Dinsdag beslist de Britse kinderbescherming of de jongen uit huis wordt geplaatst.

Overgewicht is nog nooit eerder als kindermishandeling gekenmerkt. Als Connor naar een pleeggezin gaat, heeft dat waarschijnlijk grote gevolgen in Groot-Brittannië, aangezien 13% van alle Britse kinderen onder 11 jaar met ernstig overgewicht kampt.

Connor McCreaddie

Straf voor Guus Hiddink lager dan geëist

Icoon Justitie De bekende voetbaltrainer Guus Hiddink is vandaag veroordeeld voor belastingontduiking. Hij kreeg een boete van 45 duizend euro en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Het Openbaar Ministerie (OM) had een onvoorwaardelijke celstraf van tien maanden geëist.

De straf viel onder andere lager uit doordat de rechters rekening hielden met de schade die de affaire aan het imago van Hiddink heeft aangericht en doordat de trainer al een deel van het geld heeft terugbetaald. Het is nog onbekend of de bondscoach van Rusland of het OM in hoger beroep gaan.

De 60-jarige Hiddink stond na zijn terugkeer uit Zuid-Korea, waar hij bondscoach was geweest, ingeschreven als woonachtig in België. In plaats daarvan woonde hij echter in Nederland, wat hem 1,4 miljoen euro zou hebben opgeleverd.

Deelnemersveld World Port Tournament rond

Het World Port Tournament heeft Japan en Taiwan weten te strikken voor de komende editie van het honkbaltoernooi in augustus. Met de komst van de twee Aziatische landen is het deelnemersveld van het Rotterdamse evenement rond. Eerder werden al het Nederlandse, Cubaanse en Amerikaanse team vastgelegd.

De komst van het USA Baseball National Team is een primeur. Elk jaar deden er wel teams mee uit de Verenigde Staten, maar het is voor het eerst dat het nationale team naar Rotterdam komt.

Cuba, de regerend wereld- en olympisch kampioen, won het toernooi in 1997, 2001 en 2003. In 2005 moest het tweejaarlijkse evenement plaatsmaken voor het WK, dat toen in ons land plaatsvond.

Grote politieactie in Bergen op Zoom

Icoon PolitieIn het centrum van Bergen op Zoom is sinds vanochtend een grootschalige politieactie aan de gang. De actie richt zich op een organisatie die zich bezig zou houden met zware criminaliteit, waaronder mogelijk drugshandel en het witwassen van geld. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Bij de actie zijn naast driehonderd agenten ook vertegenwoordigers van bijvoorbeeld de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD betrokken.

Tijdens de actie heeft de politie al diverse mensen aangehouden. Ook zijn er meerdere invallen in panden gedaan. Volgens de politie is de schoonveegactie onder andere het gevolg van drugsoverlast voor de bewoners van het centrum van Bergen op Zoom.

Heitinga tot 2011 bij Ajax

We meldden het gisteren al, maar nu is het ook officieel: John Heitinga heeft zijn contract bij Ajax verlengd. Heitinga tekende bij tot medio 2011.

"Ik voetbal al vanaf mijn zevende bij Ajax, voel me een jongen van de club", aldus Heitinga, die de jeugdopleiding van de Amsterdammers doorliep, en in het seizoen 2001/2002 zijn debuut in het eerste elftal maakte. Tot nu toe speelde de international 156 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 13 keer scoorde

"Ik kan me bij Ajax nog verder ontwikkelen, kan nog verder doorgroeien. Prijzen pakken met Ajax is mijn doel voor de komende jaren. Ik heb een goed gevoel bij deze technische staf en selectie. Het is nog geen tijd om de stap te maken naar het buitenland."

CD: PlayMeLoud.com Volume 1

De huidige informatiemaatschappij heeft zo zijn keerzijdes, ook voor de entertainmentindustrie. Het illegaal downloaden kost de bedrijven en artiesten vele miljoenen. Maar misschien werken de voordelen juist wel zwaarder, ook al willen de grote platenmaatschappijen ons anders doen geloven. Sites als myspace, youtube en het internet in het algemeen maken het mogelijk dat onbekende artiesten plotseling bij een gigantisch publiek doorbreken. De hele hype rond de Arctic Monkeys zou waarschijnlijk nooit bestaan hebben. De initiatiefnemers van playmeloud.com probeerden door middel van legale downloads onbekende Nederlandse artiesten ook eens een kans te geven. Blijkbaar met succes, want de vijftig populairste mp3's zijn nu op één schijf te vinden.


Save the world drive a racecar!

Iedereen weet onderhand wel dat het niet zo goed gaat met het milieu door vervuiling en uitlaatgassen. Iedereen weet ook dat de problemen in het milieu onder andere veroorzaakt worden door auto's. Honda blijkbaar niet.

Om aandacht te vragen voor het milieu lanceert Honda namelijk een reclamecampagne in de Formule 1, je weet wel die super snelle auto's die niet bepaald zuinig rijden enzo. Honda brengt nu een Formule 1 wagen uit met in plaats daarom reclame, een plaatje van de wereld.

Mooie wagen, dat wel.

Postma op de weg terug

Stefan Postma is gisteravond teruggekeerd onder de lat bij ADO Den Haag. De keeper speelde een helft mee met het tweede elftal van de Hagenezen. Afgelopen september liep Postma, in de competitiewedstrijd tegen PSV, een dubbele beenbreuk op.

Postma, die naar eigen zeggen nu op zestig procent van zijn kunnen zit, kreeg het gisteravond tegen Jong FC Omniworld niet erg druk. "Ik heb de afgelopen weken nog wel pijnstillers geslikt, maar ik stond met een goed gevoel in het doel. Nee, angst had ik niet", aldus Postma.

Naast de terugkeer van Postma was er nog meer goed nieuws voor de club uit het Zuiderpark. In de tweede helft maakte doelman Robert Zwinkels zijn opwachting. Ook Zwinkels was geblesseerd maar lijkt nu ook op de weg terug te zijn.

Halo theme in Guitar Hero 2?

Volgens de maart editie van Official Xbox Magazine is er een goede kans dat de Halo theme als downloadbare titel voor Guitar Hero 2 op de Xbox 360 uitkomt.

De Halo theme wordt oorspronkelijk gespeeld door gitaarvirtuoos Steve Vai, en staat officieel bekend als "Halo theme (Mjolnir Mix)". Menig gamer kan dit nummer meedromen, of heeft in ieder geval mooie herinneringen aan het nummer (zoals rondvliegende badguys na een goed geplaatste granaat).

De game wordt 6 april verwacht op de Xbox 360.

Waar zit de rem...?

Ik heb helemaal niets met motoren. Ik vind het maar enge dingen waar je zo ver uit de buurt moet blijven. Zelfs filmpjes over motoren probeer ik zoveel mogelijk te mijden (dus mijn excuses als het een oud filmpje is…). Ergens denk ik dat de motorrijder uit het volgende filmpje het diep van binnen wel met mij eens is. Motors zijn gevaarlijk en je kunt ze beter maar links laten liggen.

Dus motorrijder een kleine tip : rij niet verder en stap maar rustig af!

CD: Norah Jones - Not Too Late

Na haar twee voorgaande cd's 'Come away with me' (2002) en 'Feels like home' (2004) is er nu eindelijk de langverwachte opvolger: 'Not too late'. Veel reviews over deze nieuwe Norah Jones-cd melden dat ze enkel een cd heeft gevuld met meer van hetzelfde. Nu ben ik het daar niet mee eens, want deze cd laat wel degelijk nieuwe dingen horen, maar al was het wel zo: Good! Want Norah Jones is geweldig.

Neumannova pakt goud op 10km vrije stijl

De Tsjechische langlaufster Katerina Neumannova heeft tijdens het WK noordse ski in het Japanse Sapporo goud gewonnen op de 10 kilometer vrije stijl bij de vrouwen.

De 34-jarige titelverdedigster, die van start tot de finish leidde, bouwde haar voorsprong stelselmatig uit en nam revanche voor de nederlaag van afgelopen zondag in de achtervolging tegen de Russin Olga Savialova. Die moest dit keer genoegen nemen met zilver op een achterstand van een halve minuut. De Italiaanse Arianna Follis pakte het brons.

Wereldbekerleidster Virpi Kuitunen meldde zich kort voor de start af vanwege aanhoudende rugpijn. Ook haar landgenote Aino Kaisa Saarinen verscheen niet aan de start. Het duo wil zich concentreren op de 4x5 km van donderdag en de 30 km vrije stijl van zaterdag. De olympische kampioene van Turijn, de Estse Kristina Smigun, eindigde als tiende.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

27 februari

2006

- FIA-president Max Mosley vreest dat de Formule 1 het slachtoffer zou kunnen worden als er een wereldwijde oliecrisis ontstaat. Hij denkt dat de sport in dat geval wel eens opgeheven zou kunnen worden.
- De Auto Club 500 op de superspeedway California Speedway wordt gewonnen door Matt Kenseth. Hij krijgt hulp door het uitvallen van zijn belangrijkste rivalen tijdens deze tweede race van het NASCAR-seizoen.

2005

- De tweede semi-klassieker van het weekeinde in België, Kuurne-Brussel-Kuurne, wordt gewonnen door de Amerikaan George Hincapie.
- Raemon Sluiter wint het Challenger toernooi in het Duitse Lübeck. De als eerste geplaatste Sluiter wint in de finale van de thuisspelende Alexander Waske met tweemaal 7-6.

2004

De overkoepelende sportsite FOK!sport gaat online. Naast voetbal en Formule 1 zal er ook aan andere sporten aandacht worden besteed.

2003

-Autocoureur Jan Lammers wil zijn eigen F1-team beginnen. Lammers is al mede-eigenaar van Racing for Holland, een team dat onder andere meedoet aan de 24 uur van Le Mans.

2002

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 27 februari 2002 was zo'n dag.

Mogelijk zware blessure voor Lensky

Feyenoord speler Jacob Lensky is waarschijnlijk een paar weken uit de roulatie. De jonge Canadees blesseerde zijn kuitbeen.

De nieuwe aanwinst van Feyenoord, die onlangs zijn debuut maakte in het eerste van de Rotterdamse club, blesseerde zich in het duel met Jong PSV. Halverwege de wedstrijd haalde de aanvaller uit, maar trapte hierbij lelijk in de grond.

"Hij greep meteen naar zijn been en was absoluut niet meer in staat de wedstrijd uit te spelen. Hinkend en ondersteund door twee man sterk verliet Lensky het veld", luidt de officiële beschrijving op de website van Feyenoord.

Jong Feyenoord trad onder meer aan met Pieter Collen, Philippe Leonard, Timothy Derijck en Tim Vincken. Het duel eindigde in het voordeel van Jong PSV: 1-0.

Screenshots van Naruto: Ultimate Ninja 2

Het vervolg op het vechtspel Naruto: Ultimate Ninja is aangekondigd en heet dan ook heel toepasselijk Naruto: Ultimate Ninja 2. Om dit spel wat bekendheid te laten vergaren zijn er wat nieuwe screenshots van het spel verschenen. In het spel speel je als de maincharacter Naruto Uzumaki en speel je een nieuw avontuur na dat zo'n 60 missies zal gaan bevatten. Je gebruikt krachtige technieken en speciale ninja moves om gevechten te kunnen winnen. Met punten die je na het winnen van gevechten krijgt kun je je character sterker maken. Tevens kun je ook kiezen uit 30 andere speelbare characters en 16 verschillende arena's om jouw tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien.

Het spel zal rond de zomer van 2007 in de US te verkrijgen zijn. Van een EU-release is nog niets bekend.







Alesi start in Speedcar Series

Jean Alesi heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De Fransman gaat deelnemen aan de gloednieuwe raceserie Speedcar Series.

De Speedcar Series zal voornamelijk het Midden Oosten en Azië bezoeken en zal bestaa uit achttien verschillende races, verdeeld over negen weekenden. De organisator van dit nieuwe racespektakel, Speedcar Series Ltd, zal alle coureurs dezelfde 600pk sterke wagens aanbieden.

Een grote naam die zich dus nu al aan de series heeft verbonden is Jean Alesi. De oud Formule 1 coureur kijkt erg uit naar de start van het seizoen: "Ik kan niet wachten tot mijn debuut in de Speedcar Series. Ik heb veel klasses gereden in de wereld inclusief de F1, DTM, diverse sportwagens, tourwagen, rallywagens en ijs-races maar Stockcars is de enige klasse die ik nog wou proberen. Ik ben erg blij dat ik bij de start van deze serie betrokken ben. Dit is een fantastische kans en ik ben blij om met een fantastische groep mensen te werken die de serie wil laten groeien en te willen gaan voor de titel. Ik kijk ook erg uit naar de eerste training die wordt gehouden op de VIR Race track in Amerika." Deze eerste trainingen zullen gehouden worden op 5 en 6 maart.

Clericus Cup: Katholiek Voetbal

Men zegt wel eens dat in Italië slechts twee zaken echt serieus worden genomen. De katholieke kerk en voetbal. Reden genoeg voor het Vaticaan om zich ook maar eens te mengen in de meest gespeelde sport ter wereld, en dus organiseerden ze hun eigen toernooi: De Clericus Cup.

Zestien teams bestaande uit priesters, paters, en missionarissen uit de gehele wereld komen in Rome tezamen en spelen wedstrijden op een veld vlakbij de St. Pieterskerk. De teams komen onder andere uit Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten, Rwanda, Nieuw-Guinea en uiteraard uit Italië zelf.

Voor de aftrap van de eerste wedstrijd herinnerde Cardinaal Pio Laghi de spelers er nog wel even aan dat ze onder een van de heiligste bouwwerken ter wereld spelen, en dat ze zich dus goed moesten gedragen. Desondanks waren de spelers serieus zodra de fluit klonk en de wedstrijd begon.

De eerste wedstrijd was tussen een team bestaande uit Brazilianen van de Gregoriaanse Universiteit, en een team dat bestond uit spelers uit diverse landen uit Afrika, Azië en Latijns Amerika gevormd door het Collegio Mater Ecclesiae, een katholiek College in Rome. De Brazilianen bleken te sterk voor het team van Mater Ecclesiae, en wonnen de eerste wedstrijd met maar liefst 6-0.

De regels voor de Katholieke variant zijn iets anders dan normaal voetbal. Zo is de wedstrijd slechts 1 uur met twee helften van 30 minuten, en kan er naast de traditionele rode en gele kaarten ook een blauwe kaart worden getrokken welke een suspensie van 5 minuten inhoudt.

Een gebed voor de aftrap.

Lille in beroep tegen beslissing UEFA

De discussie over het doelpunt van Ryan Giggs vorige week in het Champions League-duel tussen Lille en Manchester United krijgt een vervolg.

De Franse club is woedend op scheidsrechter Eric Braamhaar, die toestond dat Giggs een vrije trap snel nam terwijl de Lille-spelers nog niet klaar waren. Afgelopen vrijdag wees de UEFA de klacht af, maar de Franse club heeft gisteren gezegd dat het in beroep zal gaan tegen de beslissing.

Nadat de treffer was goedgekeurd, dreigden de spelers van Lille het veld af te lopen, maar uiteindelijk speelden ze toch verder. De aanklager van de UEFA zal zich nog over dat voorval buigen, en daarnaast zal er ook een onderzoek worden gestart naar de supportersrellen tijdens het duel.

Rechter houdt begrafenis Anna Nicole Smith tegen

Icoon ShowbizzHet Hof van Beroep in de Amerikaanse staat Florida heeft maandag beslist dat de voormalige playmate Anna Nicole Smith voorlopig niet op de Bahamas mag worden begraven. Het hof kwam daarmee tegemoet aan een verzoek van de moeder van Smith.

Een lagere rechtbank had eerder bepaald dat het lichaam van het ex-fotomodel moest worden overgedragen aan de na haar dood aangestelde voogd van haar vijf maanden oude dochter. De voogd, Richard Milstein, wil Smith begraven op de Bahamas naast haar vorig jaar overleden zoon.

De moeder wil haar dochter echter begraven in Texas. De op 8 februari overleden Smith leefde de laatste maanden van haar leven op de Bahamas. Op dat Caribisch eiland is intussen ook nog een rechtszaak aan de gang over de vraag wie de biologische vader is van de dochter van Smith.

Anna Nicole Smith verkreeg grote bekendheid toen zij op 26-jarige leeftijd een 89-jarige multimiljonair trouwde. Deze man overleed een jaar later, en Smith was tot haar eigen dood met de kinderen van haar overleden man verwikkeld in een proces rond de erfenis.

Driesetter Federer bij terugkeer

Roger Federer heeft bij zijn return op de tennisbaan, bij het ATP-toernooi in Dubai, de nodige moeite gehad met de Deen Kristian Pless. De Zwitser, die sinds hij de Australian Open won niet meer in actie kwam, won in drie sets: 7-6 (2) 3-6 6-3.

Eind januari laste Federer een rustpauze in en keerde in Dubai terug op de baan. Gisteren was de Zwitser 161 weken op rij leider van de wereldranglijst. Daarmee verbeterde hij de prestatie van Jimmy Connors.

Telegraaf-journalisten genomineerd voor prijs

Icoon MediaDe Telegraaf-journalisten Bart Mos en Joost de Haas zijn genomineerd voor een belangrijke journalistieke prijs, nadat zij drie dagen gegijzeld waren door justitie omdat zij hun bronnen niet wilden prijsgeven. Ze hadden artikelen geschreven over een lek bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).

De Telegraaf meldde begin vorig jaar dat staatsgeheime dossiers over de crimineel Mink K. in handen van de krant terecht waren gekomen. Voormalig BVD-agent Paul H. wordt verdacht van het lekken van de documenten, maar Mos en Haas blijven zich beroepen op hun verschoningsrecht en willen alleen zeggen dat de documenten in een plastic zak aan hen zijn overhandigd.

De journalistiekprijs draagt de naam De Tegel, naar een boek van Henk Hofland. De genomineerden zullen begin volgende maand bekendgemaakt worden. Er worden negen Tegels uitgereikt.

Dinsdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Hot Air (behendigheidsspel) en Schoenmakersspel

Hoe goed ben jij? Lukt het jou om binnen de tijd de schoenen te maken, mij lukt het niet!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

De holocaust van de 21e eeuw

Twee weken geleden hebben we de afvalscheiding al neergezet als een onzinnige vorm van quasigoed gedrag, en nu gaat hetzelfde gebeuren met de ontwikkelingshulp. Ook een geval van lijkt goed, is slecht. Dit keer geeft niet de scheikundige analyse dit oordeel een onweerlegbaar karakter, maar handelskennis op vmbo-t niveau. Dus: pak vast pen en papier om al je machtigingen aan Novib Oxfam, Flying Doctors AMREF en al die andere charitas multinationals in te trekken. Stop met geven, gun de derde wereld een toekomst!

In the picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Anorexia ook bij jongens een steeds groter probleem"

En de top 5:

5: gr8w8 : "FOK!-sport meet "
4: Martijn85 : "Rugby veilig of rugby niet "
3: B : "Paaseieren erg groot dit jaar"
2: Btutwice: "Witte sportsokken, zo 2005 "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Markofnikoff

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de vierde weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

Taxi is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 4.
Markofnikoff is dus de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 4.

winnaar week 3

winnaar week 2

winnaar week 1

Sparta zonder publiek naar Den Haag

Sparta mag geen supporters meenemen naar het duel met ADO Den Haag in het Zuiderpark. Dat heeft de KNVB de Kasteelclub laten weten.

ADO Den Haag heeft van de bond een straf opgelegd gekregen van één wedstrijd spelen zonder publiek naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Vitesse vorig jaar. Deze wedstrijd is de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta van 17 maart aanstaande. Het bestuur van de Rotterdamse club had de KNVB verzocht Sparta-supporters wel toe te laten bij de wedstrijd, omdat zij vonden dat de fans van Sparta nu ook gestraft werden. De KNVB heeft dit verzoek echter niet gehonoreerd.

Nieuwe content Resistance in april

Phil Harrison heeft in een interview met N'Gai Croal bevestigd dat er nieuwe content voor Resistance: Fall of Man komt, en wel in april.

"We're going to release additional content for Resistance. I don't think we've gone into detail on the schedule, but we have some really, really cool things that will be extending the story, extending the locations, some brand new content, starting in April. So if that works well and is well-received by the audience, then that will keep the engagement with game going between now and should there be a sequel at some point in the future," aldus Harrison.

Resistance: Fall of Man zal tegelijk met de PS3 hier in Nederland op 23 maart beschikbaar zijn.

Avontuur lonkt voor Michael Mols

De loopbaan van Michael Mols lijkt toch niet te gaan eindigen in Den Haag. De spits kan naar de USA, Dubai en Australië.

Mols zelf staat open voor een avontuur. De 36-jarige spits liet weten dat clubs uit Nederland en België niet meer bij hem hoeven aankloppen. Feyenoord zou in de winterstop vergeefs hebben geprobeerd Mols naar de Kuip te lonken. De oud-speler van onder meer Glasgow Rangers zou aan het einde van dit seizoen stoppen met voetballen, maar lijkt deze stap met nog een jaar uit te stellen.

De 12 meest geweldige games van 2010

Pointlesswasteoftime heeft bedacht wat de beste games van 2010 gaan worden.

Games als Star Wars: Jedi Saga zullen Star Wars liefhebbers de ultieme ervaring bieden op de Wii, en een game als DC vs. Marvel Superhero Brawl zal de 360 en PS3 laten smelten van vetheid. Total Kung Fu zal de bloeddorstige neigingen van menig Wii speler stillen, net als Deconstructionist dit zal doen voor de mensen die graag alles kapot willen maken.

Heb jij ook zin om wat tijd te verspillen, kijk dan op pointlesswasteoftime.


World of Starcraft is ook van de partij!

Spelers Dresden beschoten door 'fans'

Spelers van de Duitse club Dynamo Dresden zijn tijdens een training beschoten door de eigen aanhang. De spelers overwegen nu een boycot.

Een groep van tien supporters bedreigden de spelers van de in de Regionalliga Nord uitkomende ploeg. Reden was de 1-0 nederlaag tegen koploper VFL Osnabrück. Bij de bedreigingen werd zelfs met losse flodders richting de spelers geschoten. Deze overwegen nu het aankomende duel met Fortuna Düsseldorf niet te spelen. Dynamo Dresden staat in de Regionalliga Nord op de zevende plaats, zeven punten achter koploper Osnabrück.

'PSV volgt Maduro'

PSV heeft Hedwiges Maduro als versterking op het oog. De Eindhovenaren volgen de ontwikkelingen rond de Ajacied nauwlettend.

De 12-voudig international is dit seizoen alles behalve een vaste waarde in het team van Henk ten Cate. Maduro kwam dit seizoen slechts 13 keer in actie voor Ajax en de ontwikkeling van de jonge speler lijkt vast te lopen. Ajax lijkt het tot deze zomer lopende contract van Maduro niet te willen verlengen. PSV ziet in Maduro de gewenste Nederlandse versterking, mits deze transfervrij mag vertrekken bij de Amsterdammers.

Brothers in Arms naar de DS

Jeuxfrance heeft een nieuwe Nintendo Power in handen gekregen, en daarin staat de eerste informatie over Brothers in Arms op de Nintendo DS.

De game zal 3 campagnes bevatten, met daarin 16 missies, die zich afspelen over meerdere landen. Ook zal er in voertuigen als jeeps en Sherman tanks gereden worden.
Het bovenste scherm zal gebruikt worden om de actie weer te geven, het onderste scherm voor het veranderen van wapen, het richten op vijanden en het gooien van granaten.

Een developer is nog niet bekend, wel wordt de game deze zomer in de VS verwacht.

Let op, de "screenshots" zijn scans uit het magazine.


Vliegen zonder vleugels

Wat gebeurt als je een ietwat gestoorde coureur, twee flinke springschansen en een Subaru rally auto samenvoegt, juist de ideale ingredienten voor een wereldrecord.

Ken Block nam een kort aanloopje en vloog met zijn rallyauto 50 meter door de lucht om daarna weer keurig op z'n wieltjes te landen, en volgens Ken Block was een wedstrijd rijden enger dan deze sprong te maken, hij zal het wel weten maar spectaculair is het hoe dan ook.

De Turtles naar Xbox Live Arcade

Aanstaande woensdag zal Alien Hominid te downloaden zijn, maar nu is ook een nieuwe titel voor Xbox Live Arcade bekend: Teenage Mutant Ninja Turtles.

De game is een port van de originele game, en zal co-op online bevatten voor vier personen en natuurlijk de achievement. De game is nu op het debug-netwerk te vinden van Xbox Live, en de game zal binnenkort waarschijnlijk uitkomen. Dit zou heel goed kunnen samenvallen met de launch van de nieuwe game TMNT die zal uitkomen in maart op zowat elke console, en de film zal ook die maand in de bioscopen moeten draaien. Een Xbox Live Arcade game past daar goed bij. Een eventuele prijs is nog niet bekend.

Hier kun je ook een filmpje zien




Clericus Cup: Katholiek Voetbal

Icoon VoetbalMen zegt wel eens dat in Italië slechts twee zaken echt serieus worden genomen. De katholieke kerk en voetbal. Reden genoeg voor het Vaticaan om zich ook maar eens te mengen in de meest gespeelde sport ter wereld, en dus organiseerden ze hun eigen toernooi: De Clericus Cup.

Zestien teams bestaande uit priesters, paters, en missionarissen uit de gehele wereld komen in Rome tezamen en spelen wedstrijden op een veld vlakbij de St. Pieterskerk. De teams komen onder andere uit Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten, Rwanda, Nieuw-Guinea en uiteraard uit Italië zelf.

Voor de aftrap van de eerste wedstrijd herinnerde Cardinaal Pio Laghi de spelers er nog wel even aan dat ze onder een van de heiligste bouwwerken ter wereld spelen, en dat ze zich dus goed moesten gedragen. Desondanks waren de spelers serieus zodra de fluit klonk en de wedstrijd begon.

De eerste wedstrijd was tussen een team bestaande uit Brazilianen van de Gregoriaanse Universiteit, en een team dat bestond uit spelers uit diverse landen uit Afrika, Azië en Latijns Amerika gevormd door het Collegio Mater Ecclesiae, een katholiek College in Rome. De Brazilianen bleken te sterk voor het team van Mater Ecclesiae, en wonnen de eerste wedstrijd met maar liefst 6-0.

De regels voor de Katholieke variant zijn iets anders dan normaal voetbal. Zo is de wedstrijd slechts 1 uur met twee helften van 30 minuten, en kan er naast de traditionele rode en gele kaarten ook een blauwe kaart worden getrokken welke een suspensie van 5 minuten inhoudt.



Een gebed voor de aftrap.

FF vs XIII battle-info

Er is wat meer bekend geworden over het battle-systeem van Final Fantasy Versus XIII. De game wordt mede ontwikkeld door Toshiro Tsuchida welke ook meewerkte aan onder andere FFX en Front Mission. Het camera-standpunt van de game zal lijken op dat van een third person shooter, vergelijkbaar met bijvoorbeeld FFVII: Dirge of Cerberus. Ook werd bekend dat het battle-systeem op dat van Kingdom Hearts gaat lijken, iets dat vrij logisch is aangezien dat team FF vs XIII ontwikkelt.

Over Kingdom Hearts 3 is nog niets bekend, maar na de zomer komt daar waarschijnlijk meer info over.

Golden Joystick Awards op 26 oktober

De 25e jaarlijkse Golden Joystick Awards komen eraan en wel op 26 oktober. De Golden Joystick Awards, de oudste videogame awards die er bestaan, werden voor het eerste gehouden in 1982 toen Atari en Commodore de scene domineerden.

Vorig jaar waren er meer dan een half miljoen stemmen van over de hele wereld, dit jaar wil de organisatie de één miljoen stemmen halen. Voor meer info kun je de website in de gaten houden. In de komende dagen zullen de games line-up, stem details en presentators bekend gemaakt worden.


Command & Conquer 3: Tiberium Wars demo

Na lang wachten is er nu eindelijk de mogelijkheid om C&C3 te spelen, de demo is namelijk uit!
De demo weegt 1,18 gigabyte en is te verkrijgen op de volgende locaties:

Gamershell
Fileplanet
4Players
ComputerGames.ro
eXp Downloads
Fangaming
Gameguru Mania
Gamespot
Internode
Strategy Informer

Update: Enkele nieuwe mirrors, de demo blijkt vreemd genoeg vrij populair... (met dank aan RDJ134).
De demo bevat een trainingsmissie, twee singleplayermissies en een skirmish map. Daarnaast is er ook een cutscene uit de game aanwezig, zoals vanouds met ontzettend slechte acteerprestaties.

TU Delft
Universiteit Twente
Worthplaying
Computer Games
Electronic Arts
FZ.se
Blazor
3D Gamers
Ausgamers
Filecloud
Filenuts
K-Files
Fragland
Gamedemos.de
GWN
Actiontrip


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.