NFL Street 3

Arjen (Mr_Belvedere)
NFL Street 3 is de tweede game voor de PSP waarin je American Football kunt spelen. Kort uitgelegd is het doel van de sport om punten te scoren door de bal in de end zone van de tegenstander te brengen. Punten kunnen gescoord worden door de bal over de doellijn van de end zone te dragen, door de bal te gooien naar een medespeler in de end zone of door de bal tussen de doelpalen in de end zone te trappen. De winnaar is het team met de meeste gescoorde punten.

In de NFL Street-series gaat het een klein beetje anders, want in deze games speel je doorgaans niet op een mooie groene grasmat, maar \"in the streets\". Je stelt je team samen en komt elkaar tegen op veldjes in verschillende wijken. En in de wijken gaat het om respect, niet om regels. Dat weet iedereen.

Na een korte introductie en het maken van een profiel waarin al je vorderingen automatisch worden bijgehouden kun je aan de slag met een carrière, toepasselijk \"respect the street\" genoemd. Vanzelfsprekend ontbreekt multiplayer niet in het lijstje en kun je nog even naar wat andere EA-Sports previews kijken of de soundtrack aanpassen. Alles is zoals we van EA in de loop der jaren op de PSP gewend zijn geraakt en werkt prima, al doet het nog steeds allemaal wat traag aan.

Wie bekend is met NFL Street 2: Unleashed zal weinig moeite hebben met NFL Street 3 en kan meteen aan de slag met het verdienen van respectpunten. Wat je daar mee kan? Lees snel verder!