Alternatief gezocht voor Xbox Live Gold

Anne
Ruim vijftig procent van de Xbox 360 bezitters maken gebruik van een Xbox Live Gold account, waar jaarlijks een bedrag van 59,99 euro voor wordt betaald.

Geruchten doen de ronde dat Microsoft overweegt om dit abonnement gratis te maken of hier een alternatief voor te zoeken. Dit komt mede doordat de Playstation 3 er is, waarbij je wel gratis en voor niets online kunt gamen. Dit betekent voor Microsoft uiteraard een hoop concurrentie.

Daarnaast is Microsoft druk bezig met het Games for Windows platform en de samenwerking tussen PC en Xbox 360. Het zou dus niet kloppen dat de mensen met een PC niet hoeven te betalen, terwijl de gamers met een Xbox 360 dit wel moeten doen.

Een alternatief is om het gebruik van Xbox Live gratis te maken en meer betaalde content beschikbaar te stellen om zo de kosten te drukken. Ook zal de Playstation 3 op dit gebied dan in ieder geval geen meerwaarde hebben.
Toch kan het ook een slecht idee zijn, aangezien mensen graag betalen voor kwaliteit. Van het geld dat de mensen betalen kan Microsoft de dienst onderhouden en verbeteren.