Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

27 februari

2006

- FIA-president Max Mosley vreest dat de Formule 1 het slachtoffer zou kunnen worden als er een wereldwijde oliecrisis ontstaat. Hij denkt dat de sport in dat geval wel eens opgeheven zou kunnen worden.
- De Auto Club 500 op de superspeedway California Speedway wordt gewonnen door Matt Kenseth. Hij krijgt hulp door het uitvallen van zijn belangrijkste rivalen tijdens deze tweede race van het NASCAR-seizoen.

2005

- De tweede semi-klassieker van het weekeinde in België, Kuurne-Brussel-Kuurne, wordt gewonnen door de Amerikaan George Hincapie.
- Raemon Sluiter wint het Challenger toernooi in het Duitse Lübeck. De als eerste geplaatste Sluiter wint in de finale van de thuisspelende Alexander Waske met tweemaal 7-6.

2004

De overkoepelende sportsite FOK!sport gaat online. Naast voetbal en Formule 1 zal er ook aan andere sporten aandacht worden besteed.

2003

-Autocoureur Jan Lammers wil zijn eigen F1-team beginnen. Lammers is al mede-eigenaar van Racing for Holland, een team dat onder andere meedoet aan de 24 uur van Le Mans.

2002

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 27 februari 2002 was zo'n dag.

Submitter:  Bron: FOK!sport