Dierenbeul vergiftigt veulen en stieren

Een veeboer uit het Limburgse Terhorst wordt geteisterd door vergiftiging en mishandeling van zijn veestapel. Nadat eerder verschillende stieren doodziek werden trof boer Jef Flamand deze week een vergiftigd veulentje aan.

Een veearts is ervan overtuigd dat het paardje is vergiftigd. De vorige dag was het nog kerngezond en nu is het dier slap en heeft spiertrillingen. Wanneer het veulen de vergiftiging niet overleeft zal de gezondheidsdienst in Deventer uitzoeken door welk gif het dier is getroffen. Boer Flamand weet nog niet of hij aangifte gaat doen. Toen zijn stieren onwel raakten deed hij dat wel. De runderen waren vergiftigd doordat een nog onbekende persoon bestrijdingsmiddelen in het weiland had gespoten. Ook lag conifeerafval –dodelijk voor dieren- op het gras.

Zes jaar geleden mishandelde een nog steeds onbekende dierenbeul al een paard van Flamand. Het dier was met een touw vastgebonden aan een boom, had striemen over zijn hele lichaam en wonden in de mond. Het is niet bekend of die zaak verband houdt met de recente vergiftigingen. De politie raadt mensen aan in dit soort zaken altijd aangifte te doen.


Een veulen in Terhorst werd getroffen door vergiftiging
Submitter:  Bron: De Limburger (papieren versie)