Amerikaanse heet Mary Christmas

Icoon Opmerkelijk In de Amerikaanse staat Georgia woont de familie Christmas, en twee familieleden hebben Mary als voornaam. "Mensen vragen altijd: 'Waarom kozen jouw ouders deze naam?'", aldus de 30-jarige Mary Christmas. "Het maakt mij niet uit. Het is een leuk gespreksonderwerp".

Het begon allemaal op kerstdag 1935, toen grootmoeder Mary trouwde met Henry Christmas. Zij zouden drie kinderen krijgen, waaronder de zoon Bob Christmas. Die trouwde met Peggy en kregen zes kinderen. Mary werd als eerste geboren en werd genoemd naar haar grootmoeder: vandaar Mary Christmas. Bob's broer trouwde met Cathy Holiday: opnieuw een verwijzing naar de feestdagen. Bob's zus trouwde met de White-familie en kreeg zo de naam Jeane Christmas White. Nu worden zij de 'Christmas Family' genoemd in de VS.

Bij een dergelijke familie hoef je niet aan te komen met naamgrapjes, waarschijnlijk hebben zij ze allemaal al gehoord. Mary Christmas stelt ze meestal niet erg te vinden. Maar als elke dag de presentielijst op school opgenoemd wordt, dan wordt het volgens haar wel vervelend. "De eerste dag van het semester op de universiteit, ik dacht van: 'daar gaan we weer'", aldus Mary Christmas. Inmiddels is ze afgestudeerd, maar toen liet een hoogleraar haar vooraan de klas staan om in een volle klas met studenten haar naam uit te leggen.



Mary Christmas