FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 mei 2006

Kasteel Dracula terug bij eigenaar

Icoon OpmerkelijkHet beroemde kasteel van Dracula in Roemenië zal, ruim zestig jaar nadat de communisten het zich toe-eigenden, vrijdag weer aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven worden door de Roemeense regering. Dit heeft het ministerie van cultuur dinsdag bekend gemaakt.

Het kasteel Dracula, dat eigenlijk Het Bran Kasteel heet, is naar schatting 19,6 miljoen euro waard. Het kasteel was het eigendom van koningin Marie. Zij liet het in 1938 na aan haar dochter prinses Ileana, die getrouwd was met de aartshertog Anton van Habsburg. In 1948 werd het kasteel door de communisten geconfisqueerd, waarna het in verval raakte. De Habsburgers regeerden van einde zeventiende eeuw tot de twintigste eeuw over Roemenië.

Prins Vlad de Spietser, de inspiratiebron voor het boek van Bram Stoker, was nooit de eigenaar van het kasteel maar zou het kasteel, dat op een rots staat, wel hebben bezocht. De officiële overdracht aan de wettige erfgenaam, architect Dominic von Habsburg, zal plaatsvinden in het museum van het 14de-eeuwse kasteel in Transsylvanië. Habsburg mag de eerste drie jaar geen veranderingen aanbrengen aan het kasteel van Dracula

Kasteel Dracula

[upd] Ploegleider Saiz opgepakt

Manolo Saiz, de ploegleider van wielerploeg Liberty Seguros is vandaag opgepakt door de Spaanse politie.

Dit bericht werd gemeld door de Spaanse radiozender Cadensa SER. Saiz zou samen met dokter Eufemiano Fuentes opgepakt zijn, vermoedelijk in het kader van een dopingzaak. De woordvoerder van Liberty, Jacinto Vidarte, was niet bereikbaar voor commentaar.

Al eerder kwam een renner van Liberty Seguros in opspraak. Roberto Heras moest zijn Vuelta-zege afstaan aan Denis Mentsjov, nadat hij achteraf betrapt werd op het gebruik van doping. Momenteel zijn Alexander Vinokourov en Alberto Contador de grootste vedettes die in deze ploeg rijden.

Update: Ploegleider Fuentes zou de renners systematisch doping hebben toegebracht om vervolgens hun bloed zodanig te behandelen dat ze niet betrapt werden bij de controles. Bij huiszoekingen op minstens vier plaatsen zijn eveneens hoeveelheden bloed en dopingproducten gevonden. Naast Saiz en Fuentes zijn ook nog drie anderen opgepakt.

Volgens radiozender Cadena SER onderzoekt de Guardia Civil ook nog naar een verband tussen Fuentes en enkele renners van het internationale peloton. Daarbij zou ondermeer gekeken worden naar een link met Team CSC. In de Giro d'Italia rijdt momenteel kopman Ivan Basso voor dit team in de roze trui.

Cocu wil bij PSV blijven

Naar alle waarschijnlijkheid zal Phillip Cocu volgend seizoen ook voor PSV spelen. De zaakwaarnemer van de international heeft inmiddels overleg gehad met de clubleiding in Eindhoven. De speler wil zelf graag bij een afrondend gesprek aanwezig zijn.

"Niets is nog rond. Maar als je met elkaar in gesprek bent, dan heb je de bedoeling om er uit te komen", aldus Cocu.

Ronald Koeman, de nieuwe coach van PSV, had eerder al aangegeven dat hij hoopte dat Cocu nog langer in Eindhoven actief zou zijn.

Meesten slagen voor inburgeringstoets

Icoon Politiek De meeste migranten die tot nu toe in hun land van herkomst het basisexamen inburgering hebben afgelegd, zijn geslaagd. Sinds de invoering van de toets op 15 maart hebben 106 mensen het examen gedaan. Vijf van hen zijn gezakt, de rest is geslaagd.

Dat maakte minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie bekend op een VVD-partijbijeenkomst in Haarlem. Ze presenteerde zichzelf daar als kandidaat-lijsttrekker. Volgens Verdonk laten de uitslagen zien dat de eisen voor het examen reëel zijn. Mensen die zich voor langere tijd in Nederland willen vestigen, moeten eerst in hun land van herkomst slagen voor de inburgeringstoets. Pas nadat ze de kennis over de Nederlandse taal en cultuur voldoende beheersen mogen ze naar Nederland migreren. Nederland is het eerste land ter wereld dat deze eis aan niet-westerse migranten stelt.

WK in gevaar voor Smicer

Vladimir Smicer doet mogelijk niet mee aan het WK. De Tsjechische middenvelder heeft een bloedprop in zijn rechterbeen en moest dinsdag de training in het Oostenrijkse Seedorf staken. Hij is naar een lokaal ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Smicer stond al sinds februari op non-actief door een dijbeenblessure. De teamarts van het Tsjechische team acht de kans klein dat Smicer het WK zal halen. Indien de 81-voudig international afhaakt, dan zal Libor Sionko als vervanger worden opgeroepen.

Achtjarige aangeklaagd voor dood door schuld

Icoon MisdaadIn New York is een 8-jarig jongetje aangehouden en aangeklaagd wegens dood door schuld. Terwijl de chauffeur van een schoolbus aan het lunchen was, klom het jongetje in de bus en haalde de handrem eraf. Hierdoor rolde de bus over een even oud meisje heen, waardoor ze overleed.

Haar twee jaar oudere broer kon aan de kant springen. De politie verwees vragen over de zaak door naar de instantie die de zaak zal behandelen als deze voor de rechter komt.

Met dank aan derrudyjah voor de submit.

Parkeren in A'dam geen probleem voor prinsen

Icoon KoningshuisEen parkeerplekje in Amsterdam is doorgaans niet zo snel gevonden. Voor de prinsen Maurits, Bernhard jr., Pieter-Christiaan en Floris is dit echter niet van toepassing. De vier zonen van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven beschikken allen over een zogenoemde hulpverleningsvergunning, evenals hun partners. Dankzij het papiertje kunnen de prinsen en prinsessen, allen woonachtig in Amsterdam, hun auto op elke willekeurige plek in de hoofdstad kwijt zonder het risico op een parkeerbon.

Een dergelijke vergunning is doorgaans alleen weggelegd voor artsen en andere hulpverleners. De tijdschriften HP/De Tijd en Weekend melden echter in de edities van deze week dat ook de prinsen en prinsessen, geen van allen werkzaam als hulpverlener, over het document beschikken. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit dinsdag bevestigd. Volgens een woordvoerder van de dienst zijn de vergunningen uit veiligheidsoverwegingen verstrekt: "Met de vergunning kunnen alle Amsterdamse leden van het Koninklijk Huis snel overal in Amsterdam parkeren. Daarmee blijft het aantal handelingen dat zij op straat verrichten beperkt en het veiligheidsrisico zo laag mogelijk".
Met dank aan dom_blontje voor de submit.

Nederlanders krijgen visum bij aankomst Indonesië

Icoon BuitenlandsVandaag hebben de Indonesische autoriteiten bevestigd dat houders van een Nederlands paspoort voortaan een zogenaamd visa-on-arrival (VOA) kunnen krijgen bij hun binnenkomst in Indonesië. De paspoorthouders moeten zorgen voor een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij binnenkomst in Indonesië.

Het VOA is geldig voor een periode van 7 tot 30 dagen. De kosten voor een 7-daags visum zijn 10 USD, een visum voor 30 dagen kost 25 USD. Het visum kan niet worden ingewisseld voor een ander verblijfsdocument en kan niet verlengd worden. Voor een verblijf langer dan 30 dagen zal nog een visum aangevraagd moeten worden bij de Indonesische ambassade in Den Haag of in het land waarin de aanvrager verblijft.

Wel willen de autoriteiten erop wijzen dat, hoewel er nu een visa-on-arrival mogelijkheid geboden wordt voor Nederlandse paspoorthouders, dit niet automatisch betekent dat men zomaar Indonesië binnen kan komen. Er bestaat geen recht van binnenkomst, hetzelfde als ook in Nederland is. Journalisten, onderzoekers en toeristen die Papua, de Molukken of Aceh willen bezoeken worden geadviseerd hun visum voor vertrek te regelen.

Met dank aan indahnesia.com voor de herschreven submit.

Pas uitbreiding na hervorming EU

Olli Rehn Na de toetreding van Bulgarije en Roemenië zal er voorlopig geen grote uitbreiding van de Europese Unie komen. Olli Rehn, Eurocommissaris van Uitbreiding, denkt dat de EU het niet aankan. Er is eerst een nieuw EU verdrag nodig voordat uitbreiding door kan gaan.

Zo'n nieuw verdrag zal er volgens Rehn op z'n vroegst in 2009 kunnen zijn. Pas na dit nieuwe verdrag kan Kroatië tot de EU toetreden. "Daarna ligt er voorlopig geen grote uitbreidingsgolf meer in het verschiet". Rehn wilde nog geen datum noemen voor de start van de lidmaatschapsonderhandelingen met Macedonië.

Wel wilde de Finse Eurocommissaris het hebben over de toetreding van Turkije. Volgens hem zijn de onderhandelingen met Turkije duidelijk gericht op lidmaatschap van de EU, "maar is het geen automatisme dat het land ook lid wordt". Rehn wilde nog niet zeggen of er misschien een speciale regeling met Turkije zal komen, waarbij er van toetreding geen sprake is, maar wel van intensieve economische samenwerking. Veel christen-democratische partijen in de EU willen zo'n regeling. "De gesprekken met Turkije worden een lange reis en die zal niet met een snelle Eurostar zijn, maar eerder met een lokale trein, aldus Rehn. "De reis is voor Turkije even belangrijk als de mogelijke uitkomst: het lidmaatschap. Aanpassingen van justitie en wetten voor culturele en taalrechten zijn nodig, anders zal een en ander negatieve gevolgen hebben". Rehn had eerder gedreigd de onderhandelingen met Turkije tijdelijk stop te zetten.

De Eurocommissaris erkent dat een groot deel van West-Europa geen zin meer heeft in een verdere uitbreiding. "Dat heb ik ook gemerkt in mijn contacten met burgers. Maar voor veel lidstaten die grenzen aan kandidaatlanden is de uitbreiding een goede zaak geweest. Ook voor de economie en stabiliteit in heel Europa is dit van groot belang. De komst van tien nieuwe landen in 2004 heeft ook niet gezorgd voor een implosie, integendeel".

Rehn weigert mee te doen aan de discussie over de definitieve grens van Europa. "Dat is voorbarig. De globalisering heeft wel even een stop gemaakt, maar je weet nooit hoe ontwikkelingen in de toekomst zullen zijn. Het zou slecht zijn nu al in steen te beitelen dat bijvoorbeeld Oekraïne er nooit bij kan komen".

De politicus staat positief tegenover een toenadering van Montenegro tot de EU, maar zegt het land nooit voor te zullen trekken tegenover de vroegere partner Servië. Dit is opmerkelijk, aangezien veel Montenegrijnen een onafhankelijk land wilden worden om sneller toe te kunnen treden tot de EU.

Nieuwe screens Caesar IV

Er is weer wat grafisch geweld vrijgegeven van deze langverwachte opvolger van Caesar III.Het spel heeft globaal dezelfde setting als de voorgaande delen. Bouw steden en probeer op te klimmen in de chain of command. Het ultime goal is natuurlijk zelf Caesar te worden.De 3D engine die verantwoordelijk is voor de eyecandy is speciaal gemaakt voor deze game. Het spel wordt ontwikkeld door Tilted Mill en is wordt uitgegeven door Vivendi.

Hamilton zet zinnen op Formule 1-stoeltje in 2007

De naam van Lewis Hamilton valt in de F1-paddock al regelmatig. De GP2-rijder zet dit seizoen goede prestaties neer en de Brit lijkt op weg naar een Formule 1-stoeltje voor volgend seizoen.

Hamilton, die deel uitmaakt van het Young Driver Programme van McLaren Mercedes, blijft echter realistisch en hoeft niet meteen bij een topteam te beginnen. "Als Kimi slim is, blijft hij bij McLaren. Mijn kansen zouden echter verbeteren, als hij zou vertrekken. Maar ik verwacht eerder dat ik aan een kleiner team uitgeleend zal worden, zoals Alonso aan Minardi," aldus Hamilton tegenover The Guardian.

Voor 2007 heeft McLaren reeds Fernando Alonso gestrikt. "Mocht ik meteen naast Alonso mogen rijden, dan zou mij dat niet intimideren. Ik heb nog nooit een teamgenoot gehad die mij heeft kunnen verslaan. Ik kijk dus wel uit naar die uitdaging."

In het GP2-kampioenschap staat Hamilton tweede, op twee punten achterstand van leider Nelson Piquet.

Priester allergisch voor hosties

Icoon OpmerkelijkPriester Clive Barret uit Engeland blijkt na jaren te hebben gekwakkeld met zijn gezondheid, allergisch te zijn voor hosties. De geestelijke uit het Noord-Engelse Leeds werd in de afgelopen tien jaar wegens onverklaarbaar gewichtsverlies herhaaldelijk onderzocht op darmkanker, maar dat bleek hij niet onder de leden te hebben.

Artsen concludeerden uiteindelijk dat hij allergisch was voor gluten die in het brood zitten. Barret is overgestapt naar een glutenvrije soort. Dit schreef de Engelse krant The Times zaterdag.

Hostie
Hostie

Met dank aan woessie voor de submit.

Van der Laan kandidaat-lijsttrekker D66

Lousewies van der LaanNa minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing heeft ook Lousewies van der Laan zich beschikbaar gesteld voor het lijsttrekkersschap voor D66 bij de parlementsverkiezingen volgend jaar. Van der Laan, momenteel fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, heeft vanavond haar kandidatuur bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Democraten in Amsterdam.

"Van een D66 dat onconventioneel is, onafhankelijk en eerlijk, wil ik graag de partijleider zijn, aldus de opvolgster van de in februari als fractievoorzitter opgestapte Boris Dittrich. Op 24 juni zal tijdens een congres van de partij duidelijk worden of Van Der Laan, Pechtold of één van de overige zes kandidaten de kar voor D66 mag trekken bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2007.
Met dank aan Bupatih voor de submit.

2,4 miljoen euro voor tel. 6666666

Icoon BizarIn het Arabische oliestaatje Qatar is een rijke sjeik waarschijnlijk zeer in zijn nopjes met zijn nieuwste aankoop. Voor maar liefst 10 miljoen riyal (omgerekend ruim 2,4 miljoen euro) heeft iemand tijdens een veiling het telefoonnummer 6666666 aangeschaft. Het fraaie nummer is daarmee meteen het duurste nummer ter wereld.

Het oude record stond op naam van het Chinese telefoonnummer 88888888, waarvoor ooit ruim vier ton werd neergelegd. De veiling in Qatar werd georganiseerd door lokale telecombedrijf Qtel. Overigens roept het getal 6 in de Arabische wereld vooral associaties op met het goddelijke, en niet met het 'duivelse' 666. Felicitaties aan de gelukkige koper kunnen worden doorgegeven op 00974 6666666.

Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Ajax contracteert George Ogararu

Ajax heeft de Roemeen George Ogararu gecontracteerd. De club heeft hierover overeenstemming bereikt met Steaua Boekarest.

Het contract van Ogararu met Ajax gaat in op 1 juli 2006 en heeft een looptijd van vier jaar. Sinds een aantal jaar is hij vaste waarde in het elftal van Steaua Boekarest en heeft hij onlangs ook zijn debuut gemaakt in het Roemeens nationaal elftal.

George Ogararu is zelf verheugd en bovendien ook ambitieus: "Ajax is een erg grote club, een van de grootste van Europa. Ze hebben in het verleden veel prijzen gewonnen. Ik hoop elk jaar kampioen te worden en de beker te winnen. Dat zijn nou eenmaal de doelen die bij een grote club horen."

Fijne hemelvaartsdag!

Donderdag heeft het overgrote deel van Nederland vrij. Het is Hemelvaartsdag. Een kado van God, lekker op de kosten van de baas niks doen.

Het vervelende is dat een groot deel van de mensen die donderdag vrij zijn, vrijdag weer moeten werken. Dat is dan weer het grapje van God, denk je donderdag lekker weekend te kunnen vieren, gooit ie er nog een gewone vrijdag tussen door.

Dit jaar wordt het anders, dit jaar heeft iedereen vrij na Hemelvaartsdag. Dus neem woensdag maar afscheid van je baas en zeg maar dat ie in de stront kan zakken met z'n werk.
Of zeg maar dat ie dood kan vallen.
Het vervelende is, dat niet alleen hij dood gaat. Ook weer een geintje van God waarschijnlijk.

Met dank aan Bange-Frans voor de submit

Ex-coach Korbach vervolgd voor stelen rosbief

Fritz KorbachOud-voetbalcoach Fritz Korbach wordt door justitie in Leeuwarden vervolgd voor het stelen van een pakje rosbief. Korbach zou op 25 maart bij de Super de Boer in de Friese hoofdstad de vleeswaren hebben ontvreemd. De van oorsprong Duitser is momenteel spoorloos. Hij is niet meer in zijn appartement in Leeuwarden en ook telefonisch is hij niet bereikbaar.

De 61-jarige rosbiefdief was als trainer ruim dertig jaar actief in het Nederlandse voetbal. Hij trainde onder meer FC Twente, De Graafschap, SC Heerenveen en laatstelijk Sparta (seizoen 2002/2003). Vervolgens was hij tot vorig jaar nog actief in Indonesië. Inmiddels zou hij echter aan lager wal zijn geraakt. Voor zover bekend bij justitie heeft Korbach nog geen advocaat om zich te verdedigen. De zaak wordt op 30 mei door de rechtbank in Leeuwarden behandeld.

Verschijningsverbod Iraanse krant door spotprent

Icoon BuitenlandsDe staatskrant Iran heeft van de Iraanse regering een verschijningsverbod voor onbepaalde tijd opgelegd gekregen, zo meldt de Iraanse staatsomroep. Ook zijn zowel de hoofdredacteur als een cartoonist van het blad opgepakt en overgebracht naar de Evin-gevangenis in de hoofdstad Teheran. Aanleiding voor de maatregelen is een spotprent die vrijdag in de krant verscheen en die de woede opwekte van de Azerische minderheid in het land.

De publicatie van de prent, waarin een Azeri-sprekende kakkerlak te zien is, leidde maandag tot rellen in Tabriz, de hoofdstad van de Iraanse provincie Oost-Azerbeidzjan. Daarbij koelden honderden demonstranten hun woede onder meer op de ruiten van het kantoor van de gouverneur. De politie joeg de menigte uiteindelijk met behulp van traangas uiteen.

Het verschijningsverbod voor Iran is het eerste dat is opgelegd voor een Iraanse krant sinds Mahmoud Ahmadinejad vorig jaar aantrad als president. De Azeri maken ongeveer een kwart van de Iraanse bevolking uit. Ze wonen voornamelijk in het noordwesten van het land.
Met dank aan Clourhide voor de submit.

Cruijff: "Engeland wordt geen wereldkampioen"

In een interview tegenover de BBC heeft Johan Cruijff gezegd dat hij denkt dat Engeland geen wereldkampioen zal worden. De Nederlander vindt dat het huidige nationale team van de Engelsen onvoldoende uitgebalanceerd is.

"Twee belangrijke aanvallers zijn geblesseerd (Michael Owen en Wayne Rooney) en de derde heeft zelfs nog nooit in de Premiership gespeeld (Theo Walcott). Je kunt wel roepen dat ze meer aanvallers moeten selecteren, maar wie zouden ze moeten kiezen? Walcott zal het verschil op een WK niet maken. Er wordt teveel verwacht van Rooney, maar je kunt toch niet op één geblesseerde speler bouwen. Nee, het wordt zeer moeilijk voor Engeland het toernooi te winnen. Zeker met teams als Brazilië en Argentinië. Het is jammer dat de Engelsen te weinig spelers hebben om uit te kiezen. Ze moeten het nationale team beschermen door minder buitenlanders per Premiership-team aan te trekken," aldus Cruijff.

Horrevoets niet aangelijnd tijdens ongeluk

Tijdens een persconferentie in Portsmouth heeft het team van de ABN Amro II gezegd dat Hans Horrevoets niet aangelijnd was tijdens zijn tragische ongeluk in de Volvo Ocean Race.

Tijdens een zware storm begon de ploeg zich aan te lijnen. Horrevoets sloeg overboord, voordat hij dit gedaan had. Daarbij had hij ook geen reddingsvest om. "Daar zijn we als team altijd duidelijk in geweest en dat is ook altijd goed gegaan. Helaas veranderde het weer nu heel erg snel. Hans kon daar door zijn positie op het dek net niet snel genoeg op inspelen", luidde het commentaar.

Of het team zal deelnemen aan de volgende etappes van de Volvo Ocean Race is nog niet bekend. "We gaan er de komende weken over nadenken of we verder gaan", zei de Franse schipper Sebastien Josse. Ook de leiding van het zeilproject laat het zeilteam geheel vrij in hun beslissing.

Simeon Tienpont, die van dichtbij het gebeuren meemaakte, was onder de indruk: "Op het moment dat Hans in het water viel, gaat er een enorme adrenaline door je heen. [...] Toen we hem vonden, kregen we een soort overwinningsgevoel. We hadden alles klaar om hem te reanimeren en dan denk je dat hij er daarna weer bij zal zijn. Pas op het moment dat we hem in de bodybag moesten stoppen, werd het echt en begin je met de verwerking." Inmiddels is het stoffelijk overschot van Hans Horrevoets per helicopter overhandigd aan de nabestaanden. Zaterdag zal de begrafenis plaats vinden.

Beetje dronken bestuurder van weg gehaald

Icoon Opmerkelijk"Deze man zou dood moeten zijn, maar hij reed gewoon rond. Dit moet een officieus nationaal record zijn", aldus Saulius Skvernelis, het hoofd van de Litouwse verkeerspolitie, nadat ze een 41-jarige vrachtwagenchauffeur van de weg hadden gehaald. De man had een alcoholpromillage van 7,27, terwijl in Litouwen 0,4 is toegestaan. Achttien keer de toegestane hoeveelheid.

In eerste instantie dacht de politie dat het apparaat kapot was, maar die bleek prima te werken. Volgens artsen is een promillage van boven de 3,5 voor de meeste mensen dodelijk. "Iemand die dermate vergiftigd is, hoort op de intensive care thuis en niet grinnikend achter het stuur", aldus Tautvydas Zikaras, een Litouwse ziekenhuisdirecteur. Zikaras had nog nooit gehoord dat iemand zo dronken kon zijn.

De chauffeur, Vidmantas Sungaila, kreeg een boete van drieduizend litas (870 euro) en is zijn rijbewijs mogelijk drie jaar kwijt. Hij zei tegen de politie de vorige nacht flink te zijn doorgezakt en zich 's morgens met een lekker pilsje te hebben 'opgefrist'.

Nederland in zwartboek Amnesty

Icoon AlgemeenVoor het eerst sinds negen jaar wordt Nederland in het Jaarboek van mensenrechtenwaakhond Amnesty International erbij gehaald. De organisatie is namelijk niet te spreken over de behandeling van asielzoekers en migranten in ons land vorig jaar. Daarbij wordt er onder meer gedoeld op de brand op Schiphol, waarbij destijds elf illegalen omkwamen. Ook vindt Amnesty de aangescherpte antiterrorismewetgeving geen vooruitgang.

Men moet aan deze vermelding echter niet te veel waarde hechten; op Denemarken en Luxemburg na staan alle EU-landen in het jaarboek genoteerd. Waar Amnesty voornamelijk over valt, is de terreur die is gepleegd in naam van de oorlog tegen het terrorisme. Algemeen secretaris Khan schrijft: "Het mensenrechtendebat wordt grotendeels overschaduwd door grove schendingen in Irak en Afghanistan, waar marteling en terreur elkaar naar de kroon steken."

Enkele landen in het Midden-Oosten hebben de strijd tegen het terrorisme benut om nieuwe wetten aan te nemen "die tot grove schendingen van de mensenrechten dreigden te leiden". Grootmachten als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië worden beschuldigd van "het meten met twee maten".

Londen zegt het plegen van martelingen niet te gedogen, maar stuurt toch asielzoekers terug naar landen waar dergelijke praktijken niet ongewoon zijn. Ook de VS zeggen het verbod op martelingen en mishandelingen te handhaven, hoewel zij in Guantánamo Bay op Cuba gevangenen het recht tot de federale rechtbanken te ontzeggen.


Logo Amnesty International

Met dank aan hav0c en woessie voor de submit.

Van Basten teleurgesteld

Bondscoach Marco van Basten heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat Salomon Kalou van plan is om toch uit te gaan komen voor zijn vaderland, Ivoorkust.

"Toch wil ik graag niet via anderen maar van Kalou zelf weten wat er aan de hand is", aldus Van Basten.

De advocaat van Kalou bevestigde het nieuws dat de spits afziet van zijn pogingen om voor Oranje te gaan voetballen. "Hij wil nog steeds het liefst voor het Nederlands elftal spelen. Maar dat gaat niet. Nu heeft Ivoorkust zijn voorkeur. Niet omdat hij zo snel van sympathie wisselt, maar uit sportieve ambitie. Een speler wil op het hoogste niveau actief zijn en dus ook international zijn."

Van Basten betreurt het als Kalou daadwerkelijk voor Ivoorkust zal gaan spelen. "Ik zou hem er namelijk in de aanloop van het volgende EK nog steeds heel erg graag bij willen hebben. Daarbij hebben we met z'n allen de afgelopen maanden heel veel moeite gedaan om hem het Nederlanderschap te bezorgen."

The Silent War laat van zich horen

Ontwikkelaar heeft nieuwe info en screenshots vrijgegeven van hun shooter Alliance: The Silent War. Voor een ontwikkelaar met 8 werknemers klinken de features nogal ambitieus. De game moet namelijk 80 jaar oorlogsvoering bevatten en jij, als gewone soldaat, zal alle grote conflicten van de vorige eeuw meemaken. Natuurlijk gaat dit gepaard met een flinke hoeveelheid wapens: ruim 200. Dit is, voor zover ik weet, de grootste hoeveelheid wapens in een shooter ooit. Dat de wapens niet alleen qua uiterlijk verschillen blijkt uit het feit dat de game ook een soort van wapenencyclopedie is. Voor elk van de wapens kan je alle specificaties, zoals kaliber, land van origine, rate of fire, vinden in de zogenaamde War Studio die bij de game zit.

Silent War richt zich zowel op singleplayer als op multiplayer. Volgens de developers moet de verdeling ongeveer 50/50 zijn. In de singeplayer doorloop je dus alle grote conflicten beginnend in de Russische loopgraven uit WOI. De multiplayer wordt redelijk standaard, behalve dan het feit dat je de beschikking hebt over een eeuw aan wapens. Dit moet coole "what if" scenario's opleveren als: hoe lang houden Franse WOI soldaten het uit tegen een groepje Seals?

De plaatjes beloven veel goeds. De game maakt gebruikt van een zelf gemaakte engine: The Alliance Engine. De makers noemen het zelf de meest fotorealistische engine ooit. Of dit ook waar is valt te betwisten, maar screens zien er goed uit en de engine moet real time dynamische lichteffecten ondersteunen.

Windward zoekt op het moment nog een uitgever voor deze titel, maar het lijkt mij eerlijk gezegd sterk dat deze game zonder uitgever komt te zitten. Volgens de planning moet Alliance: The Silent War ergens begin 2007 klaar zijn. Tot die tijd kan je terecht op de site.

Steeds minder kinderen op de fiets

Icoon BinnenlandsKinderen in de leeftijdsgroep van zes tot en met veertien jaar zitten steeds minder op de fiets. In de afgelopen jaren fietste de jeugd tien procent minder kilometer dan in de jaren ervoor. Vooral in de stad lijken steeds minder kinderen de fiets te pakken. Als dit doorzet, zal de tweewieler uit het stadsbeeld verdwijnen, zo zei 3VO-voorzitter B. Bruins vandaag. De conclusies zijn gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Mobiliteitsonderzoek van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer.

Volgens 3VO is de angst van ouders de belangrijkste oorzaak: "Ouders schermen hun kinderen af voor het drukke verkeer en brengen ze vaker met de auto naar school." Door minder lichaamsbeweging verhoogt de kans op overgewicht. In een recent rapport waarschuwt de Gezondheidsraad voor het feit dat 14 procent van de jongens en 17 procent van de meisjes te dik is. Dit verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en kanker op latere leeftijd.

Oplossing
"Via campagnes pleiten we voor vaste fietsdagen naar school. Deze acties organiseren we regelmatig met lokale schoolbesturen", aldus Bruins vandaag. "Als ouders hun kinderen minder vaak met de auto naar school brengen, maar ze fietsend op jonge leeftijd vertrouwd maken met verkeerssituaties, vormen ze later op een brommer of motor met hogere snelheden eveneens een minder groot gevaar in het drukke verkeer."


Met dank aan Sjizzel voor de submit.

Montenegro kan niet naar EK 2008

Montenegro zal na de afsplitsing met Servië volledig opnieuw moeten beginnen. De staat zal zich opnieuw moeten aanmelden bij de UEFA en FIFA, Servië erft het lidmaatschap van beide voetbalbonden. Montenegro kan nu ook niet meedoen aan de kwalificatieduels voor het Europees kampioenschap van 2008.

Servië & Montenegro zit tijdens het WK in Duitsland in dezelfde poule als Oranje. De selectie bestaat voor het overgrote deel uit Serviërs en uit slechts twee Montenegrijnen te weten doelman Dragoslav Jevric en aanvaller Mirko Vucinic.

Nieuwe content Oblivion

Voor de Oblivion liefhebbers is weer wat nieuws beschikbaar. Net zoals de vorige uitbreidingen is deze voor een vergoeding van $1.90 te downloaden voor zowel Xbox als PC. De nieuwe patch heet The Thieves Den, en richt zich voornamelijk op stealthy karakters. Naast 45 nieuwe wapens en 15 nieuwe spells kan je je uitleven op een piratenschip. De patch is te downloaden via de site of via Xbox live uiteraard.

Basso deelt nieuwe mokerslag uit

Ivan Basso heeft op indrukwekkende wijze de zestiende Girorit gewonnen. De roze truidrager deelde opnieuw een oorvijg uit aan de concurrentie, ditmaal op de Monte Bondone.

Om 12.55 uur begonnen de renners - zonder Rik Verbrugghe - aan het eerste deel van een vijfluik door het hooggebergte. De rit van vandaag was méér dan een voorgerecht, want de streep lag op de Monte Bondone, een col van 1.650 meter hoogte met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 procent. Ook de aanloop naar de zeventien kilometer lange slotklim was verre van vlak, met onder andere de lastige Passo D’Ampola.

Anders dan de voorbije dagen begon de etappe zonder vuurwerk. Pas na 34 kilometer (al na ruim één uur koers) was de eerste aanval: Miguel Angel Rubiano Chavez waagde een poging. De 21-jarige Colombiaan van Panaria kreeg geen gezelschap en begon aan een lange solotocht. Rubiano’s maximale voorsprong bedroeg een kleine vijf minuten. In het peloton bepaalden CSC en Saunier Duval het tempo, zonder daarbij te jagen.

De rit brandde pas los op de Monte Bondone. Rubiano was op dat moment al ingerekend, na een solo van 112 kilometer. De CSC-trein nam het heft in handen en achterin moesten ze bij bosjes lossen. Door het hoge tempo was de aanvalslust niet hoog, al plaatste José Serpa een demarrage. De Zuid-Amerikaan waaide snel terug. Op ruim tien kilometer van de finish ging Leonardo Piepoli zich op kop zetten van de groep der favorieten. Prompt konden Paolo Savoldelli, Danilo Di Luca en Damiano Cunego het niet meer bijbenen.

Een coupe van het Saunier Duval duo Simoni/Piepoli leidde de volgende afvalrace in. Uiteindelijk bleven alleen Basso en Simoni over. Daarachter vonden Piepoli en Gutierrez elkaar in de achtervolging. Gibo kon nog geen kilometer volgen bij Basso en moest snel passen. De roze truidrager imponeerde: binnen een mum van tijd had hij enkele honderden meters. Zijn ritzege kwam geen moment in gevaar. Op bijna anderhalve minuut bolde Simoni als tweede over de meet. De tweevoudig eindwinnaar heeft uitstekende papieren om in Milaan het podium te halen, vooral doordat Savoldelli vandaag veel terrein prijsgaf.

Morgen staat de nu al historische etappe naar de Krohnplatz op het programma. De laatste vijf kilometer vinden plaats op een grindpad. Enkele stroken hebben een stijgingspercentage van boven de twintig procent. Manager Patrick Lefèvre van Quick-Step is duidelijk niet te spreken over het parcours: ”Eigenlijk zouden de renners fuck you moeten zeggen en afstappen aan de voet van de klim.”


Giro d’Italia – 16e etappe – Rovato – Trento (Monte Bondone):

PlaatsRennerPloegTijd
1I. BassoCSC4.51.30
2G. SimoniSaunier Duval1.26
3L. Piepoli Saunier Duval1.37
4J.E. GutierrezPhonak1.37
5J. GadretAG2R2.41
6J. Perez CuapioPanaria2.45
7W. BelliSelle Italia3.12
8F. PellizottiLiquigas3.30
9G. CarusoLiberty Seguros3.30
10D. LopezEuskaltel3.30


Klassement:

PlaatsRennerPloegTijd
1I. BassoCSC64.35.17
2J. E. GutierrezPhonak5.24
3P. SavoldelliDiscovery Channel9.17
4G. SimoniSaunier Duval9.34
5W. BelliSelle Italia11.07

Boskamp nieuwe trainer Standard Luik

Johan Boskamp wordt de nieuwe trainer van Standard Luik. De 57-jarige Nederlander was de beoogd opvolger van Edward Sturing bij Vitesse, maar hij beschikte niet over de vereiste diploma's om in de Nederlandse eredivisie aan de slag te gaan.

Boskamp zal een contract voor één jaar tekenen, met een optie voor nog een jaar. Hij volgt Dominque d'Onofrio op, die bij de Belgische club opstapte

NBA: Dallas en Phoenix naar Conference Finals

De Phoenix Suns en de Dallas Mavericks hebben de Conference Finals behaald. De Suns wonnen van de Los Angeles Clippers terwijl de Mavericks de titelverdediger, de San Antonio Spurs, versloeg. Beide series werden pas in de zevende wedstrijd beslist.

Dallas leek in San Antonio op een makkelijke overwinning af te stevenen. Al in het tweede kwart nam het team onder leiding van Dirk Nowitzki een voorsprong van maar liefst 20 punten. De titelverdediger gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Onder impulsen van Tim Duncan, die 41 punten en 15 rebounds liet noteren, kwamen de Spurs sterk terug. Het leek zelfs of de Spurs er met de winst vandoor gingen nadat Ginobili met een driepunter de stand op 104-101 bracht met slechts 32 seconden op de klok. Het was echter opnieuw de Duitser Nowitzki die de stand gelijk trok. In de verlenging leken de Spurs vermoeid en kon Dallas makkelijk uitlopen. Nowitzki eindigde met 37 punten voor Dallas, dat voor het eerst sinds 2003 weer kans maakt op een plek in de Finals.

Phoenix had aanmerkelijk minder moeite met de Clippers. De Suns, met MVP Nash in de gelederen, raakten maar liefst zestig procent van hun schotpogingen en wonnen gemakkelijk met 127-107. Steve Nash was goed voor 29 punten en 11 assists, terwijl Shawn Marion 30 punten scoorde voor de Suns. Dinsdagavond begint de Conference Finale, met als eerste wedstrijd de Miami Heat tegen de Detroit Pistons.

Conference Finals:

Detroit Pistons - Miami Heat
Phoenix Suns - Dallas Mavericks

Pelikaan in Friesland

Icoon OpmerkelijkSinds een paar dagen heeft Friesland er een nieuwe bewoner bij, en dat is niet zomaar Jan met de korte achternaam. Het is namelijk een roze pelikaan, en da's best raar, gezien het feit dat die beesten normaal alleen in de warmere gebieden op onze aardklomp voorkomen.

Het beest werd begin mei voor het eerst gespot in de buurt van Delfstrahuizen, dat zuidoostelijk van het meer ligt. Hierna is de vogel waargenomen op de Waddeneilanden Ameland en Terschelling en nog een paar andere plekken in Friesland.

Volgens Max Berlijn van Dutch Birding gaat het hier om een wilde pelikaan, aangezien het dier niet gemerkt of geringd is, wat normaal is voor een vogel uit bijvoorbeeld een dierenpark. Het is volgens Berlijn waarschijnlijk zo dat het dier is afgedwaald en gedesoriënteerd geraakt is tijdens de trek.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Ruim 3.000 Duitse 'internetpiraten' aangeklaagd

PiracyIn Duitsland zijn door justitie maar liefst 3.500 internetters aangeklaagd wegens het illegaal muziek uitwisselen via eDonkey. Volgens IFPI, de Duitse branchevereniging van de muziekindustrie, betreft het lieden die muziekbestanden aanleverden (uploaden) voor het uitwisselprogramma. Mensen die enkel hebben gedownload, gaan vrijuit.

De Duitse muziekindustrie zegt zwaar te lijden door al het illegale gedownload. Zo is verkoop van muziek in vijf jaar tijd met 33% gedaald. Eerdere juridische acties hebben overigens tot weinig veroordelingen geleid.

Holland's Next Top Model volgend seizoen

Icoon America's Next Top Model RTL5 komt volgend seizoen met een Nederlandse versie van het succesvolle programma America's Next Top Model. Het gaat Holland's Next Topmodel heten en begint in september. In het realityprogramma valt elke week een kandidaat af, en uiteindelijk blijft het beste topmodel over. De winnaar krijgt een contract bij een modellenbureau.

Vrouwen tussen de zeventien en 26 jaar kunnen zich vanaf maandag aanmelden via de internetpagina modelmasters.nl. Op 24 juni worden de tien kandidaten gekozen die mee gaan doen. Het is nog niet bekend wie de presentator of presentatrice gaat worden. Ook is het nog niet bekend wie in de jury gaat zitten.

In de Verenigde Staten loopt het programma al een aantal seizoenen en is het een groots succes. Tyra Banks presenteert de show daar, maar de grootste publiekstrekker is jurylid Janice Dickinson. Het voormalige topmodel neemt geen blad voor de mond en maakt geen geheim van haar wilde verleden. De Britse versie van het programma wordt momenteel uitgezonden op RTL5. Ook is er een Duitse en een Franse versie van het programma.


Icoon America's Next Top Model
Deelnemers aan de Amerikaanse versie van de show

De Leeuw bij Songfestival viel slecht in buitenland

TelevisieHet optreden van Paul de Leeuw tijdens de puntentelling van het Eurovisie Songfestival, is in het buitenland slecht gevallen. Zijn zeer enthousiaste ''Helloooooooo Greece'', ''kalisperma'', en het sarcastische ''I like your blouse'', viel bij menig kijker in slechte aarde.

De Leeuw vergeleek de presentatoren in Athene, Sakis Rouvas en Maria Menounos, met Will and Grace uit de gelijknamige serie. Verder stelde De Leeuw aan Sakis voor om telefoonnummers uit te wisselen. Waarop de Griek gevat antwoordde: ''Jouw nummer is zeker 696969....''

Op de BBC zei commentator Terry Wogan over de Leeuws optreden: ''Who ordered this idiot we just saw with his stupid gay jokes. This is so pathetic and a disgrace to the Eurovison Songcontest. Good God... what an idiot.'' Op de internetsite Youtube.com staat het filmpje van De Leeuw tijdens de puntentelling. ''The host is a morron, can't speak English at all; no wonder Americans call us Euro-Trash, it's because of morrons like him'', aldus een landgenoot van ons in een reactie.'Kalisperma'

Herstel Jaliens verloopt voorspoedig

Het herstel van voetballer Kew Jaliens verloopt naar wens, al zal de verdediger van AZ de rest van deze week in Lausanne nog niet met de selectie van Oranje kunnen meetrainen.

Anderhalf week geleden liep Jaliens in een oefenduel van het Nederlands Elftal een flinke wond op aan zijn bovenbeen. Er wordt rustig de tijd genomen om die te laten genezen.

Dinsdag werd voor het eerst getraind in partij-vorm,waarbij tien hesjes werden uitgedeeld. Die gingen naar Kuyt, Robben, v.Nistelrooij, v.d.Vaart, v.Bommel, Cocu, De Cler, Ooijer, Mathijsen en v.d.Sar.

Kamer wil wél Zuiderzeelijn

Zuiderzeetrein Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er wel een snelle treinverbinding tussen de Randstad en het noorden komt. CDA, GroenLinks en SP spraken zich daar vandaag voor uit. PvdA en VVD willen eerst een onderzoek. Het kabinet besloot in april af te zien van de aanleg van de Zuiderzeelijn, en elke andere variant op een snelle spoorverbinding naar het noorden. De kosten zouden niet opwegen tegen de baten.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is voor de spoorlijn. "Afspraak is afspraak", waarmee hij doelt op de toezegging van het kabinet om 2,7 miljard euro in de Zuiderzeelijn te investeren.

PvdA-leider Wouter Bos zei dat er soms geïnvesteerd moet worden in dingen die niet rendabel maar maatschappelijk wel noodzakelijk zijn. Toch wil hij niet zo ver gaan als Verhagen. Wel vindt hij dat het kabinetsvoornemen van tafel moet. "We moeten niet nu al concluderen dat er geen snel spoor naar het noorden komt". Een onderzoek moet volgens hem uitwijzen of een snel spoor naar het noorden waardevol is.

Ook de bereikbaarheid van Almere moet volgens Bos beter. Vandaag werd bekend dat rijkswaterstaat onderzoek doet naar het bouwen van een nieuwe weg van Almere naar Amsterdam. Bos denkt dat de Zuiderzeelijn bij het toenemende verkeer tussen Almere en Amsterdam mogelijk een belangrijke rol kan spelen.

Kaart Zuiderzeelijn
De route van de Zuiderzeelijn

Gratis Xbox Live Gold rondom Night of Xbox Live

Het zal je niet zijn ontgaan dat FOK!games staat deze week in het thema van de Night of Xbox Live die aankomende vrijdag zal plaatsvinden. Microsoft heeft ons meegedeeld dat ook XBox bezitters zonder Xbox Live Gold mee kunnen doen aankomende vrijdag. Deze actie zal al vanaf donderdagavond gelden, zodat je eerst nog flink kunt oefenen voordat het feest op vrijdagavond losbarst.

Vrijdag is niet alleen de dag van Night of Xbox Live, maar ook de releasedatum van Rockstar's Table Tennis, waar je vorige week al een preview van kon lezen. Deze release zal passend gevierd worden in het The Game Syndicate in Scheveningen. Vanwege de release van Table Tennis zal er ook nog een extra prijs beschikbaar zijn tijdens de Night of XBox Live: een tafeltennis tafel. Om hier kans op te maken moet je een foto maken van jouw Xbox Live party op vrijdag, en deze uploaden op de Night of Xbox Live website.

Bondscoach Ecuador legt spelers seksverbod op

Bondscoach Luiz Suarez van Ecuador heeft besloten dat zijn spelers tijdens het WK in Duitsland geen seks mogen hebben. De spelers moeten zich volledig kunnen concentreren op het voetbal.

De 23 selectiespelers hebben deze week nog de tijd om zich uit te leven, maar vanaf volgende week is het ten strengste verboden. "We zijn hier niet om paaseieren te zoeken, mijn spelers moeten zich volledig op het voetbal richten", aldus Suarez.

Ecuador moet het in de groepsfase van het WK opnemen tegen Polen, Costa Rica en gastland Duitsland.

Rosický naar Arsenal

Arsenal heeft TomᨠRosický overgenomen van Borussia Dortmund. De Tsjechische middenvelder tekende een meerjarig contract bij de club uit Londen.

"Dit is een grote dag voor me. Arsenal is de beste club van Europa, dat hebben ze in de Champions League bewezen. Ik denk dat het volgend seizoen zelfs nog beter kan, daar ga ik alles voor geven."

Coach Arsène Wenger is erg blij met de komst van de Tsjech. "Hij heeft een fantastische techniek, een goede balvaardigheid en een scherpe passing. Bovendien is hij gelouterd op club- en internationaal niveau. Ik hoop dat hem een goed WK te wachten staat."

Finse vrouw slaat bruine beer van zich af

Icoon OpmerkelijkEen jonge Finse vrouw is tijdens haar boswandeling in de buurt van het stadje Hankasalmi een vrouwelijke bruine beer met jonkie tegengekomen. De berin vreesde voor de veiligheid van haar jonkie en viel de vrouw meteen aan, waarbij de vrouw verwondingen aan haar benen en heupen opliep. Uit verdediging schopte de vrouw de berin toen tegen de neus, waarop deze ervandoor ging.

De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de Finse politie had de vrouw geluk dat de bruine beer niet agressiever werd door de schop. In Finland wonen ongeveer 900 bruine beren, waarbij een volwassen vrouwtje ongeveer 200 kilo weegt.

Bruine beer
Bruine beer


Met veel dank aan Sessy voor het vertalen uit het Russisch en het aanleveren via de submit.

Beckenbauer wil tijdens WK 48 wedstrijden bekijken

Franz Beckenbauer heeft het ambitieuze plan opgevat om tijdens het wereldkampioenschap voetbal maar liefst 48 van de 64 wedstrijden te gaan bezoeken.

De voorzitter van het organisatiecomité van het WK heeft een speciaal plan opgesteld om zijn 'Kaiser-Tour' voor elkaar te krijgen. Beckenbauer zal de Tour afleggen met een helicopter, daardoor kan hij op één dag drie duels bekijken.

'Grand Prix in Rusland'

Volgens een Engelse krant heeft Roman Abramovich, miljardair en eigenaar van voetbalclub Chelsea, plannen om een Grand Prix nabij Moskou te organiseren. Ook Bernie Ecclestone zou een Russische Grand Prix wel zien zitten.

Abramovich staat bekend als groot Formule 1-fan, hij is al meerdere malen in het paddock gesignaleerd tijdens verschillende Grand Prixs. Daarnaast werd de Rus vaak in verband gebracht met een overname van de voormalige Formule 1-teams van Jordan en Minardi.

Voordat er een Grand Prix in Rusland kan worden gehouden moet er echter nog wel een circuit worden gebouwd. Het gerucht gaat dat Abramovich plannen heeft voor een nieuw circuit, en deze al heeft besproken met de burgemeester, Yuri Lazhkov.

Bernie Ecclestone zou wel achter een Russische Grand Prix staan. De Brit vertelde vorig jaar nog: "Landen als Rusland en plaatsen als Moskou zijn belangrijk voor ons"

It (de McDonald's versie)

Elke dag gaan er heel veel mensen naar de McDonald's over de hele aarde, toch willen ze steeds meer mensen in hun tenten krijgen en vandaar dat zo ook veel geld uit geven aan reclamecampagnes.

Nu heben ze bij McDonald's iets speciaals gedacht, namelijk een baby van hun clown te maken vanwege de opening van een nieuw restaurant. Het is natuurlijk al helemaal niet zo leuk om hier een baby voor te gebruiken, maar als hij daarna ook nog uitziet alsof hij uit de film "It" is weg gelopen dan is het al helemaal erg...

Arrestaties na weduweverbranding

In India zijn deze week een tiental inwoners van een dorpje uit de noordelijke staat Uttar Pradesh opgepakt, omdat ze niet ingrepen toen een 35-jarige weduwe zich op de brandstapel van haar overleden man wierp. Volgens ooggetuigen hadden dorpelingen de weduwe zelfs gedwongen zich met haar overleden man te verbranden.

Het zou gaan om het Hindoestaanse ritueel 'sati'. Daarbij verbrandt een weduwe zich vrijwillig met het lichaam van haar echtgenoot. Dat vrijwillig moet volgens velen echter tussen aanhalingstekens, want in de praktijk wordt vaak zeer zware morele druk op de weduwe uitgeoefend om hierin toe te stemmen. Een deugdzame vrouw behoort het namelijk niet te begeren om haar echtgenoot te overleven. Dat zou ook hebben gegolden voor de eerder genoemde weduwe. Volgens ooggetuigen werd ze door haar zwagers met stokken de vlammen ingejaagd terwijl 400 dorpelingen toekeken

De praktijk van weduwenverbranding is 175 jaar geleden al verboden door de toenmalige Britse machthebbers in India. In afgelegen gebieden is de traditie, die al duizend jaar oud zou zijn, echter nog levend. Vrouwenorganisaties vinden het aannemen van nieuwe wetten die bijvoorbeeld zouden regelen dat het hele dorp gestraft wordt na een geval van sati, zinloos. Het gaat erom bestaande wetgeving na te leven die deze praktijk verbiedt.

Lefevre vindt Giro te zwaar

Patrick Lefevere, voorzitter van de vereniging van profwielerploegen, is niet te spreken over de zeventiende etappe van de Giro die morgen verreden wordt.

"We gaan terug naar de Romeinen'', beaamt Lefevere. "Wij maar ethische charters tekenen maar ondertussen maken ze de koersen hoe langer hoe lastiger. Pas op, vergeet niet dat we al weigerden om op de slotdag nog een dubbele etappe te rijden en dat we het been stijf hielden tegenover de organisatoren die de renners met de nachttrein van België naar Italië wilden sturen."

Lefevere gaat zelfs verder:"Ik was tijdens het weekend nog in de Giro. Neem van mij aan dat de renners nu al redelijk kapot zitten. Ik wil wel eens zien hoeveel er Milaan zullen halen als de jury haar werk doet. Wat denk je dat er op die Kronplatz zal gebeuren? Tien op reglementaire manier naar boven en de rest geduwd door toeschouwers of aan de volgwagen. Zoals vorig jaar op de Colle delle Finestre."

Lefevere wil de renners dan ook een goede raad mee geven. "Als de organisatie sensatie zoekt, wat duidelijk het geval is, zullen ze ook wel niet afstappen van die finish op aangestampte grond. Eigenlijk zouden de renners fuck you moeten zeggen en afstappen aan de voet van de klim."

Teamarts:"Ljungberg moet eigenlijk rust houden"

De teamarts van het Zweedse nationale team denkt dat Fredrik Ljungberg er beter aan zou doen om de groepsfase van het WK voetbal aan zich voorbij te laten gaan. De aanvallende middenvelder van Arsenal kampt met een blessure aan zijn voet.

"Om volledig te herstellen zou hij vier weken rust moeten nemen. Bij de start van het WK is hij waarschijnlijk nog niet helemaal hersteld," aldus teamarts Anders Valentin

De verwachting is dat Ljungberg de oefenwedstrijden van Zweden tegen Finland en Chili aan zich voorbij zal laten gaan, maar dat hij op het WK wel gewoon aan de aftrap zal verschijnen en de pijn verbijten.

Bij zijn club Arsenal deed de 29-jarige international hetzelfde. Al zes weken heeft hij last van de voetblessure, maar dat belette hem niet om in de verloren Champions Leaguefinale (2-1 tegen Barcelona) een hoofdrol voor zich op te eisen.

Botsing Griekse en Turkse straaljager

Icoon BuitenlandsBij een Griekse militaire actie, waarbij een Turkse straaljager die zich in het Griekse luchtruim bevond onderschept moest worden, zijn de Turkse en een Griekse straaljager op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde boven de Egeïsche Zee, nabij het Griekse eiland Karpathos. De brokstukken zijn in zee gestort. De Turkse piloot is gered; over het lot van de Griek is nog niets bekend.

Griekenland en Turkije hebben al heel lang ruzie over de grenzen van hun luchtruim. Volgens de Grieken vliegen de Turken dagelijks met militaire vliegtuigen door het Griekse luchtruim. Het is volgens het Griekse ministerie van defensie dan ook volkomen normaal dat Griekse straaljagers Turkse onderscheppen.

In de afgelopen dertig jaar is het al drie keer voorgekomen dat beide landen op het punt stonden om naar de wapens te grijpen om hun grensconflict te beslechten. Dat was voor het laatst in 1996, toen hadden de landen ruzie over een eilandje in de Egeïsche zee.

Onderzoek nieuwe ringweg rond Amsterdam

FileRijkswaterstaat onderzoekt of het mogelijk is in de toekomst een 'derde ringweg' rond Amsterdam mogelijk te maken. Daartoe zou een nieuwe snelweg moeten worden aangelegd vanaf de A30 bij Barneveld, dwars door Flevoland en het Markermeer naar Purmerend.

Uit voorspellingen blijkt dat er na 2020 zoveel verkeer komt, dat de huidige ring (A10) en de tweede ring die in 2012 klaar is (A9 met de Westrandweg en de Tweede Coentunnel), het niet meer aankunnen.

Momenteel loopt er al een discussie over de aanleg van een verbindingsweg tussen de A6 en A9 langs of door natuurgebied Naardermeer, die de tweede ring uitbreidt. Deze weg moet de files tussen Almere, Amsterdam en Schiphol tegengaan. Natuurliefhebbers voeren echter actie tegen aantasting van het natuurgebied. Amsterdam is ook op tegen en ziet liever dat de Gaasperdammer weg (onderdeel van de A9) wordt verbreed en gedeeltelijk overkapt. Bovenop de tunnel kunnen dan huizen worden gebouwd.

El Mundo: Interesse Barcelona voor Huntelaar

De Spaanse krant El Mundo meldde afgelopen maandag dat Barcelona interesse heeft in Klaas Jan Huntelaar. Echter zou Henk ten Cate het geen goede keuze vinden van Huntelaar als hij zou vertrekken.

"Hij moet iedere week spelen, dat kan bij Ajax. Niet bij Barcelona, waar hij een van de vijf kandidaten voor een spitspositie zou zijn." aldus Ten Cate tegen FC Godenzonen. Over het komende seizoen wilde Ten Cate al wel kwijt dat Jaap Stam zijn belangrijkste speler zal worden. Henk ten Cate had al belangstelling voor Huntelaar toen hij nog trainer was van NAC Breda. Huntelaar kwijnde toen nog weg bij de jeugd van PSV.

Plautz fluit Nederland - Kameroen

Konrad Plautz zal aankomende zaterdag de oefeninterland van het Nederlands Elftal tegen Kameroen fluiten. De Oostenrijker wordt in de Rotterdamse Kuip bijgestaan door zijn landgenoten Markus Mayr en Markus Freund. De Nederlander Kevin Blom is vierde official.

Plautz floot nog nooit een wedstrijd van Oranje, maar wel al vier van PSV. De laatste keer dat hij een wedstrijd van de Eindhovenaren leidde was vorig jaar oktober in de Champions League. PSV speelde toen het uitduel met AC Milan met 0-0 gelijk. Plautz floot in het verleden ook één maal Europese wedstrijden van Ajax en AZ.

THQ gaat vijftal Koei-games uitgeven

THQ Benelux en Koei hebben een overeenkomst gesloten. THQ gaat namelijk een vijftal Koei-games uitgeven in de Benelux. De games zijn Dynasty Warriors 5 Empires, Operation Winback2: Project Poseidon, Samurai Warriors 2, Dynasty Warriors PSP Vol. 2 en Gitarooman Lives! voor Xbox 360, PS2 en PSP consoles.

This is a great opportunity for THQ to expand its portfolio of products in the Benelux. Working with KOEI on such key licensed properties such as Dynasty Warriors and Samurai Warriors is a great opportunity for THQ to expand our business and realize the success of these titles in the Benelux

Aldus Jeroen Pompen van THQ Benelux.

Motorrijden populair bij veertigers

Motorrijden blijft nog steeds populairder worden in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Op 1 januari 2006 waren er 545.000 motorfietsen in particulier bezit, 137.000 meer dan in 2000.

Opmerkelijk is dat het aantal motorfietsen is afgenomen onder personen van 18 tot 30 jaar en is toegenomen onder personen van 30 jaar en ouder. Het sterkst is de toename onder personen van 40 tot 49 jaar. Dat valt te verklaren doordat voorheen veel dertigers een motor hebben aangeschaft, en die zijn nu veertigers geworden. Bovendien schaffen nogal wat veertigers zich een motorfiets aan. ''Veertigers beginnen zo aan een tweede jeugd. Ze hebben genoeg geld om naast een auto een motor te kopen'', aldus de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.

In de eerste drie maanden van dit jaar is de verkoop van nieuwe motoren overigens ingezakt in vergelijk met voorgaande jaren. De laatste vijf jaar werden er ongeveer 17.000 nieuwe motorfietsen per jaar verkocht. De meeste motorfietsen worden altijd verkocht in het tweede kwartaal, voor de zomer.

Het aantal zware motoren dat de weg opgaat, stijgt. Ruim 40% van de nieuw verkochte motorfietsen heeft nu een cilinderinhoud van 950 cc en meer. Tien jaar eerder was dit 25%. Slechts 10% van de motoren is 'licht' (tot 550 cc).


Motoren steeds zwaarder

Van Basten: "Bergkamp geen issue"

Bondscoach Marco van Basten zegt dat hij niet overwogen heeft om Dennis Bergkamp te vragen om voor het WK terug te keren in het Nederlands elftal.

Bergkamp zette na het Europees kampioenschap van 2000 een punt achter zijn interlandcarrière. Onlangs liet de 79-voudig international echter weten dat een WK met Oranje als afsluiting "niet slecht was geweest".

Een terugkeer van Bergkamp in Oranje is bij Van Basten echter niet opgekomen. "Tussen Bergkamp en mij is er nooit gesproken. Bergkamp is een fantastische voetballer, maar dat dateert uit het verleden. Hij heeft ook niets van de kwalificatiereeks meegemaakt. Het was dus geen issue geweest."

Jaap Stam nam na Euro 2004 afscheid van Oranje en kon nog wel op de interesse van Van Basten rekenen. Maar de verdediger bedankte voor de eer.

Kamer wil onderzoek dossiers vreemdelingen

Icoon PolitiekEen Kamermeerderheid van coalitiepartijen CDA, VVD en D66 wil dat de minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) de honderden dossiers van mensen die sinds 1989 onder dezelfde omstandigheden als die van Hirsi Ali asiel aanvroegen, opnieuw gaat bekijken. De coalitiepartijen willen zich ervan verzekeren dat Hirsi Ali net zo behandeld wordt als elke andere asielaanvrager. Door de motie moet Verdonk deze zaak opnieuw onderzoeken.

Hirsi Ali gaf een valse naam en geboortedatum op toen ze in 1992 in Nederland asiel aanvroeg. Dit kwam naar voren tijdens een uitzending van het televisieprogamma Zembla. Vervolgens schreef Verdonk, na een kort onderzoek in een brief aan Hirsi Ali , dat haar partijgenote het Nederlandsschap dus vooralsnog niet gekregen zou hebben. Hirsi Ali legde toen per direct haar Kamerlidschap neer.

Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

Ferry de Haan overweegt toch door te voetballen

Ferry de Haan overweegt om aankomend seizoen toch weer te gaan voetballen. Eerder kondigde de 33-jarige verdediger van Excelsior aan te zullen stoppen moet voetballen, dit na een slepende knieblessure. Maar de speler zal nu toch de voorbereiding meemaken met de Kralingers, en daarna zal hij besluiten of hij zijn contract tot medio 2007 uit zal dienen.

Al lange tijd is de Haan geblesseerd. Sinds februari 2004 kwam de voormalig speler van Feyenoord nog maar drie keer in actie voor Excelsior. Waarschijnlijk zal nu pas in augustus duidelijk worden of de nieuwe trainer Ton Lokhoff voor het nieuwe seizoen een beroep kan doen op de routinier.

Turkse tieners dreigden jochie te verdrinken

PolitieDe Haagse politie is op zoek naar een groep van vijf Turkse jongeren (van circa 13 tot 17 jaar) die vorige week maandag een 11-jarig Surinaams jochie in het water van een singel hingen. Het slachtoffer, dat niet kan zwemmen, was bang dat hij zou verdrinken.

De daders eisten dat de 11-jarige Mohammed zou zeggen dat Turken helden zijn. Even daarvoor hadden de knapen al laten weten dat ze ''die bruine'' te grazen wilden nemen. Toen ze hem te pakken hadden, sleepten ze hem het water in en dreigden hem te laten verdrinken tenzij hij luidkeels ''Turken zijn helden'' zou roepen. Mohammed weigerde dat eerst, maar toen hij tot zijn kin in het water hing, gaf hij gehoor aan die eis. Daarna smeten ze hem hardhandig op straat en 'trakteerden' hem op een klap. Uiteindelijk verjoeg een blanke man met een Duits accent de jongens. De politie zoekt die man nog om hem als getuige te kunnen horen.

De 33-jarige vader van het jochie, Mohammed Faizel Abdoelradjak, is woedend over de gebeurtenis. Hij heeft tegen de voortvluchtige Turken aangifte gedaan van poging tot doodslag, mishandeling en discriminatie. Hij overweegt te verhuizen uit de Schilderswijk: ''Een straat verderop vond een 14-jarige jongen onlangs de dood door een ongeluk met een pistool, en nu is mijn zoon de klos. Ik voel me hier niet meer veilig.''

Met dank aan Geertsema voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 24 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Jackass - The game

Sidhe Interactive, een ontwerper uit Nieuw Zeeland, zal de populaire serie Jackass nu ook vereeuwigen in een videogame.

Jackass, het bizarre programma waarin domme mensen domme dingen doen, krijgt nu eindelijk een game. Gamers zullen dan eindelijk de gruwelijke stunts zelf na kunnen doen zonder het risico van extreem lichamelijk letsel. Er zal geen bloed of geweld in het spel voorkomen, je moet eerder 'slapstick violence' verwachten.
Sidhe verwacht dat deze titel hun best verkopende titel zal worden. Sidhe is geen nieuwkomer en heeft naast de “Rugby League” serie het PSP puzzel-race spel “Gripshift” op hun naam staan.

Jackass regisseur Jeff Tremaine heeft geholpen met het ontwerpen van de levels, met onder andere een golf cart race, en een bloedstollend in-een-vuilnisbak-naar-beneden-rol evenement.

Dieven knippen stroomkabel door

Icoon Domme criminelen Een stel dieven, die geprobeerd hebben een elektriciteitskabel te stelen, hebben dit waarschijnlijk moeten bekopen met een stel zwarte vingers. Op de kabel stond namelijk nog vierhonderd volt spanning. De diefstalpoging vond zondag plaats op de bouwplaats bij een rioolzuivering tussen Hoogeveen en Echten.

De dieven zijn waarschijnlijk gewond geraakt tijdens het doorknippen van de kabel. Dit zou een grote knal en een steekvlam gegeven hebben. Waarschijnlijk zijn de daders gewond geraakt aan hun handen en gezicht. "Ze moeten op z'n minst last hebben van flinke lasogen", meent politiewoordvoerder Dirk Neef. "Volgens deskundigen is er enorm veel hitte bij vrijgekomen. Aan weerszijden van de knip is het isolatiemateriaal over de lengte van een meter weggesmolten."

Met dank aan Skorpija voor de submit.

Opwarming aarde groter dan gedacht

Icoon Onderzoek De aarde versnelt haar eigen opwarming. Onderzoekers verwachten dat de aarde flink warmer wordt dan de huidige wetenschappelijke modellen voorspellen. Broeikasgassen, zoals kooldioxide en methaan verwarmen de aarde, maar een warmer wordende aarde verhoogt ook de concentratie van diezelfde broeikasgassen. Oceanen leggen in warmere tijden minder kooldioxide vast en ontdooiende permafrost stoot methaan uit. Deze zogenoemde positieve terugkoppeling was in de wetenschap al langer bekend, maar de grootte ervan was nog niet duidelijk. Het terugkoppelingseffect was te verweven met het broeikaseffect zelf.

Wetenschappers in het vakblad Geophysical Research Letters (GRL) beweren dat ze het antwoord hebben. Uit kernen die uit het poolijs zijn gehaald, reconstrueerden ze de klimaatveranderingen tijdens ijstijden en interglaciale periodes. Kosmische processen, zoals wijzigingen in de baan van de aarde of de activiteit van de zon, hebben deze klimaatveranderingen in gang gezet. Het gevolg was een stijging of een daling van de concentraties broeikasgassen. Omdat het opwarmende effect van deze gassen bekend is, konden de wetenschappers de twee effecten van elkaar onderscheiden.

"Dat was een handig binnendoorweggetje", zo concludeert Marten Scheffer, hoogleraar aquatische ecologie van de Universiteit van Wageningen en een van de onderzoekers. "We hebben niet naar allerhande terugkoppelingsmechanismes gekeken, maar naar het totaal. Door deze list konden we de grootte van de terugkoppeling schatten".

Het blijft een grove schatting met een grote onzekerheidsmarge. Toch zijn de wetenschappers verheugd dat het voor het eerst mogelijk is een getal aan dit fenomeen te verbinden. Dat getal is voor de aarde echter niet zo positief. De verwachte opwarming zal zo'n 50 procent naar boven moeten worden bijgesteld.

Opvallend is dat in dezelfde uitgave van GRL Amerikaanse wetenschappers hetzelfde soort onderzoek uitvoeren. Ze gebruiken een veel langere ijstijdengeschiedenis en een andere berekeningsmethode. Toch is Scheffer verheugd hierover, omdat beide onderzoeken tot een vergelijkbare conclusie komen. Meer kooldioxide leidt tot meer opwarming.

Kalou wil na WK voor Ivoorkust spelen

Icoon VoetbalNa het wereldkampioenschap voetbal wil Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou voor zijn geboorteland Ivoorkust gaan uitkomen. Kalou probeerde anderhalf jaar om een Nederlands paspoort te verkrijgen, maar stuitte telkens op minister van Integratie Rita Verdonk.

"Het boek is dicht. Na het WK ga ik doen wat ik mijn broer Bonaventure heb beloofd: voor Ivoorkust spelen. Iedereen weet dat ik graag voor het Nederlands elftal was uitgekomen op het WK in Duitsland. Daar heb ik alles aan gedaan, daar hebben bondscoach Marco van Basten en meneer Cruijff alles aan gedaan. Alleen wilde mevrouw Verdonk dat niet. Er zit voor mij niets anders op, daar ik niet verwacht nog lang in Nederland te voetballen. Ik moet verder met mijn carrière, wil niet stilstaan in mijn ontwikkeling," aldus Kalou.

Salomon zal binnenkort samen met zijn oudere broer en zaakwaarnemers gaan bepalen waar zijn toekomst ligt. Engeland of Spanje genieten daarbij zijn voorkeur. Hij zal echter moeten wachten totdat Feyenoord met een club tot een akkoord komt. Valencia en Chelsea lijken het meest geïnteresseerd.

"Valencia speelt in mijn favoriete systeem, met een diepe spits en een soort schaduwspits daarachter én met mensen op de flanken. Ze spelen Champions League en Valencia lijkt me bovendien een heerlijke stad," aldus de spits.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

-->Met dank aan Sappy voor de submit.

Nieuwe trailer Unreal Tournament 2007

Er is weer een sappige trailer van UT2007 online.
De Unreal Tournament 2007 is de langverwachte nieuwe titel in de Unreal franchise. Het zal gebruik maken van de Unreal Engine 3.De trailer is te verkrijgen in .wmv en .mov formaat. De trailer is compleet met standaard-donkere-stem voiceover en laat wat mooie footage zien van de verschillende voertuigen die beschijkbaar zullen zijn.

Hier staan nog andere UT2007 filmpjes.

Geen extra geld voor universiteiten

Icoon Wetenschap Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gezegd dat universiteiten niet hoeven te rekenen op extra geld voor wetenschappelijk onderzoek. De minister vindt dat er niet over geld te spreken valt als het niet duidelijk is hoe het onderzoeksgeld wordt besteed.

Van der Hoeven geeft daarmee een reactie aan een oproep van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), die gisteren om meer geld vroeg voor de wetenschap. De NWO wil dat de overheid zich de komende jaren niet beperkt tot reparatiewerk na de bezuinigingen van de afgelopen jaren. De NWO wil dat er structureel geld geïnvesteerd wordt in wetenschappelijk onderzoek, omdat dit van cruciaal belang is voor Nederland als kenniseconomie.

Top 10 slechtste films

Elke week komen er wel weer nieuwe films uit in de bioscoop of op DVD. Zoals vanzelf sprekend zullen niet alle films kaskrakers worden. En ook niet alle films zijn zo slecht dat ze eigenlijk niet gemaakt hadden moeten worden.

Een voorbeeld van tien films die ze beter niet hadden kunnen maken krijgen jullie in een mooi lijstje. Welke films hebben jullie hiervan gezien en vonden jullie deze ook slecht?

Atlantis V aangekondigd

Uitgever Nobilis maakt bekend dat het in de herfst Atlantis V uit zal geven. Atlantis V is de werktitel voor het vijfde deel in de serie games rond de inwoners van het fameuze verzonken land. Atlantis V wordt wederom een point'n'click adventure. Ene Howard Brooks, een jonge luchtvaart-ingenieur, gaat aan boord van de beroemde zeppelin de Hindenburg. Of het in het spel net zo slecht afloopt als met de echte Hindenburg is niet bekend. Er zullen zeker dertig personages zijn om mee te praten, plus natuurlijk de nodige puzzels om op te lossen.

Een trailer van het spel is **hier** te vinden.
Wii games en releasedata voor de USA?

De gameshops EBGames en Gamestop hebben een aantal Wii games in het assortiment opgenomen en deze een datum gegeven. Nou is die datum niet zo heel interessant (vaak verschuiven die nog dertig keer) maar de games zijn wel interessant:

- Duck Hunt (Wii, Nintendo - Release: Maart 2007 USA)
- Pilotwings (Wii, Nintendo - Release: December 2006 USA)
- Nintendo's Ping Pong (Wii, Nintendo - Release: Juni 2007 USA)

Dit zou dus betekenen dat Pilotwings echt gaat uitkomen voor de Wii en dat we een tafeltennisgame voor de Wii gaan krijgen. Beide games zijn overigens waarschijnlijk al getoond tijdens de E3 als techdemo, maar nog zonder hun officiële naam. Dikke kans namelijk dat de Wii sports airplane game uit zal groeien tot Pilotwings en de tafeltennis trailer zal Nintendo's Ping Pong worden.

Nog geen zekerheid toekomst Van Nistelrooy

Voorlopig zal er nog geen licht in de duisternis komen betreffende de toekomst van Ruud van Nistelrooy bij Manchester United. Dit zei de 29-jarige spits voor de camera's van de NOS.

Op de vraag of VanTheMan het gevoel had dat de Engelse club van hem af wil zei de spits: "Dat gevoel kun je hebben. Ik heb dat gevoel niet, niet zo stellig. Naar mij toe is dat ook nooit uitgesproken."

Aan het einde van het afgelopen seizoen zat Van Nistelrooy veelvuldig op de bank bij de Mancunians. Voor aanvang van het laatste competitiewedstrijd tegen Charlton Athletic werd hij zelfs naar huis gestuurd. Manager Alex Ferguson noemde de Nederlander vervolgens een 'stoorzender'.

"Wat er gebeurd is, is geen positief teken. Je neemt het mee en dat weeg je af. Maar zolang ik er niets mee kan, houd ik me er ook niet mee bezig," aldus de spits.

Hij zei ook dat hij voorlopig nog niet met United om de tafel zal gaan ziten. "Dat zal zeker niet voor het WK zijn."

Briatore zal Alonso missen

Het team van Renault F1 zal Fernando Alonso missen als hij volgend seizoen naar het McLaren Mercedes-team vertrekt. Dat zei teambaas Flavio Briatore in een interview.

"Natuurlijk zullen we hem missen. Hij heeft veel met ons gewonnen en hij is al vijf jaar bij ons. Fernando wilde een nieuwe uitdaging en had nieuwe motivatie nodig. Als hij met mij gepraat had, dan had ik hem gezegd dat ik er anders over denk. Ik vind dat hij een andere beslissing had moeten nemen. Aan het einde van het verhaal is deze verandering misschien ook wel goed voor het team. Op een gegeven moment kom je in een sleur terecht en als dat niet verandert, komt er een einde aan het winnen. Dat gebeurde tien jaar geleden bij Benetton en dat gebeurde vorig jaar bij Ferrari", aldus Briatore.

De Italiaan wou nog niets loslaten over wie er in 2007 voor de Franse renstal zullen gaan rijden. "Er zijn slechts drie of vier rijders die met onze auto races kunnen winnen: Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen en Giancarlo Fisichella. In de toekomst komen daar misschien rijders als Hamilton en Kovalainen bij. Ons werk is om een auto te maken die die coureurs kan aantrekken. We moeten daarom sneller zijn dan onze tegenstanders. Daar ligt op dit moment dan ook onze prioriteit."

Bergbeklimmer zonder benen verliest vinger

Mark Inglis (47) was de eerste bergbeklimmer die zonder benen de Mount Everest beklom. Nu zal hij waarschijnlijk ook een vinger kwijtraken.

De Nieuw-Zeelander liep vrieswonden op aan zijn handen toen hij vorige week na veertig dagen de top van de 8.850 meter hoge berg bereikte. "Mijn ringvinger doet een beetje raar. Die zou er wel eens af kunnen vallen", aldus Inglis. Ook zijn bovenbenen vertoonden bevriezingsverschijnselen.

De benen van de Nieuw-Zeelander werden afgezet nadat hij in 1982 twee weken vast zat in een ijsgrot. Hij was destijds werkzaam als reddingswerker in het hoogste gebergte van Nieuw-Zeeland. Inglis behaalde al eens de zilveren medaille in wielrennen op de Paralympics en heeft al verschillende bergen beklommen met zijn twee kunstbenen.


Mark Inglis tijdens zijn tocht naar de top

Nieuwe screens Runaway 2

De Adventure-game Runaway 2 laat al een tijd op zich wachten. De game zou eerst eind 2005 verschijnen en werd toen uitgesteld tot september 2006. Er wordt dus heel wat tijd voor genomen door Pendulo Studios voor het ontwikkelen van deze game. Het eerste deel verkocht best goed, meer dan 600,000 exemplaren in Europa, maar werd nooit in Groot-Brittannië uitgegeven omdat er onenigheid was over de naam van het spel.

Over het verhaal van deze opvolger wil de developer nog niets kwijt. Behalve dat Brian en Gina nu een stelletje zijn, en dat hij haar aan het begin van het spel uit een vliegtuig duwt, weten we dus nog niet veel. De locaties van Dream of the Turtle zijn erg divers, van Alaska tot Hawaii en Zuid-Amerikaanse tempels.

Onlangs zijn er enkele nieuwe screens verschenen.

Op de officiële website is bovendien een trailer te vinden.

Rooney lijkt op tijd fit te zijn

Het lijkt er steeds meer op dat Wayne Rooney mee kan doen in de groepswedstrijden van het Engels elftal tijdens het WK. De arts van het Engelse nationale team heeft gezegd dat hij verwacht dat de spits fit zal zijn voor het eerste duel.


Sinds Rooney ongeveer een maand geleden een blessure aan zijn voet opliep, wordt hij intensief behandeld aan de kwetsuur. Er is onder meer gebruik gemaakt van een zuurstoftent om het genezingsproces te bevorderen.

Ten Cate: "Kromkamp niet naar Ajax "

Henk Cate heeft gisteravond in het programma Voetbal Insite gezegd dat Jan Kromkamp bijAjax niet de opvolger zal gaan worden van Hatem Trabelsi.

"Er is absoluut geen sprake van een transfer van Kromkamp en dat meen ik echt," aldus Ten Cate.

Het lijkt erop alsof de nieuwe rechtsback van de Amsterdammers George Ogararu zal gaan worden. Verschillende Roemeense media melden dat de verdediger van Steaua Boekarest al overeenstemming heeft bereikt met Ajax.

Stand NHL-playoffs per 23 mei

De Carolina Hurricanes reizen af naar Buffalo in de wetenschap dat ze uitwedstrijden kunnen winnen, maar ook thuiswedstrijden kunnen verliezen. Gisteren trokken de 'Canes de stand in de serie gelijk met een nipte 4-3 overwinning op de Buffalo Sabres.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres1-1
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers0-2
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Jongen (7) zwemt van Alcatraz naar San Francisco

De 7-jarige Braxton Bilbrey heeft gisteren zwemmend de oversteek gemaakt van het legendarische gevangeniseiland Alcatraz naar San Francisco. Bilbrey legde de ruim twee kilometer lange afstand af in 47 minuten. De jongen uit Arizona vestigde zo een nieuw record als jongste zwemmer ooit.

De jongen werd tijdens zijn tocht begeleid door zijn coach, twee andere zwemmers en een boot van de kustwacht. De watertemperatuur bedroeg circa 12,8 graden. Hij trainde wekenlang vier dagen per week, twee uur lang voor de recordpoging. Bilbrey zelf vond het 'best cool' dat hij de oversteek had gehaald.


Bilbrey met zijn vader.


Bilbrey werd geïnspireerd door een 9-jarige die in oktober dezelfde tocht in iets minder dan twee uur aflegde. De jongen heeft alweer een nieuw doel voor ogen: het Kanaal in de Noordzee overzwemmen.

Alcatraz
Alcatraz was ooit een zwaarbewaakte gevangenis. Zware misdadigers als Al Capone zaten hun straf uit op het eiland. Voor zover bekend is het nooit iemand gelukt om van het eiland te ontsnappen. In 1963 sloot de gevangenis haar deuren. Sindsdien wordt het eiland jaarlijks door zo'n 1,5 miljoen mensen bezocht.


Bilbrey tijdens zijn zwemtocht

Jaws Unleashed trailer online

Ontwikkelaar Appaloosa InterActive zal bij de meesten geen belletje doen rinkelen. Als je er echter bij zegt dat deze ontwikkelaar verantwoordelijk is voor Ecco The Dolphin, zullen er ongetwijfeld een hoop lampjes gaan branden.

De ontwikkelaar heeft de Ecco-franchise even laten varen en zijn tanden gezet in een filmlicentie. Appaloosa mag namelijk de ervaring van Ecco loslaten op de bekendste haai uit de filmgeschiedenis; Jaws.

Op PS2, PC en Xbox kunnen spelers binnenkort de oceanen onveilig maken en complete scènes uit de films herbeleven. Net als in de films is Jaws niet de meest populaire vis in het water, en zijn er twee groepen mensen die achter je aan zitten.
Uiteraard is Jaws de beroerdste niet, en kan je ook behoorlijk van je af bijten. Ongezien mensen besluipen om ze vervolgens te laten boeten voor hun onachtzaamheid, of kleine roeibootjes kennis laten maken met drie rijen vlijmscherpe tanden is dan ook het devies in deze game.
Overigens vormen de mensen niet je enige zorgen, ook onder water moet Jaws het opnemen tegen minder vriendelijke fauna, zoals orca's.


Het bekende Jaws-muziekje zal in de game te horen zijn op dit soort momenten

De trailer is hier te bekijken.

Vrouwen mogen training Iran niet volgen

Honderden vrouwen mochten maandag de training van de nationale ploeg van Iran niet bezoeken. Beveiligingsagenten hielden alle vrouwelijke bezoekers, waaronder ook journalisten, tegen.

"Op de televisie wordt iedereen opgeroepen het team op weg naar het WK te steunen. Wij willen dat ook doen maar dan laten ze ons er niet in. Het is belachelijk. Het nationale team is net zo goed van ons als van de mannen", mopperde één van de aanwezige vrouwen.

Een aantal vrouwelijke fans liet zich echter niet uit het veld slaan en volgde de training op 200 meter afstand op een parkeerplaats.

CD: Johan - THX JHN

Wat betreft 'trendzettend': vijf jaar geleden baarde het Noordhollandse Johan opzien door een tuinkabouter een prominente plaats in haar clips te geven. Het duurde even, maar sinds een paar jaar zien we het resultaat om ons heen; of ben ik de enige die de opmerkelijke opmars van tuinkabouters in de Nederlandse samenleving bemerkt heeft? Tuinkabouters zijn 'hot'. Je ziet ze overal. Designtuinkabouters. Jan des Bouvries blijkt zelf een tuinkabouter te zijn. Mensen punniken jasjes voor ze. Er zijn tuinkabouterverwenweekenden. Notarissen hebben de eerste tuinkabouters in testamenten moeten vermelden. Columnisten schrijven over kaboutertherapie. Ergo: tuinkabouters zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.
[cynicalmode]Thanks, Johan[/cynicalmode].

Als er na jaren stilte weer een nieuwe cd van Johan uitgebracht wordt, getiteld THX JHN, dan ben ik natuurlijk razend nieuwsgierig. Wie weet welke trend Johan nu weer voor ons in petto heeft. Nog een rage van kabouterproporties, en ik ga emigreren.


Kopstuk Al-Qaeda door Jordanië gearresteerd

Icoon TerrorismeTijdens een speciale actie werd in Irak een kopstuk van Al-Qaeda door Jordaanse veiligheidstroepen opgepakt. Er is alleen bekendgemaakt dat het gaat om één van de handlangers van de Jordaanse Terrorist Al-Zarqawi, die leider is van Al-Qaeda in Irak. De man zou verantwoordelijk zijn voor verscheidene ontvoeringen van en moorden op Jordaniërs.

Al-Zarqawi en zijn groep zijn tegen de pro-westerse houding van Jordanië en plegen om die reden regelmatig aanslagen. Bij aanslagen op hotels in de Jordaanse hoofdstad Amman, vielen vorig jaar 60 doden.


Al-Zarqawi

Salomon gaat na WK voor Ivoorkust spelen

Na het wereldkampioenschap voetbal wil Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou voor zijn geboorteland Ivoorkust gaan uitkomen. Kalou probeerde anderhalf jaar om een Nederlands paspoort te verkrijgen, maar stuitte telkens op minister van Integratie Rita Verdonk.

"Het boek is dicht. Na het WK ga ik doen wat ik mijn broer Bonaventure heb beloofd: voor Ivoorkust spelen. Iedereen weet dat ik graag voor het Nederlands elftal was uitgekomen op het WK in Duitsland. Daar heb ik alles aan gedaan, daar hebben bondscoach Marco van Basten en meneer Cruijff alles aan gedaan. Alleen wilde mevrouw Verdonk dat niet. Er zit voor mij niets anders op, daar ik niet verwacht nog lang in Nederland te voetballen. Ik moet verder met mijn carrière, wil niet stilstaan in mijn ontwikkeling," aldus Kalou.

Salomon zal binnenkort samen met zijn oudere broer en zaakwaarnemers gaan bepalen waar zijn toekomst ligt. Engeland of Spanje genieten daarbij zijn voorkeur. Hij zal echter moeten wachten totdat Feyenoord met een club tot een akkoord komt. Valencia en Chelsea lijken het meest geïnteresseerd.

"Valencia speelt in mijn favoriete systeem, met een diepe spits en een soort schaduwspits daarachter én met mensen op de flanken. Ze spelen Champions League en Valencia lijkt me bovendien een heerlijke stad," aldus de spits.

Sforza nieuwe trainer Luzern

Ciriaco Sforza is de nieuwe trainer van FC Luzern. Hij volgt daarmee René van Eck op, die zag te weinig perspectieven bij de Zwitserse club.

Voor Sforza is Luzern de eerste club waar hij als trainer aan de slag zal gaan. De 79-voudig oud-international van Zwitserland kreeg de voorkeur boven Jürgen Seeberger, de trainer van Schaffenhausen.

Het is echter nog de vraag of Sforza daadwerkelijk aan het roer zal staan komend seizoen. Hij beschikt namelijk niet over de juiste papieren, maar wil deze lopende het seizoen halen. Sforza heeft wel in Duitsland trainerscursussen gevolgd.

Chatter bedreigt moeder met mes

Icoon MisdaadIn Tilburg is een dertienjarig meisje aangehouden op verdenking van bedreiging van haar moeder en diens vriend. Ze hadden ruzie over de hoeveelheid tijd die het meisje aan chatten besteedde. Om één uur 's nachts vond de moeder namelijk dat ze wel genoeg gechat had.

Het meisje dacht daar duidelijk anders over. Om haar toch te laten stoppen, besloot haar moeder gewoon de computer uit te zetten. Haar dochter begon toen te dreigen en zette vervolgens de muziek keihard aan. De vriend van haar moeder reageerde door de stop om te zetten. Dochterlief rende vervolgens naar de keuken om een mes uit het blok te pakken. Hiermee kwam ze dreigend op de twee af, terwijl ze schreeuwde: "Is dit dan wat je wilt?"

Het meisje is door de politie aangehouden. De politie zegt dat er al langer gedragsproblemen waren.

Vitesse deed vergeefs beroep op Foppe de Haan

Vooralsnog is de zoektocht van Vitesse naar een nieuwe trainer vruchteloos. De club uit Arnhem heeft Foppe de Haan tevergeefs gevraagd volgend seizoen hoofdcoach te worden.

Maar de 62-jarige coach van Jong Oranje besloot om de KNVB trouw te blijven. "Ik ben een man van mijn woord", aldus De Haan.

In Jan Boskamp dacht de club een opvolger te hebben gevonden voor Edward Sturing. Maar omdat hij niet over de vereiste trainersdiploma's beschikt, stak de KNVB een stokje voor zijn komst.

De Haan zou het aanbod van Vitesse wel serieus in overweging hebben genomen. Twee jaar geleden begon hij als coach van Jong Oranje, na 505 competitiewedstrijden op de bank te hebben gezeten als coach van SC Heerenveen. Jong Oranje speelt woensdag de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Portugal tegen Oekraïne.

Brazilianen arriveren in Zwitserland

Brazilië is, in de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, neergestreken in Zwitserland voor een trainingskamp. De regerend wereldkampioen werd welkom geheten door een horde fans en journalisten.

De internationals uit Europa kwamen op eigen gelegenheid, Cafu en Dida van AC Milan arriveerden als eerste bij het tijdelijke onderkomen in Weggis. Daarna volgden Gilberto Silva van Arsenal en Ronaldo van Real Madrid. Zij werden gevolgd door de bus met spelers die de reis vanuit Brazilië hadden afgelegd.

Dinsdag ondergaan de Brazilianen een medische keuring en woensdag staat de eerste training op het programma. Rond het trainingscomplex staat een stadion dat plaats biedt aan 5000 fans. Alle kaarten voor de trainingen zijn inmiddels al uitverkocht.

Kaya, Blondelle langer bij Vitesse

Vitesse is erin geslaagd de talenten Onur Kaya en Siebe Blondelle langer aan zich te binden. Beide Belgen verlengden hun verbintenis tot medio 2010.

De 20-jarige Kaya zou in de belangstelling staan van AZ en Feyenoord. ”Zulke jongens zijn de toekomst van de club. Het afgelopen seizoen hebben ze laten zien dat we nog heel veel plezier aan ze kunnen beleven”, aldus Vitesse-manager Jan Streuer. Zowel Kaya als Blondelle wacht nog op de definitieve doorbraak: opgeteld speelde het duo twaalf competitieduels voor de club uit Gelderland.

Hewitt verliest bij rentree

Lleyton Hewitt heeft een dramatische rentree achter de rug. De Australiër verloor in Pörtschach van de onbekende Braziliaan Marcos Daniel: 6-3, 3-6, 6-7 (3).

Erger dan de nederlaag is Hewitts nieuwe blessure. Halverwege de tiebreak van de laatste set ging de voormalige nummer één van de wereld door zijn enkel. Een behandeling mocht niet baten: Hewitt pakte geen punt meer. Onduidelijk is de ernst van de nieuwe kwetsuur. Voor Hewitt was het zijn eerste gravelpartij sinds Roland Garros 2004. Nadien stond blessureleed een wederoptreden op het gemalen baksteen in de weg.

Rosický mogelijk naar Arsenal

Er bestaat een wezenlijke kans dat Tomás Rosický volgend jaar in het nieuwe stadion van Arsenal zijn thuiswedstrijden speelt. De Tsjech onderging gisteren een medische keuring bij de Londense club, waarmee onderhandelingen nog in volle gang zijn.

Rosický verlaat net als landgenoot Jan Koller zeker Borussia Dortmund, maar van de kleiner gebouwde aanvallende middenvelder was het nog niet zeker waarheen hij zou verhuizen. Karel Brückner, bondscoach van Tsjechië, reageerde verbaasd: "Ik ben verbaasd dat het nog niet eerder bekend werd." Rosický stond al prominent in de belangstelling van het Spaanse Atlético Madrid.

Toen de Tsjech in 2001 van Sparta Praag naar Borussia Dortmund verkaste koste hij de club uit Westfalen 27 miljoen euro, destijds een Duits record. Voor het Tsjechische nationale elftal scoorde hij vijftien keer in 53 interlands.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1049
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.