Briatore zal Alonso missen

Olga (Nuongirl)
Het team van Renault F1 zal Fernando Alonso missen als hij volgend seizoen naar het McLaren Mercedes-team vertrekt. Dat zei teambaas Flavio Briatore in een interview.

"Natuurlijk zullen we hem missen. Hij heeft veel met ons gewonnen en hij is al vijf jaar bij ons. Fernando wilde een nieuwe uitdaging en had nieuwe motivatie nodig. Als hij met mij gepraat had, dan had ik hem gezegd dat ik er anders over denk. Ik vind dat hij een andere beslissing had moeten nemen. Aan het einde van het verhaal is deze verandering misschien ook wel goed voor het team. Op een gegeven moment kom je in een sleur terecht en als dat niet verandert, komt er een einde aan het winnen. Dat gebeurde tien jaar geleden bij Benetton en dat gebeurde vorig jaar bij Ferrari", aldus Briatore.

De Italiaan wou nog niets loslaten over wie er in 2007 voor de Franse renstal zullen gaan rijden. "Er zijn slechts drie of vier rijders die met onze auto races kunnen winnen: Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen en Giancarlo Fisichella. In de toekomst komen daar misschien rijders als Hamilton en Kovalainen bij. Ons werk is om een auto te maken die die coureurs kan aantrekken. We moeten daarom sneller zijn dan onze tegenstanders. Daar ligt op dit moment dan ook onze prioriteit."