Horrevoets niet aangelijnd tijdens ongeluk

Tijdens een persconferentie in Portsmouth heeft het team van de ABN Amro II gezegd dat Hans Horrevoets niet aangelijnd was tijdens zijn tragische ongeluk in de Volvo Ocean Race.

Tijdens een zware storm begon de ploeg zich aan te lijnen. Horrevoets sloeg overboord, voordat hij dit gedaan had. Daarbij had hij ook geen reddingsvest om. "Daar zijn we als team altijd duidelijk in geweest en dat is ook altijd goed gegaan. Helaas veranderde het weer nu heel erg snel. Hans kon daar door zijn positie op het dek net niet snel genoeg op inspelen", luidde het commentaar.

Of het team zal deelnemen aan de volgende etappes van de Volvo Ocean Race is nog niet bekend. "We gaan er de komende weken over nadenken of we verder gaan", zei de Franse schipper Sebastien Josse. Ook de leiding van het zeilproject laat het zeilteam geheel vrij in hun beslissing.

Simeon Tienpont, die van dichtbij het gebeuren meemaakte, was onder de indruk: "Op het moment dat Hans in het water viel, gaat er een enorme adrenaline door je heen. [...] Toen we hem vonden, kregen we een soort overwinningsgevoel. We hadden alles klaar om hem te reanimeren en dan denk je dat hij er daarna weer bij zal zijn. Pas op het moment dat we hem in de bodybag moesten stoppen, werd het echt en begin je met de verwerking." Inmiddels is het stoffelijk overschot van Hans Horrevoets per helicopter overhandigd aan de nabestaanden. Zaterdag zal de begrafenis plaats vinden.