Lefevre vindt Giro te zwaar

Jeroen (brabander1976)
Patrick Lefevere, voorzitter van de vereniging van profwielerploegen, is niet te spreken over de zeventiende etappe van de Giro die morgen verreden wordt.

"We gaan terug naar de Romeinen'', beaamt Lefevere. "Wij maar ethische charters tekenen maar ondertussen maken ze de koersen hoe langer hoe lastiger. Pas op, vergeet niet dat we al weigerden om op de slotdag nog een dubbele etappe te rijden en dat we het been stijf hielden tegenover de organisatoren die de renners met de nachttrein van België naar Italië wilden sturen."

Lefevere gaat zelfs verder:"Ik was tijdens het weekend nog in de Giro. Neem van mij aan dat de renners nu al redelijk kapot zitten. Ik wil wel eens zien hoeveel er Milaan zullen halen als de jury haar werk doet. Wat denk je dat er op die Kronplatz zal gebeuren? Tien op reglementaire manier naar boven en de rest geduwd door toeschouwers of aan de volgwagen. Zoals vorig jaar op de Colle delle Finestre."

Lefevere wil de renners dan ook een goede raad mee geven. "Als de organisatie sensatie zoekt, wat duidelijk het geval is, zullen ze ook wel niet afstappen van die finish op aangestampte grond. Eigenlijk zouden de renners fuck you moeten zeggen en afstappen aan de voet van de klim."