NBA: Dallas en Phoenix naar Conference Finals

De Phoenix Suns en de Dallas Mavericks hebben de Conference Finals behaald. De Suns wonnen van de Los Angeles Clippers terwijl de Mavericks de titelverdediger, de San Antonio Spurs, versloeg. Beide series werden pas in de zevende wedstrijd beslist.

Dallas leek in San Antonio op een makkelijke overwinning af te stevenen. Al in het tweede kwart nam het team onder leiding van Dirk Nowitzki een voorsprong van maar liefst 20 punten. De titelverdediger gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Onder impulsen van Tim Duncan, die 41 punten en 15 rebounds liet noteren, kwamen de Spurs sterk terug. Het leek zelfs of de Spurs er met de winst vandoor gingen nadat Ginobili met een driepunter de stand op 104-101 bracht met slechts 32 seconden op de klok. Het was echter opnieuw de Duitser Nowitzki die de stand gelijk trok. In de verlenging leken de Spurs vermoeid en kon Dallas makkelijk uitlopen. Nowitzki eindigde met 37 punten voor Dallas, dat voor het eerst sinds 2003 weer kans maakt op een plek in de Finals.

Phoenix had aanmerkelijk minder moeite met de Clippers. De Suns, met MVP Nash in de gelederen, raakten maar liefst zestig procent van hun schotpogingen en wonnen gemakkelijk met 127-107. Steve Nash was goed voor 29 punten en 11 assists, terwijl Shawn Marion 30 punten scoorde voor de Suns. Dinsdagavond begint de Conference Finale, met als eerste wedstrijd de Miami Heat tegen de Detroit Pistons.

Conference Finals:

Detroit Pistons - Miami Heat
Phoenix Suns - Dallas Mavericks