FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 augustus 2005

Dieven gaan voor duurdere spullen

Dure elektronica is voor dieven veel interessanter geworden dan de mobieltjes en autoradio's. Vooral toeristen zijn de klos. Reisverzekeraar Interpolis doet dan ook een dringend beroep op vakantiegangers om hun dure apparaten zoals navigatiesystemen, mp3-spelers en dvd-systemen in hun vakantieoord op te bergen in een huurkluis.

Uit een voorlopige inventarisatie van de Tilburgse verzekeraar blijkt dat opvallend veel vakantiegangers melding maken van de diefstal van hun iPod en TomTom-navigatiesysteem. Een woordvoerder van Interpolis denkt dan ook dat de navigatiesystemen en mp3-spelers dit jaar hoog in de topvijf van meest gestolen vakantiespullen zullen staan. "Het is zelfs zo dat dieven mobieltjes en autoradio's links laten liggen. De nieuwe apparaten die en masse worden meegenomen op vakantie zijn meer waard. De wegenkaart is vervangen door een navigatiesysteem, het kleurboek door een dvd-speler."

'Michael Jackson toch schuldig'

static en Vince_Taylor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonHeeft Michael Jackson zich nou schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen, of niet? Maandenlang hield die vraag vele mensen bezig, niet in de laatste plaats de fans van The King of Pop, maar ook vele anderen die de rechtszaak, waarin hij maandenlang verwikkeld was, met grote belangstelling volgden. Op 13 juni, zo'n vier maanden nadat de rechtszaak begon, kwam het verlossende woord: hij was onschuldig en werd dus vrijgesproken. Ten onrechte, zo onthullen twee van de toenmalige juryleden in hun beider boeken.

De vrijspraak zou volgens de twee, de 79-jarige Eleanor Cook en de 62-jarige Ray Hultman, zijn voortgekomen uit onenigheid binnen de jury. Aanvankelijk werd nadien afgesproken als groep hetzelfde verhaal te vertellen aan de buitenwereld. Cook en Hultman wijken nu af van die afspraak, door elk een boek te schrijven over hun persoonlijke ervaringen tijdens de rechtszaak. Het boek dat Cook samen met haar kleindochter uitbrengt draagt de niet mis te verstane titel Guilty As Hell, Free As A Bird, Hultmans boek heet The Deliberator (De Beraadslager). "Hun onthullingen zullen de wereld schokken", zo verklaarde een insider van beide projecten, "er komen enorme onthullingen die het ware verhaal vertellen van wat er achter die gesloten deuren is gebeurd." Een filmproducer heeft intussen al plannen aangekondigd om een film te maken die gebaseerd is op de beide boeken.


Michael Jackson kort na zijn vrijspraak

Man doodgestoken in Beverwijk

Op de Plantage in Beverwijk (Noord-Holland) is rond 8 uur vanavond een jonge man op straat neergestoken. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een uur later aan zijn verwondingen overleed. De identiteit van de man is nog niet bekendgemaakt, omdat zijn familie nog niet is ingelicht.

De politie is inmiddels op zoek naar de dader, wiens signalement bekend is. Volgens een ooggetuige was hij op de fiets. Over de verdere toedracht van de steekpartij kan de politie nog niets zeggen. Er is een rechercheteam samengesteld om de zaak te onderzoeken.

"Barrichello koos in Monaco al voor BAR"

Rubens Barrichello lijkt zelf de oorzaak te zijn van zijn vertrek bij Scuderia Ferrari, waardoor het team Felipe Massa kon binnenhalen als vervanger van de Braziliaan.

Barrichello zou zijn beslissing om Ferrari te verlaten vlak na de Grand Prix van Monaco hebben genomen. In die race moest hij in een van de laatste ronden zijn teamgenoot Michael Schumacher voorbij laten. De twee reden op dat moment op de zevende en achtste posities in de race.

Volgens het Braziliaanse nieuwsagentschap Warm Up zou Barrichello direct na de race contact hebben gezocht met het team van BAR, dat die dag niet mee reed vanwege de schorsing van twee races. Barrichello zou een mondeling akkoord voor 2006 hebben gesloten met BAR, wellicht geinspireerd door de bruuske overstap van Juan Pablo Montoya naar McLaren na de Franse Grand Prix van 2003. De Colombiaan werd toen door zijn team verboden zijn teamgenoot Ralf Schumacher in te halen.

Een officiele verklaring van BAR over het aannemen van Barrichello wordt binnen enkele dagen verwacht.

De Naam-te-koop Classic Tour

Hebt u het gemerkt? Afgelopen weekend werd de Grote prijs van Hamburg wielrennen gereden, en gisteren is de Wielerronde van de Benelux van start gegaan. Het zegt u niks die namen? Best mogelijk, want wellicht hebt u naar de HEW Cyclassics of de ENECO-Tour zitten kijken. Steeds vaker krijgen we in het wielrennen en de sport te maken met wedstrijden die de naam van de hoofdsponsor meekrijgen.

Man overlijdt na ongeluk bij Praxis

psv, Peerke_NL, macromarkt.nl en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 24-jarige klant van de Praxis aan de Tenierslaan in Eindhoven is maandagmiddag bij een ongeval zo ernstig gewond geraakt, dat hij later aan zijn verwondingen is overleden. De man, afkomstig uit Geldrop, kreeg een stapel meubelplaten op zich. De politie heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De meubelplaten waren door medewerkers van de Praxis op een loopkar geladen en werden door de klant zelf naar buiten gereden. Op de parkeerplaats vielen de houten platen vervolgens bovenop de man, waardoor hij zwaargewond raakte. Hij werd met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht, waar hij dezelfde avond aan zijn verwondingen overleed.

Normaal gesproken loopt er altijd een medewerker van de Praxis mee naar de parkeerplaats, dit is vandaag echter niet gebeurd. De politie is in samenwerking met de Arbeidsinspectie een onderzoek begonnen naar de toedracht. Praxis zegt het ongeval te betreuren.

De la Rosa biedt zich aan bij BMW

Pedro de la Rosa heeft Mario Theissen opgebeld om zijn diensten aan het BMW-team van volgend jaar aan te bieden. Ondertussen lijkt BMW ook te azen op zijn teamgenoot Alexander Wurz.

Pedro de la Rosa zou Mario Theissen hebben gebeld om een stoeltje voor volgend jaar bij BMW, voorheen Sauber, te bemachtigen. De la Rosa is nu nog testrijder bij McLaren Mercedes en laat ieder raceweekend indrukwekkende tijden noteren tijdens de vrijdagtrainingen. Ook blonk de Spanjaard uit tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Het silly season in de Formule 1 is flink in gang gezet door de verhuizing van Felipe Massa naar Scuderia Ferrari. Geruchten willen dat BMW het contract van Jacques Villeneuve, dat tot eind 2006 loopt, af wil kopen, zodat er twee racestoeltjes vrij komen bij het nieuwe team.

Alexander Wurz zou op zijn beurt in de belangstelling staan van het BMW-team. Ook hij valt regelmatig op tijdens de vrijdagtrainingen in de McLaren en reed geen onverdienstelijke races toen Juan Pablo Montoya thuis zat met een schouderblessure. Het verkrijgen van Wurz is echter weer afhankelijk van de keuze van Nick Heidfeld, van wie verwacht wordt dat hij tekent bij BMW, mits Williams geen gebruik gaat maken van de motoren van Toyota.

A1GP testdag 2 Silverstone

De tweede testdag van de A1GP op Silverstone zit er op. Het Nederlandse team heeft uiteindelijk de vierde tijd neer weten te zetten.

Jos Verstappen heeft deze vierde tijd gereden, terwijl Jeroen Bleekemolen uiteindelijk een seconde op de Limburger toe moest geven. In totaal zijn er 62 ronden verreden, waarvan Bleekemolen er 20 op zijn naam heeft staan.

Jan Lammers, teambaas, kijkt zeer tevreden terug op de eerste (tweedaagse) test: "Het is voor mij een openbaring gebleken. Stel je voor: een totaal nieuw concept, deze A1 GP en een coureur die Jos Verstappen heet en ineens voor je team rijdt. Daar komt bij dat er deze twee dagen 15 auto's 'redelijk probleemvrij' hun testronden hebben kunnen afleggen en we kunnen in zijn algemeenheid spreken over een geslaagde test, zowel voor ons als voor de A1 GP als nieuwe raceklasse. Joh, als je die auto’s op volle snelheid voorbij ziet komen, met dat geluid…dan lopen de rillingen over je rug."

"Jos heeft het uitstekend gedaan, zeker gezien zijn vierde tijd ook. Je moet je realiseren dat niet alle auto’s exact hetzelfde gewicht hadden. Er kan een gewichtsverschil van 20-30 kg zitten tussen de lichtste en de zwaarste. En wij zaten toch bij de zwaardere categorie. In dat licht bezien mogen we tevreden zijn over deze vierde tijd. Ik ben niet alleen erg tevreden over Jos, maar gewoon over het gehele team. Alles past goed in elkaar, we begrijpen elkaar, we snappen de doelstellingen. Alle neuzen staan in dezelfde richting. Ook de verhouding tussen Jos en Jeroen Bleekemolen is uitstekend. In overleg met Jos is besloten dat Jeroen ook een twintigtal ronden kon rijden en hij heeft direct laten zien dat het met hem wel goed zit. Jos is een no nonsense jongen, Jeroen is ook straight, die twee kunnen het wel vinden met elkaar."

Op korte termijn kunnen we nog verdere tests verwachten voordat het seizoen van start gaat. Eind augustus wordt een driedaagse test gehouden op Paul Ricard in Frankrijk. In september volgt nog een tweedaagse test op een nog te bepalen datum en locatie.

De snelste tijden (per land):

positielandtijdverschil
1Frankrijk48.2510
2Brazilië48.439+ 0.188
3Maleisië48.535+ 0.284
4Nederland48.766+ 0.515
5Portugal48.835+ 0.584
6Groot Brittanië48.953+ 0.702
7Pakistan49.046+ 0.795
8Nieuw Zeeland49.088+ 0.837
9Zuid Afrika49.115+ 0.864
10Mexico49.226+ 0.975
11Zwitserland49.422+ 1.171
12Verenigde Staten49.514+ 1.263
13Australië49.676+ 1.425
14Libanon49.876+ 1.625
15China50.640+ 2.389

Radio 538 blijft grootste radiozender

F1sven had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 538Het onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag herziene luistercijfers over de periode mei/juni 2005 uitgebracht. De aanvankelijk uitgebrachte cijfers waren niet representatief omdat van ongeveer tien procent van de respondenten geen opleidingsniveau bekend was. Vandaag werden de marktaandelen gecorrigeerd.

Radio 538 blijft marktleider en dus de grootste radiozender van Nederland. Het aandeel steeg zelfs licht met 0,2 procent tot 12,0 procent. De publieke zender Radio 2 bleef de tweede positie houden met 10,2 procent. Opvallend is dat Sky Radio opnieuw marktaandeel verloor. De zender blijft wel derde met 9,2 procent marktaandeel.

Onder de stijgers bevinden zich Radio 3FM, Noordzee FM, Slam!FM en RTL FM. Opvallende daler is Yorin FM. De zender zakte verder weg door een verlies van 0,4 procent naar 2,6 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

PSV wil Kalou met juridische stappen halen

PSV gaat de transfer van Salomon Kalou naar Eindhoven juridisch proberen af te dwingen.

Feyenoord heeft meerdere malen aangegeven niet te willen onderhandelen over een eventuele transfer, maar PSV laat daar niet bij zitten. Ze denken dat ze onder het doorlopende contract uit kunnen door positieverbetering als argument aan te dragen. Kalou heeft een contract met Feyenoord dat nog twee jaar doorloopt.

Er zijn twee mogelijke wegen die bewandeld kunnen worden. De eerste, meest voor de hand liggende, optie is een stap naar de kantonrechter. Zo zou de transfer nog voor 31 augustus afgedwongen moeten worden. Op die manier zou de Ivoriaan nog kunnen worden ingeschreven voor het Championsleague team van PSV.

Met de tweede mogelijkheid, een gang naar de arbitragecommissie van de KNVB, is een stuk tijdrovender. Hierdoor komt de transfer mogelijk in de knel met de inschrijvingstermijn voor spelers voor de Champions League.

Button neemt wellicht jaar rust

Jenson Button zit nog altijd met het probleem dat hij wèl een contract heeft bij Williams, maar hier niet wil rijden volgend jaar. Daarom heeft Button, die nu nog onder contract staat bij BAR, aangegeven volgend jaar misschien een jaar niets te doen in de Formule 1.

Als Jenson Button en Frank Williams het niet eens worden over het contract van Button dreigt de Brit de F1 voor een jaar te verlaten. Button dreigde vorig jaar ook al met het tijdelijk verlaten van de F1, toen hij wel naar Williams wilde, maar niet kon vanwege een contract met BAR. Het is dus nog maar de vraag hoe serieus men deze berichten kan opvatten. Volgens Bernie Ecclestone heeft Button weinig keus: "Jenson heeft een contract met Williams en dat zal hij moeten respecteren. Bovendien heeft de Formule 1 een Britse coureur nodig."

Nick Fry, teambaas van BAR, denkt dat de hele situatie alleen maar goed is voor Button. "Het maakt mensen vaak alleen maar sterker als ze ergens om moeten vechten. Button is een F1-coureur, die kunnen wel tegen een stootje, hij zal hier alleen maar sterker uitkomen" aldus Fry.

Astronauten zien forse milieuschade

Vanuit de ruimte is er omvangrijke milieuschade aan de aarde zichtbaar. Dat zegt gezagvoerder Eileen Collins van de spaceshuttle Discovery. Als voorbeeld noemt ze de grootschalige ontbossing. De atmosfeer van de aarde vergeleek zij met een eierschaal. "We weten dat we niet veel lucht hebben, dus we moeten beschermen wat we hebben".

De commandant deed haar uitspraken in een gesprek vanuit de Discovery met Japanse functionarissen in Tokyo, onder wie premier Koizumi. Het gesprek deed ze omdat er een Japanner onder de bemanningsleden is.

Dode vrouw bezoekt tandarts

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw die vijf jaar geleden overleed, heeft op 14 juni een bezoek aan de tandarts gebracht. Althans, volgens de administratie van zorgverzekeraar Groene Land Achmea. Volgens de verzekeraar is er een fout gemaakt bij het invoeren van de polisnummers.

De weduwnaar van de overleden vrouw uit Assen kreeg van zijn verzekeringsmaatschappij te horen dat er 55,10 euro gedeclareerd zou zijn aan tandartskosten. Groene Land Achmea noemt de fout dan ook 'verschrikkelijk'. "Zoiets mag gewoon nooit gebeuren", aldus en woordvoerster. De polisnummers worden met de hand ingevoerd. "Het is waarschijnlijk fout gegaan bij het invoeren van de laatste drie cijfers."

De weduwnaar heeft inmiddels een excuusbrief van de verzekeringsmaatschappij ontvangen.

S.T.A.L.K.E.R. toch eerder in de winkels?

Onlangs meldde ontwikkelaar GSC dat S.T.A.L.K.E.R. was verschoven naar de herfst van 2006. Op een onlangs gehouden financiële conferentie van uitgever THQ bleek echter dat de game weleens eerder in de winkels kan komen te liggen. De game staat nog niet in de agenda voor het financiële jaar van THQ dat eindigt in maart 2006, maar een hoge pief kon zeggen dat een release vlak na die periode niet ondenkbaar is.



Joodse extremist richt bloedbad aan

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

In het noorden van Israël heeft een 19-jarige joodse extremist een bloedbad aangericht. In een lijnbus schoot de jongen, bebaard en met keppeltje en legeruniform aan, drie inzittenden dood. Bij de schietpartij raakten negen inzittenden gewond. De schutter werd na de schietpartij door een menigte overmeesterd en gedood. De slachtoffers zijn Arabieren.

De betrokken bus was vertrokken vanuit Haifa en reed door Shfaram, een Arabische stad waar ook Druzen wonen. Al maanden terug waarschuwden de Israëlische veiligheidsdiensten voor aanslagen gepleegd door joodse extremisten. Deze groep, veelal orthodoxe joden, wil voorkomen dat de joodse nederzettingen ontruimd worden.

Ivan Basso op dreef in Denemarken

Ivan Basso verkeert ruim één week na de Tour de France nog steeds in een blakende vorm. De 27-jarige Italiaan won vandaag al zijn tweede etappe in de Ronde van Denemarken.

Basso ontsnapte op vijf kilometer van de aankomst en enkel Daniele Nardello kon mee met de runner-up van de Ronde van Frankrijk. In de sprint was Basso de rapste, nog net voor het peloton dat op één seconde strandde. De sprint van de meute werd gewonnen door Andre Greipel, van Wiesenhof. Niels Scheuneman was met een tiende plaats de beste Nederlander.

De 23-jarige rappe Greipel was gisteren ook al dichtbij de zege, maar toen gooide Basso roet in het eten door op acht kilometer van de streep een venijnige aanval te plaatsen en de zege voor zich op te eisen. De leider in het algemeen klassement is uiteraard Basso. De Ronde van Denemarken, waar vooral teams uit de Continental ProTour aan deelnemen, duurt nog tot en met zondag.

GP Amerika niet zeker voor 2006

Het is nog niet zeker of er volgend jaar weer een GP van de Verenigde Staten zal plaatsvinden. Joie Chitwood, directeur van de Indianapolis Motorspeedway gaf toe nog dat hij nog steeds nachtmerries heeft de vliegende bierflesjes en het boe-geroep. Voor 2006 is er nog wel een contract.

Tegen een Floridase krant zei Chitwood: "We moeten zeker weten of de Amerikaanse GP goed is voor ons, voor de stad en voor de fans. De laatste race voldeed duidelijk niet aan de verwachtingen. We willen de race liever niet kwijt, maar we moeten voor alle betrokken partijen de goede beslissing nemen. We hebben behoorlijk geïnvesteerd door een circuit aan te leggen, de baan FIA-waardig te krijgen en dure hospitality-ruimtes te bouwen."

Verder liet hij weten: "Ik denk dat een Amerikaanse F1-race alleen in Indianapolis kans van slagen kan hebben. Ik denk dat een race in Las Vegas, of ergens anders, niet op kan tegen wat wij te bieden hebben in termen van het circuit, de historie en de fans. Volgens mij zou het lastig worden op een andere plek een succesvolle race op te zetten."

Vrouw probeert deur vliegtuig te openen

Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse vrouw heeft gisteren geprobeerd de deur van het vliegtuig tijdens de vlucht te openen. De 52-jarige vrouw was met een toestel van United Airlines onderweg naar Seattle.

Toen de piloot de landing inzette, verliet de vrouw haar stoel en begon aan de hendel van de deur te draaien. Het toestel bevond zich toen nog op een hoogte van 1200 meter. Het lukte haar echter niet de deur open te krijgen. Toch kreeg ze de hendel zover gedraaid, dat er in de cockpit een waarschuwingslampje ging branden.

Bemanningsleden hebben de vrouw verzocht weer te gaan zitten, fysiek optreden bleek niet nodig te zijn. Na de landing werd de vrouw meteen gearresteerd. De politie onderzoekt nog of de vrouw onder invloed was van alcohol of medicijnen.

Karthikeyan op zoek naar een stoeltje

Narain Karthikeyan heeft zijn jacht op een stoeltje in de Formule 1 voor volgend seizoen geopend. Volgens verschillende geruchten zou het management van Jordan-Midland de Indiër hebben gezegd dat hij voor volgend jaar een ander team zal moeten zoeken.

De manager van Karthikeyan, Piers Hunnisett, is naar eigen zeggen al in gesprek met twee teams. Hunnisett zegt dat het doel van Indiër races winnen en op het podium komen te staan. "We weten niet of we dat doel kunnen realiseren met wat we nu hebben".

Karthikeyan zou ook een rol als testrijder bij een van de grotere teams in de Formule 1 in overweging willen nemen. "Je moet op de lange termijn denken," Karthikeyan zelf zegt dat " We alle opties open houden."

Winnaar Staatsloterij bij toeval gevonden

Bardo, IETE en jimsterititus hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De winnaar van de miljoen euro van de staatsloterij die tot vanmiddag nog niet was gevonden is terecht. Het gaat om een vrouw uit Oosterhout, daar waar het winnende lot ook gekocht was.

De vrouw was vanmiddag in de winkel en vroeg zich af waarom de medewerkster zo 'opgewonden was'. De verkoopster gaf als antwoord dat de eigenaar van het winnende lot zich nog steeds niet gemeld had. Camera-teams van SBS6 en de NOS waren opnames aan het maken voor de uitzending van vanavond. De vrouw bedacht zich toen dat ze nog een lot in haar portemonnee had zitten en voor de grap haalden ze het lot langs de scanner. Ze keken hun ogen uit toen bleek dat het het winnende lot was.

"In het 279-jarig bestaan hebben we dit nog nooit zo meegemaakt", zegt Joris van Dijk, die werkzaam is als woordvoerder van de Staatsloterij.

Wielinga, Mutsaars weg bij Rabo

Remmert Wielinga en Ronald Mutsaars zullen moeten vertrekken bij de Rabobank-ploeg. Het aflopende contract van het duo werd namelijk niet verlengd.

Remmert Wielinga was in 2003 een opvallende figuur in het cyclisme. Tijdens de Dauphiné Libéré maakte hij grote indruk door als twaalfde te eindigen en bergop met de besten mee te kunnen. Trots verkondigde hij na afloop dat hij in de Tour de France voor de witte trui (die voor de beste jongere) ging. In de Grande Boucle ging hij echter hopeloos door het ijs en was hij geen schim meer van de klimmer van een maand eerder. In de laatste week gaf hij gedesillusioneerd op. Hierna had de Eindhovenaar veel pech met blessures (onder meer aan zijn knie) en was hij nooit meer de renner van tijdens die fameuze Dauphiné.

Ronald Mutsaars is 26 jaar en rijdt al sinds 2002 voor de bankiersploeg. Momenteel is hij actief in de Ronde van Denemarken. Mutsaars is nooit een winnaarstype geweest; hij staat vooral te boek als een goede helper. Vorig jaar werd het contract van de coureur nog met één seizoen verlengd.

Van der Vegt volgt Brands op

Henry van der Vegt wordt de nieuwe technisch directeur van RKC Waalwijk. De ex-profvoetballer komt over van FC Zwolle, waar hij dezelfde functie bekleedde.

Per 1 september treedt Van der Vegt in dienst bij de Waalwijkers, waar hij de succesvolle Marcel Brands zal proberen te doen vergeten. Brands maakte precies één maand geleden bekend dat hij aan de slag gaat bij AZ. Daar volgt hij Martin van Geel op die naar Ajax vertrok.

RKC kreeg liefst twaalf sollicitatiebrieven binnen en koos aanvankelijk Mario Captein uit als beste gegadigde. Deze wilde echter zijn klus bij Helmond Sport afmaken, zodat Van der Vegt in beeld kwam. Van der Vegt was als speler actief voor Willem II, FC Zwolle en Udinese. De nog altijd maar 33-jarige Van der Vegt moest echter vroeg stoppen met voetbal wegens hartproblemen.

Ron Dennis: "we overwegen nachtraces"

De GPMA (Grand Prix Manufacturers' Assosiation) wil er alles aan doen om de Formule 1 na 2008 meer aanzien te geven. Zelfs nachtraces behoren tot de mogelijkheid.

De GPMA is het vervolg op de GPWC, een alliantie van autofabrikanten in de F1. Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, zei namens de GPMA tegen The Independent: "We willen binnen een periode van vijf jaar een publiek trekken dat anderhalf keer groter is dan de F1 nu trekt. We willen een groter bereik over de wereld en betere promotie. We hebben meer spektakel voor ogen in het type racen dat we nu hebben, en meer teams."

Één van de manier om het bereik te vergroten is de races op andere tijden te laten plaatsvinden. Dit met als doel het prime-time uitzenden van de races in de meeste landen. "We deinsen niet voor terug voor extreme aanpassingen als het veranderen van de tijden waarop de GP's worden verreden. We overwegen zelfs nachtraces."

Postma op huurbasis naar Fulham

Stefan Postma speelt het komende halfjaar op huurbasis voor Fulham. De 28-jarige keeper slaagt er bij Aston Villa al drie jaar niet in eerste doelman te worden.

Er is tevens een optie tot koop in het huurcontract opgenomen. Postma wilde eigenlijk wegens privé-redenen vertrekken uit Engeland, maar mogelijke transfers naar Spanje of Nederland zag hij mislukken. Nu moet Postma de opvolger worden van Edwin van der Sar, die Fulham in juni verruilde voor Manchester United.

Bij Fulham maakt de Utrechter meer kans op een basisplek dan bij Aston Villa, want in Birmingham had hij te maken met de Deense nationale doelman Thomas Sørensen. Mede daardoor kwam hij in drie jaar tijd slechts elf keer in actie in de Premiership. Fulham heeft nu vier keepers, waarvan er twee geblesseerd zijn. De grootste concurrent voor Postma zal Mark Crossley worden, die vorig jaar zelfs even de voorkeur kreeg boven Van der Sar.

'Seksschandaal' in Britse Big Brother

In het Verenigd Koninkrijk is de nodige ophef ontstaan over de uitzendingen van Big Brother. Er gaan stemmen op om de uitzendingen te staken, sinds de komst van 20-jarige Kinga Karolczak. Zij kwam 31 juli in het huis en bevredigde zichzelf de volgende dag met een wijnfles. Dit live voor een miljoenenpubliek.

Karolczak, serveerster van beroep, ging na de wijnfles aan de slag met een hondenopblaaspop. 5,4 miljoen Britten keken naar de taferelen op Channel 4. Na haar actie steeg ze gelijk bij de bookmakers. Nu wordt ze als potentiële winnares getipt voor de vierde editie aldaar.

Hoewel pikante uitzendingen, de kijkcijfers zijn bij lange na niet zoals in 2002. Toen keken dagelijks tien miljoen Britten naar de uitzendingen.


Pikante beelden in het Britse Big Brother huis

_
Beelden.

Grapje vliegtuigbom kost Australische 15.000 pond

DHFC had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Australische studente die een vriendin voor de grap smste over een bom aan boord van een vliegtuig in Londen, is door de Britse rechtbank vrijgesproken van het opzettelijk vertragen van de vlucht. Wel dient het 19-jarige meisje de kosten van het proces te betalen, zo'n 15.000 pond.

De studente vloog naar vliegveld Stansted in Londen om vanuit daar door te vliegen naar Ierland. Ze dreigde echter haar aansluitende vlucht te missen en stuurde daarom een bericht naar haar vriendin. Daarin schreef ze dat die de politie moest bellen, omdat er een bom aan boord zou zijn. De Londense politie hield na het telefoontje drie vluchten tegen, waarna geconcludeerd werd, dat het om een valse melding ging. Toen het meisje in Londen uitstapte, werd ze meteen gearresteerd.

Phil Neville verlaat United voor Everton

Phil Neville verlaat na meer dan tien jaar trouwe dienst Manchester United. De verdediger tekent een vijfjarig contract bij Everton.

Als Neville zijn medische keuring goed doorstaat gaat hij definitief naar Everton. De nummer vier van de vorige Engelse competitie betaalt een transfersom van drie miljoen pond. Manager David Moyes’ is zeer content met zijn nieuwste aanwinst: ”We zijn hartstikke blij dat we een speler met zo’n staat van dienst slaagden te contracteren. Ik zie hem vooral als een verdedigende middenvelder, maar hij geeft ons meerdere opties.” Everton wilde per se nog een topaankoop doen voordat de ploeg dinsdag aantreedt in de derde voorronde van de Champions League, tegen het sterke Villareal.

Neville speelde al tijdens het seizoen 1994/1995 zijn eerste wedstrijd voor Manchester United. Daarna kwam hij nog 385 keer uit voor de ploeg van Alex Ferguson. Neville speelde meer dan vijftig interlands en kan door deze transfer weer in beeld komen bij de nationale ploeg. Het afgelopen jaar was de Engelsman slechts in twaalf wedstrijden basisspeler.

Eerste officiële trailer Resident Evil 5

De trailer die vorige week op internet te zien was had volgens Capcom op dat moment nog niet het daglicht mogen zien. Dit liet zij vorige week al weten middels een persbericht van Sony's PlayStation meeting 2005. Tevens vroeg zij websites alle geplaatste video's en screenshots te verwijderen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf had de trailer in de eerste plaats nooit gefilmd mogen worden. Ze gaven wel aan de trailer in de nabije toekomst officieel uit uit te brengen.

De eerste trailer van Resident Evil 5 is nu officieel beschikbaar. Het filmpje bevat bijna een minuut aan beelden van de opvolger uit de serie. Resident Evil 5 belooft revolutionair te zijn voor de serie vanwege de zere hoge grafische details, realisme en besturing. Resident Evil 5 gaat uitkomen voor Xbox 360 en PS3.

Je kunt de trailer hier downloaden. (6.85MB)

Van Heeswijk slaat dubbelslag in Eneco-Tour

Max van Heeswijk heeft de eerste etappe in de Eneco-Tour gewonnen. Dankzij de winst in de massasprint pakte hij ook de leiderstrui over van Verbrugghe.

Er waren onderweg van Geel (België) naar Mierlo over 192 kilometer verschillende uitlooppogingen van onder andere Peña, Dekker, Engels en Vandenbroeck die wat langer alleen vooruit bleef. Quick Step, de ploeg van leider Verbrugghe, voerde het peloton aan. Daarop gaf de Belg er op 65 kilometer van de streep de brui aan en liet zich inlopen. Bij de drie tussensprints kort voor de streep waren het Kemna en Thijs die alleen vooruit waren. Kemna pakte daar negen seconden, Verbrugghe haalde er ook nog één.

Op acht kilometer van de streep werden de twee vluchters ingelopen en maakte het peloton zich op voor een massasprint in het Noord-Brabantse Mierlo. Daarin was Max van Heeswijk van Discovery Channel ruim de snelste. Hij bleef Zanotti en Steven de Jongh voor. Topsprinter Petacchi deed niet mee aan de sprint, hij nam geen risico met zijn gebroken pink. Doordat de etappewinnaar tien bonificatieseconden krijgt en Van Heeswijk gisteren slechts acht seconden verloor op proloogwinnaar Verbrugghe, was de leiderstrui ook voor de Limburger. Hij staat, dankzij de bonificatieseconden, één seconde voor op de Belg.

<
Pos.NaamTeamLandVerschil
1 Max van HeeswijkDiscovery ChannelNederland4.20.08
2 Marco ZanottiLiquigasItaliëz.t.
3 Steven de JonghRabobankNederlandz.t.
4 Giosue BonomiLampreItaliëz.t.
5 Erik ZabelT-MobileDuitslandz.t.

EO wil Mohammed B. met gebed bekeren

De Evangelische Omroep (EO) heeft in haar programmablad Visie een oproep geplaatst om te bidden voor de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. De oproep werd ingestuurd door een lezer en de redactie vond het een goed idee deze te plaatsen en er steun aan te verlenen. Doel van het gebed is de hoop dat B. zich van het moslimgeloof bekeert tot het christendom.

'Laten we bidden dat Mohammed B. tot geloof komt in Gods Zoon, Jezus Christus, tot een getuigenis van velen', staat er in de oproep. Dat een eventuele bekering van B. tot 'een getuigenis van velen' kan zijn, is volgens een EO-woordvoerder een bijbelse term: ''Als iemand tot geloof komt, is dat te zien aan een 'veranderd leven' dat anderen kan inspireren''.

Gelovigen die B. met een gebed tot het christendom willen bekeren hebben de tijd. De moordenaar van Theo van Gogh zal vermoedelijk tot zijn dood aan toe in de gevangenis verblijven.


'Van Mohammed B. een goed christen maken'

Mohammed B. gaat niet in hoger beroep

FOKwa, Bardo en Svenski hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mohammed B., de man die Theo van Gogh om het leven heeft gebracht, heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam. Onlangs veroordeelde de president van de rechtbank hem tot een levenslange gevangenis voor onder meer de moord op de bekende cineast.

Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman donderdag laten weten. Doordat zowel B. als het het Openbaar Ministerie geen hoger beroep aantekenen tegen het vonnis wordt de B.'s straf daarmee onomkeerbaar.

Finland neemt geen risico met het WK atletiek

Finland wil met een groots veiligheidspakket voorkomen dat het wereldkampioenschap atletiek, dat van 6 tot 14 augustus in Helsinki wordt gehouden, door terroristische aanslagen worden verstoord. De Finse regering heeft ruim 28 miljoen euro uitgetrokken voor het nemen van voorzorgsmaatregelen.

"We hebben geen aanwijzingen dat Helsinki het doelwit van aanslagen kan worden. Het zou wel kunnen dat groeperingen tijdens het evenement gaan demonstreren. Maar we nemen gewoon geen enkel risico," aldus politiechef Jari Luki.

De 1900 atleten uit 196 verschillende landen zullen in het Olympisch dorp van 1952 worden ondergebracht. Politie-agenten en zeshonderd soldaten zullen hen daarbeschermen. Tijdens het WK zal er een vliegverbod boven het stadion en het atletendorp gelden.

"Daarnaast gaat iedere bezoeker van het stadion eerst door een metaaldetector", aldus Luki. De organisatie verwacht dat er 30.000 buitenlandse gasten tijdens het WK in Helsinki zullen zijn.

Al-Qaeda kondigt nieuwe aanslagen aan

DHFC, FOKwa, Bardo, svenski en vele andere FOK!ers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ayman al-Zawahri, de nummer twee van terreurorganisatie Al-Qaeda, kondigde vandaag aan nieuwe aanslagen te plegen in Groot-Brittannië. Als reden gaf Zawahri de Britse deelname aan Irak op. Hij deed zijn uitspraak in een videoboodschap die het tv-station Al-Jazeera uitzond. "Het beleid van Blair zal de Britten nieuwe vernielingen brengen, na de ontploffingen van Londen", aldus Al-Zawahri. Blair heeft altijd ontkend dat de aanslagen iets met Irak te maken hadden.

Ook de VS kan nieuwe aanslagen verwachten. Hij voorspelt rampen die "erger zijn dan wat ze in Vietnam hebben gekend".

Filmpje Filip Dewinter wekt woede justitie

De voorman van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, heeft de Belgische justitie boos gemaakt door een link naar een filmpje op zijn website te zetten waarin jonge crimineeltjes de hoofdrol spelen. De Belgische wet op de jeugdbescherming verbiedt de publicatie en verspreiding van beelden waaruit de identiteit van minderjarigen kan blijken. Het parket van Antwerpen start nu dan ook een opsporingsonderzoek naar de politicus.

Op het filmpje is te zien hoe een aantal jongens van vermoedelijk Noord-Afrikaanse komaf bezig is een auto open te breken. Zo doet een jong knaapje minutenlang verwoede pogingen een raam in te trappen. Volgens Dewinter is het filmpje in het voorjaar gemaakt door een ''moegetergde'' buurtbewoner van de Somerstraat in Antwerpen. In het filmpje is de datum echter zwart gemaakt. Vlak voor het eind van het filmpje (op circa 22 seconden) trilt het beeld en komt de datum boven het zwarte vlakje uit. Daardoor is te zien is dat de beelden van april 2004 dateren.

Het Belgische parket zegt ook dat de beelden vorig jaar geschoten zijn, namelijk op 24 april 2004. De twee jongens, die toen 12 en 15 jaar waren, werden volgens het parket ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Dewinter beweert dat de twee meteen weer zijn vrijgelaten.

-
De link naar het filmpje. En een mirror, (via weblog VKmag).

A1GP testdag 1 Silverstone

De eerste testdag in de A1GP klasse zit erop. In totaal heeft het Nederlandse team gisteren (3 augustus) 28 ronden kunnen rijden in de nieuwe bolide. Jos Verstappen (coureur) en Jeroen Bleekemolen (testcoureur) komen uit voor Nederland.

De test van het Nederlandse team, onder leiding van Jan Lammers, stond volledig in het teken van het aftasten en afstellen van de auto. Er is door de Nederlanders dan ook niet geprobeerd om een 'ultieme ronde' te rijden. Vleugels, bandenspanning en demping werden continu aangepast en getest. Doordat er weinig testmogelijkheden zijn, heeft het team er niet voor gekozen om 'blind' aanpassingen te doen om deze vervolgens op de baan te testen.

Het land dat de beste tijd heeft gereden, Groot Brittanië, gaf aan dat de auto na 57 testronden ver verwijderd was van de limiet. Brazilië en Portugal wisten respectievelijk 67 en 68 ronden te testen.

Over de A1GP auto's is 'men' positief. Sjeik Maktoem heeft bij het bepalen van het uitlaatsysteem tien opties uitgeprobeerd om een zo goed mogelijk geluid te verkrijgen. Ook driften de auto's goed door de bocht, dit komt door de afwezigheid van traction control en eventuele andere hulpmiddelen voor de coureurs.

Qing Hua Ma was de enige die voor een ongeval zorgde. De Chinees ging te hard over de kerbstones in Luffield. Hoewel hij met een ambulance het circuit moest verlaten, mankeerde hem niets.

De snelste tijden worden niet per coureur, maar per land bekendgemaakt. Zelfs al een land meerdere coureurs heeft laten rijden. Het uitgangspunt van de A1GP klasse is dat alle punten ook naar één land gaan.

De snelste tijden:

positielandtijdverschil
1Groot Brittanië48.8880
2Brazilië49.069+ 0.181
3Zwitserland49.095+ 0.207
4Frankrijk49.271+ 0.383
5Portugal49.393+ 0.505
6Pakistan49.506+ 0.618
7Maleisië49.634+ 0.746
8Verenigde Staten49.740+ 0.852
9Zuid Afrika49.864+ 0.976
10Libanon49.976+ 1.088
11Australië50.066+ 1.178
12Mexico50.265+ 1.377
13Nederland50.377+ 1.489
14Nieuw Zeeland50.610+ 1.722
15China55.783+ 6.895

De coureurs die in actie kwamen:
Australië: Christian Jones
Brazilië: Nelson Piquet jnr, Danilo Dirani en Joao Paulo Oliveiria
China: Qing Hua Ma en Tingyi Jiang
Frankrijk: Loic Duval, Alexandre Premat en Nicolas Lapierre
Groot Brittanië: Robbie Kerr en Alex Lloyd
Libanon: Kalil Beschir en Basil Shaaban
Maleisië: Alex Yoong
Mexico: Luis Diaz, Memo Rojas, David Martinez en Salvador Duran
Nederland: Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen
Nieuw Zeeland: Jonny Reid en Matt Halliday
Pakistan: Adam Khan
Portugal: Pedro Lamy
Verenigde Staten: Jeff Simmons
Zuid Afrika: Stephen Simpson en Thomas Scheckter
Zwitserland: Neel Jani

Coalitie is tegen Turkije bij EU

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

De erkenning van Cyprus lijkt voor Turkije opnieuw een struikelblok te worden in het toetredingsproces met de EU. Nadat de Franse premier De Villepin dinsdag liet weten dat Turkije Cyprus expliciet moet erkennen, liet de Turkse premier Erdogan vandaag weten dat Turkije geen nieuwe voorwaarden zal accepteren.

Volgens de regeringspartijen CDA en VVD moet Europa daarop de deur voor Turkije dichthouden en niet beginnen aan de onderhandelingen in oktober. "Nederland moet dat helpen blokkeren", stelt Tweede-Kamerlid Van Baalen (VVD). Hij wordt bijgestaan door zijn CDA-collega Van Dijk. "Als dit zo blijft kun je moeilijk rond de tafel gaan zitten. Als je bij een club van 25 wil horen kun je niet zeggen: ééntje lust ik niet", aldus Van Dijk.

Tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap werd in december van het vorige jaar afgesproken dat Turkije besprekingen over het Europees lidmaatschap mag beginnen. De Turkse regering hoefde Cyprus nog niet expliciet te erkennen, maar moest dat wel indirect doen door het Douaneverdrag te tekenen. Ankara tekende het verdrag, maar nam in een aparte verklaring juist nadrukkelijk afstand van de erkenning.

Volgens De Villepin is de kans groot dat zowel Cyprus als Griekenland nu de onderhandelingen met Turkije zullen blokkeren. Voor het beginnen van de besprekingen is de toestemming van alle huidige EU-lidstaten vereist. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken liet weten dat de bal nu bij de voorzitter van de EU ligt. Op dit moment is Groot-Brittannië dat.

Jerry Springer Fight Show

Iedereen kent de show van Jerry Springer wel. Het is een show waar alles kon en mocht. Je kon er alles zeggen en je mocht daar gewoon gaan vechten.
Soms liep het uit de hand waardoor Steve zich moest gaan inspannen om het allemaal te voorkomen. Dat was in ieder geval heel vaak het geval. Ik dacht zelf altijd dat het een neppe zooi bij elkaar was.
Maar na het bekijken van het volgend filmpje dacht ik er anders over.

Ludewig naar T-Mobile

Jörg Ludewig fietst aankomend seizoen voor het T-Mobile Team. De Duitser komt over van de Italiaanse ploeg Domina Vacanze. Daarvoor was hij vier jaar lang actief voor Saeco.

Ludewig is de vierde aanwinst van T-Mobile voor het nieuwe seizoen. Tijdrijder Michael Rogers, sprinter Thomas Ziegler en Patrik Sinkewitz gingen de Duitser al voor.

De Duitse formatie houdt tevens sterk rekening met het vertrek van Erik Zabel naar Domina Vacanze. Sprinter Alessandro Petacchi verhuisde onlangs al naar de oude werkgever van Ludewig.

'Zonder toilet geen zetel'

Wie zich in India verkiesbaar wil stellen voor een dorpsraad, mag dit alleen doen wanneer hij in het bezit is van een eigen toilet. Dit is althans de mening van de Indiase minister van landbouw Raghuvansh Prasad Singh.

Volgens de minister moet het hebben van een toilet voor kandidaten voor dorpsraden officieel worden opgenomen in een wet. Dit schrijft hij in een brief aan zijn collega's. Singh vindt dit noodzakelijk, omdat de kandidaten volgens hem een voorbeeldfunctie vervullen. Te veel kandidaten hebben echter geen toiletfaciliteiten in huis. De minister denkt dat de hoge frequentie van diarree in landelijke gebieden vooral te wijten is aan de slechte hygiëne. Meer dan 65 procent van de boeren zou zijn behoefte buitenshuis doen.

Singh hoopt dat deze maatregel ertoe bijdraagt dat wildplassen en -poepen in 2010 tot het verleden behoren. Er zijn in India al deelstaten die verkiezingskandidaten door middel van wetgeving verplichten tot sanitaire voorzieningen in hun huizen.

Petrova en Zvonareva onderuit in San Diego

In navolging van hun landgenote Elena Dementieva hebben de Russische tennissters Nadia Petrova en Vera Zvonareva al vroeg hun koffers kunnen pakken bij de Acura Classic in San Diego.

Petrova verloor in de tweede ronde met 2-6, 1-6 van Sania Mirza uit India en Zvonareva ging onderuit tegen de Amerikaanse Mashona Washington met de setstanden 4-6, 6-4 en 4-6.

Desondanks staan er nog altijd vier Russinnen in de derde ronde, Svetlana Kuznetsova, Elena Likhovtseva, Dinara Safina en Anna Chakvetadze. Likhovtseva en Chakvetadze moeten het daarin tegen elkaar opnemen.

Vliegtuig maakt noodlanding in Leeds

In Leeds, in het noorden van Groot-Brittannië, heeft een lijnvliegtuig donderdagochtend een noodlanding moeten maken. Dat maakten luchthavenautoriteiten bekend. Het vliegtuig had 55 passagiers aan boord en was onderweg van Birmingham naar de Schotse hoofdstad Edinburgh.

Na de, niet soepel verlopende, landing stapte iedereen ongedeerd uit het vliegtuig. Er was rook ontstaan. Een getuige meldde aan de BBC: "Het brandalarm trad in werking en vooraan de cockpit was een blauwachtige rookwolk zichtbaar.".

Het was een vliegtuig van de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe. Zij meldden dat de passagiers met een ander toestel naar de plaats van bestemming gebracht worden. Met 36 toestellen verzorgt de maatschappij 80 procent van alle binnenlandse vluchten.

Speakersystemen voor PSP

Logic 3 heeft twee nieuwe producten op de markt gebracht voor de PSP. Het betreft twee speakersystemen die voor de versterking van het geluid moeten zorgen en daarmee de versterking van de game-ervaring. Het eerste systeem is genaamd 'Sound Grip'. Een speaker die ergonomisch zo ontworpen is dat ie goed in de hand ligt en tegelijkertijd voor goed geluid zorgt. De tweede heet 'Sound System' en is bedoeld om van je PSP een soort mini home theater moet maken. De apparaten gaan over de toonbank voor respectievelijk 20 pond (29 euro) en 50 pond (72 euro).
quote
PSP 532 – Sound Grip for PSP

Logic3 Sound Grip, a portable speaker system which incorporates handgrips to ensure that PSP won't slip out of hands during game play.

Sony's PSP fits into this Sound Grip, maintaining elegant style, design, and contours the console. Sound Grip allows easy access to all controls and has ports for earphones and power. Includes stand, batteries and carry-case.

Features:

  • Portable Speaker and Grip for PSP
  • 1W RMS (0.5+0.5W) - 2 Myra speaker drivers
  • High Quality Class D amplifier
  • Mains / Battery operated - 2xAAA batteries (supplied), or can be used with PSP AC Adaptor
  • Pass through ports for Power & Earphones
  • Stand for display
  • Case to carry Sound Grip, PSP console & accessories


  • quote
    PSP535 – Sound System for PSP

    Logic3 Sound System, a combined portable 2.1 speaker system and recharging docking-station designed exclusively for Sony's PSP to create a 'mini theatre' to play movies or music.

    This system produces astounding sound using a high class amplifier, deep bass sub-woofer and 3D surround-sound circuitry to pack a punch more powerful than its compact size suggests. Includes mains adaptor, carry-case and line-in cable.

    Key Specifications / Special Features:

  • 2.1 Sub-woofer Speaker System
  • 12 Watts RMS
  • Operates from AC Adaptor (included) or Batteries 4xAA (not included)
  • Internal 3D surround sound processor
  • Docking station for PSP re-charging
  • Blue soft-light illumination
  • 3.5mm Stereo line-in for playing other audio devices like MP3, MD, CD player. etc
  • Dimensions: 104 x 278 x 38mm (H x W x D)
  • Weight - 550g
  • Carry Case for Sound System & PSP console


  • Talent Feyenoord naar Sevilla

    Mark van den Boogaart verhuist van Feyenoord naar Sevilla FC. De 19-jarige jeugdinternational dwong via een stageperiode bij de Spaanse voetbalclub een contract af bij de club, waar hij in het tweede elftal zal beginnen. Bij de Rotterdammers had hij nog een contract tot medio 2006.

    Van den Boogaart speelde in Jong Feyenoord als verdedigende middenvelder. Afgelopen seizoen maakte hij een aantal maal deel uit van de eerste selectie.

    Staatsloterij zoekt al 2 maanden winnaar miljoen

    De winnaar van één miljoen euro bij de meitrekking van de Staatsloterij heeft zich nog immer niet gemeld. De organisatie is nu al ruim twee maanden op zoek naar deze persoon, die zijn lot kocht bij een Bruna-vestiging in Oosterhout.

    Door de loterij is een oproep gedaan aan alle mensen die in Oosterhout een lot hebben gekocht voor de meitrekking om hun loten nog eens goed na te kijken. Als er een jaar na de trekking nog niemand is komen opdagen, vervalt het geld aan de staatskas.

    De vorige keer dat de Staatsloterij hevig op zoek ging naar een winnaar was in maart 2003. De winnaar van de jackpot van de februaritrekking van dat jaar heeft zijn vijf miljoen euro uiteindelijk nooit opgehaald. Normaal gesproken melden winnaars zich binnen één à twee weken.

    Figo naar Internazionale

    Internazionale staat op het punt om de overgang van Luis Figo af te ronden. Als de Portugese international van Real Madrid donderdag door de medische keuring komt, zal hij voor twee jaar tekenen en gaat hij 4,5 miljoen euro per jaar verdienen. Figo heeft in Spanje nog een contract tot medio 2006, maar mag vertrekken bij Real.

    Aan het eind van vorig seizoen maakte de trainer van Real Madrid, Vanderlei Luxemburgo, Figo al duidelijk dat de Portugees niet op een basisplaats hoeft te rekenen. Diverse clubs meldden zich daarna voor de Portugees, maar tot een transfer kwam het niet.

    Davids hoopt nu weer op Oranje

    Edgar Davids hoopt, nu hij naar Tottenham Hotspur is verhuist, weer een plaats in de selectie van het Nederlands Elftal af te kunnen dwingen.

    De 32-jarige middenvelder is sinds oktober 2004 niet meer opgeroepen door bondscoach Marco van Basten, omdat hij bij zijn vorige club Internazionale te weinig aan spelen toekwam. De bondscoach verzekerde Davids onlangs dat hij nog wel in beeld is voor het Nederlands elftal.

    "Ik heb met de bondscoach gesproken en ik respecteer zijn besluit. Ik wil volgend jaar heel graag naar Duitsland, want er is maar eens in de vier jaar een WK en het zou best mijn laatste toernooi kunnen zijn", aldus Davids tegen persbureau Reuters.

    Met Tottenham wil Davids zich voor komend seizoen plaatsen voor de Champions League, de Engelse club van trainer Martin Jol lukte dit nog nooit eerder. "Het is een zware opgave, maar we gaan het zeker proberen. Tottenham heeft een aantal zeer getalenteerde spelers en de dingen die ik op de trainingen heb gezien, beloven veel goeds."

    'Hitler had moeilijke jeugd'

    Nazi-leider Adolf Hitler heeft het in zijn jeugd moeilijk gehad, zo meldt vandaag de Britse krant The Guardian. Het dagblad baseert zich op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Dat onderzoek is afkomstig van de historici Timothy Ryback en Florian Beierl. Zij traceerden de dagboeken van Paula Hitler, de zus van Adolf.

    Wetenschapppelijk onderzoek heeft aangetoond dat de dagboeken van Paula Hitler echt zijn. Ze begon ze te schrijven toen ze zelf 8 jaar was, haar broer was toen 15. In de boeken staat onder meer te lezen dat Adolfs vader Alois hem geregeld een pak slaag gaf. Op een keer werd de kleine Adolf zo afgeranseld op zolder dat zijn moeder tussenbeide kwam en de klappen van zijn vader met haar eigen lichaam opving

    Beierl: ''Dit is een beeld van een totaal dysfunctioneel gezin dat het publiek niet eerder heeft gezien. De terreur van het Derde Rijk werd gecultiveerd in Hitlers eigen huis.'' De Duitse tv-zender ZDF zendt volgende week een documentaire uit over het materiaal uit de dagboeken.


    'Moeilijke jeugd'

    EK softball: Oranje naar de finale-ronde

    De Nederlandse softbaldames hebben zich op het Europees kampioenschap in het Tsjechische Praag geplaatst voor de finaleronde.

    De Nederlandse vrouwen waren in de laatste groepswedstrijd met 3-0 te sterk voor Spanje en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. De finalepoule bestaat naast Nederland uit Griekenland, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en gastland Tsjechië.

    De Nederlandse ploeg werden om het verleden zes maal Europees kampioen, maar de laatste titel dateert echter al weer uit 1990.

    Verdachten racistische moord melden zich

    calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

    De twee Britse jongemannen die nog voortvluchtig waren na de racistische bijlmoord in Liverpool, zijn gisteren gearresteerd. De twee hadden de wijk genomen naar Nederland, maar keerden gisteren vrijwillig terug.

    Het gaat om de 20-jarige Paul Taylor en de 18-jarige Michael Barton. Laatst genoemde is een broer van Manchester City-speler Joey Barton. De profvoetballer deed eerder via de televisie een dringende oproep aan zijn broer om zich aan te geven.

    In verband met de bloedige moord op de 18-jarige Anthony Walker zitten nu vijf man vast. Walker werd met een bijl de hersens ingeslagen nadat hij eerder racistisch was uitgescholden.

    Finale World Cyber Games 2006 in Italië

    De finale van World Cyber Games, 's werelds grootste internationale game-kampioenschap, wordt in 2006 gehouden in Monza, Italië. De finale wordt gehouden in de Autodromo Nazionale Monza, waar ook altijd de Formule 1 Grand Prix gereden wordt. Er wordt verwacht dat er ongeveer 800 van de beste gamers ter wereld mee zullen doen.

    De burgemeester van Monza, de heer Michele Faglia, is blij met het evenement: "Ons stadsbestuur is erg geïnteresseerd in evenementen die de jongere generatie aanspreken en waarin jongeren zich bezighouden met sport en culturele activiteiten. Daarom zijn we verheugd en vereerd dat Monza uitverkoren is om 's werelds grootste e-sport evenement te mogen ontvangen."

    Monza wordt daarmee de eerste Europese stad waarin een finale van de World Cyber Games wordt gehouden. Monza werd verkozen boven kandidaten als Sydney, Cancun (Mexico) en Shanghai. Er werden strenge eisen gesteld aan de kandidaatsteden, bijvoorbeeld de aanwezige faciliteiten, de infrastructuur en de bereikbaarheid. Monza scoorde hoog vanwege de faciliteiten van het Autodromo, de veiligheid en de geavanceerde IT-infrastructuur.

    In 2001 werden de eerste officiële World Cyber Games gehouden, al was er in 2000 al een World Cyber Challenge. Dit jaar vinden de finales plaats in Singapore, van 16 tot 20 november. 800 gamers uit 70 landen zullen daar strijden om de kampioenstitel voor diverse games. Eerdere edities vonden plaats in Korea en San Francisco.

    Advies aan Britse moslima's hoofddoek af te doen

    sloopkogel had ons via de nieuws-submit te melden:

    In Groot-Brittannië heeft een vooraanstaande moslimgeestelijke laten weten dat moslima's voorlopig beter geen hoofddoekje of sluier kunnen dragen. Zaki Badawi, voorzitter van de Raad van Moskeeën en Imams, zei dat islamitische vrouwen moeten voorkomen dat ze nog langer slachtoffer worden van verbaal of fysiek geweld.

    Badawi, die te boek staat als een gematigd moslimleider, zei dat de koran toestaat dat vrouwen onder speciale omstandigheden geen hoofddoek of sluier dragen. ''Kleding is bedoeld om te beschermen tegen kwaad, niet om het kwaad aan te trekken.''

    Na de aanslagen in Londen zijn gewelddadigheden tegen moslims scherp toegenomen. Vooral moslimvrouwen zijn daarvan slachtoffer. Dinsdag liet de Britse politie weten dat het aantal meldingen van racistische incidenten in Londen sinds de zelfmoordaanslagen op 7 juli verzevenvoudigd is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


    'Voorlopig beter even afdoen'

    Picknickster zonder tanden bijt agente

    Een vijftigjarige inwoonster van Maastricht heeft gisteren een politieagente in haar arm gebeten, toen zij de vrouw sommeerde om haar picknickrommel op te ruimen. Gelukkig voor de agente was de vrouw tandenloos, dus deed de beet geen pijn.

    De bijtgrage vrouw was op een gazon aan het Oranjeplein aan het eten en liet nogal wat rommel om haar heen slingeren. Toen de vrouw de troep niet wilde opruimen, bukte de agente zich om het goede voorbeeld te geven. Op dat moment beet de vrouw haar in de arm. Daarna spuugde zij het voedsel dat zij nog in haar mond had in de richting van de agente en haar collega.

    De agenten bleven ongedeerd.

    Politie de kroeg in

    Burgemeester M.R. van der Heijden van Zandvoort komt met het bespottelijke idee om politieagenten in te zetten bij drankcontroles in de horeca. Volgens Van der Heijden is het ondanks de wettelijke beperkingen, voor jongeren nu te gemakkelijk om stomdronken de kroeg uit te rollen. Dat zal inderdaad wel waar zijn, maar er is al een tekort aan politieagenten dus waarom zouden we deze in hemelsnaam inzetten voor zoiets onbenulligs.

    Wees dan een vent Van der Heijden en verbied je horecagelegenheden gewoon helemaal om sterke drank te verkopen. Er is immers toch geen enkele reden waarom uitgaan en sterke drank samen zouden moeten gaan en dat is ook niet leeftijdgebonden. Of wegen economische motieven dan zwaarder?

    Iemand nog een goede reden waarom er überhaupt alcohol moet worden verkocht?

    Benzine in Nederland bijna het duurst

    In Nederland kost een liter benzine het op één na meeste ter wereld, zo blijkt uit een prijsvergelijking van onderzoeksbureau Airinc. In Amsterdam kostte eind juni één liter euro ongelood 1,409 euro. Alleen in Turkije is tanken nog duurder. In Istanbul betaalde men eind juni maar liefst 1,598 euro per liter.

    De Top 6 van dure benzinelanden luidt als volgt: Turkije (1,59), Nederland (1,40), Noorwegen (1,35), Groot-Brittannië (1,31), Frankrijk (1,25) en België (1,24). In de Verenigde Staten kost een liter 0,62 euro. Lekker goedkoop tanken doe je in Syrië (0,37), Nigeria (0,29), Koeweit (0,18) en Egypte (0,17). Vrijwel gratis is benzine in Venezuela: nog geen 4 cent (0,037 euro) per liter.

    De verwachting is dat de benzineprijzen alleen maar zullen blijven stijgen. Gisteren bereikte de olieprijs weer een record. In New York kostte een vat ruwe olie in de vroege handel 62,47 dollar, 17 cent meer dan het record van maandag.

    Castelen is bang voor zware blessure

    Romeo Castelen vreest dat hij voorlopig niet voor Feyenoord in actie kan komen. Woensdagavond raakte de rechtsbuiten tijdens de door de Rotterdammers verloren oefenwedstrijd tegen Charlton Athletic (2-0) geblesseerd aan zijn hamstring.

    Donderdag zal onderzoek in het ziekenhuis de ernst van de blessure moeten aantonen. Castelen zelf vreest echter een zware blessure. "Het voelt niet goed maar we moeten maar afwachten."

    Hossam Ghaly hield aan de wedstrijd tegen de Engelsen een lichte blessure aan zijn rug over. De middenvelder al vermoedelijk wel op tijd fit zijn voor de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord tegen NAC Breda.

    Film: Creep

    We kennen het allemaal. De zenuwen die toeslaan wanneer de metro plotseling in een donkere tunnel stilstaat. Of het angstige idee dat je achtervolgd wordt als je 's avonds laat alleen door het station loopt. Regisseur Christopher Smith gebruikt deze gevoelens van paniek in zijn nieuwste film Creep. Zijn methode: zet een mooie, jonge vrouw (Franka Potente) in een verlaten, afgesloten Londens metrostation. Laat een 'Creep' ronddolen in dezelfde Underground en de angstkriebels slaan vanzelf toe. Althans, daar ging Smith vanuit. Hij slaat echter de plank een beetje mis.



    Chasm

    In "Chasm" gaat het verhaal over Chasmton. Een klein stadje met acht huizen, een paar fruitbomen, een café en de Chasm. Chasmton heeft de Chasm nodig om te overleven want hier komt het water vandaan waardoor hun bomen kunnen groeien en zonder het water doet ook de stroomturbine het niet meer, aangezien deze door het water wordt aangedreven. Geen stroom betekent geen werkende koelkasten en dat betekent dat het bier niet koud blijft en ze dus warm bier moeten drinken. Nu moet Joe het water weer naar Chasmtown halen terwijl de rest van het dorp ervoor zorgt dat het bier niet warm wordt door het op te drinken. Onze taak is om Joe te helpen met zijn opdracht.

    Deze dus, succes...

    Arnhemse meisjes (1)

    Stel, zo'n sportschooltype is net romantisch aan het zoenen met zijn meisje, je kent ze wel zo'n delletje met van dat extensiehaar en een roze Vespa, hij heeft net een paar duizend euro opslag gekregen of een erfenis of zo, de zon schijnt maar het is ook weer niet te heet, en het sportschooltype heeft die morgen nog heerlijk geneukt met zijn vespameisje, er is dus geen sprake van opgekropte seksuele energie. En stel het sportschooltype staat bovenop zo'n tegel met zo'n lieveheersbeest erop. Dan nog.

    Het begin van een klucht

    Oké, het is niet helemaal het begin van deze klucht want het echte begin is natuurlijk al een tijd geleden toen het idee van de basisverzekering werd geboren, maar ik denk dat nu langzaam het éne na het andere bedenkelijke bericht over de nieuwe zorgverzekering in de media zal verschijnen.

    Gisteren hadden we al de commotie over de straks sterk oplopende ziektekostenpremie voor zelfstandigen, vandaag valt te lezen dat de steeds genoemde nominale premie van 1.100 Euro veel hoger zal uitvallen. Zo zullen we tot het einde van het jaar van incident naar incident hobbelen, uitmondend in een dramatisch dieptepunt van totale administratieve wanorde bij de werkelijke invoering en de maanden daarna bij de eerste declaraties.

    Wat het extra triest maakt, is dat dit een operatie is waarvan het nut totaal onduidelijk is (en altijd zal blijven) en waarvan heel veel mensen straks de dupe zullen zijn, terwijl er vele vele miljoenen Euro's mee gemoeid zijn die dan beter rechtstreeks aan zorg hadden kunnen worden besteed. En let maar op, het nieuwe zorgstelsel zal straks in zijn totaliteit duurder zijn dan het oude, maar minder zorg bieden.

    Volgens het Minsterie van Volksgezondheid hebben we straks een eenvoudiger systeem, met meer solidariteit tussen gezonde en ongezonde mensen. FORGET IT!

    Update: weinig vertrouwen in nieuwe zorgverzekering

    Uitslagen oefenwedstrijden 3 augustus

    De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de woensdag gespeelde vriendschappelijke duels.

    Feyenoord speelde gisteren opnieuw tegen een serieuze tegenstander: Charlton Athletic. De ploeg van Erwin Koeman kon echter nu niet winnen, nadat eerder wel Espanyol, Nacional en Hertha BSC werden verslagen. De Engelse ploeg won met 2-0, dankzij twee goals van Darren Bent, kort na het uur. In de eerste helft speelde Feyenoord met een aantal wijzigingen ten opzichte van het duel tegen Hertha. Zo deed ook Karim Saïdi weer mee, die een koppel vormde met Greene. Dit duo zorgde ervoor dat het veldoverwicht van Charlton tijdens de eerste 45 minuten weinig kansen opleverde. Dit veranderde echter in de tweede helft toen Bent kort na elkaar twee keer het doel trof. Feyenoord kreeg gedurende de wedstrijd twee échte mogelijkheden, maar Kuijt en De Graaf faalden in de afwerking.

    Ajax hield gisteren haar open dag en presenteerde zich weer (na het Amsterdam Tournament) aan het publiek. Dat deed de runner-up van het afgelopen seizoen in een wedstrijd tegen de nieuwkomer in het betaalde voetbal, FC Omniworld. Er werd in twee helften van 25 minuten gespeeld, waarin Ajax in de eerste helft dankzij goals van De Jong, Anastasiou en De Ridder het verschil maakte. Tegenvaller voor Danny Blind (die zelf niet aanwezig was; hij bekeek Brøndby tegen Tblisi) was het uitvallen van Olaf Lindenbergh, met een rechterdijbeenblessure. De kwetsuur lijkt echter mee te vallen.


    Ajax – FC Omniworld 3-0
    Doelpunten Ajax: De Jong, Anastasiou, De Ridder

    Charlton Athletic – Feyenoord 2-0

    FC Zwolle – NEC 0-1
    Doelpunt NEC: Van den Eede

    NAC Breda – Celta de Vigo 1-2
    Doelpunt NAC Breda: Zonneveld

    Roda JC uitgeschakeld door Valencia

    Roda JC is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Intertoto Cup. Dat was ook niet de verwachting na de
    4-0 nederlaag die het leed in Valencia. Gisteren werd het in Kerkrade 0-0.

    Valencia liet een aantal topspelers thuis en startte met Kluivert en Di Vaio op de bank. Mede hierdoor had Roda in de eerste helft het beste van het spel. De aanvallers Koné en Sonko waren een echte plaag voor de Spaanse defensie: Koné kreeg twee kansen en Sonko zag een doelpunt worden afgekeurd. Het duel ging als een nachtkaars uit, omdat er in de tweede helft nauwelijks mogelijkheden vielen te noteren. Trainer Huub Stevens is redelijk tevreden met het doelpuntloze gelijkspel: ” Beide teams speelden ditmaal in een andere samenstelling. We hebben tegen dit Valencia naar behoren gespeeld. Ik zie dan ook dat we stapje voor stapje vooruitgang boeken.” Roda speelt op 13 augustus zijn eerste competitiewedstrijd, tegen FC Twente.

    De tegenstander van Valencia in de finale is Hamburger SV. De Duitse ploeg rekende eenvoudig af met Sigma Olomouc: 3-0. Rafael van der Vaart maakte het tweede doelpunt, Benjamin Lauth de eerste en derde. De topper uit de halve finales was echter Deportivo la Coruna tegen Newcastle United. Dankzij doelpunten van Andrade en Munitis bekert ‘Depor’ verder, al scoorde Milner nog tegen.


    Uitslagen halve finales Intertoto Cup:

    Tussen haakjes uitslag eerste ontmoeting

    Roda JC (Ned) - Valencia (Spa) 0-0 (0-4)
    Cluj (Roe) - Zalgirus Vilnius (Lit) 5-1 (2-1)
    RC Lens (Fra) - VfL Wolfsburg (Dui) 4-0 (0-0)
    Newcastle United (Eng) - Deportivo la Coruna (Spa) 1-2 (1-2)
    Hamburger SV (Dui) - Sigma Olomouc (Tsj) 3-0 (1-0)
    Olympique Marseille (Fra) - Lazio Roma (Ita) 3-0 (1-1)


    Finales 9/23 augustus:

    Hamburger SV - Valencia
    Cluj - RC Lens
    Deportivo la Coruna - Olympique Marseille

    Uitslagen 2e Voorronde CL

    Ajax treft in de derde voorronde van de Champions League Brøndby IF. De Deense kampioen schakelde in de tweede kwalificatieronde Dinamo Tblisi uit.

    Brøndby maakte gisteren geen fout door zijn thuiswedstrijd tegen Tblisi met 3-1 te winnen, nadat het al uit Georgië was teruggekeerd met een 2-0 overwinning. De doelpuntenmakers waren Lorentzen, die twee goals maakte, en Kamper. De bekendste naam van Brøndby is die van de trainer, Michael Laudrup, in 1998 kampioen met Ajax. Ook Johan Elmander en Kim Christensen zijn actief geweest in de Nederlandse competitie. Momenteel staat Brøndby tweede in de Deense competitie, maar heeft het al haar drie wedstrijden gewonnen.

    Gisteren gingen de meeste favorieten door, al liet Trabzonspor zich lelijk verrassen door Anorthosis Famagusta, de kampioen van Cyprus. Een 3-1 nederlaag in Cyprus kon niet meer worden gerepareerd door de Turkse ploeg. Ook Dinamo Kiev speelt geen Europees voetbal dit seizoen; het Zwitserse Thun was te sterk. De grootste sensatie van de tweede voorronde was echter de uitschakeling van Celtic Glasgow, dat over twee wedstrijden niet was opgewassen tegen FC Artmedia Bratislava.


    Uitslagen 2e Voorronde:

    Tussen haakjes uitslag eerste ontmoeting

    Celtic Glasgow (Sch) - FC Artmedia Bratislava (Slw) 4-0 (0-5)
    Liverpool (Eng) - FBK Kaunas (Lit) 2-0 (3-1)
    Haka (Fin) - Valerengen (Noo) 1-4 (0-1)
    Neftchi Bakoe (Aze) - Anderlecht (Bel) 1-0 (0-5)
    Brøndby IF (Den) - Dinamo Tblisi (Geo) 3-1 (2-0)
    FC Thun (Zwi) - Dinamo Kiev (Oek) 1-0 (2-2)
    Trabzonspor (Tur) - Anorthosis Famagusta (Cyp) 1-0 (1-3)
    Rapid Wien (Oos) - Dudelange (Lux) 3-2 (6-1)
    Sheriff (Mol) - Partizan Belgrado (SeM) 0-1 (0-1)
    Maccabi Haifa (Isr) - Malmö FF (Zwe) 2-2 (2-3)
    Lokomotiv Moskou (Rus) -Rabotnicki Skopje (Mac) 2-0 (1-1)
    Steaua Boekarest (Roe)- Shelbourne (Ier) 4-1 (0-0)
    CSKA Sofia (Bul) - Tirana (Alb) 2-0 (2-0)
    Hajduk Split (Kro) - Debrecen (Hon) 0-5 (0-3)


    3e Voorronde- 9/10 en 23/24 augustus:
    Brøndby IF (Den) - Ajax (Ned)
    Valerengen (Noo) - Club Brugge (Bel)
    Anderlecht (Bel) - Slavia Praag (Tsj)
    FC Basel (Zwi) - Werder Bremen (Dui)
    Sporting Lissabon (Por) - Udinese (Ita)
    Real Betis (Spa) - AS Monaco (Fra)
    Wisla Krakow (Pol) - Panathinaikos (Gri)
    Everton (Eng) - Villareal (Spa)
    Glasgow Rangers (Sch) - Anorthosis Famagusta (Cyp)
    Malmö FF (Zwe) - FC Thun (Zwi)
    Manchester United (Eng) - Debrecen (Hon)
    Rapid Wien (Oos) - Lokomotiv Moskou (Rus)
    Shakhtar Donetsk (Oek) - Internazionale (Ita)
    Liverpool (Eng) - CSKA Sofia (Bul)
    FC Artmedia Bratislava (Slw) - Partizan Belgrado (SeM)
    Steaua Boekarest (Roe) - Rosenborg BK (Noo)


    Deze ploegen zijn al verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi:


    Engeland
    Chelsea, Arsenal

    Italië
    Juventus, AC Milan

    Spanje
    FC Barcelona, Real Madrid

    Duitsland
    FC Bayern München, Schalke 04

    Frankrijk
    Olympique Lyon, Lille

    Portugal
    Benfica, Porto

    Nederland
    PSV

    Griekenland
    Olympiakos Piraeus

    Turkije
    Fenerbahçe

    Tsjechië
    Sparta Praag

    Man doodgeschoten in Eindhoven

    jacktheswag had ons via de nieuws-submit te melden:

    In Eindhoven is woensdagavond een man doodgeschoten, zo heeft de politie bekendgemaakt. Over zijn identiteit en de toedracht van het gebeuren is nog niet veel bekend. De schietpartij vond rond half 10 plaats in de Humboldstraat.

    De politie kreeg vlak na half 10 bericht van een schietpartij in desbetreffende straat. Toen agenten op de plek van het gebeuren aankwamen, was de man al overleden. Van de dader ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De politie was woensdagavond laat druk bezig met onderzoek en het horen van getuigen.

    Nep-politiewagen tegen hardrijders

    België heeft een nieuw wapen tegen hardrijders: de namaak-politieauto. De wagen is van veredeld bordkarton met aan de achterkant een paar palen die voorkomen dat het plat op straat komt te liggen. Van afstand lijkt de Ford Galaxy op de vluchtstrook op een politieauto. Hierdoor letten veel automobilisten op hun snelheid. "Er wordt dan echt afgeremd omdat men bang is te worden geflitst", zegt postoverste Alain Verstrepen van de federale verkeerspolitie in Antwerpen. "Of men vreest een fuik van een onderscheppingploeg of een moto."

    Dat de Belgen er blijkbaar al lang intrappen, blijkt uit het aanzicht van de nep-auto. Tegen de achterbanden groeit namelijk onkruid. "Wanneer u, zoals bij de werken rond Antwerpen, langzaam aan de wagen voorbij rijdt, ziet u dat het geen echte auto is. Dan werkt het niet", erkent de overste. Bij een normale snelheid is de bordkartonnen bus volgens hem wel degelijk overtuigend.

    Wiet in voormalige studio's Johnny Hoes

    Messlier had ons via de nieuws-submit te melden:

    Woensdagmorgen is er een grote wietplantage gevonden in de voormalige studio's van Johnny Hoes in Weert. De studio's staan al geruime tijd leeg. Er stonden 12.000 planten, met een straatwaarde van zeker twee miljoen euro. Het ruimen van de plantage heeft de hele dag geduurd.

    De LP 'Skunk' van Doe Maar is opgenomen in de studio's. 'Nederwiet' is één van de nummers die op 'Skunk' te beluisteren valt.

    Dat wat de N-Gage gaat redden

    Nokia heeft aangekondigd aankomende september weer nieuw leven in de Nokia N-Gage te blazen door van de laatste N-Gage, de NQ, een zilver model uit te brengen. Deze zal voor de rest precies dezelfde specificaties hebben als de al bestaande zwarte editie.
    "[...]
    We have had a lot of requests from both consumers and trade to provide an N-Gage QD variant. This is very much in line with our fall consumer activities. We chose silver as it's one of the season's most fashionable colors.
    [...]"


    Of dit nieuwe model in stukproductie wordt gemaakt om zo aan de vraag te voldoen werd niet bekend gemaakt.


    Het nieuwe zilveren model
    Laatste reviews en specials
    special
    VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1260
    special
    Random Pics van de Dag #1258
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    ©FOK.nl e.a.