Wielinga, Mutsaars weg bij Rabo

Remmert Wielinga en Ronald Mutsaars zullen moeten vertrekken bij de Rabobank-ploeg. Het aflopende contract van het duo werd namelijk niet verlengd.

Remmert Wielinga was in 2003 een opvallende figuur in het cyclisme. Tijdens de Dauphiné Libéré maakte hij grote indruk door als twaalfde te eindigen en bergop met de besten mee te kunnen. Trots verkondigde hij na afloop dat hij in de Tour de France voor de witte trui (die voor de beste jongere) ging. In de Grande Boucle ging hij echter hopeloos door het ijs en was hij geen schim meer van de klimmer van een maand eerder. In de laatste week gaf hij gedesillusioneerd op. Hierna had de Eindhovenaar veel pech met blessures (onder meer aan zijn knie) en was hij nooit meer de renner van tijdens die fameuze Dauphiné.

Ronald Mutsaars is 26 jaar en rijdt al sinds 2002 voor de bankiersploeg. Momenteel is hij actief in de Ronde van Denemarken. Mutsaars is nooit een winnaarstype geweest; hij staat vooral te boek als een goede helper. Vorig jaar werd het contract van de coureur nog met één seizoen verlengd.