Finale World Cyber Games 2006 in Italië

De finale van World Cyber Games, 's werelds grootste internationale game-kampioenschap, wordt in 2006 gehouden in Monza, Italië. De finale wordt gehouden in de Autodromo Nazionale Monza, waar ook altijd de Formule 1 Grand Prix gereden wordt. Er wordt verwacht dat er ongeveer 800 van de beste gamers ter wereld mee zullen doen.

De burgemeester van Monza, de heer Michele Faglia, is blij met het evenement: "Ons stadsbestuur is erg geïnteresseerd in evenementen die de jongere generatie aanspreken en waarin jongeren zich bezighouden met sport en culturele activiteiten. Daarom zijn we verheugd en vereerd dat Monza uitverkoren is om 's werelds grootste e-sport evenement te mogen ontvangen."

Monza wordt daarmee de eerste Europese stad waarin een finale van de World Cyber Games wordt gehouden. Monza werd verkozen boven kandidaten als Sydney, Cancun (Mexico) en Shanghai. Er werden strenge eisen gesteld aan de kandidaatsteden, bijvoorbeeld de aanwezige faciliteiten, de infrastructuur en de bereikbaarheid. Monza scoorde hoog vanwege de faciliteiten van het Autodromo, de veiligheid en de geavanceerde IT-infrastructuur.

In 2001 werden de eerste officiële World Cyber Games gehouden, al was er in 2000 al een World Cyber Challenge. Dit jaar vinden de finales plaats in Singapore, van 16 tot 20 november. 800 gamers uit 70 landen zullen daar strijden om de kampioenstitel voor diverse games. Eerdere edities vonden plaats in Korea en San Francisco.