Roda JC uitgeschakeld door Valencia

Roda JC is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Intertoto Cup. Dat was ook niet de verwachting na de
4-0 nederlaag die het leed in Valencia. Gisteren werd het in Kerkrade 0-0.

Valencia liet een aantal topspelers thuis en startte met Kluivert en Di Vaio op de bank. Mede hierdoor had Roda in de eerste helft het beste van het spel. De aanvallers Koné en Sonko waren een echte plaag voor de Spaanse defensie: Koné kreeg twee kansen en Sonko zag een doelpunt worden afgekeurd. Het duel ging als een nachtkaars uit, omdat er in de tweede helft nauwelijks mogelijkheden vielen te noteren. Trainer Huub Stevens is redelijk tevreden met het doelpuntloze gelijkspel: ” Beide teams speelden ditmaal in een andere samenstelling. We hebben tegen dit Valencia naar behoren gespeeld. Ik zie dan ook dat we stapje voor stapje vooruitgang boeken.” Roda speelt op 13 augustus zijn eerste competitiewedstrijd, tegen FC Twente.

De tegenstander van Valencia in de finale is Hamburger SV. De Duitse ploeg rekende eenvoudig af met Sigma Olomouc: 3-0. Rafael van der Vaart maakte het tweede doelpunt, Benjamin Lauth de eerste en derde. De topper uit de halve finales was echter Deportivo la Coruna tegen Newcastle United. Dankzij doelpunten van Andrade en Munitis bekert ‘Depor’ verder, al scoorde Milner nog tegen.