De la Rosa biedt zich aan bij BMW

Wouter (ziggyziggyziggy)
Pedro de la Rosa heeft Mario Theissen opgebeld om zijn diensten aan het BMW-team van volgend jaar aan te bieden. Ondertussen lijkt BMW ook te azen op zijn teamgenoot Alexander Wurz.

Pedro de la Rosa zou Mario Theissen hebben gebeld om een stoeltje voor volgend jaar bij BMW, voorheen Sauber, te bemachtigen. De la Rosa is nu nog testrijder bij McLaren Mercedes en laat ieder raceweekend indrukwekkende tijden noteren tijdens de vrijdagtrainingen. Ook blonk de Spanjaard uit tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Het silly season in de Formule 1 is flink in gang gezet door de verhuizing van Felipe Massa naar Scuderia Ferrari. Geruchten willen dat BMW het contract van Jacques Villeneuve, dat tot eind 2006 loopt, af wil kopen, zodat er twee racestoeltjes vrij komen bij het nieuwe team.

Alexander Wurz zou op zijn beurt in de belangstelling staan van het BMW-team. Ook hij valt regelmatig op tijdens de vrijdagtrainingen in de McLaren en reed geen onverdienstelijke races toen Juan Pablo Montoya thuis zat met een schouderblessure. Het verkrijgen van Wurz is echter weer afhankelijk van de keuze van Nick Heidfeld, van wie verwacht wordt dat hij tekent bij BMW, mits Williams geen gebruik gaat maken van de motoren van Toyota.