'Hitler had moeilijke jeugd'

Nazi-leider Adolf Hitler heeft het in zijn jeugd moeilijk gehad, zo meldt vandaag de Britse krant The Guardian. Het dagblad baseert zich op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Dat onderzoek is afkomstig van de historici Timothy Ryback en Florian Beierl. Zij traceerden de dagboeken van Paula Hitler, de zus van Adolf.

Wetenschapppelijk onderzoek heeft aangetoond dat de dagboeken van Paula Hitler echt zijn. Ze begon ze te schrijven toen ze zelf 8 jaar was, haar broer was toen 15. In de boeken staat onder meer te lezen dat Adolfs vader Alois hem geregeld een pak slaag gaf. Op een keer werd de kleine Adolf zo afgeranseld op zolder dat zijn moeder tussenbeide kwam en de klappen van zijn vader met haar eigen lichaam opving

Beierl: ''Dit is een beeld van een totaal dysfunctioneel gezin dat het publiek niet eerder heeft gezien. De terreur van het Derde Rijk werd gecultiveerd in Hitlers eigen huis.'' De Duitse tv-zender ZDF zendt volgende week een documentaire uit over het materiaal uit de dagboeken.


'Moeilijke jeugd'