GP Amerika niet zeker voor 2006

Dennis (dennistd)
Het is nog niet zeker of er volgend jaar weer een GP van de Verenigde Staten zal plaatsvinden. Joie Chitwood, directeur van de Indianapolis Motorspeedway gaf toe nog dat hij nog steeds nachtmerries heeft de vliegende bierflesjes en het boe-geroep. Voor 2006 is er nog wel een contract.

Tegen een Floridase krant zei Chitwood: "We moeten zeker weten of de Amerikaanse GP goed is voor ons, voor de stad en voor de fans. De laatste race voldeed duidelijk niet aan de verwachtingen. We willen de race liever niet kwijt, maar we moeten voor alle betrokken partijen de goede beslissing nemen. We hebben behoorlijk geïnvesteerd door een circuit aan te leggen, de baan FIA-waardig te krijgen en dure hospitality-ruimtes te bouwen."

Verder liet hij weten: "Ik denk dat een Amerikaanse F1-race alleen in Indianapolis kans van slagen kan hebben. Ik denk dat een race in Las Vegas, of ergens anders, niet op kan tegen wat wij te bieden hebben in termen van het circuit, de historie en de fans. Volgens mij zou het lastig worden op een andere plek een succesvolle race op te zetten."